WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he miło czytać jak dajecie rade i jakie sposoby to kazda mamusia ma :) u nas pokoj od meza jest super najlepszy na świecie maz ma studio muzyczne Colin moze tam siedziec cały dzien ale oczywiście nie zostawię go samego do tego ma manie na krzesła obrotowe stoi i chodzi w kółko tak jak sie kreci oczywiście po chwili leci na ziemie albo ścianę .
    Dzisiaj Colin szaleje spi juz 2,5 godz !! Oczywiście mamusia jest obok niego ale mam chwile dla siebie

Ah mamusie a propo mopow :D mam całe mieszkanie w kafelkach ale to oto takiego urządzenia magicznego nie mam... Wiem wstyd :p szukam czegoś zeby mi śladów nie zostawial i cicikow na kafelkach glanz możecie cos polecić ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 14:36

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w calym mieszkaniu oprocz pokoiku synka mam panele i u mnie najlepszym rozwiazaniem jest mop ze sciereczkami z swiffer. Sciereczki mozna kupowac suche lub mokre. Mam tez taki mniejszy do kurzu. U mnie sie super sprawdza.
    O taki:
    http://www.amazon.de/Swiffer-282223-Bodenwischer-Komplett-Reinigungsystem/dp/B002IW7UPQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1443531739&sr=8-1&keywords=swiffer+bodentuch

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 15:05

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Monika dobrze wiedzieć że te butki z kik są fajne,właśnie planowałam je kupić młodemu.
    W przyszłym tygodniu w lidlu mają być jakieś ciuszki dla maluchów. Pewnie kupie znowu jakieś body bo lubie te lidlowe :)
    Jak tak was czytam to zastanawiam się jak to u nas będzie,mam tylko nadzieję że Sami nie będzie się wszystkiego bał. Jak narazie z odkurzaczem i suszarką jest ok i oby tak zostało,bo ja tak co drugi dzień odkurzam ;)

Ostatnio na wieczór zaczęłam dodawać kleik do mleka,ale wcale nie śpi dłużej przez to. Rany taki glodomor,nie wiem kiedy nauczy się rzadziej jeść.
    Do tego jestem przeziebiona i nie mam po prostu siły :/ a coś mi się wydaje że chyba małego zarazilam :( kiepsko strasznie,tym bardziej że w niedzielę chrzciny mamy.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po długiej nieobecności!
    Nareszcie znalazłam chwilę, żeby nadrobić forum i się zameldować.

Tak więc we środę ktg bez skurczy, a w nocy 24 września o 1.27 ból brzucha jak na okres i tak co 7 minut coraz silniej. Później co 5, a jak już nie byłam w stanie przyciskać czasomierza to mąż mierzył. Ubrał się między czasie, mnie to zajęło trochę dłużej. Zadzwoniłam (oczywiście między skurczami) d położnej, że będę za 20 minut. Wtarabaniłam się do auta jak tylko była przerwa między skurczami. W aucie międzyczasie 3 skurcze. Wpadłam do szpitala, na korytarzu dwa przystanki bo nie mogłam iść. Chciałam rodzić w wodzie, ale niestety wanna zajęta już była. Mąż pyta czy to nie fałszywy alarm, a położna, że już 8 cm rozwarcia. Przebiła pęcherz płodowy, bo nie chciał pęknąć. Po jakimś czasie zaczęły się bóle parte, mąż musiał przytrzymywać moje ręce na linach, bo bym spadła. I tak po 3 skurczu partym o 5.50 urodziła się Mela. Mały kolos - 3980 g (miała mieć max. 3500), 53 cm długości. Cała akcja trwała 4h 20min. Bez znieczulenia, bez nacinania i bez szycia.

Teraz z mężem ogarniamy o co chodzi:) Właśnie wyszła od nas położna, która zrobiła mi masaż brzucha, zważyła małą, pokazała kilka trików, np. co zrobić, żeby mała spała spokojniej. Jestem super zmęczona i super zadowolona.
    Teraz będę zadawała doświadczonym mamusiom milion pytań co i jak;)

A koalka już urodziła?

annaki, Koalka, Muniek, amarranta, MonikaDM, roxa, lucy1983, agattee, Anka8288 lubią tę wiadomość

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!! :-) , a tak właśnie myslalysmy że skoro Cie nie ma to coś jest na rzeczy :-) , wow super szybko poszło

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powidlowa wielkie gratulacje!!Zazdroszczę takiego porodu :) Kiedy wyszłaś ze szpitala?po ilu dobach?

