WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka data tego głównego formularza , bo to w jednym czasie się wysyła. Jakbyś odsyłają to żeby wiedzieli z kiedy wniosek.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Karolinkaku Nowa

Wysłany: 1 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czytam was od jakiegos czasu i Jesli jest to mozliwe to chetnie dolacze. Mieszkam pod Heilbronn od 2.5 rok i jestem w trzeciej ciazy. Termin mam ka 18 listopada i bedzie to trzeci synek.
    Mam tez do was pytanie, po nie wazne moj maz nagle stracil prace I troche nam sie po przewracalo chcialam zapytac czy ktoras z was staram sie o pieniadze na wyprawke? Jak to wyglada i gdzie musze sie zglosic.

Endokobietka lubi tę wiadomość

Karolinkaku
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinkaku gratuluję . Ja się nie starałam, ale można się starać w caritas albo diakinie czy jakoś tak. Ale tylko w jednym, nie możesz składać w obu na raz.
    Pewnie inne dziewczyny więcej podpowiedzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 21:53

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinkaku witaj. Gratuluje maleństwa. Heilbronn to nie tak daleko ode mnie. Przykro mi z powodu utraty pracy przez męża. Dawno temu dziewczyny tutaj dawaly taki wzór wniosku do JobCenter czy Caritas ja to sciagalam do kolezanki, jutro jak wejde na komputer to sprawdzę czy to jeszcze mam i Ci wyśle. Napisz coś o Was, w hskim wieku jesteś, ile lat maja chlopaki, kiedy na listopad nasz termin.

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , na urodzenie dziecka należy się jeden dzień wolny "gratis ". Czy on przepada jak dziecko urodzi się w niedzielę? Czyli dzień kiedy firma na pracuje? Albo w nocy? Jak ten dzień się otrzymuje , wystarczy z kopią aktu urodzenia iść do pracodawcy czy jak to wygląda?
    U nas w pracy tak ktoś mówił ze w dni wolne od pracy przepada.
    Oczywiście mam tu męża na myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 22:38

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Berlinianka nie jest tak źle z tymi dokumentami w szczególności jak się nie pracuje. Kindergeld jest b,łatwe do wypełnienia,gorzej z elterngeld bo jest dużo do wypełnienia kartek..Akt urodzenia załatwia się w szpitalu,Aok starczy podjechać lub wysłać list i to chyba wszystko :)

Berlinianka zazdroszczę Ci i gratuluję podjęcia decyzji o kursie :)
    Ile jesteś już w DE?I ile ma Twój synek?Dużo płacisz za przedszkole?
    za 2 tyg będzie ROK ;) ale zleciało. Synek ma 2,5 roku za parę dni. przedszkole z jedzeniem 96euro

dziewczyny z berlina jeszcze pytanie o pediatrę gdzie chodzicie i czy do polsko czy niemiecko języcznej?

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Berlinianka pytania Koalka wyciągnęła mi z ust. Florian - podoba mi się to imię :) Ustaw jakiś suwaczek, wtedy jakoś łatwiej ;)

A teraz jeszce mam do Was dziewczyny kupowe pytanie...w ogóle kupa dziecka powinna sie jakiejś książki dorobić czy coś, bo normalnie masakra ;) Nie budzi moich zastrzezeń to, ze mały robi kupsztala 3x dziennie, nie dziwi mnie, ze czasem kolor jest zielony, ale...czy to normalne, ze one nie "pachną", ze przestał się "wysilać" jak kupsko robi, normalnie nic, nawet krzywej miny, czy zastygnięcia w bezruchu, a co najbardziej budzi moje zdziwienie, że jak juz zrobi to nie sygnalizuje, ze coś tam ma, chyba, ze juz mu po lekku przysycha do pupy. Dorobił sie odparzenia, i teraz ciężko mi się tego odparzenia całkowicie pozbyć. Teraz zaglądam mu do pieluchy dosłownie co 10 minut, odparzenie już zaleczyłam, nawet dwa dni była całkiem fajna pupa a dziś w ferworze gotowania, sprzątania i sprzeczki z mężem, znowu kupska nie zauważyłam i co, dupa obszczypana. Chyba wybiorę się do lekarza bo się marwię, ale najpierw chcę Was podpytać.
    dzięki ;)
    co do kupy to hm... dziecko nie musi stękać. podobno najbardziej śmierdzą na słoikowym jedzeniu ale mi zawsze śmierdziały :p może robi kwaśne kupy na zęby? dlatego odrazu odparzają?

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • Karolinkaku Nowa

Wysłany: 2 września 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero widze ze pisalam jak pokrecona a to wszystko przez slownik w telefonie..
    Dzisiaj ide do job Center to sie dowiem co i jak.
    Monikadm a skad Ty jestes?
    Ja bede miala 33 lata, chlopakow mam w wieku 5lat i 2.8. BIja sie ciagle ale I czasami potrafia sie chwile razem pobawic.

