Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Agattee- Hm no wlasnie tez nie wiem jak jest z tym paracentamol. Wiem ze jest bezpieczny w ciazy bo balam go jako przeciwbolowy po porodzie ale czy zbija goraczke... Do apteki moge isc dopiero jutro bo dzisiaj sa pozamykane. No ale nic jakby co to wezme ten paracentamol a jutro idedo ginki to popytam co jeszcze mozna brac(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
nick nieaktualnyMamax - to możliwe, bo jak ja szukałam opinii to mimo, ze wpisaywałam konkretną nazwę to z braku wystakiwały mi opinie o innych modelach Ale nie wazne...jedno mozna stwierdzić, każdej z nas podoba się coś innego, na co inne zwracamy uwagę i co inne jest dla nas ważne A tak naprawdę to ja się będę mogła wypowiedzieć później jak będę go użytkować
I Paracetamol jak najbardziej, mi lekarz też powiedział ze w razie czego można brać i na gorączkę też. A jak domowy sposób, to tylko letnia kąpiel i chłodne kompresy na głowę przychodzą mi na mysl. Nie daj się choróbsku kobieto!!
Agattee - nie stresuj się, może Twoja położna okaże sie taka jak moja - normalna Bo mimo, ze zapytała i zaproponowała poród SN, to jak powiedziałam, ze nie i ze na cc jestem nastawiona już chyba z 12-13 lat, to ppowiedziała, ze nie ma nawet dyskusji, rodzimy cc i będzie ok. Tego Ci życzę No i skoro Twój R. jest chory to Tonie też życzę zdrowie, nie daj się
My po obiedzie, czekamy na gości, a leje jak z cebra normalnie, jakby się wściekło...a mi jest tak gorąco jak nie wiem co...
Laski podobają wam sie takie literki:
http://allegro.pl/sliczne-drewniane-kolorowe-literki-gratis-i4552387044.html
bo ja się zakochałam i chce zamówić do pokoiku Vincenta. Co myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 14:47
-
Uf goraczka spadla, bez lekow
Monika- Pewnie masz racje, ja juz swoj wozek przetestowalam i znam jego wady i zalety a i ty wkrotce je odkryjesz w waszym wozku Jedno jest pewne nie ma wozka idealnego, w kazdym zawsze znajdzie sie cos niedopracowanego.(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
nick nieaktualnyMamax - z tym wózkiem idealnym to na szczęście zdaje sobie sprawę, ze takowego nie ma, więc pewnie znajdzie się coś co mi nie bedzie pasować, i chyba tak u każdego
Nas juz dzis goście opuścili, ale czas zleciał szybciutko. Teraz znowu leje jak nie wiem co, a trzeba jeszcze psa wyprowadzić, na szczęście teraz to już działka męża a nie moja Tyllko, ze jak leje to nasz pies też niechetnie wychodzi, kiedyś zawrócił na dole w klatce jak zobaczył deszcz i chciał dac dyla z powrotem, na szczęście go złapałam, ale jaką on miał minę jak go wyciągnęłam na ten deszcz, a "załatwienie spraw" poszło mu mega szybko
Spokojnego wieczorujola83 lubi tę wiadomość
-
Dokladnie A z drugiej strony to jestem pewna ze po roku no gora poltora uzerania sie z duzym wozkiem kazda z nas bardzo chetnie i z duza ulga wymieni ten wozek na lekka spacerowke
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
nick nieaktualnyHehehe...ja jeszcze jestem nastawiona "na używanie wózka ze 3 lata i nie wymienianie go" Ale tak chyba mówi każda z nas, bo po koleżankach widzę, ze chyba każda z chęcią wymieniła ogromny pojazd na lekką parasolkę
A mi się dziś tak nie chciało zwlec z łóżka, tak mi było w nim dobrze, ze pwoiedziałąm mężowi, zę bedę się tak wylegiwac cały dzień Ale dosć szybko mi się znudziło no i Vincent się obudził i zaczął takie skoki spadachronowe robić, ze szok - dziś już po całym dole brzucha go czułam od glówki po stópki On jest ułożony miednicowo wiec obydwa boki i środek brzucha miałąm dziś zaatakowany - zaczęliśmy się z mężem zastanawiać nad karami, hihi (żarcik taki oczywiście) -
nick nieaktualnyDziewczyny - a zwłaszcza te które mają już dzieci - czy dla niemowlaków są jakies zabawki? Bo tak się wlasnie zastanawiam m.in. nat tymi matami do zabawy dla dzieci...czy to się sprawdza, na niektórych pisze, ze są od 0+ czyli ze niby od urodzenia, ale wiadomo, ze na poczatku noworodka to niewiele interesuje poza jedzeniem, spaniem, suchą pieluszka...wypowiedzcie się prosze w temacie.
