X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax - gondola wcale nie jest mała. Jest bardzo duza i przestronna, moża na zdjeciu wydaje Ci sie mała :)

Agitka - "skajpowe" skałdanie wózka uważam za udane :) Już sie nie mogę doczekać aż będzie u nas w domu, no i aż Vincent będzie jeździł swoje furą :)
    No jeszcze by Tytę może chciał...kupiłam mu dziś czekolade, musi mu wystarczyć :)

• agagita Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem urodzona w Olsztynie a mieszkalam w Moragu. A ty?

z6vlzyh.png
    iwmyplk.png
  • Aniolek93 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka a u mnie remont pelna para stwierdzilismy ze nie chce nam sie szukac lepszego lokum wiec chce to doprowadzic do takiego stanu zeby mi sie podobalo i w kuchni tapety zerwane z sufitu tez i maz gruntuje sufit bo te sciany to tragedia meble przywiozlam z pl stol i krzesla kupie po wyplacie dzien wariata no i wybralam sie po panele bo ten gumolit mnie juz dobija ledwo je dzwignelam bo jak zawsze nikogo do pomocy nie bylo wracam do domu a w kuchence w plycie ceramicznej 2 dziury :( maz nie siegal do sufitu to sobie stanol eeehhh masakra mam dosc remontu a to dopiero poczatek no i boje sie ze nie zdaze do porodu

aaaa i rozmawialam wczoraj z polozna i mowie jej ze chyba chce cesarke bo mala tak rosnie a ona ze jak 3600 dalam rade to 3800 nie bedzie problemu wnerwila mnie a co jak dzidzia bedzie miec 4 kg albo wiecej wnerwila mnie bo jak mam prawo wybrac to nie chce byc przekonywana na sile na 15 pazdziernika ma nas umowic na geburtsplan do szpitala wiec ustalilysmy ze zobaczymy ile wtedy mala bedzie wazyc i zobaczymy jaki porod ale ja bede chyba sie upierac nad cesarka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 20:00

• MRC Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagita ja właśnie jestem z Olsztyna :)

f2w3dqk3qmeksvv4.png
    eiktyx8d1h7fp581.png

• Sylwia06 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała M mnie tez nikt nie poinformowal o takim badaniu :/ jestem wsciekla

a co do glukozy to mialam w tym tygodniu i musialam zaplacic 45 euro, wczesniej dowiedzialam sie w AOK ze badanie to jest refundowane ale gdy sie dostaje do wypicia czysta glukoze, a ja musialam kupic syrop jakis i oczywiscie lekarz mi nie zaproponowal tej bezplatnej wersji:/ a ja wstydzilam sie zapytac:/ zeby nie zapamietal mnie jako tej co zalowala zaplacic:/ a z blizniakami robi mi caly czas usg, chociaz niby tylko 3 sie naleza

MonikaDM fajny wozek :)

Agitka tez czuje sie jak staruszka, zastanawiam sie czy pod koniec ciazy bd w stanie sama sie obrocic na drugi bok :P

Aniolek93 oj wspolczuje remontu, tez nie mialam bym ochoty teraz na takie roboty w mieszkaniu, w poniedzielk bede miala przyjemnosc z moja polozna, ciekawe jaka ona bd, ja jestem sympatyczna ale do czasu gdy mi cos bd narzucala to tylko ja poinformuje co do mojego wyboru i nawet tlumaczyc nie bd, tu one wszytskie takie natürlich denerwuje mnie to :/ jak im bol sprawia przyjemnosc to ich sprawa... a zamiast znieczulenia to chetnie by wode z cukrem wypily wrr... a ty masz prawo do swojego wyboru

gannkw7ignvx7rcn.png
  • Sylwia06 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj zapomnialam dodac tez jestem z Warminsko-mazurskiego Elk :D

gannkw7ignvx7rcn.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- Hm moze rzeczywiscie sie myle. Czytalam recenzje o tym wozku i jako wady podali wlasnie waska gondolke i ciezar, na zdjeciu rzeczywiscie nie wyglada na duza ale moze nie trzeba sie tym sugerowac ;-) Wozek jest sliczny a gondolki dziecko dlugo nie uzywa, najwazniejsze ze wam sie podoba ;-) Ja mam wozek abc design i jestem z niego zadowolona glownie za obrotnosc i lekkosc ale jakbym miala teraz wybor to kupilabym inny, bo moj wozek jest jakby letni a dziecko jednak przejedzie w nim dwie zimy wiec lepsze jest takie jakby zamkniete jak np wozek z teutonia ;-)

