Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny...ja dzis padłam. Wiecie jak miło jest jak do "starej baby" czyli dorosłej córki przyjedzie mama i zrobi jej obiad?? Bosko poprostu Az mam wyrzuty sumienia.
Aniołku - wracaj szybko do zdrówka. Syrop z cebuli i czosnek na grzankę, do tego mleko z miodem - to chyba jedyna kuracja na którą maożna sobie pozwolić.
Agattee - ty jestes chudzinka przeciez, wiec te 6 kg z groszami to nie jest dużo. Ja obecnie mam tez 6 kg na plus, a ostatnio jak było jeszcze 5 to położna i lekarz mówili, ze wszytsko jest z wagą w normie. Ja mam też krew w moczu, mój lekarz nie zareagował wcale na to dopiero połozna zwróciła mi na to uwagę, ale ona powiedziałą ze to moze być od jedzenia duzej ilości pomidorów a ja jestem pomidorowym potworem. Teraz ograniczyłam pomidory tak bardzo jak to mozliwe i zobaczę jak wyjdą następne wyniki badań.
Agitka - mama z zakupów nie do końca zadowolona Co prawda kupiła 2 dresy dzwieczęce tak jak chciała ( do PL do kuzynki) ale dla małego pozwoliłam jej kupić tylko maskotkę z pozytywką. Przegadałam jej zeby na razie nic nie kupowała bo Vincent ma tyle ubranek, ze mogę ciucholand otwierać, i ze bedziemy kupowac dopiero na wiosnę i lato, a teraz ani nie ma takich ubranek ani nie wiem jak szybko mały będzie rósł, jakoś do niej dotarło ale nie do końca zadowolona jest
Annaki - kochana, a jaka ta mata. Ja też oglądam i oglądam, ale patrzę na nie i jakoś nic nie widzę Dziś widziałam w Ernstings Family, ale była złożona ikosztowała 50e, wydawała się mała i że mało tych róznych faktur ma...sama nie wiem czego szukać w takiej macie. Kiedys widziałąm taką z wiszącymi zabawkami, miała jakies wypustki, takie jakby metki duże na brzegach, do tego takie różne miejsca na macie były:szeleszczące, z lusterkiem jakby, coś jakby z piaskiem - takie rózne kieszonki jakby. Nie wiem jak to opisać. Ale niektóe wydają mi się strasznie drogie. I jakoś taka sama nie wiem jaka mata lepsza -
Ja chcę tiny love kick&play, koleżanka ma ją, jak dla mnie rewelacyjna, ma dużo zabawek, panel z dźwiękami w które dziecko może uderzyć nóżką lub rączką, lusterka, wiszące zyrafki i inne grająco-szeleszczące zabawki, gryzaczki, no masę rzeczy , oprócz tego z tej firmy można dokupić osobne zabawki do zawieszania i zmieniać co jakiś czas żeby dziecko się nie znudzilo no i tak jak wczesniej uparłam sie na konkretną hustawke tak teraz ta mata , ale będę szukać, a jak nie kupię tutaj to za 2 tyg jadę do Polski i tam może upoluję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 17:23
-
MRC GRATULUJĘ super, ze już tulisz Maluszka
Monika oj ja tez wiem, jak to fajnie, jak mama gotuje obiadek
ja dla Alusia miałam taką matę:
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-wesola-farma-canpol-kojec-najtanie-i4634506350.html
a teraz mam dla Xavierka taką:
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ocean-smily-play-muzyka-swiatelka-i4593246803.html
-
annaki, juz 3 miesiace zaraz? a dopiero co sie urodzila
MRC gratuluje ! Tez czekam z niecierpliwoscia na relacje z porodu bo juz sama nie pamietam czy Ty rodzilas naturalnie czy cc. Duzo zdrowka dla Was
Monika, a to dziwne ze lekarz nie zwrocil uwagi na krew w moczu bo to ponoc rozne przczyny. Dobrze ze chociaz polozna to zrobila. Ja jutro mam jechac powtorzyc badanie i jak bedzie zle to czeka mnie antybiotyk a nie bardzo usmiecha mi sie brac jakiekolwiek leki, ale jesli trzeba i ma to pomoc...
Niedawno wrocilam z kursu i padam na twarz...
To ktora teraz w kolejce do porodu? Agitka? Widze, ze zostaly 2 dni do terminu -
annaki a Twoja coreczka jaka juz jest duza? nosi jeszcze rozmiar 56?
