Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Powidlowa mam ten sam problem, tzn kuzyn żeni się za 2 tyg ale niestety nie jedziemy choć mieliśmy, chcemy mu cos podarować, kupuje takiego anioła z gipsu na ścianę wino i czekoladki, moja mama ma to ładnie zapakować... Nie miałam pomysłu na nic innego...
Ale w rewe są tez gotowe upominki,czasem na prawdę fajne, może zobacz u siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 20:22
-
nick nieaktualnyMagdalena2202 wrote:Lucy
A nie wiesz do kiedy jest ta promocja ? A powiedz mi za ile kupiłaś ta do raczkowania mate ? W rossmanie jest tez promocja 3 body z długim za 7€ mata do raczkowania 12€ jak sie nie mylę taka słodka lampa misiu za 10€
Wendy
Tak to nie żarty przyniosła mi położna krzyż z modlitwa jakaś i papierami do urzędy jak sie nie mylę
Zazdroszczę wam tych lepszych prezentów :p
Pewnie jak bym 3 raz nie poszła na U stali by juz w drzwiachale oni to tak ładnie piszą ha ha pomogą
Magdalena krzyż krzyżem, ja tam nie mam nic przeciwkoale co mi się najbardziej podoba na tym zdjęciu to Colinek
jest niezłym słodziakiem
Jeśli chodzi o tą promocję, to pewnie aż się skończy asortymentjak to w Aldiku czy Lidlu
Mata kosztowała 14.99 więc moim zdaniem ok
bo w normalnych sklepach na pewno są dużo droższe... jak mi się uda to mogę wstawić fotkę.
Ooo to chyba jutro wybiorę się do Rossmanna, bo i tak mam jeszcze kupon zniżkowy na olejek, to może sobie popatrzę co mająW Aldi też były 3paki bodziaków bodajże za 5 albo 6 Euro, ale takie jakieś kiepskiej jakości więc sobie podarowałam. Za to skarpetki z antyposlizgiem były w 2paku za 1.59 i nawet porządne...
-
nick nieaktualnyJa niestety też nie pomogę co do prezentu, bo jestem zwolenniczką dawania pieniędzy...
My na naszym ślubie też dostaliśmy głównie pieniążki i mogliśmy sobie potem wybrać co chcieliśmy, bo z takimi dekoracjami czy porcelaną itp. to czasem trudno trafić w gust...
Z fajniejszych prezentów jakie dostaliśmy był ładny komplet pościeli i ładny obrus na nasz wielki stół, no i zestaw kawowy z porcelany od Rosenthala... Nietrafionymi prezentami były za to kiczowate ramki na zdjęcia ślubne, poszły do sprzedania na Flohmarkt -
Ja też jestem zwolenniczką pieniędzy, sami nie dostaliśmy żadnego prezentu ale pieniądze.
Kuzynka, która nie mogła być na naszym ślubie dała nam ładnie zapakowany zestaw: świeczki, mydełka i kule do kąpieli. Można takim zestawem zrobić sobie przyjemną kąpiel we dwoje. Na pewno nie wydała fortuny, ale było nam bardzo miło, bo nie miała żadnego obowiązku nam nic dawać.
Też się nad tym zastanawiałam, ale przypomniałam sobie, że nie mają wanny tylko sam prysznic więc na pewno odpada. -
nick nieaktualnyPowidlowa teraz pomyślałam ze kiedyś widziałam taki piękny zestaw ręczników. Moze to i oklepane ale ten zestaw byl naprawdę cudny, sama bym takie chciala. Planowałam kupic siostrze na rocznice ślubu ale wtedy straciłam prace i jakoś tak...albo byl tez taki zestaw ręczniki, szlafroki i takie klapki jak do Spa tez piękne. No te ręczniki jak sobie przypomnę to masakra i takie mięciusieńkie byly. Albo tak jak Lucy pisze ladny komplet pościeli. Ja lubię takie prezenty bo zawsze mi szkoda na nową pościel czy ręczniki
Taka głupia jestem.
