Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak ten czas leci, jeszcze niedawno sama czekałam na poród a tu już moja mała gaduła skończyła wczoraj 2 mies , śmieje się, guga, rozgląda wszędzie, tylko kurcze nie przepada za spacerami , ciągle wracamy z płaczem i na rękach i to zaledwie po 45 minutach... Ehhhh mam nadzieję że jej to przejdzie
Co do glukozy to ja chyba miałam za darmo, u mnie to był napój taki jak sprite , nawet bardzoy dobry i mogłam wypić wiecejy ale nie dali -
Ja będę miała chłopca. Nie dziwię się że nie pamiętacie bo nie udzielam się aż tak dużo na forum Czytam prawie wszystko ale jak mam odpisywać to nie ogarniam he he. My na szczęście stawiamy samochód w parkingu, ale wiem co to znaczy robić wycieczki w poszukiwaniu miejsca....trzeba mieć duuuużo cierpliwości Ja jestem w AOK i badanie na glukozę miałam bezpłatnie. Pierwsze było popołudniu bo akurat wszystkie wizyty mam popołudniu (tak chciałam żebym mogła z mężem jeździć) a drugie(pierwsze wyszło za wysokie) miałam na czczo. Za pierwszym razem piłam tylko kubeczek a za drugim całą buteleczkę, ale było dość smaczne....jak sok porzeczkowy
-
U nas Synek - imię Tymon- ale jeszcze trwają negocjacje z mężem
Zarejestrowałam się już w DM i jakieś tam kupony zniżkowe dostałam na maila
Już nie mogę się doczekać kupowania ubranek dla Małego... mąż mi jeszcze zabrania, z resztą czekamy na wypłatę hehe no i czeka nas za tydzień przeprowadzka. Jak już się urządzimy to nie daruję- i jadę wydawać euro na Tymonka!Jutro chcę namówić emka na "BabyBasar",są 2 u nas w okolicy.
Kolejne spostrzeżenia niemieckie:
- niemieccy sprzedawcy nie umieją liczyć! Już kilkakrotnie zdarzyło mi się, że albo nie wydają reszty w sklepie albo wydają za mało. Wydaje mi się, że patrząc na mnie i moje 2tygodniowe nieobycie i zagubienie w De widać jak na dłoni stąd mogą pokusić się o oszukanie myślą że jak niemieckiego dobrze nie znam to i liczyć euro nie umiem?! -
Witam Dziewczyny:)
Aniołek o jejku...Twoja Kruszynka naprawde duza......to Mój dzisiaj na USG ważył niby 2700 a u mnie juz 36+1
agagita kurcze, ale miałas przygodę.....nie dosc, ze martwisz się o synka to tu takie cos...musiałas trafic na wyjątkowo wrednego policjanta..... Zdrówka dla Synusia i dla Ciebie:-)
agattee trzymam kciuki, żeby z tym żołądkiemto zadne wirus nie był. A to niedobrze Ci, czy boli Cie żołądek? a mzoe po prostu uciska Ci juz macica i dlatego czujesz dyskomfort? ja jak trochę więcej zjem to masakra...czuję taki bół żołądka, jakby ktos Go chciał od srodka rozerwac....
Monika lusterko oderwane???? szok Nam jako tak nie zdarzyło sie aż takie chamskie zachowanie, ale tez kiedys dostalismy mandat niby za parkowanie - jednym kołem stalismy na trawie) samochody na Niemieckich blachach nie miały mandatów, a nasz na polskich tak....na szczęście teraz mamy osiedlowy parking i ni ma problemów z szukaniem miejsca
Ja glukozę tez dostałam w takim wielkim normlanym kubku :-p a w PL piłam własnie z plastikowego.
