X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Natusia_mamusia Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa...Magdalena zapomniałam napisac,ze ja tez jestem pazurkiwą maniaczką :) Robię nieprzerwalnie od czasów szkoły średniej,w Polsce robiłam u kosmetyczki,a jak tu przyjechałam to stwierdziłam ze juz tyle lat obserwuje jak ktoś mi wykonuje,ze sama tez dam radę i tez zakupiłam zestaw startowy ;) Z mojego doświadczenia napisze Ci,ze nie warto oszczędzać na produktach,to nic ze robisz tylko dla siebie lub sie uczysz po prostu na dobrym produkcie łatwiej pracować.Ja hybrydy lubię semilac.Ja robię zawsze na tipsie plus żel,a wtedy hybryda,bo lubię dłuższe paznokcie,a swoje mam do kitu...Najcześciej robię jeden kolor,ewentualne zdobienia na jakies okazje,bo nie przepadam za jakimiś brokerami itp pudrowy róż,nude, ale i czerwone zrobię ;)

Ewelina no wlasnie to jest ogromna zaleta mieszkania w domku jednorodzinym,brak tego stresu co pomyślą sąsiedzi :D Mój synek moze biegać,tupać,piszczeć,krzyczeć i nikomu to nie przeszkadza i nikt nigdzie nie zadzwoni ;) taki stresik o którym piszesz to w PL odczuwam jak w bloku jestesmy.Ale mój synek z tych ryczących nie jest tzn.zezlosci sie bardzo,ale tylko na chwilkę,szybko mu przechodzi.Nie było u nas takiej sytuacji zeby o jedną rzecz ryczał z 40min czy tez nawet 20.Najczesciej max.1 min.
    Zęby u nas pełną parą..u góry ma 1 i 2 a czwórki wychodzą i na dole to samo ;) 6 zębów na raz mu wychodziło!
    Wlasnie cos nasz synek nierozmowny tzn.po swojemu gada duzo :D widze ze na prawdę duzo rozumie,ale powtarzać i mówić nie chce..Jakies pojedyncze słowa mama,tata,daj..
    A Sylwester u nas na spokojnie w domku ze znajomymi.Moja mama w prezencie na gwiazdkę nam chciała wykupić bal gdzies w hotelu,ale nie chcieliśmy,nie miałam na to ochoty w ciąży.Jakos miałam lenia jesli chodzi o sylwka w tym roku i idealny dla mnie byłby z śpiącym synkiem i Mężem przed TV :D ale i tak mielismy za duzo zaproszeń od znajomych w tym roku,wiec juz nie mogliśmy odmówić,ale okazało się,że było fajnie i miło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 20:23

klz9tv73zduvfwch.png
    qb3c20mmbats3a28.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka
    Dzięki ja to kiedyś robiłam mega długie i prze różne u kosmetyczki ale widzisz teraz z czasem wole zrobić sama
    Mam mega frajdę i krótkie na swoich :) I jak narazie jestem zadowolona z tej firmy jolifin . Może kiedyś skuszę się na semilac jak skończą się moje zapasy . Ty mieszasz zele z hybryda ? Pytam bo mam jeden mały pojemnik żelu 3w 1 nie wiem co to ma być dostałam gratis i dwa żele kolorowe ale nie wiem co z nimi zacząć .
    My byliśmy na balu w sylwestra ciagle z okiem na telefonie bo młody spał w pokoju z włączonym Skypem na żywo hehe u cienie chociaż by był wypas Że miałaś opiekę dla młodego . Ale masz racje najlepsze sylwestra razem w trójkę na lenia trochę my o 24 tez witaliśmy rok w trójkę w pokoju przytulenie do colina

Monika u nas pare dni temu tez wyszły wkoncu ostatanie zeby . Jaka radość koniec z jeczeniem przez sen bólami i goraczkami

A zapomniałam wam powiedzieć hit :) w sobotę Colin dał pic telewizorkowi prosto z szklanki od środka ładnie spływało w dół !! Myślałam ze tego małego talibana wyniosę przez balkon ! Ale zrobił to tak po tajemnie ze pierwsze 8 godzin myśleliśmy ze nasz telewizor poprostu się z starości zespół poszły paski kolorowe przez środek . Dopiero jak przyjechaliśmy w sobotę wieczorem z nowym i zabraliśmy się do montowania patrzymy a wszędzie pełno plam klejących i przez środek taki piękny wodospad i na komodzie na nodze ... telewizor stary był Ok trochę mały ale chcieliśmy go wsiąść na strych albo do sypialni i planowaliśmy kupić nowy większy i widać nasze dziecko wyczuło i pogoniło . Niby to straszne ale śmieje się ciagle ze dał mu pic mój tata jak się dowiedział śmiał się nie możliwie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 23:04

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka my tez w domu mieszkamy co prawda w połowie w drugiej części miesszka ktoś inny, ale o nich sie nie martwię bo maja dwie placzace wnuczki;) Nasza Emi slychac poza domem. Ja przeciwnie w pl mam totalny luz, jestem w swoim kraju nikt mi z byle powodu dziecka nie zabierze. Tu sie czlowiek trochę nasluchal i jakby nie bylo nie jesteśmy u siebie zawsze to inaczej patrza niż na niemca.

