X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Cassie dzięki za info, będę musiała przy okazji zobaczyć,mówisz,że ma szumy?i jeszcze jakieś melodyjki?i chyba też jakieś światełko ma?Tylko nie wiem czy będę już teraz montować,bo wczoraj oglądałam filmik na YT z położną która mówiła,że karuzele jakoś od 3msc życia dziecka się instaluje na łóżeczku,bo wcześniej zaburzają rozwój dziecka.

Kasia83 ale Twoja córa ma włosy!w ogóle wygląda już jak taka panienka a nie dzidzia,ale ten czas leci...chciałoby sie przy dzieciach chyba czasami ten czas zatrzymać co?

Roxa dobrze,ze w tym całym nieszczęściu chociaż masz osoby na które możesz liczyć,masz wsparcie,że masz dobrego lekarza i szefową wyrozumiałą.Miałaś się komu wyżalić i chyba wtedy tak jakoś łatwiej,że nie jesteś sama co ma taki problem..A szefowa ile ma lat?

lucy1983 a Ty jeszcze nie wiesz jaka płeć?To czemu myślisz,że chłopak?I tak Ci na córce zależy?Zawsze można później znowu próbować ;) Ja płeć poznałam już w 13tc i cieszyłam się bardzo,bo w sumie jak mogłabym wybierać to chciałam pierwszego synka,chociaż najważniejsze dla mnie żeby był zdrowy.A że planujemy 2 dziecko to może wtedy będzie córeczka,chociaż z drugiego synka też bym się cieszyła,bo pewnie lepiej by się dogadywali dwóch braciszków ;)

Ja bardzo blisko Helu mieszkałam,bo pochodzę z nad morza,więc na mnie nie robi zbyt dużego wrażenia,w sumie nic tam nie ma za ciekawego oprócz fokarium i zawsze tam wieje ;)

Koalka obalamy ten mit z polozna ;)
    Mam jak wiesz dwoje dzieci, od momentu urodzenia karuzela taka jaka mam teraz tylko starszy model z projektorem, melodyjkami, itp wisiala nad lozeczkiem i dziennie przy niej zasypiali.
    Dzieci sa zdolne, bez zaburzen czy innych cudow.
    Rano jak sie budzili to gadali do tych miskow az milo ;)
    Teraz karuzela tez juz wisi i czeka na najmlodszego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki ja nie mam zielonego pojecia jak to jest. Teoretycznie jezeli choroba nie wymaga lezenia to on moze przechodzić rekonwalescencję gdzie mu sie podoba. A na jak dlugo jedziecie?

Cassie 2 tygodnie, zostały Ci dwa tygodnie i zobaczysz maleństwo ;)

Koalka ha tez poznałam plec w 13 tyg. :)

Oparzylam dzis ramie i garnek, boli jak nie wiem co.

Cassie_DE lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika no w sumie wyjezdzamy w środę 29 i 11.08 będziemy z powrotem, wiec wychodzi 2 tyg...., mój mąż wpadł na pomysł ze w poniedziałek pojedzie do swojego lekarza od ręki i żeby mu wypisał jakąś zgodę, bo dzwonił do AOK i oni nie wiedzą czy może jechać czy nie....trudny przypadek chyba....

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki z tego co wiem to przydalaby sie zgoda 9d lekarza, ktora daje sie do informacji kasie chorych, bo jakby niedaj Boze sie cos na urlopie stalo, to wtedy kasa moze nei chciec pokryc kostzow leczenia.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka dzięki, czyli dobrze ze tez wpadł na to i podjedzie do lekarza, mam nadzieje że nie będzie problemu i mu wystawi....

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zasne nad tym moim biurkiem w pracy, w piatki jestem totalnei wykonczona czuje sie jak wypluty tofik :)

powidlowa, lucy1983 lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Cassie dzięki za info, będę musiała przy okazji zobaczyć,mówisz,że ma szumy?i jeszcze jakieś melodyjki?i chyba też jakieś światełko ma?Tylko nie wiem czy będę już teraz montować,bo wczoraj oglądałam filmik na YT z położną która mówiła,że karuzele jakoś od 3msc życia dziecka się instaluje na łóżeczku,bo wcześniej zaburzają rozwój dziecka.
    ja niby czemu zaburza? jak noworodek jej jeszcze nawet nie widzi?