Aniolek- No do porodu wiele czasu ci nie zostalo. Trzymam kciuki zebyscie zdarzyli z tym remontem ;-) Hm no duza dzidzia wam sie szykuje, jak tak dalej bedzie rosla to rzeczywiscie moze dobic do 4 kg. A jest juz odwrocona glowka na dol? Polozna sie nie przejmuj, wazniejsze co w szpitalu powiedza ;-)

Sylwia- Masz racje co do poloznych. Moja tez jak wspomnialam ze chce miec znieczulenie to sie tak jakos do mnie fauszywie usmiechnela ze az mi sie przykro zrobilo. Bo przeciez to ja rodze i to mje dziecko wiec ja chce zdecydowac co chce a czego nie chce. Teraz boje sie czy napewno to znieczulenie dostane, zwlaszcza ze mnie nastraszyla ze jak Julian bedzie duzy to moga byc problemy i moze sie skonczyc na cc :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 20:57

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Aniolek93 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamax mala jest glowa w dol ale poki co twarza do gory synka tak rodzilam i nie bylo latwo bo musial sie odwrotnie wygiac wiec teraz nawet nie chce slyszec o porodzie sn jak bedzie w takie pozycji wiem ze duzo dzieci sie tak rodzi ale ja nie bede ryzykowac ze znowu cos bedzie nie tak bo twierdze ze przez to ze mnie tak meczyli i nie zrobili cc maly mial napiecie miesniowe i z nim cwiczylam od 2-6 miesiaca i nie chce teraz tego samego za 3 tyg mam wizyte u lekarki to zobacze ile mloda wazy a za 4 tyg w szpitalu ale jak w czwartek juz miala 2700 to malutka nie bedzie

mamax widzisz twoja polozna mowi ze jak bedzie dziecko duze to cc a moja ze dam rade urodzic i to mnie wnerwia bo nie chce zrobic krzywdy dziecku albo siebie porozrywac to juz wole ciecie na brzuchu bo juz wiem co to jest naciecie pekniecie i lyzeczkowanie nie chce tego jeszcze raz

aa i co mnie jeszcze w niej wnerwia ze jak mowie jej ile mala wazy to mowi ze nie mam tyle jesc a skad ona moze wiedziec co ja jem u mnie w rodzinie zawsze duze dzieci sie rodza wiec moze to w genach a nie w jedzeniu agolnie fajna mila babka ale zaczyna mnie irytowac bo juz boje sie odzywac jak tak glupio gada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 21:07

• Mamax Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolek- Polozna nie powiedziala mi ze bede miec od razu cc tylko ze jak cos nie pojdzie dobrze przy porodzie sn bo np. Julian okaze sie za duzy przez co zle sie ustawi glowka to wtedy moze sie on skonczyc cc. I to mnie przeraza bo w takiej niewiadomej sytuacji to wolalabym od razu miec cc a nie meczyc sie nie wiadomo ile i ryzykowac zdrowiem czy nawet zyciem mojego dziecka :-(

• annaki Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax tak to zgłoszenie na koszulkę było w szpitalu, tzn w takiej plastikowej przegródce na korytarzu były te kartki od pampersa, wystarczyło wziąć, uzupełnić i wysłać :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja z Olsztyna. Pozdrawiam krajanki :)

MRC lubi tę wiadomość

relgi09kfo915nes.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołku -ale Ci sie remontów zachciało na końcówke. Trochę dziwne pdejście tej położnej. Skoro Ty chcesz to co jej do tego. Moja też zapytala o powody dla których chcę cc; powiedziąła, ze moze przy niej zmienie zdanie ale jak twardo powiedziałam, ze nie to powiedziała "ok" i ze nie będzie mnie przekonywac bo to mój wolny wybór.