Karolinkaku
  • Karolinkaku Nowa

Wysłany: 2 września 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero widze ze pisalam jak pokrecona a to wszystko przez slownik w telefonie..
    Dzisiaj ide do job Center to sie dowiem co i jak.
    Monikadm a skad Ty jestes?
    Ja bede miala 33 lata, chlopakow mam w wieku 5lat i 2.8. BIja sie ciagle ale I czasami potrafia sie chwile razem pobawic.

Karolinkaku
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u nas tez tak dlugi czas bylo, ze JAs kupkal bez wysilku i ciezko bylo "wypalac" ten moment - nie zostaje nic innego jak obserwowac :)
    Nam sie pupa tylko odparza podczas zabkowania, gdzies kiedys czytalam ze wtedy zmienia sie pH kupy i dlatego czerwona pupa to rowzniez objaw zabkowania. Do dziwnych objawow zabkowania nalzey takze nieprzjemny zapach z ust i nadmierna ilosc gazow - to tak na wszelki wypadek, zebyscie wiedzialy jak jeszcze nie wiecie, ja bylam w szoku ze to moze miec zwiazek z zebami, ale u nas naprawde tak jest: smrod z ust + pierdy = idzie kolejna czworka :) Wlasnie jestesmy na tym etapie + brak apetytu, ale jakos narazie w buzi nic nie widze.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinkaku ja jestem z Norymbergii. Wesoło masz z chłopakami ;) Daj znać co tam w JC sie udalo załatwić.

Berlinie i on jest właściwie tylko na sloiczkach, niestety Malo mu gotuję.

Endokobuetka nie miałam pojęcia o takich objawach wybijania sie zębów.

Ta kupa to moze byc przez zęby bo chyba gira idzie tylko dojść nie może. A i faktycznie zdarza się"zapaszek" z ust jak beka puści no i bączy nawet przez sen i to jak stary dziad.

No nic, muszę zagląda w pieluchę co chwile.

A teraz kolejne pytanie...skoro Vincent nosi pieluchy czy powinnam my kupic tez majtki? No bo widziałam takie juz niby od 6 miesiąca ale zastanawiam się po co? Czybto spełnia jakas funkcje? Czy uczy czegos? Moze tylko cieple w zimę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 08:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poeidlowa ale ten dzień wolny to chyba zalezy id Landu lub firmy. Moj maz niczego takiego nie dostał. W kadrach mu powiedzieli ze u nich nic takiego nie ma.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie rob sobie jaj z tymi majtkami, jedyna ich funkcja to wiecej roboty. Ja na basenie ogladam wiecznie rodzicow ktoryz Maja schwimmwindel i mimo to na gore kapielowki, no bez sensu, przeciez te pieluchy do plywania sa takie ladne i naprawde nie trzeba ich zakrywac. Albo jak chodzilismy z Jaskiem jak mial 5 miesiecy na basen a polowa dziewczynek w strojach kapielowych.
    jak dla mnie to to ma taka funckje jak wklejanie na FB albo Instagramie zdjec obiadu lub innego posilku - do dzis nie wiem o co w tym chodzi :)

powidlowa, Wendy lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka dobrze wiedziec o tych bąkach i zapachu z ust, u Leny właśnie tez teraz cos zalatuje i bączy co chwilę, chyba idzie ostatnia czwórka, trzy na raz wyszły w pl :-) ,na szczęście bez objawów, po ostatnich zębach jeszcze mam traumę ;-)
    Karolinkau witaj u nas :-)
    Ja mam dla Leny majty bo miały piękne obrazki i kupilam dwie pary ;-) , ale zakladalam może z dwa razy jak szlysmy w gości i miala krociutką sukienkę, wyglądało to jak komplet :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze Annaki jha tez mam traume zwiazana z zebami a raczej ich brakiem, Jas ma 3 czwroki ale nie ma dwojek nie wspminam nawet o trojkach.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki synek ma podobnie, ma czwórki bez dwójek, ma 17 mies, o trójki się nie martw, wychodzą dopiero po czwórkach :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak właśnie myślałam ze sensu te majty nie maja. U dziewczynek inaczej bo faktycznie jak suknie jskas założą to majty mogą fajnie wyglądać, jak taki komplecik właśnie. Ale u chłopaków?? A kspueliwek na te Schwimmwindeln tez nie kumam...wydaje mi się ze to niewygodne ra pieluszka i kąpielówki. Vincent byl w samej pieluszce i byli ok. Poza tym fajne faktycznie ;)

• Lenka87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) Dawno mnie tu nie było i niestety nie dam rady nadrobić zaległości. Co u Was słychać?
    Mam pytanie. Do którego tc trzeba się skontaktować z jakąś położną?

Endokobietka lubi tę wiadomość

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka czym predzej tym lepiej, nie ma zadnych terminow, ale jak ja szukalam Kolo 18 tygodnia to juz bylo ciezko znalezc jakakolwiek wolna.

Lenka87 lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-) Muszę się rozejrzeć za jakąś polką

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