Endokobietka, Melka lubią tę wiadomość

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka trafna uwaga.
    W kalendarzu rozwoju Jasia jest napisane ze w 17 miesiacu dziecko juz wie ze puzzle uklada sie od brzegow. Taaa mopj Jas co najwyzej puzzle potrafi rozpierniczyc po calym pokoju i wsunac je pod meble :) o jakimkolwiek ukladaniu nie ma wogole mowy, a co dopiero od brzegow :)

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te cale kalendarze rozwoju to o kant d... rozbic. Tak mi się wydaje ;)

Dziewczyny czy to normalne ze Vincent robi zazwyczaj trzy kupsztale dziennie i najczesciej sa one zielone nawet jak nie je nic z "zielonymi" dodatkami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 17:58

Cassie_DE lubi tę wiadomość

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Berlinianka trafna uwaga.
    W kalendarzu rozwoju Jasia jest napisane ze w 17 miesiacu dziecko juz wie ze puzzle uklada sie od brzegow. Taaa mopj Jas co najwyzej puzzle potrafi rozpierniczyc po calym pokoju i wsunac je pod meble :) o jakimkolwiek ukladaniu nie ma wogole mowy, a co dopiero od brzegow :)

hmm ja sie dowiedziałam w wieku 17 lat a nie 17 miesięcy;)
    rzeczywiście łatwiej od brzegów;)

Cassie_DE, lucy1983 lubią tę wiadomość

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momika swiat kup dzieciecych jedt jak nieskonczonosc - nie do ogarniecia ludzkim umyslem. Tak jest mozliwe.

MonikaDM lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powidlowa wrote:
    hmm ja sie dowiedziałam w wieku 17 lat a nie 17 miesięcy;)
    rzeczywiście łatwiej od brzegów;)

Szczerze? Dowiedzialam sie ze zle ukladam puzzle jak Kevin poszedl do pierwszej klasy hahaha patrzylam na wychowawczynie jak na ufo. I do dzisiaj robie po swojemu.

Moj suwaczek odlicza nie do ptp ale do cc ;)
    Nie moge sie doczekac :)

Odnosnie kupek, mozna encyklopedie napisac ;)
    Jak to powiedziala pediatra w PL wazne zeby kupa byla a to jaki kolor czy konsystencja to moze od miliona czynnikow zalezec od pogody wlacznie ;)

Poza tematem dzien dobry! I milego dnia ja niestety cierpie na bezsennnosc.

• Pokahontaz Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi. Przepraszam ze dopiero dzisiaj odpisuje ale bylismy tydzien nad polskim morzem :) Mikejla ja jestem w 6 miesiacu i tak sie zastanawiam czy isc czy nie... zdania sa podzielone bardzo.

• amarranta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy witaj ;)

Co do szkoły rodzenia - nie chodzilam, bo za pozno sie zainteresowalam, ale położna mi robiła przygotowanie do porodu, przychodzila przed porodem też

lucy1983 lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam do tej pory poloznej i nie chodzilam na szkole nigdy ;)

Pytalam sie mojego ginekologa czy przed cc zrobic lewatywe?
    Powiedzial mi tylko ze w calej jego praktyce lekarskiej przed cc nie zrobil lewatywy ani jednej pacjentce. Jesli kobieta ma po porodzie problem z kupka podawana jest jakas tabletka (przypuszczam przeczyszczajaca).
    Suma sumarum pewnie i tak mnie stres dopadnie a ja w stresie z kibleka nie schodze wiec sama sie oczyszcze ;)

• candela Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, witam się jeszcze lekko z krzaczorów...
    Dziś wyszedł mi pozytywny test i tak się zastanawiam kiedy iść do ginekologa. Słyszałam, że np w UK nie ma co pokazywać się przed 10 tyg. Tu też tak jest?
    Z jednej strony chciałabym pójść jak najszybciej ale z drugiej wiem, że nie ma sensu przed 6 tyg bo serca na pewno nie będzie widać.

amarranta, lucy1983 lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    Cześć, witam się jeszcze lekko z krzaczorów...
    Dziś wyszedł mi pozytywny test i tak się zastanawiam kiedy iść do ginekologa. Słyszałam, że np w UK nie ma co pokazywać się przed 10 tyg. Tu też tak jest?
    Z jednej strony chciałabym pójść jak najszybciej ale z drugiej wiem, że nie ma sensu przed 6 tyg bo serca na pewno nie będzie widać.

Gratulacje :)
    Ja na pierwszej wizycie bylam w 8tc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kandela witaj. Na początek gratuluje. Ja tez bylam w 8tc i byli juz woda serducho jak dzwon. Możesz iść juz choćby po to żeby zobaczyć kropeczkę :) Zadzwon do lekarza i podpytaj kiedy najlepiej

Dzieki dziewczyny za info o kupach ;)

• amarranta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kandela witaj i gratulacje :) ja bylam na 1 wizycie w 4 albo 5 tygodniu ;) a później w 6 albo 7, to juz bylo serduszko:)

o1489vvjal2gnmht.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela - ja byłam w 8 tygodniu, bo chciałam od razu serduszko zobaczyć, żeby nie stresować się, że pęcherzyk "zniknie".

Widziałam pytanie o lewatywie. Jak to jest w przypadku porodu naturalnego?
    To rutyna? Na życzenie tylko? Czy mam sama w domu zrobić? Bo takie opinie też słyszałam.

3i49tv7371hkkcdh.png
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