201509284965.png
    201703075565.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena przynajmniej wiesz, ze nie wychowujesz samoluba :) nawet telewizorek napoił :)

201509284965.png
    201703075565.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Czy któraś z Was może do porodu polecić jakiś szpital w Kolonii lub okolicach??? :)

I czy faktycznie w Niemczech trzeba być pod opieką położnej? Czy musi być ona za szpitala, w ktörym zamierzam rodzić?

Nie mam jeszcze ani tego, ani tego, coś nie mogę się zebrać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 09:23

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaNRW wrote:
    Witam:) Jestem Klaudia,mam 19 lat i jestem z Kerpen (50171). 35 tydzień ciąży
    Hej Klaudia! Ja też jestem z Kerpen ;) Masz już położą i wybrany szpital? :)

qb3canlimmmj6sap.png

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa poprostu wybierasz jakaś położna z okolicy i nie musi mieć nic wspólnego z szpitalem którym rodzisz . A nie chcesz mieć położnej ? I tak płaci za to KK wiec bierz co ci się należy :) w szpitalach nie pomogę chyba Że chcesz dojechać do bonn to Uni klinik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 09:39

dewa lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee no chcieć to pewnie, że chcę. Może się przydać ;) A gdzie mogę dowiedzieć się o tych darmowych zajęciach dla ciężarówek? ;) Jakieś baseny, akupunktury i inne przyjemności? ;)

qb3canlimmmj6sap.png

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akupunkturę robi położna nie każda a baseny i jakies jogi to chyba musisz szukać w internecie

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Natusia_mamusia Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena nie,absolutnie nie mieszam hybryd z żelem,kolorowych żeli jakos nie lubię,wydaje mi sie że kiedyś bardziej były modne,jak jeszcze hybryd nie było.Hybrydy mają ładniejszy kolor,większy wybór kolorów.Ja przyklejam tips,obrabiam,najcześciej na migdalek,wtedy żeluje i utwardzam w lampie,a na koniec zamiast malować zwykłym lakierem ktory zaraz odpryśnie,maluje hybrydą z ktora nic sie nie dzieje i wystarcza na 3 tyg :)
    Ło Matko!zostawiliscie małego samego na noc?ale byliście w tym samym budynku?bo wtedy to jeszcze rozumiem ;)
    Magda dobrze przynajmniej że tv stary,gorzej jak teraz powtórzy ten numer... ;)

Ewelina ja się nie boje za bardzo,ze ktoś mi dziecko zabierze czy to tu czy w PL.Bardziej chodzi mi żeby sąsiadą nie przeszkadzać w Polsce ;) bo tu nie mamy sąsiadów,a czy poza domem go słychać to nie wiem bo nie wychodziłam słuchać,ale watpie raczej...zreszta tak jak pisałam on ma minutowe szały tylko ;) W sumie ja sie nie czuje,zeby tu na mnie jakos inaczej niz na Niemca patrzyli,nie spotkałam sie póki co z jakaś dyskryminacją.Zreszta gdzie te prawdziwe Niemcy są haha :D tu pełno Polaków,Ruskich,Turków,uchodźców i innych :D wiec chyba juz przyzwyczaili sie do innych kultur ;) nie czuje sie jakaś gorsza,ale wiadomo Polska to Polska :)

klz9tv73zduvfwch.png
    qb3c20mmbats3a28.png

Wysłany: 12 stycznia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka mnie wkurza nie wiem czy widziałaś tylko na jakimś kanale nawet dzisiaj leci o 21:15 serial o Magdzie z polski !! Ej akurat musieli moje imię zwisać teraźniejszości każdemu co się przedstawię będzie gadał o to ta z serialu Haha .
    Myślałam ze mieszasz wszystko na raz :) ja to tak jak mówię zakochałam się w tych pylkach chormach i naklejkach do tego piękny kolor i mega :) dopiero dwa razy robiłam a mam wrażenie se robię to od zawsze
    Byliśmy na balu na dole w hotelu w restauracji a Colin spał na pierwszych pietrze w pokoju :) pokoi obok nas tez rodzice mieli dwójkę dzieci usypali szybko o 19 i mieli wieczór dla siebie oni akurat mieli nianie przez telefony włączona . z tym ze ich córka budziła się często i skończyli imprezę o 22. Colin spał jak zabity :) każdy ruch widzieliśmy na skypa wiec prefekt :) trzeba se dawać samemu radę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 12:25

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena moi znajomi juz dwa wesela obskoczyli z nianią. Da sie? Da sie! Nie mozna sie zamykać w domu bo sie ma dziecko. To nie jest kula u nogi,wiec jestem za :)
    A co to za serial o czym?

