X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Aniolek93 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki ja nawet slyszalam ze zdazaja sie przypadki ze nie wychodza pierwsze jedynki tylko 2,3 a nawet 4 ale osobiscie znam tylko jedna osobe u ktorej malej wyszly pierwsze 2 albo 3 teraz nie pamietam dokladnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...ja dzis padłam. Wiecie jak miło jest jak do "starej baby" czyli dorosłej córki przyjedzie mama i zrobi jej obiad?? Bosko poprostu :) Az mam wyrzuty sumienia.

Aniołku - wracaj szybko do zdrówka. Syrop z cebuli i czosnek na grzankę, do tego mleko z miodem - to chyba jedyna kuracja na którą maożna sobie pozwolić.

Agattee - ty jestes chudzinka przeciez, wiec te 6 kg z groszami to nie jest dużo. Ja obecnie mam tez 6 kg na plus, a ostatnio jak było jeszcze 5 to położna i lekarz mówili, ze wszytsko jest z wagą w normie. Ja mam też krew w moczu, mój lekarz nie zareagował wcale na to dopiero połozna zwróciła mi na to uwagę, ale ona powiedziałą ze to moze być od jedzenia duzej ilości pomidorów a ja jestem pomidorowym potworem. Teraz ograniczyłam pomidory tak bardzo jak to mozliwe i zobaczę jak wyjdą następne wyniki badań.

Agitka - mama z zakupów nie do końca zadowolona :) Co prawda kupiła 2 dresy dzwieczęce tak jak chciała ( do PL do kuzynki) ale dla małego pozwoliłam jej kupić tylko maskotkę z pozytywką. Przegadałam jej zeby na razie nic nie kupowała bo Vincent ma tyle ubranek, ze mogę ciucholand otwierać, i ze bedziemy kupowac dopiero na wiosnę i lato, a teraz ani nie ma takich ubranek ani nie wiem jak szybko mały będzie rósł, jakoś do niej dotarło ale nie do końca zadowolona jest :)

Annaki - kochana, a jaka ta mata. Ja też oglądam i oglądam, ale patrzę na nie i jakoś nic nie widzę ;) Dziś widziałam w Ernstings Family, ale była złożona ikosztowała 50e, wydawała się mała i że mało tych róznych faktur ma...sama nie wiem czego szukać w takiej macie. Kiedys widziałąm taką z wiszącymi zabawkami, miała jakies wypustki, takie jakby metki duże na brzegach, do tego takie różne miejsca na macie były:szeleszczące, z lusterkiem jakby, coś jakby z piaskiem - takie rózne kieszonki jakby. Nie wiem jak to opisać. Ale niektóe wydają mi się strasznie drogie. I jakoś taka sama nie wiem jaka mata lepsza :/

• annaki Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę tiny love kick&play, koleżanka ma ją, jak dla mnie rewelacyjna, ma dużo zabawek, panel z dźwiękami w które dziecko może uderzyć nóżką lub rączką, lusterka, wiszące zyrafki i inne grająco-szeleszczące zabawki, gryzaczki, no masę rzeczy :-) , oprócz tego z tej firmy można dokupić osobne zabawki do zawieszania i zmieniać co jakiś czas żeby dziecko się nie znudzilo :-) no i tak jak wczesniej uparłam sie na konkretną hustawke tak teraz ta mata :-) , ale będę szukać, a jak nie kupię tutaj to za 2 tyg jadę do Polski i tam może upoluję :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 17:23

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/mata-edukacyjna-tiny-love-kick-play-kurier-0zl-i4651459963.html

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. mój synek jest już na świecie :) 3030 kg, 50 cm, główka 34 cm. Jest taki malutki i słodziutki :)

zem3h371vb0odbnl.png

jola83, annaki, MonikaDM, agagita lubią tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje !:-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Aniolek93 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MRC gratuluje jak znajdziesz chwile to opisz nam porod :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 18:17

