Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMamax lęki nocne wystepuja ok 90 minut po zaśnięciu i inaczej sie dzuecko zachowuje. Vincent sue uspokaja zazwyczaj jak tylko wejde do pokoiku i najwczesniej zaczyna się to u niego po 24:00, czyli ok 5 godzin po zasnieciu zadko wczesniej. A o piatkach powiedzial oststnio pediatra, widze górkę przynajmniej w jednym miejscu z tyku dziąseł i w marcu jsk bylismy u dentysty to powiedziała, ze piatki beda szly i byc moze przy nastepnej wizycie moze byc juz komplet, wizyty mamy co trzy miesiace. Do teraz Vincent ma komplet i szlyvw kolejnosci ksiazkowej. Zaczely jak mial 6 miesiecy.
Myslicie ze moge malemu podawac nurofen na zmiane z paracetamolem te 2-3 dni. Ja używam Dentinoxu i tego zelu Nuby ale Vincent juz nie bardzo chce zeby mu smarować dziasla, u nas tulenie nie pomaga jezeli chodzi o zęby.
Annaki Vincent ma tak samo, nikogo sie nie boi, nie mial leku separacyjnego i tez mowimy ze takie cyganskie dziecko. Oprocz TM teraz wczesniej z nikim nie zostawal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 12:56
-
Monika nawet powinnas podawac na zmiane ibuprofen z paracetamolem, bo bardzo latwo jest przedawkowac takie leki u dzieci a w ten sposob unikniesz przedawkowania i mozesz nawet w naglym przypadku podawac co 3-4 godziny, przedawkowanie grozi nawet smiercia. Zapisuj ile i o ktorej podajesz leki.
Wylicz jaka jest maksymalna dawka dobowa i nie przekraczaj jej.
Ja do dzis Jaskowi na zeby podaje czopek 125 mg bo pomaga, a wagowo i wiekowo moge dawac 250, ale taki podaje tylko przy wysokiej goraczce, ibuprofenu na zeby tez podawalam mniej, bo juz mniejsza dawka dzialala. -
nick nieaktualnyEndokobietko to sprobuje mniejsza dawke a częściej przez dwa dni, pozniej zrobie przerwe. Tylko zrobie tak od niedzieli bo chce sprawdzić jeszcze jedną rzecz...mianowicie, w zeszlym tygodniu bylo podobnie jak byla moja mama, jak ona pojechala w czwartek to do niedzieli noce byly super a od niedzieli znowu to samo. Dzis mama jedzie znowu do siebie i chce sprawdzic jak bedzie jak bedziemy znowu sami.
-
nick nieaktualnyPowidlowa wlasnie o tym pomyslalam. Bo to nie jest tak, ze maly babci nie lubi czy cos, bo bawią sie i szaleją ale babcia tez ulega i pozwala na wdzystko więc moze Vincentowi sie trochę wszystko "miesza", sama nie wiem jak to napisać. Zobacze jak bedzie teraz do niedzieli.
-
Dla takiego malucha takie zmiany typu nagle babcia w domu to mega duzo emocji, to tak jakbysmy byly na jakims koncercie. Wiadomo ze potme tez przezywamy, nei mozemy spac itp. Dzieci tez tak maja, ja gdzies czytalam ze nawet wizyta w centrum handlowym to wlasnie takie mega przezycie. One poprostu w nocy przezywaja. Mi kiedys w nocy z soboty na niezdiele Jas smial sie przez pare minut na glos przez sen, bylismy w sobote na basenie i mial mega duzo radochy i chyba mu sie to snilo. Ale wiecie jaki szok zanim zalapalam przez sen ze to smiech a nie cos innego
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
powidłowa a my jak bylismy w pl to mała była w 7 niebie zero dziecka poprostu wszyscy nie mogli sie nadziwić jaka ona grzeczna.
A to nie ty sie dziwiłaś jak pisałam, że ja jeszcze w tym roku chce być w ciąży? Albo to kolalka pisała, że tak wcześnie tzn ona napewno, ale myślałam, że ty też. My chcemy sie zacząć starać w czerwwcu juz nie zależnie czy bede karmiła czy nie.
Endokobietko a jakie czopki na gorączke? ja mam taki benuron 75mg niby to na goraczke, ale i przeciwbólowo. Mała nie ma gorączki myslisz, że moge spróbować dać jej na noc? -
nick nieaktualnyEndokobietko moze tak wlasnie byc jak piszesz, babcia to inne emocje.
Ja mam tez ten Benuron75 moze tez wykorzystam jako mniejsza dawke bo niby powinnam mu juz teraz dac 3 takue czopki ale nie wyobrazam sobie dawać dziecku tylu czopkow naraz i w sumie dlatego nie uzywalam ich. -
Endokobietko no ja nie wiem czy ja boli ona jeszcze mi nie powie
. Tak mysle, że wczoraj może przez to się tak budziła często. W dzień jest ok więc nie wiem czy mam jej wieczorem podać. Wczoraj juz była niespokojna zaraz po zaśnięciu więc może zobacze jak będzie dziś tylko znowu ja rozbudzać zeby jej ten czopek dac, no ale trudno zobaczymy.
-
Monika- Ja o tych lekach to wiele nie wiem bo moje dzieci nigdy ich nie mieli. Tak samo nie wiem co to jest lek seperacyjny czy nawet bunt dwulatka nas ominol chociaz teraz przy Julianie pewnie sie dowiem bo on jest inny od swojego brata...Natomiast rzeczywiscie dzieći moga przezywac rozne sytuacje, np. Jakas impreze rodzinna czy wypad na zakupy itp. Moje dzieci jak ktos u nas byl/ jest na noc to nie przezywaja tego ale gdy to my jestesmy u kogos to gorzej mi spia. Maximilian jak byl malutki to nie chcial mi spac w lozeczku turystycznym wiec zawsze spal z nami a Julian spi ale za to czesto sie budzi z placzem. Po kilku dniach pobytu przyzwycza sie do nowego miejsca i juz nie ma problemow
No to naprawde szybko wam te 5- wychodza i to jest fajne tez bym tak chciala miec u swoich dzieciakow.
Co do lekow to ja tez daje na przemian panacentamol z nurofenem. Dokladnie tak jak to tlumaczyla endokobietaMonikaDM lubi tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyEwelina tak wiem o co Ci chodzi
Tylko mi wlasnie zostały dwa opakowania z ta mała dawką bo liedys nam lekarz z rozpędu wpisal na recepty.
Mamax trzymam kciuki zebys nadal j dowiedziała sie co to bunt dwulatka, zeby zadna z nas nie wiedziała conto jest bo z tego co czytalam to nic fajnego -
nick nieaktualny