X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak, nie wszyscy są tacy, tylko cholera wie na kogo się trafi. Dla mnie największym problemem jest to ze lokują ich w obozach (tworza się getta, gdzie popisuja się przed sobą,bo w kupie raźniej...), a do tego nie pracują i zwyczajnie im się nudzi..... Te wszystkie sprawy są mocno wyciszane przez niemieckie (i nie tylko media), szybciej cos na bbc lub telegraphie napiszą,niż tu:(

Na wikipedi jest napisane, że na pistolet gaz. trzeba miec pozwolenie (chyba mozna go w domu posiadać, ale jak cie na ul. złapią z nim to jest problem. Sama zastanawiałam się nad zakupem czegos (no ale u mnie przez większość roku mocno wieje :( a poza tym jak cię okrąża, to jest i tak przesrane...

Druga sprawa czy zdążysz wyjąć, to coś co ma ci pomóc w samoobronie. Jak oglądałam różne filmiki z prawdziwych zdarzeń, to przeraża mnie fakt, że nawet kobieta najczęściej w pierwszej kolejnosci dostaje w twarz z pięści (tak mocno, że niejednorotnie się przewraca, a potem sypią się kopniaki...), być może sytuację poprzedzaja jakies pyskówki (nagrania z kamer przemysłowych, wiec nie ma głosu)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć że tutaj jest gaz dozwolony. A powiedz mi Domi gdzie można go kupić?
    Ja tam nie będę się do końca rozpisywać o moich poglądach,bo wolę to zachować dla siebie. Ale generalnie bardzo bym chciała by ktoś raz na zawsze zrobił porządek z tymi brudami!!! Niestety wiem że nie jest możliwe. Ja to zawsze mówię że to plaga,jak szczury :/ a wiadomo z nimi ciężko walczyć...

Gdyby ode mnie to zależało to dziś się pakuje i wracam do polski. Szczerze nie znoszę tu być!! Ale niestety mojego męża ciężko przekonać. Zobaczymy,może w końcu mi się uda i uciekniemy stąd!!

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • annaki Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mówił że w pracy u niego ktoś na przerwie opowiadał, że ponoć teraz w de jest tak że jak ktoś ma w do wynajęcia mieszkanie i przez pół roku stoi puste czyli nikomu nie wynajmie to miasto może mu przydzielić na to mieszkanie imigrantów i musi się zgodzić, no i oczywiście płaci za nich, ktoś nawet wspomniał że to ok 600e, ciekawe czy to prawda, to byłoby juz przesadą...

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Mój mąż mówił że w pracy u niego ktoś na przerwie opowiadał, że ponoć teraz w de jest tak że jak ktoś ma w do wynajęcia mieszkanie i przez pół roku stoi puste czyli nikomu nie wynajmie to miasto może mu przydzielić na to mieszkanie imigrantów i musi się zgodzić, no i oczywiście płaci za nich, ktoś nawet wspomniał że to ok 600e, ciekawe czy to prawda, to byłoby juz przesadą...
    Tak to, prawda wynajmują im mieszkania. Nawet ostatnio ogladałam program propagandowy no i tam było pokazane, że w miarę możliwości starają się im zapewnić normalne mieszkania, za które płaci lokalna wspólnota. Ba nawet było głosne, że wywalili trochę niemców, by zapewnić uchodźcom miejsca w mieszkaniach socjalnych. Tylko, że tych jest za mało, więc szukają innych rozwiazań. Mam nadzieję, że nigdy nie wpadną na pomysł dokwaterowywania do zwykłych rodzin...

A co do planów, to my na serio ustalilismy, że jak sytuacja się bardziej będzie pogarszac, to wracamy do pl. Chciałabym tu jeszcze jakieś 3 lata pomieszkać, ale nie wyobrazam sobie, że moje dziecko miało by tu chodzić do szkoły....

Z resztą, jak widzę pomysły, żeby z arabskiego zrobić jezyk obowiazkowy od podstawówki do matury (dla wszystkich), to mnie trzepie... Zwłaszcza, ze to pomysł jakiegos niem.pof., a art. opublikowany w focusie, a nie bildzie... No i wszystko w ramach solidarnosci z nowo przybyłymi...

Domi793 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no z tym arabskim w szkole to jakas przesada!!! Tak samo jak w zyciu bym sie nie zgodziła zeby kogokolwiek mieli mi dokwaterowac a już tym bardziej jakiegos arabskiego debila. Wolalabym spakowac manatki i wyniesc sie chocby pod most.

