Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEwelina probowac zawsze można bo a nóż sie uda. Odnośnie zamkniętego systemu na wrzesień to ma to zastosowanie w przypadku skladek na ubezp. socjalne bo meldunki w Krankenkasse muszą byc juz na kilka dni roboczych przed koncem miesiąca. Do Finanzamt chyba do 10. nastepnego miesiąca i firma pewnie miala juz wszystko policzone (nawet do FA) i im sie nie chcialo. Jezeli Twojemu mezowi sie uda (oby!) to za miesiac beda musieli robic korekte.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 19:29
-
nick nieaktualnyMagdalena Ty pisalas te Colin boi się lekarzy. Dzis u nas byl krzyk i placz na widok lekarki. Maly ma katar od piątku i chciałam wiedzieć czy kroi się coś poważnego i czy moze chodzić do TM. W Praxis bylo ok, w pokoju tez a jak ona weszła i chciała go badac to tragedia. Bylam zaskoczona bo wczesniej tak nigdy nie było. Moze to teraz taki wiek...
-
Monika
O widzisz dziecka sie zmienia z dnia na dzień . A czy on do tej lekarki już chodził czy pierwszy raz dzisiaj ?
U nas znowu odmiana ! Byłam w czwartek u tego lekarza co mówiłam ze poznaliśmy w szpitalu . Poszłam na kontrole przed wyjazdem do pl i jednak mamy antybiotyk ale do rzeczy . Weszliśmy o gabinetu lekarz kazał mam usiąść Colin cicho zero płaczu podjechał pan doktor do nas na krzesełku a Colin bach sweterek do góry podniósł i dał sie badać robił wszystko co pan doktor chciał megaaaaa !!!! Zero płaczu zero strachu . Ja jestem w siódmym niebie. Znaleźliśmy lekarza marzeń
-
nick nieaktualnyMagdalena super, ze u Was taka odmians!!
Ta lekarke zna, byl juz u niej i nie plakal choc jej meza chyba bardziej "lubi". Moze byl zmeczony bo dzis strasznie dlugo czekaliśmy juz w pokoju badań a tam oczywiście jak zobaczył wlacznik swiatla i komputery i kabelki to chcial sie tym bawic a my mu nie dalismy. Zobaczymy jak bedzie na nastepnym badaniu.
Biedny Colin, czyli tez u Was jakies chorobsko? U Vincents na szczęście tylko katar i mam nadzieje, te szybko przejdzie i jednemu i drugiemu. -
Już nas meczy choroba 2 tyg pierwszy tydzień męczący kaszel w nocy a teraz jeszcze sie zrywa i dalej zatkany u góry słychać . Od niedzieli jesteśmy w pl . W piątek wracamy jak nie będzie lepiej to myśle w pon pójdę znów na kontrole .
Dużo zdrówka dla Vincenta od nas
Od jest dobry z tymi przełącznikami .
My dzisiaj w pepco kupiliśmy zabawkę która miał chyba każdy . Kręcące sie rybki Które trzeba łowić . Niestety nie na magnesy a wędka z końcówka . Jest mega szał . Ciagle łówi nie chciał iść spać. 20 zł a jak cieszy . Czasem kurczę wydajemy kupę kasy na zabawki a tu bach taniocha a cieszyMonikaDM lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Dziecko znajomych bylo chore (2,5 roku), zbadal go lekarz, diagnoza angina. Dostal w sobote wieczorem lek przeciwbolowy, spal cala noc bez marudzenia. Rano w niedziele cisza, rodzice ida do lozeczka, a chlopczyk lezy bez ruchu. Jest jak warzywo. Telefon na pogotowie, przylecial smiglowiec, zabral chlopca na badania, wykluczyli guza mozgu. Dziecko sie nie rusza, ma uszkodzenie rdzenia kręgowego, nie wiadomo czy z tego wyjdzie, nie wiadomo co to jest. Chlopczyk juz jest poddawany rehabilitacji, nic wiecej nie wiem.