-
Witam w "piękny" ostatni dzien lata brrrrrrrrr....zimno, leje i do lata to tej pogodzie na pewno daleko
Mamax jak się czujesz dzisiaj? mam nadzieje, ze gorączka nie wróciła i nic więcej się nie rozwinęło
Monika świetne te literki...bardzo mi się podobają
A jak tam psiak wczoraj?chyba niezbyt ochoczo wyszedł na spacer co?
Hehe widzę, ze synek lepszy niż budzik
Monika typowo niemowlaczki tak jak piszesz nie interesują się za bardzo zabawkami....dopiero jak mają ok miesiąca to zaczynają się interesowac kolorami, kształtami i wtedy spostrzegają wiszące nad nimi karuzele, czy kolory na macie, czy tez grzechotki...ja matę juz mam, bo po prostu w dużym pokoju będe Malucha kładła na podłodze na Niej, zeby nie ciągło zimno....grzechotki tez juz mam, ale to w większosci po Alusiu i jak zobaczę, ze Mały skupia wzrok to zacznę dawac grzechotki
Ja dzisiaj tak źle spałam, że szok...duszno mi było, pociłam się, jeszcze katar mnie męczył i do tego Alusiek cos dzisiaj źle spał i w ostattecznosci prawie całą noc z Nami w łózku spędził więc o wyspaniu się nie było mowy, bo co chwilę czułam ręke, czy nogę a to na głowie, a to na brzuchu itd :-p -
Monika ja maty jeszcze nie mam ale chcę kupić, faktycznie pierwszy miesiąc to była średnio zainteresowana czym kolwiek , jak miała ok 5 tyg to kupilam jej karuzelę, wtedy już zaczynała się interesować tym co tam się kręci , ponoć są specjalne książeczki biało czarne dla takich dzieci bo one nie widzą innych barw, albo np można kupić pluszaczka w takich kolorach, cos w tym jest bo ja mam na ścianie pasek tapety w biało czarnych wzorach i Lena patrzyła na to jak w hipnozie , są też karuzelki które mają takie zabawki, firma tiny love ma:-) , teraz juz mamy pluszowe grzechotki z rossmana, polecam bo są bardzo ładne i tanie, mamy też takie zabawki pluszowe do zawieszenia na fotelik czy wózek i tym też się interesuje.
Ogólnie jeśli możecie sobie pozwolić to kupcie hustawke, taką co się buja na baterie, ja mam fisher price, Jeju jakie to jest cudo, mam czas na zrobienie czego kolwiek w domu, mała jest zauroczona, u góry jeszcze kręcą się zabawki więc jest super, poza tym w ciągu dnia też w tym czasem drzemie, no chyba że ktoś będzie miał to szczęście i będzie miał dziecko które tylko śpi i je ,chociaż moja taka była ok 3 tyg, potem jej się zmieniło i wymagała dużo uwagi
Ogólnie ja swoją w hustawke kupilam ja ebayu za 45e, baterie najzwyklejsze z kika starczaja nam nam 1,5 tyg -
MonikaDM mata jest fajna ale tak jak napisalas noworodka nie interesuje ale jak bedzie miec tak ok 3 miesiace to juz sie bardziej bedzie interesowac zaczepiac raczkami nozkami o zabawki jakies grzechotki i zabawki to tez mi sie wydaje ze dopiero pozniej
-
nick nieaktualnyAgitka - no nie szedł zbyt chetnie przy takiej pogodzie, no i szybko wrocili z P. z tego niby spaceru.
Ja tak zapytałam o tą mate czy coś innego, bo kompletnie nie mam o tym pojecia...wczoraj mały dostał pierwszą grzechotkę i oprócz niej i tych "husteczek - przyjacieli" nie ma żadnych zabawek i od rana zaczęłam grzebać ale kompletnie nie mam pojęcia co dla maluszka się kupuje jako pierwsze...chyba się zdecydujemy na tą matę bo to mi się w miarę sensowne wydaje, karuzelkę i cos własnie czarno białego...Annaki - musze do tego Rossmana się przejść. Huśtawkę też bym chciała i też rozejrzę się za jakąś używaną bo nowe to czasem zastraszające kwoty potrafią kosztowac, a to przecież też jest do jakiegoś ograniczonego wieku...?? Jezuniu, już myslałam, ze większosć zakupów mam za soba a tu się okazuje z każdym dniem niemal coraz więcej i więcej rzeczy będzie przydatnychy, i jak ja mam nie zwariować...trzeba by tez chyba bank obrabować albo moze wreszcie w totka zacząć grać z nadzieją na jakąś wygraną -
Monika poluj na ebayu lub na flomarkach, nowki to strasznie drogie, jak się nie mylę to tą co ja mam to nowa 199e, a używane ok 80, ja tą jak zobaczyłam ze 45 to mąż od razu po nią jechał, aż babka się zdziwila że dopiero dała ogłoszenie a tu już był kupiec , ta moja jest niby do 9 kg, potem też wystawie i kupię coś innego, z kolei karuzelke mąż kupił nową z chicco, magic stars za 40e...to też drogo bo używki takie które chciałam były za 15e, ale tatuś się uparl i pojechał po nową...
