X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka. Na warunki niemiecki jestem mloda;) 24 urodzony niedawno obchodzilam;)
    W szkole rodzenia najmłodsza ja, a później 28latki - 33latki z pierwszym dzieckiem.
    Ostatnio modna kariera zawodowa a później dzieci. My świadomie się staraliśmy , dlatego mówię że dość młoda jestem. Bo w polsce moje otoczenie w takim wieku to dzieci z chłopakiem którego zna się miesiąc.
    W sumie jak pomyślę to wcale taka super młoda juz nie jestem.
    Moja mama nie przyjedzie bo miała operację i pół roku minimum zwolnienia lekarskiego. Zostaliśmy sami.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    U2 Untersuchung 2 przy wypisie ze szpitala, w PL to sie chyba bilans nazywa, tu sa to zawsze U2,3 itd od Untersuchung.

Aaa oki, dzieki.

• lilmama Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powidlowa wrote:
    Koalka. Na warunki niemiecki jestem mloda;) 24 urodzony niedawno obchodzilam;)
    W szkole rodzenia najmłodsza ja, a później 28latki - 33latki z pierwszym dzieckiem.

Ja tez mam 24 lata i powiem, ze czasami czuje sie jak jakas gowniara :D

powidlowa lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ja sie za chwile jak babcia tutaj bede czula :)

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 35 :-) , z tym że nie robilam kariery itp, odkładałam ciąże bo po prostu nie chcieliśmy z mężem mieć jeszcze dzieci ;-) , a Lena i tak w sumie jest z "wpadki' ;-) choć nie żałuje, bo chyba nadal bym to odkladala avtak los zdecydował za nas :-) . a razem z mężem jesteśmy już 12 lat :-)

Endokobietka, powidlowa, MonikaDM, Tigana lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka
    Chyba zrobiłam ten wypis z stresu :p maz nie chciał byc bez nas w nocy ja jakos przeraZona niemieckimi szpitala i uciekłam pierwszego dnia :) ale jest nie nie żałuje przynajmniej w domu musiałam sobie dac rade . A z tym u2 nie robiło nam problemu zeby jechac do lekarza przynajmniej go poznaliśmy i dał mi receptę na odciągacz mleka :)
    Ja to chyba najmłodsza jestem bo mam 23 skończone w lutym :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam wszyscy mówią, że nigdy nie ma dobrego czasu na dziecko. To wesele na które chcesz iść, to wycieczka, to jakieś inne sprawy . Jak nie zostawisz samemu sobie to zawsze jakaś wymówka będzie. I powiem, że racja. Jakby tak patrzeć to zawsze nam coś wypada i dalej byśmy odkładali.

Ja zapobiegawczo byłam pytać u dziecięcego czy musimy się wcześniej zapisać, czy jak to wygląda. Ale kazali dzwonić zaraz po urodzeniu i robić termin na u3 po prostu. A jak wyjdę ze szpitala przed u2 to też nie będzie problemu żeby u nich zrobić.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa lepiej zrob U2 w szpitalu, wierz mi nie bedzie Ci sie chcialo z noworodkiem po lekarzach chodzic. Mi juz na U3 bylo ciezko isc.

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka - wolałabym właśnie w szpitalu, żeby później nie biegać po lekarzach.
    Ja już wiem, że mi się nie będzie chciało latać na badania:)

3i49tv7371hkkcdh.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa na kiedy masz termin ?

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 września. I teraz tak czekam bo panika, że skurcze są, rozwarcie było, szyjka się skraca. A jak odstawiłam magnez i przestałam leżeć to cisza;) Rozwarcie znikło, skurcze słabsze, szyjka stanęła w miejscu.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to jeszcze troszeczke ;) A z jakiego miasta jestes ?

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny nie miałam problemu zeby isc na u 2 po 3 dniach w domu fajna inna odmiana wyjsć z domu :) poerwsza próba czy dobrze ubrałam dziecko na dwro :)

Koalka ty pytałaś jesscE lozeczko mamy w sypialni spi z nami colin
    . Jakies 2 tyg temu potrafił sam przespać noc w łóżeczku ostatbio jest ciagle budzenie i ciezko
    Co do tego wyjścia na zadanie to w szpitalu chcą wiedzieć czy lekarz przyjmie na u2 trzeba dzwonić zrobic termin i wtedy dopiero wypuszcza predzej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 12:27

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilmama - mieszkam między miastami Ulm i Augsburg mniej więcej w połowie.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pediatre trzeba sobie zoraganizowac jeszcze przed porodem ?

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam i powiedzieli, że po prostu dzwonić jak już się maleństwo urodzi i termin robić.
    Ale wolałam wcześniej podejść, bo gdzieś widziałam, że dziewczyny pisały, że miejsca nie było dla nowych dzieci w niektórych praxis itp. i musiały szukać kogoś innego.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tka mialam, powiedzieli ze ok nie ma problemu, a jak zadzwonilam po porodzie to mi powiezdiala ze dopiero od Maja beda nowach pacjentow przyjmowac, a byl luty. Szukalam jak durna innego lekarza, ale w sumie na dobre wyszlo.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa a masz pediatrę gdzieś u siebie? Ja jeżdżę do Krumbach bo akurat stamtąd był pediatra w szpitalu na u2 no i juz przy nim zostaliśmy bo nam pasuje, zresztą nie wiem czy mamy gdzieś bliżej, chyba nawet nie

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam u siebie w Burgau jakąś kobietę kilometr od domu. Niestety nie mam nikogo kto by mi poradził, czy ona jest godna polecenia czy nie. Ale jak byłam się pytać to baardzo dużo osób było w poczekalni. W sumie przyjmuje w tym samym budynku co nasz lekarz rodzinny.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Troche mnie uspokoiłyście z tym smoczkiem, bo faktycznie jak górna dwojka mu wychodzila to gryzl (nawet nie ssal) tego smoka jak opętany. A używa go tylko w nocy i do zasypiania w dzien w łóżeczku.

Annaki no właśnie Vincent tez spać cale noce już sam a teraz czasami spi z nami tak od środka nocy (różnie czasem od 1:00 czasem od 5:00) a czasem wcale. Nie wiem od czego to zależy...Kiedyś chyba wrócą na stale do łóżeczek ;)

Dziewczyny czy dajecie dzieciom bawić się wszystkimi zabawkami czy dajecie po 2-3 i zmieniacie co jakiś czas. Bo u nas ostatnio jak juz Vincent sue bawi zabawkami to chyb najbardziej mu sue podoba jak pudełko jest wywrócone i on moze stamtąd wyciągnąć to co chce ewentualnie do polowy do pudla wejść. Niby "pedagogicznie" należałoby mu wydzielać i dozować zabawki ale czy nie mieć za przeproszeniem w dupie podejścia pedagogicznego do wywalonych zabawek? Maly nie rozrzuca ich po całym mieszkaniu czy pokoju, zazwyczaj wszystkie są na macie puzzlowej lub blisko w jej obrębie.

‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