-
U nas w poniedzialek byl lekarz w domu bo Emi miala biegunkę juz 3 dzien mąż tylko zadzwonil zapytac gdzie w razie czego mamy sie udac. Lekarz przyjechal bo byl w okolicy nie ważne, odnośnie bojących sie dzieci nasza gwiazda dopoki lekarz jej nie dotyka jest zadowolona. Wystarczy jeden dotyk i afera na calego placz taki ze gile po pas. Od początku tak ma nawet jak plozna przychodzila i pępek czyscila co podobno nie boli.
Endokobietko takie historie to juz w ogóle mnie przerażają nie wyobrazam sobie czegoś takiego. Daj znac jak będziesz wiedziala cos wiecej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 11:02
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwelina Vincentowi na begunke zawsze pomaga taka mieszanka: czarna herbata, powiedzmy 1/5 kubka + powuefzmy 1/5 kubka soku pomarańczowego + plus dolac do konca kubka wody, mozna dodać Traubenzucker. Znalazlam kiedys to na jakims niemieckim forum i u małego działa cuda.
-
nick nieaktualnyMagdalena przelaczniki wszelakie, wtyczki (np. Ładowarki), gniazdka...ulubione zabawki. Potrafi tak lazic z kabelkiem i próbować wtykac z godzine i jakby dziecka w domu nie bylo. Ostatnio ma super zabawe bo w przedpokoju mamy dwa wlaczniki światła, przy srtwiach wejściowych i przy wejsciu do Wihnzimmer, da się jednym włączyc światło a drugim wylaczyc, to chyba ponad pol godziny przesuwal swohe krzeselko od jednego do drugiego wlazil na nie i swiecil i gasil światło.
-
nick nieaktualnyBoze drogi, to straszne. Az stwierdziłam, ze Vincent nie pojdzie do TM do konca tygodnia, lepiej niech to przesiedzi w domu i będzie smarkal w chusteczkę co chwilę, bo jakkolwiek super by nasza TM nie byla to na pewno ciężej jej przy trojce maluchow naraz co chwile biegać za nim z chusteczka, czy często myc rece. Nam wlasnie lekarka powiedziała zeby czesto myc ręce, mi moj lekarz tez wczoraj tak powiedział. Sekret to częste mycie rąk, niby banalne...
-
Ewelina1989 wrote:Endokobietko lekarz powiedział ze jak do środy nie przejdzie to do lekarza sie wybrać. Myslalam, ze jej przeszlo no juz tak lepiej bylo, ale ok 17 znowu
jutro idziemy do lekarza.
Biedactwo, nam na biegunki pomagalo mleko z Humana przeciwbiegunkowe, po 2 butlach byl spokoj. Ta mieszkanka jest dla wszystkich: Jakbys cchiala to tu masz:
http://www.vitafy.de/hn-heilnahrung-bei-durchfall-300g.html?wkz=sn24seaplade&utm_source=pla&utm_medium=psm&utm_campaign=2629&gclid=CMLQqqDXxc8CFSIo0wodUwYNbw
-
W Rossman ja kupowalam, u nas wszystkie 4 pojawily sie przed 3 i zazwyczaj tez tak jest, ze 3 sa po 4.
U nas teraz wychodzi ostatnia 5 i pójawily sie pod dziaslami juz zalazki dwuch 6, a one dopiero wychodza ok 6 roku zycia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 11:15
-
Hej dziewczyny dawno nic nie pisalam ale podczytuje od czasu do czasu...
Dla przypomnienia bo tak rzadko jestem tp ja stara Roxa...
Mam.do was pytanie kiedya posalyscie tu o zalatwianiu obywatelstwa po mezu... mi wlasnie stuknely wymagane 3 lata zameldowania tutaj i chcialabym ruszyc z tematem ale zupelnie nie wiem gdzie co i jak... jakbyscie mogly cos podpowiedziec bylabym mega wdzieczna...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700