Matę też już muszę bo widzę że Lena mimo że ma 2 mies to już powoli próbuje łapać zabawki, na pewno jej to pomoże w rozwoju , zresztą takie zabawki można kupić w miarę możliwości szybciej a dać dziecku po miesiącu jak będzie się już rozglądać, lub podpowiedziec odwiedzającym co by się chciało dostać
A te "chusteczki" co piszesz to mamy dwie, wcześniej mała też nie była zainteresowana a od kilku dni zasypia z jedną na głowieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 11:22
-
nick nieaktualnyNo właśnie one podobno sa fajne przy usypianiu. Już się wkręciłam w Ebay i oglądam...a ze totalnie nie myslałam wcześniej o zabawkach to teraz jestem przerażona i ilośi tego mnie przytłoczyły; siedze już z 1,5 godziny i oglądam i mam "łeb jak sklep", idę z psem do sklepu po żarówki - odetchnę troche od zabawkowego świata
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 12:08
Kasia83 lubi tę wiadomość
-
Ja tez polecam ebay.de i do tego ebay.kleineanziegen.de bo tam ludzie sprzedaja tanio rzeczy. Wybieracie miejscowosc albo jakas w poblizu Was i mozna trafic na pelno ogloszen od ciuszkow, zabawki, lozeczka, wozki, nosidelka i inne takie Ja ostatnio na ebay.de wylicytowalam podgrzewacz do butelek Avent za 4,10 € i oprocz tego wylicytowałam dwie NOWE butelki z Aventa 125ml, te na zdjęciu poniżej, tak wiec butelki mam z glowy
Monika, super te literki moze kiedys tez nad takimi pomysle, jak Mala bedzie miec swoj pokoj
Bylam rano u dentysty i byla tez jakas babka z dzieciatkiem w wozku, siedzialam obok i taki dziwny dzwiek slyszalam z tego wozka, tzn. oddychanie ale takie glosne i sobie pomyslalam, czy przypadkiem nie byl tam ten monitor oddechu? Moze matka tak przewrazliwiona, ze musi go miec non stop przy sobie gdy dziecko spi Od razu pomyslalam, ze moze tez w cos takiego zainwetuje no ale jak bedziemy ciagle w jednym pokoju to w sumie mi niepotrzebne, no i nie chce w jakas paranoje popasc...
Co do spania to przez bardzo dlugi czas nic mi nie dolegalo, spalam jak zabita, ciaza przebiegala super i w sumie bezobjawowo (oprocz mdlosci w I trymestrze) ale od jakiegos tygodnia czy dwoch, to mnie ciagnie po lewej stronie, to skora napieta i uczucie jakby mialo mnie rozerwac i dzis rano pod brzuchem mnie ciagnelo, chyba spojenie lonowe ale cholera wie... Zrobilam siku i przeszlo wiec moze mialam przepelniony pecherz, bo ogolnie juz sie w nocy na siusiu nie budze jak na poczatku II trymestru.
Juz sie zaczynaja dolegliwosci, a jeszcze tyle przede mna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 12:20
-
A co do hustawek czy czegos w tym stylu... w te wakacje widzielismy nad jeziorem jakis chyba hipisow, rozlozyli namioty, chodzili w dziwnych strojach () i jedna para byla z malym dzieckiem. Ten chlopczyk siedzial wlasnie w takim jakby bujaczku bo to nie byla typowa hustawka a dzialalo na tej zasadzie, ze on machal nozkami i to samo sie bujalo, co jeszcze bardziej go cieszylo Spodobalo nam sie to, ale w ogole nie mam pojecia jakiej to firmy ani nic. Takie proste w wygldzie i jedyne co wyszukalam na ebay ze to moze byc baby björn babysitter balance, tylko nie jestem do konca pewna czy to napewno to. Cena niestety wysoka bo ponad 100€, ale moze dorwiemy gdzies uzywane (jesli to jest ten sprzet ktory nam sie spodobal)
Mamax, wiesz moze co to jest Berlinerpass, skad takie cos sie bierze i do czego sluzy? Ostatnio na FB czesto widze to okreslenie, ktos juz sie pytal co to jest ale nikt nie odpisalWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 12:26
-
Ja właśnie wszystko kupuje na www.kijiji.de to jest ten drugi eBay , gdzie szukam po miejscowosci.
