X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina probowac zawsze można bo a nóż sie uda. Odnośnie zamkniętego systemu na wrzesień to ma to zastosowanie w przypadku skladek na ubezp. socjalne bo meldunki w Krankenkasse muszą byc juz na kilka dni roboczych przed koncem miesiąca. Do Finanzamt chyba do 10. nastepnego miesiąca i firma pewnie miala juz wszystko policzone (nawet do FA) i im sie nie chcialo. Jezeli Twojemu mezowi sie uda (oby!) to za miesiac beda musieli robic korekte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 19:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena Ty pisalas te Colin boi się lekarzy. Dzis u nas byl krzyk i placz na widok lekarki. Maly ma katar od piątku i chciałam wiedzieć czy kroi się coś poważnego i czy moze chodzić do TM. W Praxis bylo ok, w pokoju tez a jak ona weszła i chciała go badac to tragedia. Bylam zaskoczona bo wczesniej tak nigdy nie było. Moze to teraz taki wiek...

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika
    O widzisz dziecka sie zmienia z dnia na dzień . A czy on do tej lekarki już chodził czy pierwszy raz dzisiaj ?
    U nas znowu odmiana ! Byłam w czwartek u tego lekarza co mówiłam ze poznaliśmy w szpitalu . Poszłam na kontrole przed wyjazdem do pl i jednak mamy antybiotyk ale do rzeczy . Weszliśmy o gabinetu lekarz kazał mam usiąść Colin cicho zero płaczu podjechał pan doktor do nas na krzesełku a Colin bach sweterek do góry podniósł i dał sie badać robił wszystko co pan doktor chciał megaaaaa !!!! Zero płaczu zero strachu . Ja jestem w siódmym niebie. Znaleźliśmy lekarza marzeń

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena super, ze u Was taka odmians!!

Ta lekarke zna, byl juz u niej i nie plakal choc jej meza chyba bardziej "lubi". Moze byl zmeczony bo dzis strasznie dlugo czekaliśmy juz w pokoju badań a tam oczywiście jak zobaczył wlacznik swiatla i komputery i kabelki to chcial sie tym bawic a my mu nie dalismy. Zobaczymy jak bedzie na nastepnym badaniu.

Biedny Colin, czyli tez u Was jakies chorobsko? U Vincents na szczęście tylko katar i mam nadzieje, te szybko przejdzie i jednemu i drugiemu.

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nas meczy choroba 2 tyg pierwszy tydzień męczący kaszel w nocy a teraz jeszcze sie zrywa i dalej zatkany u góry słychać . Od niedzieli jesteśmy w pl . W piątek wracamy jak nie będzie lepiej to myśle w pon pójdę znów na kontrole .

Dużo zdrówka dla Vincenta od nas :)
    Od jest dobry z tymi przełącznikami .

My dzisiaj w pepco kupiliśmy zabawkę która miał chyba każdy . Kręcące sie rybki Które trzeba łowić . Niestety nie na magnesy a wędka z końcówka . Jest mega szał . Ciagle łówi nie chciał iść spać. 20 zł a jak cieszy . Czasem kurczę wydajemy kupę kasy na zabawki a tu bach taniocha a cieszy

MonikaDM lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dziecko znajomych bylo chore (2,5 roku), zbadal go lekarz, diagnoza angina. Dostal w sobote wieczorem lek przeciwbolowy, spal cala noc bez marudzenia. Rano w niedziele cisza, rodzice ida do lozeczka, a chlopczyk lezy bez ruchu. Jest jak warzywo. Telefon na pogotowie, przylecial smiglowiec, zabral chlopca na badania, wykluczyli guza mozgu. Dziecko sie nie rusza, ma uszkodzenie rdzenia kręgowego, nie wiadomo czy z tego wyjdzie, nie wiadomo co to jest. Chlopczyk juz jest poddawany rehabilitacji, nic wiecej nie wiem.

17u93e5exqfllrog.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w poniedzialek byl lekarz w domu bo Emi miala biegunkę juz 3 dzien mąż tylko zadzwonil zapytac gdzie w razie czego mamy sie udac. Lekarz przyjechal bo byl w okolicy nie ważne, odnośnie bojących sie dzieci nasza gwiazda dopoki lekarz jej nie dotyka jest zadowolona. Wystarczy jeden dotyk i afera na calego placz taki ze gile po pas. Od początku tak ma nawet jak plozna przychodzila i pępek czyscila co podobno nie boli.