Mamax - ja nigdzie nie doczytałam sie takich opinii (ogólnie opinii o tym wózku jest jak na lekarstwo bo wózek został wprowadzony na rynek w tym roku), a widziałam na żywo :) Ja z kolei byłam napalona jak łysy na włosy na jeden abc design i to był pierwszy wózek jaki oglądałam; zawiodłam sie strasznie, a gondola była nakłądana na spacerówkę i to była maleńka gondolka. Z tym, ze z tymi wielkościami gondoli my szalejemy trochę a w rzeczywistości mało dzieci zdąży z nich "wyrosnąć" na tyle, żeby były naprawde za małe. A cieżar - zależy - biorąc pod uwagę np. camarelo gdzie waga jest jakieś 12,5 kg, a mój Extreme 15-17 kg, tan abc design który ja oglądałąm wazy tyle samo, to moze być sporo, a z drugiej strony sa też człogi ważące 19-20 kg :) Ja na szczęście wózka na 3 piętro targać nie będę więc wielkiej róznicy mi to nie robi :)

Sylwia - ja własnie natknęłam sie na jedną położną taka strasznie jak to piszesz "natürlich", nawet jakąś jej wypowiedź czytałam, zę ona stara się wszystkie swoje pacjentki na naturalny poród namawiać. To chyba od człowiek zależy. Tylko zastanawia mnie czy one tak faktycznie wszystkie kobiety odwodza od cc czy tylko te "obcokrajowe" - bo jakoś czasem takie dziwaczne odczucie mam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 11:10

• Agitka Ekspertka

Wysłany: 21 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Aniołek trzymaj się dzielnie.....powoli róbcie remont, a Ty nie szalej za bardzo :-) a jak to dziury w płycie? i co teraz?
    Ja tez jesli bym była zdecydowana na CC to bym się upierała....przecież połozna ma Cie wspierac, a nie na chama przekonywac do swoich racji.... a z tym jedzeniem to juz w ogóle jakies sredniowieczne przekonanie.....ja jadam w miarę normalnie, nie za duzo, nie za mało, a Xavier drobinka....z Alusiem tez tak jadłam a duży się urodził...

Sylwia dziwne z ta glukozą.....jaki syrop do tego miałas? a o przewracaniu na drugi bok to weź mi nie mów...ja sie smieję, ze przydałby mi się dźwig obok łózka :-D

a u Nas nudy...pogoda paskudna....dopiero po południu wybieramy się do znajomych w odwiedziny :-)

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • Aniolek93 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamax swietnie cie rozumiem bo tez bym nie chciala najpierw byc wymeczona a pozniej zeby zrobili cc wiadomo to boli i to boli ale przechodzic bol 2 razy to masakra/ Bede sie upierac przy swoim bo moze i dam rade urodzic duze dziecko ale boje sie komplikacji ze jeszcze bardziej mniej teraz natna a polozna na to ze na nas kobietach wszystko goi sie jak na psie i mowi ze ze jak przezylam jeden porod i jest oki to teraz tez bedzie ale ja bedech sie upierac jednak nad cc no chyba ze mloda zwolni przybieranie na co nie licze bo ma jeszcze 7 tyg

Agitka no teraz zostalam bez kuchenki moge tylko cos w piekarnku zrobic albo mikrofali a kuchenke bede miec prawie za miesiac :( bo wydalam kase na panele gdybym wiedziala ze jak wroce z panelami to plyta bedzie zniszczona to bym sobie podarowala kupno paneli :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 09:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołku - jak jesteś zdecydowana to popieram Twoje upieranie się. Jakbyś nie była to wtedy jest inaczej. a co do płyty to nieźle Cię mąż załatwił...a może siebie - powiedz ze obiadów nie będzie jak zepsuł ;)

• Aniolek93 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM no wlasnie niby jestem zdecydowana ale tez jeszcze sie zastanawiam wiec sama nie wiem czego chce :P

no z kuchenka zalatwil mnie ale sie smieje ze jak kuchnia cala nowa to wszystko bo lodwke tez bede wymieniac haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te nasze dylematy :)