• Wendy Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika zgadzam sie z Toba w 100% ja również nie bylam nigdy jakąś rasistką.Bynajmniej jak żyli tacy ludzie daleko ode mnie to sobie myślałam nie mój cyrk nie moje małpy.Teraz jeszcze po tym co piszecie to taki agresor mi sie włącza ze masakra.Tez bym z tymi ruskimi taki porządek zaprowadziła.
    Mijam tych ludzi czasem w miescie i jak na nowych tutaj to zachowują sie zbyt swobodnie jak dla mnie.Zobaczymy jak to dalej bedzie.Do polski nie chciałabym wracać bo nie po to sobie i dzieciom przestawilam wszystko do góry nogami aby teraz to odkręcać,ale fakt boje sie o ich bezpieczeństwo i chyba będę musiała ich znieczulić na tych ludzi.

pmzt5tj.png

• Mamax Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- Nie no czasami mnie maz wkurza bo wiadomo ze nie ma idealow ale narzekac nie moge bo tez nie jestem idealna ;-)

Ja slyszalam od znajomej ze jak ktos ma wolne mieszkanie czy nawet pokoje to za oplata bodajrze 500 euro moze pod swoj dach przyjac uchodzce. Jej znajomy skusil sie na te pieniazki i wynajol im pokoj. Mialo ich byc dwoje a w kilka dni wprowadzilo sie 10 i teraz w zaden sposob nie moze sie ich pozbyc a panstwo mu oczywiscie w tym nie pomaga wiec tez za nic bym sie nie zgodzila na takie rozwiazanie. Nabrali bydla to niech sobie z nimi radza... Ja to juz bym dawno do pl chetnie wrocila bo czym dluzej tu jestem tym bardziej nie lubie tego panstwa i ich bezmyslnej polityki ale maz ma tu bardzo dobra prace a wiadomo ze od niej zalezy nasza przyszlosc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 16:13

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi pustymi mieszkaniami to prawda. Jesli ktos ma i przez pol roku stoi puste to panstwo przydziela tam teraz imigrantow.. Masakra..
    O tym ze kobieta dostaje ot tak sobie z piesci w twarz, a pozniej serie kopniakow - czytalam juz wiele razy bo np. miala krotkie spodenki lub cos im sie nie spodobalo i obca zupelnie bezbronna kobieta pobita prawie na smierc..
    Ostatnio widzialam tez filmiki, jak imigranci ucza swoje dzieci jak atakowac nozem. To byly barfzo male dzieci, wiek moze 4-5-6 lat, uczyli jak i gdzie uderzac nozem zeby zrobic krzywde..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 16:26

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Dobrze wiedzieć że tutaj jest gaz dozwolony. A powiedz mi Domi gdzie można go kupić?
    Ja tam nie będę się do końca rozpisywać o moich poglądach,bo wolę to zachować dla siebie. Ale generalnie bardzo bym chciała by ktoś raz na zawsze zrobił porządek z tymi brudami!!! Niestety wiem że nie jest możliwe. Ja to zawsze mówię że to plaga,jak szczury :/ a wiadomo z nimi ciężko walczyć...

Gdyby ode mnie to zależało to dziś się pakuje i wracam do polski. Szczerze nie znoszę tu być!! Ale niestety mojego męża ciężko przekonać. Zobaczymy,może w końcu mi się uda i uciekniemy stąd!!

My kupilismy bron gazowa ze sklepu internetowego tu w de, moge zapytac dokladnie meza o strone to Ci napisze. Kosztowala ok.160 euro, tak jak juz pisalam - tu w de nie trzeba pozwolenia. Teraz musimy tylko naboje gazowe dokupic, ale jest troche problem, bo wszystko poznikalo ze sklepow, nawet tych internetowych. Trzeba czekac na dostawy.
    Czytalam tez, ze ze schronisk dla psow poznikaly w ostatnim czasie wszystkie grozne rasy pieskow.. ludzie naprawde sie boja..

Julia, 10 latek
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek napisala:
    "Gdyby ode mnie to zależało to dziś się pakuje i wracam do polski. Szczerze nie znoszę tu być!! Ale niestety mojego męża ciężko przekonać. Zobaczymy,może w końcu mi się uda i uciekniemy stąd!![/QUOTE]

Przyjezdzajac tutaj bylam pelna optymizmu i bardzo mi sie tutaj podobalo, ale teraz.. wolalabym wrocic do pl.. niestety.. Zobaczymy jak to dalej bedzie, ale jesli nic sie nie zmieni a bedzie coraz gorzej, to chyba jednak wrocimy do Polski. Nie chce zyc w kraju, w ktorym mam stracha wyjsc na spacer z dzieckiem, a starszej corki nigdzie nie puszcze samej, nawet do pobliskiej szkoly.. Zyc ciagle w strachu o bezpieczenstwo.. Masakra..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 16:37

Julia, 10 latek
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli macie Facebooka, polecam wyszukanie Pegida - tam codziennie mozna znalezc inforamcje co wyczyniaja imigranci..

Sorki ze tak dzisiaj Wam tu truje o tych imigrantach.. ale jestem tak wsciekla na to co sie dzieje, ze gdybym mogla sama bym im wybila albo wyslala w kosmos!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 16:41

Anka8288 lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje ta broń gazową, nad paralizatorem też myślałam ale teraz zimą weź wyceluj w skórę. Często chcą coś ukraść więc siegasz do torebki i bum, możesz wystrzelic parę razy. :-D Jeszcze jestem na etapie gdzie moj syn nigdzie sam nie pójdzie więc nie myślę o powrocie ale jeśli do czasu puszczenia dziecka do szkoły się nie poprawi to też chcę wrócić.
    Jak dla mnie to ta broń może być zakazana, nie sądzę żeby taki uchodźca chciał wzywać policję.