Endokobietko takie historie to juz w ogóle mnie przerażają nie wyobrazam sobie czegoś takiego. Daj znac jak będziesz wiedziala cos wiecej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 11:02

201509284965.png
    201703075565.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina biedne dziecko 3 dni biegunki? I co to bylo? Przeszlo juz jej?

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko ale jak? Co? Jak coś będziesz wiedziała to daj znac. Przerazilam sie tą historią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina Vincentowi na begunke zawsze pomaga taka mieszanka: czarna herbata, powiedzmy 1/5 kubka + powuefzmy 1/5 kubka soku pomarańczowego + plus dolac do konca kubka wody, mozna dodać Traubenzucker. Znalazlam kiedys to na jakims niemieckim forum i u małego działa cuda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena przelaczniki wszelakie, wtyczki (np. Ładowarki), gniazdka...ulubione zabawki. Potrafi tak lazic z kabelkiem i próbować wtykac z godzine i jakby dziecka w domu nie bylo. Ostatnio ma super zabawe bo w przedpokoju mamy dwa wlaczniki światła, przy srtwiach wejściowych i przy wejsciu do Wihnzimmer, da się jednym włączyc światło a drugim wylaczyc, to chyba ponad pol godziny przesuwal swohe krzeselko od jednego do drugiego wlazil na nie i swiecil i gasil światło.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wlasnie nic nie wiem, podobno to moze byc wiurs po dlugich przeziebnieniach, grpyach itp. Nie wiadmo czy dziecko odzyska sprawnosc i w jakim stopniu :(

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze drogi, to straszne. Az stwierdziłam, ze Vincent nie pojdzie do TM do konca tygodnia, lepiej niech to przesiedzi w domu i będzie smarkal w chusteczkę co chwilę, bo jakkolwiek super by nasza TM nie byla to na pewno ciężej jej przy trojce maluchow naraz co chwile biegać za nim z chusteczka, czy często myc rece. Nam wlasnie lekarka powiedziała zeby czesto myc ręce, mi moj lekarz tez wczoraj tak powiedział. Sekret to częste mycie rąk, niby banalne...

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko lekarz powiedział ze jak do środy nie przejdzie to do lekarza sie wybrać. Myslalam, ze jej przeszlo no juz tak lepiej bylo, ale ok 17 znowu :/ jutro idziemy do lekarza.

201509284965.png
    201703075565.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina1989 wrote:
    Endokobietko lekarz powiedział ze jak do środy nie przejdzie to do lekarza sie wybrać. Myslalam, ze jej przeszlo no juz tak lepiej bylo, ale ok 17 znowu :/ jutro idziemy do lekarza.

Biedactwo, nam na biegunki pomagalo mleko z Humana przeciwbiegunkowe, po 2 butlach byl spokoj. Ta mieszkanka jest dla wszystkich: Jakbys cchiala to tu masz:
    http://www.vitafy.de/hn-heilnahrung-bei-durchfall-300g.html?wkz=sn24seaplade&utm_source=pla&utm_medium=psm&utm_campaign=2629&gclid=CMLQqqDXxc8CFSIo0wodUwYNbw

17u93e5exqfllrog.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokonietko pewnie tylko w dm albo rossman kupie to mleko? To moze faktycznie te żeby dzis mi sie wydawalo jakby na miejscu dolnej 4 byla biala plama, ale pewna nie jestem bo to ciezko tak jej zajrzeć.

201509284965.png
    201703075565.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem jak nie ma jeszcze 3 to 4 moga rosnąć?

201509284965.png
    201703075565.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rossman ja kupowalam, u nas wszystkie 4 pojawily sie przed 3 i zazwyczaj tez tak jest, ze 3 sa po 4.

U nas teraz wychodzi ostatnia 5 i pójawily sie pod dziaslami juz zalazki dwuch 6, a one dopiero wychodza ok 6 roku zycia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 11:15

17u93e5exqfllrog.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno nic nie pisalam ale podczytuje od czasu do czasu...
    Dla przypomnienia bo tak rzadko jestem tp ja stara Roxa...
    Mam.do was pytanie kiedya posalyscie tu o zalatwianiu obywatelstwa po mezu... mi wlasnie stuknely wymagane 3 lata zameldowania tutaj i chcialabym ruszyc z tematem ale zupelnie nie wiem gdzie co i jak... jakbyscie mogly cos podpowiedziec bylabym mega wdzieczna...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa, ja bylam w Einwohnerneldeamt i tam mila Pani dała mi wniosek i liste wymaganych dokumentów. Zaczelam to nawet wypełniać i jakos zostawilam i tak lezy juz pol roku. Musze się wziac za to.

‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