Powiedzcie mi bo na rozmiarowkach obuwia to sie w ogole nie znam. Jak malutka bedzie miala pol roku chcialabym kupic jej takie fajne butki ktore juz dawno upatrzylam. Tylko mam problem z rozmiarowka. Te butki sa w rozmiarach takich, ze dlugosc podeszwy to 11, 12 albo 13cm. Jaki rozmiar bedzie nadawal sie na polrocznego malucha? 12cm ? Pomozcie ! -
Uf wlasnie odprowadzilam mojego mlodzienca do przedszkola tak ze mam troche spokoju. A ze prycham i kicham to zamierzam sie powylegiwac w cieplym lozeczku
MRC- Gratuluje maluszka
Agitka- Teraz twoja kolej
Agattee- kochana z tymi butami to nie ma co przesadzac, na pierwszy rok najlepsze sa skarpetki antyposlizgowe Ale jak juz bardzo chcesz kupic swojej dzidzi buciki to takie miekkie. Moj na 6-8 miesiecy mial takie wyjsciowki. Rozmiaru dokladnego nie podam ale podeszwa miala cos kolo 12 cm Pierwsze porzadne buciki do chodzenia najlepiej jest kupywac z dzieckiem. W Deischmanie sa takie wzorniki z rozmiarami dla dzieci ktory mozesz sobie wziasc do domu, chociaz nie wszystkie buty sa rowne rozmiarowi bo to tez duzo zalezy od firmy(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
nick nieaktualnyMRC - gratulacje serdeczne! Jak już znajdziesz troszke czasu to oczywiście opisz nam doświadczenia ze szpitala i swojego maluszka...zdjecie moze jakieś nam pokaż
Fajowe te maty. Agitka ja nawet oglądałam tą którą masz dla Xavierka, ale chyba chciałabym wlasnie taką z podnoszonymi bokami, jak Twoja dla Alusia albo właśnie ta od Annaki.
Annaki - fajna ta mata, ale cena trochę zbija z nóg I w PL tańsza niż tutaj bo tu zaraz wyszperałam na ebay ale od 70e, się zaczyna, a mnie juz te 50e wydaje się dużo za taką matę, ale nie znam się jeszcze, nie wiem ile to dużo a ile to w sam raz za zabawki dla dziecka Wczoraj widziałąm w sklepie takiego pluszowego ślimaka, boski był, za 20e, wydawalo mi sie nie za dużo...sama już nie wiem
Agattee - no widzisz, mój burakowaty lekarz nie zwrócił uwagi, i to jest jeden z powodów dla których w czawartek idę do innego lekarza. A rozmiary bucików to jest dla mnie większa czarna magia niż rozmiary ubranek Ale...moja mama kupiła dla mojego Vincenta buciki, takie trampki miękkie i pisze na nich, ze sa na 12-18 miesiecy (niby pisze rozm. 80-86 ) a jak je zmierzyłam to z zewnątrz mają 13 cm a wewnątrz 12 cm (mierzyłam takim metrem rozciąganym, więc może nie być idealnie). Z drugiej strony znalazłam wpis w internecie od dziewczyny, która pisze, że jej córcia ma 6 miesięcy i stópke 10cm, ma jedne buciki z wkładką 11 cm, ale sa jeszcze luźne na małą ale nie spadają jej - a raczej były bo wpisy są z marca. Co do bucików to wiem, ze jak chcemy takie na ozdobę to usza być mięciutkie, nie sztywne i absolutnie nie moge mieć sztywnych podeszw, bo to niezdrowe dla stópek. Pewnie rozmiar bucików zależy głównie od tego w jakim tempie w ogóle rośnie dziecko a tego nie przewidzimy. Może jak butki nie są drogie to zaryzykuj któryś rozmiar skoro bardzo Ci się podobają, w ostateczności wypchasz je watą i powiesisz gdzies jako ozdobę - tak zrobiła moja koleżanka
EDIT:
właśnie przeczytałam wpis Mamax...sama widzisz, i 12 cm to tak pi razy drzwi na pół roku wychodzi...mnie się też wydaje ze na jesień najdalej będe mogła Vincentowi te butki ubrać bo takie jakies małe na rok mi się wydają. A na jednym zdjeciu z usg mam zdjecie jego nózek i wydają mi się takie duże stopy u niegoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 08:48
-
Witam Dziewczyny
Jeju wiecie jakiego mam stresa...normalnie drugie dziecko mam miec a stresuję się jak pierworódka pół nocy nie przespałam i ledwie sniadanie jakies marne w siebie wcisnęłam, a to jeszcze do jutra trzeba czekac....ale na 13:30 dzisiaj jadę do szpitala na badania to chociaż ostatnie USG zaliczymy
agattee, Mamax już jutro mam CC
Agattee co do rozmiaru bucika niestety nie doradze, bo to zalezy w jakim tempie Maluszkowi będą rosły stópki. Np. mój Aleks ma bardzo duże stopy (po emku) i urodził się z naprawde dużymi stópkami jak na noworodka. Ale zgadzam się z Mamax, buciki dla takiego Maluszka to tylko ewentualnie takie na wyjscie dla "szpanu" Alus tez miał takie miękkie trampeczki czadowe jak był niemowlakiem
Mamax zdrówka -
nick nieaktualnyAgitka - bez stresu Niby takie fajne to cc bo znamy konkretną date a z drugiej strony i tak jest stres A te pierwsze butki to wlasnie takie ozdobne tylko dlatego wazne zeby były mięciutkie
A o której masz jutro cc, bo jakoś nie przyswoiłam informacji No i daj znać dzis po badaniach co i jakAgitka lubi tę wiadomość
-
Co do rozmiarow nozki dziecka to tak jak pisze Monika ze zalezy od dziecka. Moj Maxik urodzil sie z mega duzymi stopami a teraz ma male stopy. Nosi butki rozmiar 23 dla porownania jego kolega ktory jest 1,5 miesiaca mlodszy nosi juz butki o rozmiarze 25 Tak ze nie ma co na zapas butow kupowac tylko poczekac az przyjdzie na nie czas...
