WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena krzyz krzyzem ale jaki piekny model ;)

lucy1983 lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanie zupełnie nie na temat.
    Przez to ze byłam w 9 miesiącu ciąży nie mogliśmy jechać 1000 km na ślub kuzyna.
    Chcemy im kupić jakiś mały prezent ale nie mamy kompletnie żadnego pomysłu. Możecie coś zaproponować?

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ladny ten krzyż. Nie jesteś sama bo ja to tylko chusteczki w pudelku i próbki.

Powidlowa ja to jestem slaba w prezentach więc nie dam rady pomoc.

• annaki Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa mam ten sam problem, tzn kuzyn żeni się za 2 tyg ale niestety nie jedziemy choć mieliśmy, chcemy mu cos podarować, kupuje takiego anioła z gipsu na ścianę wino i czekoladki, moja mama ma to ładnie zapakować... Nie miałam pomysłu na nic innego...
    Ale w rewe są tez gotowe upominki,czasem na prawdę fajne, może zobacz u siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 20:22

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena2202 wrote:
    Lucy
    A nie wiesz do kiedy jest ta promocja ? A powiedz mi za ile kupiłaś ta do raczkowania mate ? W rossmanie jest tez promocja 3 body z długim za 7€ mata do raczkowania 12€ jak sie nie mylę taka słodka lampa misiu za 10€

Wendy
    Tak to nie żarty przyniosła mi położna krzyż z modlitwa jakaś i papierami do urzędy jak sie nie mylę :)
    Zazdroszczę wam tych lepszych prezentów :p
    Pewnie jak bym 3 raz nie poszła na U stali by juz w drzwiach :) ale oni to tak ładnie piszą ha ha pomogą :)

Magdalena krzyż krzyżem, ja tam nie mam nic przeciwko ;) ale co mi się najbardziej podoba na tym zdjęciu to Colinek :) jest niezłym słodziakiem :)

Jeśli chodzi o tą promocję, to pewnie aż się skończy asortyment ;) jak to w Aldiku czy Lidlu ;) Mata kosztowała 14.99 więc moim zdaniem ok :) bo w normalnych sklepach na pewno są dużo droższe... jak mi się uda to mogę wstawić fotkę.

Ooo to chyba jutro wybiorę się do Rossmanna, bo i tak mam jeszcze kupon zniżkowy na olejek, to może sobie popatrzę co mają ;) W Aldi też były 3paki bodziaków bodajże za 5 albo 6 Euro, ale takie jakieś kiepskiej jakości więc sobie podarowałam. Za to skarpetki z antyposlizgiem były w 2paku za 1.59 i nawet porządne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety też nie pomogę co do prezentu, bo jestem zwolenniczką dawania pieniędzy...

My na naszym ślubie też dostaliśmy głównie pieniążki i mogliśmy sobie potem wybrać co chcieliśmy, bo z takimi dekoracjami czy porcelaną itp. to czasem trudno trafić w gust...
    Z fajniejszych prezentów jakie dostaliśmy był ładny komplet pościeli i ładny obrus na nasz wielki stół, no i zestaw kawowy z porcelany od Rosenthala... Nietrafionymi prezentami były za to kiczowate ramki na zdjęcia ślubne, poszły do sprzedania na Flohmarkt ;)

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem zwolenniczką pieniędzy, sami nie dostaliśmy żadnego prezentu ale pieniądze.
    Kuzynka, która nie mogła być na naszym ślubie dała nam ładnie zapakowany zestaw: świeczki, mydełka i kule do kąpieli. Można takim zestawem zrobić sobie przyjemną kąpiel we dwoje. Na pewno nie wydała fortuny, ale było nam bardzo miło, bo nie miała żadnego obowiązku nam nic dawać.
    Też się nad tym zastanawiałam, ale przypomniałam sobie, że nie mają wanny tylko sam prysznic więc na pewno odpada.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa teraz pomyślałam ze kiedyś widziałam taki piękny zestaw ręczników. Moze to i oklepane ale ten zestaw byl naprawdę cudny, sama bym takie chciala. Planowałam kupic siostrze na rocznice ślubu ale wtedy straciłam prace i jakoś tak...albo byl tez taki zestaw ręczniki, szlafroki i takie klapki jak do Spa tez piękne. No te ręczniki jak sobie przypomnę to masakra i takie mięciusieńkie byly. Albo tak jak Lucy pisze ladny komplet pościeli. Ja lubię takie prezenty bo zawsze mi szkoda na nową pościel czy ręczniki ;) Taka głupia jestem.

Ja sie zebralam w poniedziałek i skoro świt pojechalam do Aldi. Kupiłam zabawki, bluzę polarowa - całkiem fajna, rajstopki, skarpety i te body ale takie właśnie nieciekawe jakościowo są, no ale stwierdziłam ze jak juz kupiłam to będą po domu. Te Krabbeldecke byly super no ale nam juz nie potrzeba, Schlafsackow nie uzywamy juz, i te spiworki do wózka tez fajne, no ale tez mam wiec...Annaki dzis widziałam jeszcze kilka tych śpiworków u nas tylko byly rozpakowane. Jak chcesz to mogę skoczyć jutro i Ci kupić.

