X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilmama, u mnie pokoje 2 osobowe z lazienka, prysznicem i wszystkim do przewijania byly

o1489vvjal2gnmht.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w pokoju gdzie były 3 lozka leżała ze mną dziewczynka co na następny dzien miała mieć wywołany poród . Łazienka z prysznicem i wszystkim w pokoju przewijak przywieźli razem z pampersami ubrankami i wszystkim .
    Ja urodziłam w srodku nocy wiec o 4 oddałam colina a ja poszłam spac . Rano po niego poszłam a wieczorem juz wyszłam z szpitala cały dzien Colin był ze mną w pokoju .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu jest osobny pokój do przewijania i kilka fotelami do karmienia. Pokoje dwuosobowe, ale cholera właśnie nie wiem co z WC i łazienką bo położna nic nie mówiła a ja nie zwróciłam uwagi. Mam nadzieje ze niedługo się dowiem;)

3i49tv7371hkkcdh.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to lubie wszystko wiedziec przed hehe :)

Magdalena to tak krotko bylas ? To na noc sie im dziecko oddaje?

A co myslicie o dresach, pakowac czy tylko pizamy brac ?

I jak wyglada obchod ? Czy tez trzeba tak panikowac jak w Polsce, zeby lezec nago i najlepiej sie nie ruszac, czy mozna byc normalnie ubranym?
    Chyba juz panikuje teraz, ale na poczatku ciazy lezalam w Pl w szpitalu i nie wspominam tego dobrze... brrrr

Wysłany: 8 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilmama
    Ja miałam piżamę do spania a chodziłam w dresie . Urodziłam o 2:16 w nocy gdzie ze skorczami walczyłam od 5:50 rano po porodzie gdzie mały nie chciał wyjsć musieli go wypuchac siła nie miałam siły nawet machnąć palcem wiec do 4 nacieszyłam sie Colinem przewieźli mnie do pokoju oddałam Colina pielęgniarka do ubrania itd a ja musiałam isc spac . Wyszłam następnego dnia na rządzenie jest taka możliwość :) i U 2 to chyba było robiłam w 5 dobie zycia u naszego lekarza . Normalnie odbywa sie to w szpitalu . U mnie rano na obchodzie normalnie byłam ubrana tylko pytali jak sie czuje i gonili zebym
    Poszłam siku
    Ah j mnie jessczetez bym jeden pokoj specjalny do karmienia były dwa fotele z kołami ratunkowymi zeby szło siedziec poduszki do karmienia "dojarka " i tyle chyba

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pokoje 2 os, z łazienka, prysznic, WC, do przebierania był osobny pokój i do karmienia tez

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wielki pokoj na 5 osob ale byly nas 3 i duza lazienka. Mi dali jaska od razu po porodzei. Cala noc spal przywiazany do mojego brzuszka a ja mialam cewnik na noc wiec nie musialam wstawac po cc. To byla najcudowniejsza noc w moim zyciu. Caly czas w szpitalu prawie tak lezal.

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu położne przywożą malucha i łóżeczko. Ale mówią żeby się nie bać oddać dziecka na noc bo to nie będzie oznaczało ze jesteś wyrodną matką. Są różne sytuacje: problemy ze wstaniem po cesarce, okrutne zmęczenie albo choćby strach przed zostaniem sam na sam.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa ja tak robilam, leżałam tydzień ale Lena była ze mną w nocy dopiero dwie ostatnie noce, wczesniej oddawalam, były na prawdę tak wspaniale pielęgniarki że nie miałam żadnych obaw a i one same mówiły że dopóki mogę to żeby im dać małą a samej się wysypiać bo to w domu się skończy ;-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nawet nie bylo proponowane zabranie dziecka, widzialam ze wszysktie kobiety mialy przy sobie, w innych salach tez. Pielegniarki przez cala dobe byly srednio raz na godzine w pokoju no i oczywiscie na wezwanie tez.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sala dwuosobowa z łazienką. Ja małego nie miałam ze sobą bo on byl na innym oddziale. Jak mnie do niego pozniej przenieśli to sala tez byla dwuosobowa z łazienką ale bez prysznica, ten byl wspólny na oddział...no ale w tych łazienkach dla dzieci byly takie zabudowane wanny. A jeszcze na drugi dzien po cc przywieźli mi dziewczynę po cc i jej mala non stop w nocy plakala i przyszła pielęgniarka i powiedziala ze zabierze małą bo ani ona ani mama ba jutro nie będą mieć sily ani współlokatorka (czyli ja) na bieganie do synka który leżał w drugiej części szpitala. Dziewczyna się zgodziła i na nastepna noc tez oddala małą, pielęgniarka przynosiła jej córeczkę w nocy na karmienie i wszyscy byli zadowoleni. W ostatnią noc ta mala spala juz z mamą i juz nie płakała tak jak w pierwsza noc.