mamax kompot wisniowy takie skojarzenie z glukozą mi nie przyszło do głowy haha moze Ty dostałas cos lepszego od Nas
malaM Mój Smyk był jeszcze mniejszy na tym etapie ciąży co u Ciebie i później dopiero zaczał lepiej przybierac, ale nadal jest z tych mniejszych a jak masz skurcze to oszczedzaj się jak najwięcej
annaki już 2 miesiące...alez ten czas leci.....a Malutka to po prostu nie lubi byc w wózku? a moze w chuscie spróbuj ją na spacerki zabierac? nie no ja smiem twierdzic, ze Ty tez dostałas co innego do picia, bo moja glukoza sprita nie przypominała, a ja Go uwielbiam
jola niestety zgadzam się z Tobą w 100% jesli chodzi o sprzedawców....ile razy mi się zdazyło, ze np. kasa szwankowała i sprzedawca musiał w pamięci odjąc kwotę za zwrot butelek......MASAKRA jednym słowem. A juz raz to pobiła babka wszystkich. Byłam w Realu i miałam zapłacic
43,50 euro. Dałam babce 53,50 i wierz mi babka zgłupiała i liczyła ile ma mi wydac,a na koniec się mnie pytała czy ma mi wydac 20 euro? moja mina w tym momencie musiała byc bardzo dziwna, bo babka się jeszcze bardziej speszyła....jak jej powiedziałam, ze nie 20 tylko 10 euro mi ma wydac to az westchnęła z ulgą, ze nie musi sie juz męczyc
A ja dzisiaj byłam na tej rozmowie w Szpitalu i zeszło Nam prawie 2 godziny bo najpierw rozmowa z Panią ginekolog + USG, a później jeszcze cały wywiad z anestezjologiem....termin ustalony na 8 października - czyli 8 dni przed terminem, no oczywiscie jesli nic się wczesniej nie zacznie dziac :-p a dzien wczesniej mam się zgłosic na badania i jesli chcę to mogę na noc zostac w szpitalu, a moge tez przyjsc tylko na badania i do domu jeszcze na noc. W ogóle babka i jedna i druga bardzo fajne i miłe
-
nick nieaktualnyHihi - Vincent jest u mnie...ale Mamax - myślę ze żadna z dziewczyn sie nie obrazi jak nie bedziemy wszystkiego pamiętać Ważne, ze każda z nas pamięta kto jej w brzuszku rośnie hihi
Mała M - kurcze goście to niby taka "fajna sprawa" ale pracy wymaga strasznie duzo Ja pamiętam ostatnie święta, i jak już wszyscy wyjechali po 5 dniach to ... moze to chamskie ale odetchnęłam z ulgą
Jolu - dziwne rzeczy się dzieją w Twoim sklepie Ale jak teraz przeczytałam post Agitki to mnie sie przydażyło kiedys coś takiego jak jej i tez w Realu...babka się zastanawiała czy wydac 10 czy 20 euro, dała nam 20 a mój P. mówi jej ze miała dac 10...Więc wniosek prosty - w Realu pracują "półgłówki" chyba.
Agitka - musimy złozyć zażalenie, że nie dostałyśmy takich dobroci dopicia jak dziewczyny A co do lusterka - osiedle pełne Turków - zbyt wiele spodziewać się nie można...będziemy dzwonić na skarge na służby sprzątające klatki bo chyba od 2 miesiecy klatki nie są myte tylko zamiatane i wygląda tu jak nie powiem gdzie. Dodam ze "służby sprzątające" też tureckie...czy widzę jakiś związek? Jasne!!
Jak widac glukoza dla każdego inna
Laski wózek mi przyszedł!!!! Tzn. do moich rodziców, dziś "będziemy" go składać przez Skype
Mój maż poszedł do szkoły!!!!!!!!!!!! Miał stresa jak pierwszoklasistaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 17:30
-
Właśnie koleżanka ma mi upolować chustę na flomarku, sobie kupiła za 8 e, nowke, może tak spróbuje a jak nie to jak tylko będzie lepiej trzymać głowę to chyba kupię nosidełko, lub jeszcze wyprobuje wyjść z fotelikiem zamiast gondoli, wiem że to nie za bardzo wskazane ale cóż, 2 godz dziennie może krzywdy nie zrobią a dziecko chociaż się dotleni.
