X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina probowac zawsze można bo a nóż sie uda. Odnośnie zamkniętego systemu na wrzesień to ma to zastosowanie w przypadku skladek na ubezp. socjalne bo meldunki w Krankenkasse muszą byc juz na kilka dni roboczych przed koncem miesiąca. Do Finanzamt chyba do 10. nastepnego miesiąca i firma pewnie miala juz wszystko policzone (nawet do FA) i im sie nie chcialo. Jezeli Twojemu mezowi sie uda (oby!) to za miesiac beda musieli robic korekte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 19:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena Ty pisalas te Colin boi się lekarzy. Dzis u nas byl krzyk i placz na widok lekarki. Maly ma katar od piątku i chciałam wiedzieć czy kroi się coś poważnego i czy moze chodzić do TM. W Praxis bylo ok, w pokoju tez a jak ona weszła i chciała go badac to tragedia. Bylam zaskoczona bo wczesniej tak nigdy nie było. Moze to teraz taki wiek...

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika
    O widzisz dziecka sie zmienia z dnia na dzień . A czy on do tej lekarki już chodził czy pierwszy raz dzisiaj ?
    U nas znowu odmiana ! Byłam w czwartek u tego lekarza co mówiłam ze poznaliśmy w szpitalu . Poszłam na kontrole przed wyjazdem do pl i jednak mamy antybiotyk ale do rzeczy . Weszliśmy o gabinetu lekarz kazał mam usiąść Colin cicho zero płaczu podjechał pan doktor do nas na krzesełku a Colin bach sweterek do góry podniósł i dał sie badać robił wszystko co pan doktor chciał megaaaaa !!!! Zero płaczu zero strachu . Ja jestem w siódmym niebie. Znaleźliśmy lekarza marzeń

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena super, ze u Was taka odmians!!

Ta lekarke zna, byl juz u niej i nie plakal choc jej meza chyba bardziej "lubi". Moze byl zmeczony bo dzis strasznie dlugo czekaliśmy juz w pokoju badań a tam oczywiście jak zobaczył wlacznik swiatla i komputery i kabelki to chcial sie tym bawic a my mu nie dalismy. Zobaczymy jak bedzie na nastepnym badaniu.

Biedny Colin, czyli tez u Was jakies chorobsko? U Vincents na szczęście tylko katar i mam nadzieje, te szybko przejdzie i jednemu i drugiemu.

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nas meczy choroba 2 tyg pierwszy tydzień męczący kaszel w nocy a teraz jeszcze sie zrywa i dalej zatkany u góry słychać . Od niedzieli jesteśmy w pl . W piątek wracamy jak nie będzie lepiej to myśle w pon pójdę znów na kontrole .

Dużo zdrówka dla Vincenta od nas :)
    Od jest dobry z tymi przełącznikami .

My dzisiaj w pepco kupiliśmy zabawkę która miał chyba każdy . Kręcące sie rybki Które trzeba łowić . Niestety nie na magnesy a wędka z końcówka . Jest mega szał . Ciagle łówi nie chciał iść spać. 20 zł a jak cieszy . Czasem kurczę wydajemy kupę kasy na zabawki a tu bach taniocha a cieszy

MonikaDM lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dziecko znajomych bylo chore (2,5 roku), zbadal go lekarz, diagnoza angina. Dostal w sobote wieczorem lek przeciwbolowy, spal cala noc bez marudzenia. Rano w niedziele cisza, rodzice ida do lozeczka, a chlopczyk lezy bez ruchu. Jest jak warzywo. Telefon na pogotowie, przylecial smiglowiec, zabral chlopca na badania, wykluczyli guza mozgu. Dziecko sie nie rusza, ma uszkodzenie rdzenia kręgowego, nie wiadomo czy z tego wyjdzie, nie wiadomo co to jest. Chlopczyk juz jest poddawany rehabilitacji, nic wiecej nie wiem.

17u93e5exqfllrog.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w poniedzialek byl lekarz w domu bo Emi miala biegunkę juz 3 dzien mąż tylko zadzwonil zapytac gdzie w razie czego mamy sie udac. Lekarz przyjechal bo byl w okolicy nie ważne, odnośnie bojących sie dzieci nasza gwiazda dopoki lekarz jej nie dotyka jest zadowolona. Wystarczy jeden dotyk i afera na calego placz taki ze gile po pas. Od początku tak ma nawet jak plozna przychodzila i pępek czyscila co podobno nie boli.