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja mysle dzis tak samo. Mam troche nadzieje ze jednak coś sie zmieni. Do Polski wracac nie chce, obecny rząd tez tam wyczynia co chce o jak tak dalej pojdzie to po demokracji nie bedzie tam śladu.
    Nad ta bonia czy choćba gazem pieprzowym trzeba pomyslec. Mam tez troche wrazenie ze tu na Bawarii jako tako trzyma sie to w ryzach, ale moze to tyljo wrazenie bo tak jak pisalam jakos ich tu nie widac.

Domi pisz, pisz. Dobrze wyrzucic emocje, i nas w domu to dzis bardzo goracy temat, duzo o tym gadamy i duzo dzis u nas emocji mimo, ze poglady mamy bardzo radykalne, maz to stwierdził, ze uruchomilby obozy koncentracyjne.

A teraz z innej beczki. Kolezanka ma do sprzedania stoliczek edukacyjny Fischer Price za 20€, stan bardzo dobry, polsko-angielski, ma odpinane nogi wiec mozna wykorzystywac tylko blat dla mlodszych maluchów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 18:02

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka ma teraz 10 lat, chodzi do pobliskiej podstawowki. Edukacja podstawowki konzy sie tu po 4 klasie, gdzie dziecku trzeba wybrac nowa szkole. Narazie jest ok, bo albo ja albo maz ja zaprowadzamy i odbieramy, mimo ze szkola jest dosc blisko (10 minut spacerkiem prosta droga), to jednak samej bysmy jej juz nie puscili.. i tak mysle co bedzie za 1,5 roku kiedy pojdzie do nowej szkoly, pewnie oddalonej od domu, gdzie raczej albo rowerem albo autobusem trzebaby bylo dojechac. I co? Maz do pracy, ja tez bym chciala pojsc do jakies pracy i bedzie problem.. trzeba bedzie chyba zrezygnowac z pracypracy zeby dziecko zaprowadzac i odbierac ze szkoly, a drugie ze zlobka/przedszkola..

Julia, 10 latek
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak długo uzywalysci pampersów 3 i jak długo 4? Mam możliwość tanio pampersy kupić,ale nie wiem w jaki rozmiar się zaopatrzyć. Teraz mała ma ponad 6kg i używamy 3. Podobno rozm 3 starcza do ok roku. Ale mówiła mi to bratowa , a ona miala dzieciaczki z bardzo mała waga urodzeniową.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa ja mam jeszcze 3 paczki rozmiaru 3 i na tym zakończę ten rozmiar ale Dominik miał ostatnio 7,5kg teraz pewnie koło 8 więc do roku na pewno nie będzie nosił 3.

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa my niedawno zaczelismy "5", czyli "4" byly do troche ponad roczku. Co do "3" to nie pamietam ale kojarzę coś do sierpnia (czyli jak maly mial ok. 7miesiecy) moze lipca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 18:57

• annaki Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo 3 do roku u nas by nie przeszły, my podobnie jak Monika 3 do ok 7 mies, 4 dość krótko bo były małe, wygodniej było z 4+, te do roku, potem zaraz 5 a teraz od ok mies 5+

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiecie mi czy tych pampersów z czasem będzie mniej? Teraz mi ok 8 dziennie idzie.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa a 3do ile kg są?do 9?rany nie pamiętam....wiem tylko ze wykańczałam już paczke 3 i przeszłam na 4po tym jak ciągle kupa mu plecami wychodziła.Po 6 miesiącach jakoś chyba.4uzywamy ciągle i długo jeszcze pewnie wiec możesz sie w nie zapatrzeć.W ogóle mi sie cos zdaje ze ja nigdy nie kupowałam 5 bo mój dzieci do tego czasu byly juz odpieluchowane.4 są do 18kg wiec zanim dziecko osiągnie taką wagę...

Wiecieco tak piszecie o tym jak dzieci będą chodzimy do szkoły....a mój chodzą.same jeżdżą autobusem,starszy to umawia sie z kolegami na miescie w weekendy.Jeju chyba musze bardziej obczaic jak tu u nas z tymi uchodźcami w miescie.Ja tak nie oglądam teraz tv niemieckiej a zreszta tez nie rozumiem ale dlaczego tv nie mówi tej calej prawdy o imigrantach?

Oooo jednak dziewczyny piszą ze i 5 używają po roczku..hmmm to ja nie pamiętam w takim razie.z pewnością pouzywasz ich dluzej niz 3.
    Bedzie mniej spokojnie.My dzis tylko 3 zuzylismy ale to jakos tak wyszlo dziwnie hehe.Ogólnie idzie teraz ok 4,5 pieluch dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 21:20

pmzt5tj.png

‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