• Agitka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MRC GRATULUJĘ :-) :-) :-) super, ze już tulisz Maluszka :-)

Monika oj ja tez wiem, jak to fajnie, jak mama gotuje obiadek :-D
    ja dla Alusia miałam taką matę:

http://allegro.pl/mata-edukacyjna-wesola-farma-canpol-kojec-najtanie-i4634506350.html

a teraz mam dla Xavierka taką:

http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ocean-smily-play-muzyka-swiatelka-i4593246803.html

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki, juz 3 miesiace zaraz? a dopiero co sie urodzila :D

MRC gratuluje ! Tez czekam z niecierpliwoscia na relacje z porodu bo juz sama nie pamietam czy Ty rodzilas naturalnie czy cc. Duzo zdrowka dla Was :)

Monika, a to dziwne ze lekarz nie zwrocil uwagi na krew w moczu bo to ponoc rozne przczyny. Dobrze ze chociaz polozna to zrobila. Ja jutro mam jechac powtorzyc badanie i jak bedzie zle to czeka mnie antybiotyk a nie bardzo usmiecha mi sie brac jakiekolwiek leki, ale jesli trzeba i ma to pomoc...

Niedawno wrocilam z kursu i padam na twarz...

To ktora teraz w kolejce do porodu? Agitka? Widze, ze zostaly 2 dni do terminu :D

wff22n0ab6iac00e.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki a Twoja coreczka jaka juz jest duza? nosi jeszcze rozmiar 56?

Powiedzcie mi bo na rozmiarowkach obuwia to sie w ogole nie znam. Jak malutka bedzie miala pol roku chcialabym kupic jej takie fajne butki ktore juz dawno upatrzylam. Tylko mam problem z rozmiarowka. Te butki sa w rozmiarach takich, ze dlugosc podeszwy to 11, 12 albo 13cm. Jaki rozmiar bedzie nadawal sie na polrocznego malucha? 12cm ? Pomozcie ! :)

wff22n0ab6iac00e.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf wlasnie odprowadzilam mojego mlodzienca do przedszkola tak ze mam troche spokoju. A ze prycham i kicham to zamierzam sie powylegiwac w cieplym lozeczku ;-)

MRC- Gratuluje maluszka :-)

Agitka- Teraz twoja kolej ;-)

Agattee- kochana z tymi butami to nie ma co przesadzac, na pierwszy rok najlepsze sa skarpetki antyposlizgowe ;-) Ale jak juz bardzo chcesz kupic swojej dzidzi buciki to takie miekkie. Moj na 6-8 miesiecy mial takie wyjsciowki. Rozmiaru dokladnego nie podam ale podeszwa miala cos kolo 12 cm ;-) Pierwsze porzadne buciki do chodzenia najlepiej jest kupywac z dzieckiem. W Deischmanie sa takie wzorniki z rozmiarami dla dzieci ktory mozesz sobie wziasc do domu, chociaz nie wszystkie buty sa rowne rozmiarowi bo to tez duzo zalezy od firmy ;-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MRC - gratulacje serdeczne! Jak już znajdziesz troszke czasu to oczywiście opisz nam doświadczenia ze szpitala i swojego maluszka...zdjecie moze jakieś nam pokaż :)

Fajowe te maty. Agitka ja nawet oglądałam tą którą masz dla Xavierka, ale chyba chciałabym wlasnie taką z podnoszonymi bokami, jak Twoja dla Alusia albo właśnie ta od Annaki.