Endokobietko takie historie to juz w ogóle mnie przerażają nie wyobrazam sobie czegoś takiego. Daj znac jak będziesz wiedziala cos wiecej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 11:02

201509284965.png
    201703075565.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina biedne dziecko 3 dni biegunki? I co to bylo? Przeszlo juz jej?

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko ale jak? Co? Jak coś będziesz wiedziała to daj znac. Przerazilam sie tą historią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina Vincentowi na begunke zawsze pomaga taka mieszanka: czarna herbata, powiedzmy 1/5 kubka + powuefzmy 1/5 kubka soku pomarańczowego + plus dolac do konca kubka wody, mozna dodać Traubenzucker. Znalazlam kiedys to na jakims niemieckim forum i u małego działa cuda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena przelaczniki wszelakie, wtyczki (np. Ładowarki), gniazdka...ulubione zabawki. Potrafi tak lazic z kabelkiem i próbować wtykac z godzine i jakby dziecka w domu nie bylo. Ostatnio ma super zabawe bo w przedpokoju mamy dwa wlaczniki światła, przy srtwiach wejściowych i przy wejsciu do Wihnzimmer, da się jednym włączyc światło a drugim wylaczyc, to chyba ponad pol godziny przesuwal swohe krzeselko od jednego do drugiego wlazil na nie i swiecil i gasil światło.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wlasnie nic nie wiem, podobno to moze byc wiurs po dlugich przeziebnieniach, grpyach itp. Nie wiadmo czy dziecko odzyska sprawnosc i w jakim stopniu :(

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze drogi, to straszne. Az stwierdziłam, ze Vincent nie pojdzie do TM do konca tygodnia, lepiej niech to przesiedzi w domu i będzie smarkal w chusteczkę co chwilę, bo jakkolwiek super by nasza TM nie byla to na pewno ciężej jej przy trojce maluchow naraz co chwile biegać za nim z chusteczka, czy często myc rece. Nam wlasnie lekarka powiedziała zeby czesto myc ręce, mi moj lekarz tez wczoraj tak powiedział. Sekret to częste mycie rąk, niby banalne...

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko lekarz powiedział ze jak do środy nie przejdzie to do lekarza sie wybrać. Myslalam, ze jej przeszlo no juz tak lepiej bylo, ale ok 17 znowu :/ jutro idziemy do lekarza.

201509284965.png
    201703075565.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina1989 wrote:
    Endokobietko lekarz powiedział ze jak do środy nie przejdzie to do lekarza sie wybrać. Myslalam, ze jej przeszlo no juz tak lepiej bylo, ale ok 17 znowu :/ jutro idziemy do lekarza.

Biedactwo, nam na biegunki pomagalo mleko z Humana przeciwbiegunkowe, po 2 butlach byl spokoj. Ta mieszkanka jest dla wszystkich: Jakbys cchiala to tu masz:
    http://www.vitafy.de/hn-heilnahrung-bei-durchfall-300g.html?wkz=sn24seaplade&utm_source=pla&utm_medium=psm&utm_campaign=2629&gclid=CMLQqqDXxc8CFSIo0wodUwYNbw

17u93e5exqfllrog.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokonietko pewnie tylko w dm albo rossman kupie to mleko? To moze faktycznie te żeby dzis mi sie wydawalo jakby na miejscu dolnej 4 byla biala plama, ale pewna nie jestem bo to ciezko tak jej zajrzeć.

201509284965.png
    201703075565.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem jak nie ma jeszcze 3 to 4 moga rosnąć?

201509284965.png
    201703075565.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rossman ja kupowalam, u nas wszystkie 4 pojawily sie przed 3 i zazwyczaj tez tak jest, ze 3 sa po 4.

U nas teraz wychodzi ostatnia 5 i pójawily sie pod dziaslami juz zalazki dwuch 6, a one dopiero wychodza ok 6 roku zycia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 11:15

17u93e5exqfllrog.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno nic nie pisalam ale podczytuje od czasu do czasu...
    Dla przypomnienia bo tak rzadko jestem tp ja stara Roxa...
    Mam.do was pytanie kiedya posalyscie tu o zalatwianiu obywatelstwa po mezu... mi wlasnie stuknely wymagane 3 lata zameldowania tutaj i chcialabym ruszyc z tematem ale zupelnie nie wiem gdzie co i jak... jakbyscie mogly cos podpowiedziec bylabym mega wdzieczna...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa, ja bylam w Einwohnerneldeamt i tam mila Pani dała mi wniosek i liste wymaganych dokumentów. Zaczelam to nawet wypełniać i jakos zostawilam i tak lezy juz pol roku. Musze się wziac za to.

‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