Dziewczyny ci robicie ze smoczkami? Wasze dzieci używają jeszcze smoków? Mam wrażenie ze Vincent chce więcej smoka niz wczesniej, moze przez zeby...nue wiem. Nadal tylko do usypiania (chociaż na spacerze nie potrzebuje) ale jak nie przypilnuje i mu nie wyciągnę jak uśnie to czasami nie wypluje.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniak my dopiero teraz uzywamy smoczka, przy zabkowaniu to najlepsza pomoc, przynajmniej u nas. No i w zlobku sie sprawdza. Smok na zeby w przypadku Jasia dziala lepiej niz jakiekolwiek kuleczki, masci itp.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika my tez używamy, kiedyś oprócz do spania to był tez w ciągu dnia sporo, potem jakoś tak samo przeszło i teraz tylko do spania, ale faktycznie przy tych górnych jedynkach i dwójkach był non stop, widocznie przynosił jej ulgę.
    A u nas od tyg Lena w nocy nie chce spać w łózeczku.... Po uśpieniu ją tam wkladam i SPI i jest ok ale ok 23-24 czasem później wstaje i tak płacze że muszę ją brać do siebie, wtedy zasypia momentalnie i juz SPI i nawet się nie budzi, nie wiem skąd to bno ona nigdy ze mną nie spala,tylko jak była chora no i może jeszcze z 2-3 razy, czy to jej przejdzie? Wróci na całe noce do łóżeczka?

nugesuy.png
    ckaimdy.png

Wysłany: 9 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez Colin spi do 23-24 w łóżeczku potem z nami spokojnie do rana ewentualnie tylko smoczek 2,3 razy i koniec :)
    Monika dm
    Smoczek do usypiania obowiązkowo jak odkurzam to tez i w aucie :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my czasem tez tak mamy, ale Kolo 5, nie wiem czy nie jest to zwiazane z tym ze sasiadka wstaje o 5 i oczywisice mnie to tez budzi. Chociaz dzis Jas spal u siebie od 20:45 do 6:15 :)

17u93e5exqfllrog.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za informacje dziewczyny!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:32

Wendy lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz nie moze brac nigdy urlopu w lutym i marcu w sowjej pracy. Nikt nie przyjechal, nie bylo jak, i nie za bardzo mielismy warunki w 2 pokojach.
    Do dzis nikt do nas nie przyjechal i nikt nigdy nie zostal z Jasiem oprocz nas. Tylko my i zlobek. Takze da sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 10:56

17u93e5exqfllrog.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka tylko, ze ja juz mialam termin w szpitalu. Przeprowadzili wywiad, ale nikt mi nic nie pokazywal :/

A co to jest to U2 ?

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U2 Untersuchung 2 przy wypisie ze szpitala, w PL to sie chyba bilans nazywa, tu sa to zawsze U2,3 itd od Untersuchung.

Wpisz sobie date porodu lub date urodzin i tutaj masz wszystkie terminy. Kartke z teminami dostaniezs tez jako naklejke na ksiazeczke zdrowia dziecka:
    https://www.kindergesundheit-info.de/themen/entwicklung/frueherkennung-u1-u9-und-j1/terminrechner-u1-u9/?tx_bzgautool_pi1%5Baction%5D=result

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 11:17

amarranta lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 491 492 493 494 495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