A co do kuchni - to faktycznie jakiś plus jest :) Ja chciałabym wymienić moją płytę, bo jest beznadziejna...moze skorzystam z pomysłu Twojego męża, hihi :)

• Mamax Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- Hm ja mam Abc design condor s4. Moj wozek wazy cos kolo 12 kg a wiec nie duzo. Wiem jaki design ogladalas, moja kolezanka go ma i on rzeczywiscie ciezki jest. Chociaz na zime jakby lepszy. Wazy z dobre 20 kg. Gondolka wkladana ma swoje plusy bo jak ktos mieszka na powiedzmy 4 pietrze to moze dziecie w domu w nia wlozyc i zejsc na dol a reszte wozka trzymac w piwnicy czy wozkarni. Tak wlasnie robila ta moja kolezanka. Ja mieszkam na parterze wiec zalezalo mi zeby wozeczek byl lekki bo trzymam go w domu jako ze wozkarni w bloku nie ma a jak mam brac z piwnicy to wole z domu, zwlaszcza ze te 6 schodkow ktore mam do tachniecia robie bez problemow ;-) Hm to ja chyba o innym wozku czytalam, bo jak podalas linka to wpisalam nazwe wozka w google i wyskoczylo mi mnostwo stronek na jego temat ;-)

Aniolek- Ja jeszcze poczekam co mi w szpitalu powiedza. No i ile synek wazy. Bo w sumie to bym chciala rodzic sn- tylko ze tak powiem po ludzku ;-)Jutro mam wizyte u ginki to wstepnie bede wiedziec, bede tez miala robione pierwsze ckg- ciekawe czy beda widoczne juz jakies skurcze...Przyznam sie ze moja polozna jest bardzo naturlich wiec jezeli chodzi o porod to na wiele z jej strony nie licze...Przy starszym synku mialam fantastyczna polozna ktora jak tak druga dobe chodzilam po szpitalu z bolami to jako jedyna sie mna zajela i byla przy moim porodzie,( wczesniej ta polozna co mam ja teraz tez byla na oddziale ale mnie zbyla twierdzac ze jak nie mam rozwarcia to nic nie mozna zrobic tylko na nie czekac) wspierala mnie, dala znieczulenie i kroplowke na rozwarcie. Niestety teraz nie robi juz domowek a i przy porodzie jej nie bedzie bo ma w tym czasie urlop :-(

Hehe Monika ma dobry pomysl, nie ma kuchni to nie ma obiadow ;-)

Dziewczyny od rana mam lekka goraczke 38 stopni. Wiecie jakie leki w ciazy mozna wziasc? Pytam w razie jakby goraczka sie jeszcze bardziej podniosla i musialabym ja zbijac?

• Aniolek93 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamax paracetamol mozna brac

• agattee Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax ja wiem ze mozna paracetamol ale czy on jest na goraczke? U mnie R. jest chory, wczoraj bylismy w aptece i jak powiedzielimy ze goraczka, to aptekarka powiedziala ze moze paracetamol, ja mowie ze nie chcemy bo mamy w domu (jak dla mnie to lek przeciwbolowy, a czy zbija goraczke to nie wiem).
    Najlepiej isc do apteki i spytac. Jak mnie gardlo bolalo to poszlam i mi dala jakies naturalne, ktore ciezarne moga brac :)

Ehh, tak piszecie o tych poloznych ze tylko im sie wspomni o cc to zaraz wyskakuja ze swoim zdaniem ktore jeszcze narzucaja, az jestem ciekawa co moja powie w czwartek jak jej oznajmie ze chce cc... tylko ze ja taka jestem, ze jak mnie wkurwi to powiem jej co mysle, np. ze to moj porod i moj wybor i ze powinna mnie w tym wspierac a nie dokonywac za mnie wyboru, jeszcze sie wystraszy albo cos a nie chce zeby bylo niemilo :P

Co do remontu to tez nie lubie, ale od wczoraj zaczelam malowac sciany w pokoju, lepiej zrobic to teraz poki mi sie jeszcze chce ;)

wff22n0ab6iac00e.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