Agitka będziesz miała cc w moją 3 rocznicę ślubu -
Nas dzisiaj wkurzyl facet z tej apteki gdzie mialam robiona miare na te rajstopy na zylaki. Maz powiedzial ze w poniedzialek go opierdzieli bo przeszedl juz sam siebie. Najpierw jak bylismy tam pierwszy raz to powiedzial ze musze miec termin do zdjecia miary bo ze niby jakas specjalna osoba do tego musi przyjechac. No wiec zrobilismy termin a jak sie na niego zglosilismy to miare zdjol nam on i trwalo to moze z 5 minut wiec nie rozumiem dlaczego nie mogl zrobic tego odrazu. Jak pytalismy kiedy bedzie odbior to powiedzial ze najpozniej dzisiaj i ze jak juz beda to zadzwoni. No i dzisiaj o 15:45 zadzwonil z informacja ze rajstopy sa do odebrania. Tylko dupek nie wspomnial ze za 15 minut zamykaja. Pojechalismy po nie ( droga trwala moze 20 minut) i pocalowalismy klamke bo bylismy tam 10 po 16- tej
Monika- A jaki wozek kupilas?(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
Dziewczyny, ja tez nie wszystkie z Was pamiętam, w sensie, która spodziewa się Niuni, a która Smyka....chyba większosc kojarzę, ale skleroza ciążowa czasami się odzywa i człowiek zapomina :-p
Monika zgłoscie w WBG sprawę z klatką...za co Oni biora pieniądze skoro sprzątają po łebkach? i masz rację, chyba Nas oszukali z tą glukozą a emek to bedzie chodził co tydzien w piątki i soboty do szkoły? kupiłas mu nowy piórnik i plecak?
Ale fajnie, ze wózek juz przyszedł a kiedy przyjedzie do Was?
annaki popróbuj, moze Malutkiej jakis sposób przypasuje a to mówisz taką fajną datę mi wybrali
Mamax to koles poleciał sobie w kulki normalnie .......a to miałas specjalnie miarę pobieraną tak? mnei w szpitalu cos tam pomierzyli na szybko. Wyglądało to tak, ze mieli cos a'la centymetr z różnokolorowymi przedziałami i w zaleznosci od obwodu w łydce i udzie wychodziło jkai rozmiar ponczoszek miał bycWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 18:26
-
nick nieaktualnyMamax - noż kurcze wściekłabym sie na maxa; burak jakiś z tego gościa!!
A wózek mam dokłądnie ten: http://www.kajahurt.pl/produkt/39342/wozki-gleboko-spacerowe-z-fotelikiem-3-w-1-tako-wozek-wielofunkcyjny-extreme-eco-3w1-kolor-02.html - prezent od dziadków dla wnuka.
Agitka - zadzwonimy, bo zrozumiałabym raz, ale to już trwa dłuższy czas i naprawdę klatka wygląda fatalnie.
P. musi się zadowolić starym plecakiem lub torbą z laptopem, dostał 2 długpisy i notes. Ma przynieśc ładne notatki -
Agitka nie wymiotuje, tylko zoladek dokucza, boli, uciska ale mysle, ze to moze byc spowodowane tym, ze mi sie wszystko tam przestawia. W ogole jak malo zjem, to zaraz czuje sie pelna i mam uczucie jakby mi ktos skore rozciagal w przeciwne strony
A jak dobrze zjem, to skora nad pepkiem taka napieta jakby miala zaraz peknac Troche sie obawiam ze to spowoduje rozstepy ale w sumie w mojej rodzinie (mama i jej siostry) nie mialy rozstepow na brzuchu po porodzie wiec licze ze i mnie to szczescie spotka
agagita wrote:Mam pytanie z jakich regionow Polski jestescie
ja jestem z zachodniopomorskiego, Szczecin -
Ja jestem z kujawsko-pomorskiego (Grudziądz).