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na ślub dopiero w maju się wybieram ale też ostatnio zastanawiałam się co kupić i baaaardzo podobają mi się te świece, sama sobie bym kupiła :D ale trzeba znać kolorystykę mieszkania aby dobrać odpowiednia.

http://kreolia.pl/120-swiece-duze-23-cm

Zgodzę się z Moniką że takie komplety ręczników są też bardzo fajne, sama taki dostałam z okazji ślubu z napisami MĄŻ i Żona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 22:21

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM ja też akurat lubię takie prezenty jak pościel, ręczniki czy obrus, bo człowiek samemu sobie żałuje takie lepsze kupić ;) A na prezent ślubny takie rzeczy jak znalazł.
    Ja to cieszę się nawet jak dostanę fajny balsam albo płyn do kąpieli :) Mała rzecz a cieszy :)

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też zawsze szkoda na pościel i ręczniki;) Ale chętnie przyjmę na prezent;)
    Rozglądnę się chyba właśnie za czymś takim.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Dziewczyny slyszalyscie o tym:

http://fakty.interia.pl/prasa/news-dzgp-informacja-o-in-vitro-znajdzie-sie-w-aktach-stanu-cywil,nId,1887316

To jest kur... jakas paranoja! Normalnei slow brakuje, sorry za przeklenstwo, ale w tym wypadku nie da sie inaczej.
    czy to jest żart??

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia te swiece sa piękne. Ja lubię palic swiece zwłaszcza w zimowe wieczory. A te ręczniki to właśnie z takimi wychaftowanymi napisami byly, można bylo za doplata zamieuc np. datę ślubu czy imiona, no piękne byly.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka ja mam nadzieję ze to żart bo nie wyobraża sobie pytania pani w urzędzie o sposób poczecia dziecka. Tak głupiego pomyśli to juz dawno nie słyszałam.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa jak masz warunki to zrob wlasnorecznie Gutschien na podroz do Ciebie na 3 dni z wyzywieniem i oprowadzenem po miescie o ile wogoel masz w planie ich kiedykolwiek zaprosic :)

Tigana lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Powidlowa jak masz warunki to zrob wlasnorecznie Gutschien na podroz do Ciebie na 3 dni z wyzywieniem i oprowadzenem po miescie o ile wogoel masz w planie ich kiedykolwiek zaprosic :)

Oooo...jaki oryginalny pomysl :)

Endokobietka lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dziękuje ale juz mam ten spiworek :-) , koleżanka z innego miasta mi juz kupiła i nawet juz przesyłka doszła, jestem zadowolona bo do spacerówki jest super, a nawet na sanki się przyda. Ja kupilam rajtuzy, skarpety, śliniaki te z rękawem, bluzę z polaru z opaską, spodnie sztruksowe i te body, przy tym jak Lena szybko rośnie i brudzi jedzeniem to nie szkoda takich cienkich, u nas w aldi były problemy z rozmiarem bo było dużo takich 62/68 a na 86/92 resztki, spodnie i bluza były ostatnie. A w lidlu kupilam świetną kurtkę przeciwdeszczową na polarku za 9e :-) , tez oczywiście ostatni rozmiar bo reszta juz na 110

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Oooo...jaki oryginalny pomysl :)

Dzieki Monika. Takie Gutscheiny to swietny pomysl (wedlug mnie) na wszelkie okazje, dla meza na kolacje we 2, dla dziecka na godzinna zabawe klockami, wspolne piecznie ciasta itp - moze brzmi na pierwszy rzut oka smiesznie, ale jak ktos ma np 3 dzieci to taka godzian tylko z Mama jest napewno mega wazna :)

amarranta, lucy1983, Wendy lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Monika dziękuje ale juz mam ten spiworek :-) , koleżanka z innego miasta mi juz kupiła i nawet juz przesyłka doszła, jestem zadowolona bo do spacerówki jest super, a nawet na sanki się przyda. Ja kupilam rajtuzy, skarpety, śliniaki te z rękawem, bluzę z polaru z opaską, spodnie sztruksowe i te body, przy tym jak Lena szybko rośnie i brudzi jedzeniem to nie szkoda takich cienkich, u nas w aldi były problemy z rozmiarem bo było dużo takich 62/68 a na 86/92 resztki, spodnie i bluza były ostatnie. A w lidlu kupilam świetną kurtkę przeciwdeszczową na polarku za 9e :-) , tez oczywiście ostatni rozmiar bo reszta juz na 110

Kurczę a ja nie wzielam tego śpiworka bo stwierdziłam ze mam taki do wózka a dupa...o sankach nie pomyślałam. No blondynka ze mnie!

Endokobietka kurde nigdy bym nie wpadła na takie pomysły. Faktycznie to jest super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 09:17

Endokobietka lubi tę wiadomość

• amarranta Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! dawno mnie nie było, tyle piszecie, ze cięzko Was nadrobić ;)

Witajcie nowe dziewczyny :)
    przepraszam, ze nie pamiętam imienia, któraś z Was pisała, że jest z hamburga - z jakiej dzielnicy? ja mieszkam na Osdorfie. ale jak szpital wybrałaś w Harburgu, to pewnie mamy do siebie daleko;)

zaproszenia na U nie dostałam. na kolejne póki co też nie, ale jak byłam na U3, to od razu dostałam termin na U4 - żeby nie zapomnieć, heh..
    próbek też za wiele nie dostałam

o1489vvjal2gnmht.png
‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