U mnie dzisiaj mija mój termin porodu i niestety nic się nie zapowiada :( Chyba jak mi go siłą z brzucha nie wyciągną to sam uparciuch nie wyjdzie :(

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powidlowa jak super że już masz to za sobą i że tak fajnie szybko ci poszło :)

ja za to dziś miałam wizytę u okulisty niby wszystko z oczami dobrze ale i tak lewym nic nie przeczytam więc jutro z samego rana do szpitala na rezonans magnetyczny. Nie tylko mnie ale i pielęgniarkę zdziwiło że lekarz mnie wysyła w ciąży na takie badanie ale potem już na oddziale radiologi też Pani w rejestracji zdziwiona, ale rozmawiała z lekarzem i jednak niby bezpieczne badanie jest tylko bez kontrastu. I w sumie nie wiem co o tym myśleć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 18:22

d69c20mmk9myteud.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa gratuluję :) szybko ci poszło!!
    Koalka głowa do góry,doczekasz się ;)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja mam Leifheit i chyba nigdy nie kupię innego. Ja mam akurat taki: http://www.baumarkteu.de/leifheit-combi-clean-set-m-colour-edition-gelb-55328-21111
    On częso jest w marketach w "promocji" za 19,99. Tylko nie wiem jak on się sprawdzi na kaflach glanz bo jego się wyciska w tym koszyczku i nigdy nie wiciśnie się go tak prawie do sucha, u mnie szybko wysycha to co zostaje na podłodze. Moja "teściowa" ma też Leifheit taki co sama wykręca i też jest zadowolona, one wlasnie nie zostawiają żadnych cicików na podłodze a fajnie domywają.

Muniek butki sprawdziliśmy na spacerze i nie spadły. Trochę dziwacznie się wiąże bo z tyłu ale dałam radę :) Stópki ciepłe. A juz kiedyś miałam pytac...jak skóra Samiego? Zeszło wszytsko?
    A ile tego kleiku mu dajesz na ile mleka??

Powidlowa GRATULACJE!! Ale Melunia ciezka! Jakby tak wygladał kazdy poród to rodziłabym sn :)

Moniusia o oczy trzeba dbać. Ja teraz mam wadę sporą moim zdaniem ale wydaje mi się ze to przez lekarzy w PL, bo co kontrolę to miałam coraz większą wadę, tutaj jak poszłam to lekarz od razu mi "konkretnie" zwiększył moc szkieł i postęp wady sie zarzymał. Ja bym badanie zrobiła, skoro lekarz mówi, ze bez kontrastu jest w porządku to bym robiła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka nie chcę Cie martwić ale podobno do 2 tyg. po planowanej dacie porodu jest się w terminie. Ale spokojnie, synuś zaraz Cię zaskoczy jakimś skurczem :) A jak ta sprawa z Ebay? Wysłali Ci to zamówienie?

Roxa to ty ię teraz szykuj bo juz jedna rozpakowana ustąpiła miejsca!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 19:26

roxa lubi tę wiadomość

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa gratulacje :)
    Dzięki za rady o mopa musze wkoncu jakis wybrać

Koalka
    Jesscze przyjdą dni ze pomyślisz sobie a wchodź spowrotem do brzucha i daj mamie odpocząć jeden dzien :p he he serio nie martw sie pewnie cie zaskoczy któregoś pewnego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 20:12

MonikaDM lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a dziękuję że pytasz,Sami ma teraz śliczną skórę,wszystko zeszło :) wydaje mi się że oliatum pomógł na ciało a na buzię krem bambino. Teraz tylko raz na jakiś czas umyje go w tym emoliencie a tak to płyn z babydream mam i już mu nic nie wyskakuje. Jak skończę butelke tego oilatum to już więcej nie będę kupować,nie ma sensu. Tym bardziej że sporo kosztuje. Jedynie teraz jak się tak strasznie ślini to czasem ma zaczerwienione pod szyją,mimo że zakładam mu śliniaki i przebieram non stop. Po prostu nie nadążam za jego produkcją śliny :) chyba idą mu zęby bo dziś strasznie mocno wpychał wszystko do buzi i przy tym płakał i się wściekał. Mąż kupił w aptece Osanit. Wiecie może czy to dobre jest w ogóle?
    Tego kleiku daje tak półtorej miarki na 150ml wody +5miarek mleka. Wychodzi razem ok.180ml. Myślę że to sporo,ale i tak jak zje dajmy na to ok. 20 to budzi się po 24 :/ czasem uda mi się go oszukać smoczkiem ale nie zawsze.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka urodziłam w czwartek a wyszłam w poniedziałek czyli 4 dni w szpitalu. Czekałam na U2 żeby nie jeździć po lekarzach później.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek to super, ze ze skora się uspokoilo. U nas odpukać jest super tylko jedna plamka na obojczyku wyszla małemu i nie chce zejść. Przy następne wizycie u lekarza zapytam czy mam go nadal codziennie smarować bo i tak smaruje go tylko raz dziennie zamiast minimum dwa ja bylo na początku.
    A co do kleiku to ja próbowałam zwiększać jak np. jedna miarka nie dzialala i wyszly 3 miarki. I tak bylo dlugo, teraz czasami maly je kaszkę albo częściej takie gęste mleko z butli w sensie mm i 5 miarek kleiku.