Monika świetny wózek, z resztą już nie raz pisałam że w moim stylu
A w ogóle to ostatnio moja ginekolog poinformowała mnie że mogę iść na dodatkowe darmowe USG serca małej do szpitala bo tam mają lepszy sprzęt i dokładnie wszystko obejrzą (chociaż według niej serduszko jest w porządku ale nie zaszkodzi sprawdzić). Właściwie to była zdziwiona, że jeszcze tego nie zrobiłam, a ja byłam zła, że tak późno mi o tym mówi. Bo niby skąd mogłam wiedzieć że takie badanie każdemu przysługuje jak nie od niej... Ostatecznie mam termin za 4 tygodnie, ale lepiej późno niż wcale.29.11.2014 - Simon - moje Szczęście -
nick nieaktualnyJa jestem ze Śląska - Mysłowice/Piekary Śląskie, a urodziłam się w Świętokrzyskim w Busko-Zdroju
Agattee - mam podobnie. Czuję ściśnięty żołądek, po jednej kanapeczcie jestem pełna, ale częsciej zdarza mi się jeśc. Ostatnio spadło mi z wagi 800g - waga u lekarza.
A w ogóle to pamiętam jak moja siostra obiad potrafiła jeśc na 3 raty, albo przez 2 godziny
Ciesze się jak mój wózek się podoba To miłe jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 12:53
-
Bardzo ladny wozek, tez w moim stylu tylko ta gondolka taka malutka i cena masakryczna. No ale jak to jest prezent to oczywiscie brac nie pytac
Ja wychowalam sie na Lubelszczyznie a urodzilam sie w Gnieznie
Annaki- A to zgloszenie na ta koszulke dostalas ze szpitala?
Agitka- U mnie to tak wygladalo ze facet mierzyl moje piety, palce, kostki, lydki,, kolana, uda, pupe i brzuch normalna miarka krawiecka. Tak ze nic specjalnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 13:20
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
Witam
Monika ech to nie załapał się emek na Tytę co?
Jak tam międzynarodowe składanie wózka wczoraj minęło?
agagita ja ze śląskiego - Zawiercie, a emek z Opolszczyzny
agattee to pewnie te bóle własnie od ucisku macicy są....u mnie tez jak więcej zjem, to czuję taką napietą, skórę, ze masakra.....mnie z Alusiem porobiły się rozstępy mimo smarowania, a teraz smaruję naprawdę rzadko i ani jednego dodatkowego nie mam...nie wiem czemu tak dziwnie?
malaM mysmy tez mieli takie dodatkowe badanie serduszka i to było jakos ok 24-25tc...szkoda, ze dopiero teraz Ci ginka mówi, ale lepiej późno niz wcale to juz nie chodzi o to, ze z serduszkiem moze byc cos nie tak, ale o to, ze podejrzysz sobie Maluszka
mamax wow, to konkretnie Cię pomierzyli....a dzisiaj odebralas te rajstoy cyz dopiero w poniedziałek?
A U Nas dzisiaj remontowo hehe...emek montuje nową spłuczkę :-p a ja się wyleguję, bo rano po zakupach to myslałam, ze ducha wyzionę.....Dziewczyny po tych 5 tygodniach leżenia tak mi się miesnie i kręgosłup zastały, ze czuję się jak staruszka -
Agitka- Rozumiem cie doskonale Ja po dwutygodniowym lezeniu tez sie kiepsko i slabo czulam. Potrzebowalam dwoch miesiecy zeby wrocic do nieco lepszej formy
Rajstopy niestety dopiero w poniedzialek moge odebrac, tym bardziej zla jestem bo nogi tak mi dokuczaja ze chetnie bym je juz dzisiaj wlozyla.
Agattee- Ja po starszaku nie mam ani jednego rozstepa, teraz tez poki co ich nie ma wiec mam nadzieje ze znowu mi sie uda ich nie miec(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]