Agattee super trafiłaś z tym podgrzewaczem, ja mam z nuka, bo kupowalam na szybko po wyjściu ze szpitala, chociaż ostatnio go nie używam bo kupilam termos i na dzień i noc mam cały termos gorącej wody gotowej do przygotowania mleka i ewentualnie tylko schladzam, taki mam patent
Wogole to byłam przeciwnikiem szklanych butelek a teraz używam tylko takich , szybko się myją no i szybko się chłodzi mleko, w plastikowej kiedyś poparzyłabym dziecko , bo z zewnątrz niby zimna była, na nadgarstku też wydawało mi się że jest ok a mleczko było schłodzone nierównomiernie i mała się rozplakala....byłam zła na siebie że nie sprawdziłam dokładnie... Ehhhh na szczęście nic się nie stało, teraz plastikowej używam tylko do herbatki -
Witam;-)
Monika- Ja tez tak mowilam, zwlaszcza ze moj wozek ciezki nie jest ale i tak jak synek mial 10 miesiecy kupilam lekka spacerowke. Na poczatek uzywalam jej kolo domu czy jak jechalismy gdzies autem. Ale teraz to juz od roku tylko go uzywam
Ja z zabawek mam po starszaku karuzelke z misiami, mate edukacyjna i fotelik- bujaczek cudowna planeta. Wszystko to z fischer price w idealnym stanie Ten fotelik szczegolnie polecam bo nie jest jakos drogi a mozna go uzywac nawet do 3 lat. Ja co prawda starszakowi skasowalam jakos przed roczkiem ale tylko dlatego zeby nie poniszczyl bo chcialam zeby jego rodzenstwo tez z niego skorzystalo i zeby bylo jak nowe. Matke edukacyjna zaczelismy uzywac jak Synek mial okolo miesiaca tak samo karuzelke a ten fotelik jakos jak mial dwa miesiace bo wtedy dopiero go kupilismy. Mamy tez oczywiscie mnostwo grzechotek i ksiazeczek
Agitka- Dziekuje ze pytasz o moje samopoczucie. Goraczki juz nie mam ale boli mnie gardlo i mam katar wiec ewidentnie cos mnie bierze. Niestety nie moge sobie pozwolic na lezenie
Agattee- Dokladnie nie wiem bo z tego nie korzystam bo ten Berlinerpass dostaja tylko ludzie ktorzy sa na bezrobotnym a maja dzieci. To jakas ksiazeczka ktora upowaznia do znizek np. Wtedy ma sie tansze bilety autobusowe, wejscia do zoo czy basenow itp .
Tez mam butelki z Aventu tylko ciemne Super cena za podgrzewacz, tez mialam z Aventu ale nie bylam zadowolona ( za dlugo trwalo zanim podgrzal wode, nie trzymam ciepla) i szybko mi sie spalil wiec teraz nie kupuje. Bede trzymala wode w termosie bo to szybsze i wygodniejsze jest rozwiazanie. Zwlaszcza w nocy gdy malenstwo chce natychmiast jesc. No chyba ze Juliankowi nie bedzie sluzyla przegotowana woda jak starszakowi to szybko jakis podgrzewacz kupie.(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
Ja mam hustawkę po Alusiu i tez się zgadzam, ze to super urządzenie. Moja nie jest rozkładana do pozycji całkowicie leżącej i dlatego moze byc używana dopiero od około 2,5-3 miesiąca życia dziecka. Wiadomo, ze Maluszek nie moze w takim urzadzeniu spędzac za dużo czasu, ale czasami to było wybawienie....bo Aleks zasypiał w niej, albo był zapatrzony w zabawki i wsłuchany w melodyjkę tak, ze mozna było bez problemu cos porobi My mamy taką:
http://allegro.pl/sliczne-drewniane-kolorowe-literki-gratis-i4552387044.html
Płacilismy za nią 600 zł i słuzyła Nam własciwie do roku czasu,a wygląda jak nieużywana
Nad karuzelą się zastanawiamy bo Alusiowi nie tyle zabawki się podobały co gwiazdki z projektora na suficie i melodyjka. Dlatego póki co mamy sam projektor z muzyką więc nie wiem co z karuzelą.
Monika masz rację, taka kompletna wyprawka od A-Z to jest masakryczny koszt
Annaki ja przy Alusiu juz używałam termos i byłam bardzo zadowolona dla mnie podgrzewacz to strata pieniędzy, termos się idealnie spisuje tak jak u Ciebie a butle to nie wiem, bo Z Alusiem miałam plastikowe Avent i teraz tez mam takie kupione i w sumie tez jestesm z nich zadowolona.
Mamax mnie tez łapało gardło i katar. O ile gardło przeszło po 2 dniach ( w szoku jestem) o tyle katar dalej mnie męczy i jeden dzien jest lepiej,a jeden gorzej Na gardło pomógł mi syrop Prenalen dla cieżarnych i tabletki na gardło tez prenalen i chyba ze dwa razy uzyłam tantum Verde w spray