Natusia nie spotkalam sie z dyskryminacja pomimo, ze na naszej ulicy mieszkaja 3 rodziny Polaków lacznie z nami i jedni Turcy reszta to sami Niemcy. Emi slychac na dworze bo sama slyszalam a i mąż kiedyś mówil ze tez slyszal. No tak po prostu mam, ze zaraz mam w głowie, ze ktoś zadzwoni. Ona ostatnio miala takie dni ale chyba juz przeszlo, ale nawet jak placze po prostu bo cos jest nie tak to ma bardzo donośny glos.

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musze sie Wam pochwalić. W polowie grudnia skonczylam kurs, konczyl sie praktyka w cudownym miejscu. Dzis bylam tam pierwszy dzien w pracy :) Lepszej wymarzyc sobie nie moglam. Jestem mega szczesliwa i zadowolona :)

Wendy lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina pewnie ze się da ja tak samo nigdy nie zamykałam się w domu jak Colin miał
    Tydzień wyszłam z mężem pierwszy raz bez niego a w wieku 4 msc pierwszy urlop . Jak widać sylwestrowy bal tez się da :) ha ha to znajomi widać tez znaleźli ten patent za zabawę dziecko w pokoju a rodzice na dole ?
    Magda to serial o Polce która pracuje jako opiekunka dla starszych i wbiła się trochę na sile do jednej rodzinki gdzie oma nie przepada za Polakami . Tydzień temu był dopiero pierwszy odcinek dzisiaj znów o 21:15

Monika gratulacje a co to za praca marzeń ?

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika super gratuluje! Czyli Ausbildung cie ominie...

Magdalena tez ogladalam ten serial i ja szczerze mowiac go pokochalam hehe... moze przez moja prace :P

Moja mama w nocy przyjechala, papiery ze szkoly juz mam... teraz tylko oddac do yznania...
    Leze wlasnie u chirurga na Wärmebehandlung i mam nudy hehe...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa mimo ze ten serial jest głupkowaty i nazywa się Magda co mnie wkurza tez na niego patrzę Haha

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena bo to jest Lohn, Gehaltsabrechnung, Personalabteilung. Takie kadry. To jest Öffentlicher Dienst, wiec cos w stylu "urzędu" choć nie urząd, pracuje od 7:00-14:00, a w piatki do 12:30, wiec mam czas dla Vincenta i zeby w domu ogarnąć i nie byc padnieta. Do tego mialam tam dwa miesiące praktyk, atmosfera jest super, nie ma nacisku, stresu zbędnego i przede wszystkim sa mega wyrozumiali na moj niemiecki, na to ze czegos nie rozumiem ot tak, a jednak duzo z prawa pracy czy zagadnien z Krankenkasse czy Finanzamtu jest, a to mi robi troche problemow, bo ze zrozumieniem paragrafow ogolnie większość ma problem a co dopiero ja.

Cierpliwa no tak, chyba ze mnie wawala za miesiąc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 16:43

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super idealne godziny pracy do tego idealne stanowisko super :) gratulacje jeszcze raz

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratulacje. Najwazniejsza w pracy jest atmosfera, bo jak to jest kijowe to nawet super wynagrodzę nie pomoże.

Magdalena ten serial to moze byc sposób na naukę niemieckiego jaka jest dokladna nazwa i kanal i czy mozna zobaczyć online?
    Z ta niania no to dziecko w pokoju a oni na sali niania na stole i kazdy zerkal. Siostra jak byla na wczasach to mowila, ze byli tez tam ludzie co wieczorem jak dziecko juz spali chodzili do nich do pokoju albo baru hotelowego czy kawiarni i z niania, mowila, ze nie oni jedyni tak robili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 17:11

201509284965.png
    201703075565.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia na pewno cie nie wywala! Super ze sie tak udalo!

Magdalena ni ja tez ogladam

Ewelina leci na RTL w czwartki od 21:15-22:15 nazywa sie Magda macht das schon! W necie pewnie na stronie RTL-u mozna zobaczyć powtorki...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