Ja sie zebralam w poniedziałek i skoro świt pojechalam do Aldi. Kupiłam zabawki, bluzę polarowa - całkiem fajna, rajstopki, skarpety i te body ale takie właśnie nieciekawe jakościowo są, no ale stwierdziłam ze jak juz kupiłam to będą po domu. Te Krabbeldecke byly super no ale nam juz nie potrzeba, Schlafsackow nie uzywamy juz, i te spiworki do wózka tez fajne, no ale tez mam wiec...Annaki dzis widziałam jeszcze kilka tych śpiworków u nas tylko byly rozpakowane. Jak chcesz to mogę skoczyć jutro i Ci kupić. -
ja na ślub dopiero w maju się wybieram ale też ostatnio zastanawiałam się co kupić i baaaardzo podobają mi się te świece, sama sobie bym kupiła
ale trzeba znać kolorystykę mieszkania aby dobrać odpowiednia.
http://kreolia.pl/120-swiece-duze-23-cm
Zgodzę się z Moniką że takie komplety ręczników są też bardzo fajne, sama taki dostałam z okazji ślubu z napisami MĄŻ i ŻonaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 22:21
-
nick nieaktualnyMonikaDM ja też akurat lubię takie prezenty jak pościel, ręczniki czy obrus, bo człowiek samemu sobie żałuje takie lepsze kupić
A na prezent ślubny takie rzeczy jak znalazł.
Ja to cieszę się nawet jak dostanę fajny balsam albo płyn do kąpieliMała rzecz a cieszy
-
Endokobietka wrote:Dziewczyny slyszalyscie o tym:
http://fakty.interia.pl/prasa/news-dzgp-informacja-o-in-vitro-znajdzie-sie-w-aktach-stanu-cywil,nId,1887316
To jest kur... jakas paranoja! Normalnei slow brakuje, sorry za przeklenstwo, ale w tym wypadku nie da sie inaczej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEndokobietka wrote:Powidlowa jak masz warunki to zrob wlasnorecznie Gutschien na podroz do Ciebie na 3 dni z wyzywieniem i oprowadzenem po miescie o ile wogoel masz w planie ich kiedykolwiek zaprosic
Oooo...jaki oryginalny pomyslEndokobietka lubi tę wiadomość
-
Monika dziękuje ale juz mam ten spiworek
, koleżanka z innego miasta mi juz kupiła i nawet juz przesyłka doszła, jestem zadowolona bo do spacerówki jest super, a nawet na sanki się przyda. Ja kupilam rajtuzy, skarpety, śliniaki te z rękawem, bluzę z polaru z opaską, spodnie sztruksowe i te body, przy tym jak Lena szybko rośnie i brudzi jedzeniem to nie szkoda takich cienkich, u nas w aldi były problemy z rozmiarem bo było dużo takich 62/68 a na 86/92 resztki, spodnie i bluza były ostatnie. A w lidlu kupilam świetną kurtkę przeciwdeszczową na polarku za 9e
, tez oczywiście ostatni rozmiar bo reszta juz na 110
-
MonikaDM wrote:Oooo...jaki oryginalny pomysl
Dzieki Monika. Takie Gutscheiny to swietny pomysl (wedlug mnie) na wszelkie okazje, dla meza na kolacje we 2, dla dziecka na godzinna zabawe klockami, wspolne piecznie ciasta itp - moze brzmi na pierwszy rzut oka smiesznie, ale jak ktos ma np 3 dzieci to taka godzian tylko z Mama jest napewno mega waznaamarranta, lucy1983, Wendy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyannaki wrote:Monika dziękuje ale juz mam ten spiworek
, koleżanka z innego miasta mi juz kupiła i nawet juz przesyłka doszła, jestem zadowolona bo do spacerówki jest super, a nawet na sanki się przyda. Ja kupilam rajtuzy, skarpety, śliniaki te z rękawem, bluzę z polaru z opaską, spodnie sztruksowe i te body, przy tym jak Lena szybko rośnie i brudzi jedzeniem to nie szkoda takich cienkich, u nas w aldi były problemy z rozmiarem bo było dużo takich 62/68 a na 86/92 resztki, spodnie i bluza były ostatnie. A w lidlu kupilam świetną kurtkę przeciwdeszczową na polarku za 9e
, tez oczywiście ostatni rozmiar bo reszta juz na 110
Kurczę a ja nie wzielam tego śpiworka bo stwierdziłam ze mam taki do wózka a dupa...o sankach nie pomyślałam. No blondynka ze mnie!
Endokobietka kurde nigdy bym nie wpadła na takie pomysły. Faktycznie to jest super!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 09:17
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
hej! dawno mnie nie było, tyle piszecie, ze cięzko Was nadrobić
Witajcie nowe dziewczyny
przepraszam, ze nie pamiętam imienia, któraś z Was pisała, że jest z hamburga - z jakiej dzielnicy? ja mieszkam na Osdorfie. ale jak szpital wybrałaś w Harburgu, to pewnie mamy do siebie daleko;)
zaproszenia na U nie dostałam. na kolejne póki co też nie, ale jak byłam na U3, to od razu dostałam termin na U4 - żeby nie zapomnieć, heh..
próbek też za wiele nie dostałam