Agitka- O matko to juz jutro...No to trzymam kochana kciukiAgitka lubi tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
MRC serdecznie gratuluję! i też czekam na więcej informacji. Czyli ubranka pewnie te malutkie na 50 cm będą Wam potrzebne. Takie Maleństwo musi być słodkie
Agitka powodzenia jutro! Domyślam się że trudno opanować stres ale szczerze to Ci powiem, że ja Ci trochę zazdroszczę że już jutro zobaczysz Synka
Ja miałam wczoraj wizytę. Mała grzecznie przekręciła się główką w dół. Szyjka trochę się skraca ale lekarka mówi że w 33 tygodniu to normalne. A potem po raz kolejny dodała że według niej urodzę przed terminem... Ciekawe czy się sprawdzi. W sumie lepiej kilka dni wcześniej niż później bo wyczekiwanie jest bardzo stresujące.
No i w czwartek w końcu idę na Infoabend do szpitala. Niestety sama bo mąż ma nawał pracy w tym tygodniu i nie da rady się wyrwać.Agitka lubi tę wiadomość
29.11.2014 - Simon - moje Szczęście -
Dziewczyny dziękuję ja tez ciesze sie jak nie wiem co,z ę to juz koniec i jutro będę tulic Xavierka, ale strach jakis jest
Monika dam znac dzisiaj jak tam po badaniach, a godzinę CC dowiem się dokładnie dzisiaj, ale od kolezanek wiem, ze jest to godzina 7-8 rano zazwyczaj
malaM dobrze, ze Malutka współpracuje i że fiknęła główką w doł widziesz mnie wszyscy mówili, ze urodze wczesniej a tu niespodzianka, udało się nam donosic a na Infoabend to bedziesz zwiedzac szpital tak?
Mamax Aleksowi tez na pcozątku bardzo szybko rosły stópki. Jak miał roczek to pierwsze buciki miał kupione rozmiar 21.....w wieku 3 lat miał 27 rozmiar a teraz juz Mu przstała tak rosnąc i Smyk ma 4 i pół roku i buciki rozmiar 28 a kiedy Ty masz tą kolejną wizytę, zeby sprawdzic, czy Maluszek ma główkę na dole juz? -
Agitka- Moj Maxik na roczek mial rozmiar 20 a teraz prawie trzy lata i 23 tak ze strasznie wolno rosnie stopa ale coz zrobic. On nalezy do tych drobnych dzieciaczkow po mnie No i stope mala tez ma po mnie bo ja nosze rozmiar buta 36
MalaM- Oj rozumiem cie, bo tez zazdroszcze Agitce ze juz jutro bedzie tuluc swoje malenstwo....No ale my tez sie doczekamy tego dnia
Agitka- Czy Julianek ma glowke na dole dowiem sie dopiero 22- go, wiec jeszcze troche musze pobyc w niepewnosci. Chociaz po jego kopniaka wydaje mi sie ze zmienil pozycje z poziomego ulorzenia na pionowe. Nie wiem tylko czy glowka jest teraz na gorze czy na dole....
MalaM- A kiedy mala odwrocila ci sie ta glowka? Teraz w 33 tygodniu czy wczesniej?(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
Mamax ja tez mam małą stopę, rozmiar 36-37 zalezy od buta Ale Aleks to chyba po tacie...smieje się z emka, ze chłop niewysoki (bo tylko 170 cm) a stopa 42-43 i to taka szczupła, ze wygląda jak u Hobbita To jeszcze troszkę poczekasz faktycznie w niepewnosci....a w którym miejscu czujesz kopniaczki? bo u Mnie to ewidentnie czuc twardą główkę u góry, a kopniaki to typowo w pęcherz i w szyjkę