Magdalena miłego wybierania ;)

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa gratuluje. Szybko ci poszlo..kurde jak ja sobie pomysle ze meczylam sie 15h brrr ale wiecie co kilka dni temu powiedzialam mezowi, ze dla tego mojego zgredka dalabym rade jeszcze raz przez to przejsc i mimo ze pamietam ze bolalo, ale wspomnienia te zle blakną:)

Koalka naprawde Cie rozumiem. Gabrysia urodzila sie 2 tyg po terminie i myslalam, ze zbzikuje:( czekanie jest dobijające:/

U nas Ossanit tez podaje ale nie wiem czy pomaga..moze troszke.

Dziewczyny troche sie martwie..Gabrysia ma skonczone 7 miesiecy i nie potrafi pelzac do przodu tylko wokol wlasnej osi sie kreci i nie siedzi..leci na boki i do przodu. Powinnam panikowac? Jakos z nia cwiczyc siadanie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 21:59

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osanit u nas zadziałał tylko przy dolnych zębach ale one wyszly mam wrażenie, ze w pól godziny. Pozniej pomagał tylko do rozpuszczenia w buzi. U nas jednak syrop z ibuprofenem byl ok.

Kasia nic nie panikuj. Vincent zaczął siedzieć krotko przed skonczeniem 8 miesięcy i z raczkowania. Spokojnie Gabi ma jeszcze czas. Ja czasem sadzałam małego między moje nogi zeby zobaczyć czy się juz trzyma, czasem jak opieral sie rączkami tak do przodu to mu pozwalałam tak posiedzieć chwilke bo czytałam ze to jest ok zeby cwiczyl równowagę ale nie robiłam tego dlugo co najwyżej 2-3 minutki.

I ja mam pytanie z serii domowej. W czym bierzecie? Jaki proszek jest dobry dla calej rodziny (Vincenta rzeczy od początku Piotr z naszymi). Dlugo pralam w Dash czy jako tak, maz kupił go strasznie tanio i aż 4 butle. Teraz mam Ariel ale normalny proszek nie ten w plynie i zrobiłam dopiero 2 prania w nim i mam wrażenie ze niczym sue nie różni od tego taniego...oczywiście upaprane bidy z obiadku niedoprane mimo użycia Frosch'a Vorwasch.

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok MonikaDM wolalam zapytac, dzieki. Spokojnie czekam:) Tez ja tak sadzam na chwile bo to zawsze jakies urozmaicenie dla niej:)

Ja kupuje dla nas Persil i jestem zadowolona, ale mam problem z plamami po obiadkach Gabrysi, nie odpieraja sie:(

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa GRATULACJE! <3

Koalka to teraz kciuki za ciebie zeby poszlo rownie sprawnie!

MonikaDM ja juz bardzo przyszykowana... Za kilka dni iddaje krew na bete i zobaczymy co tam pokaze... Dzis bylam kupic Dirndl i wstapilismy z kuzynka i jej mezem do nord sea na rybke... dostalam takich mega wzdec ze masakra... smialam sie ze dobrze ze Dirndl kupilam wczesniej...

Co do mopa to my mamy takiego podobnego jak Monia tylko my mamy ten z viledy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 22:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidłowa wielkie gratulacje!!!! Super wieści i dobrze że wszystko poszło tak sprawnie! Dużo radości z Melą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie na trudne plamy na ubraniach mydło galasowe super się sprawdza... Gallseife z Rossmana albo DM (są też w płynie) i po sprawie. Wystarczy posmarować plamę i do pralki ;)

‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