Annaki - fajna ta mata, ale cena trochę zbija z nóg :) I w PL tańsza niż tutaj bo tu zaraz wyszperałam na ebay ale od 70e, się zaczyna, a mnie juz te 50e wydaje się dużo za taką matę, ale nie znam się jeszcze, nie wiem ile to dużo a ile to w sam raz za zabawki dla dziecka :) Wczoraj widziałąm w sklepie takiego pluszowego ślimaka, boski był, za 20e, wydawalo mi sie nie za dużo...sama już nie wiem :)

Agattee - no widzisz, mój burakowaty lekarz nie zwrócił uwagi, i to jest jeden z powodów dla których w czawartek idę do innego lekarza. A rozmiary bucików to jest dla mnie większa czarna magia niż rozmiary ubranek :) Ale...moja mama kupiła dla mojego Vincenta buciki, takie trampki miękkie i pisze na nich, ze sa na 12-18 miesiecy (niby pisze rozm. 80-86 :/) a jak je zmierzyłam to z zewnątrz mają 13 cm a wewnątrz 12 cm (mierzyłam takim metrem rozciąganym, więc może nie być idealnie). Z drugiej strony znalazłam wpis w internecie od dziewczyny, która pisze, że jej córcia ma 6 miesięcy i stópke 10cm, ma jedne buciki z wkładką 11 cm, ale sa jeszcze luźne na małą ale nie spadają jej - a raczej były bo wpisy są z marca. Co do bucików to wiem, ze jak chcemy takie na ozdobę to usza być mięciutkie, nie sztywne i absolutnie nie moge mieć sztywnych podeszw, bo to niezdrowe dla stópek. Pewnie rozmiar bucików zależy głównie od tego w jakim tempie w ogóle rośnie dziecko a tego nie przewidzimy. Może jak butki nie są drogie to zaryzykuj któryś rozmiar skoro bardzo Ci się podobają, w ostateczności wypchasz je watą i powiesisz gdzies jako ozdobę - tak zrobiła moja koleżanka :)

EDIT:
    właśnie przeczytałam wpis Mamax...sama widzisz, i 12 cm to tak pi razy drzwi na pół roku wychodzi...mnie się też wydaje ze na jesień najdalej będe mogła Vincentowi te butki ubrać bo takie jakies małe na rok mi się wydają. A na jednym zdjeciu z usg mam zdjecie jego nózek i wydają mi się takie duże stopy u niego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 08:48

• Agitka Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny :-)

Jeju wiecie jakiego mam stresa...normalnie drugie dziecko mam miec a stresuję się jak pierworódka :-) pół nocy nie przespałam i ledwie sniadanie jakies marne w siebie wcisnęłam, a to jeszcze do jutra trzeba czekac....ale na 13:30 dzisiaj jadę do szpitala na badania to chociaż ostatnie USG zaliczymy :-)

agattee, Mamax już jutro mam CC :-)

Agattee co do rozmiaru bucika niestety nie doradze, bo to zalezy w jakim tempie Maluszkowi będą rosły stópki. Np. mój Aleks ma bardzo duże stopy (po emku) i urodził się z naprawde dużymi stópkami jak na noworodka. Ale zgadzam się z Mamax, buciki dla takiego Maluszka to tylko ewentualnie takie na wyjscie dla "szpanu" :-) Alus tez miał takie miękkie trampeczki czadowe jak był niemowlakiem ;-)

Mamax zdrówka :-)

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agitka - bez stresu :) Niby takie fajne to cc bo znamy konkretną date a z drugiej strony i tak jest stres :) A te pierwsze butki to wlasnie takie ozdobne tylko dlatego wazne zeby były mięciutkie :)

A o której masz jutro cc, bo jakoś nie przyswoiłam informacji :/ No i daj znać dzis po badaniach co i jak :)

Agitka lubi tę wiadomość

• Mamax Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozmiarow nozki dziecka to tak jak pisze Monika ze zalezy od dziecka. Moj Maxik urodzil sie z mega duzymi stopami a teraz ma male stopy. Nosi butki rozmiar 23 dla porownania jego kolega ktory jest 1,5 miesiaca mlodszy nosi juz butki o rozmiarze 25 ;-) Tak ze nie ma co na zapas butow kupowac tylko poczekac az przyjdzie na nie czas...

Agitka- O matko to juz jutro...No to trzymam kochana kciuki ;-)

Agitka lubi tę wiadomość

• mała M Koleżanka

Wysłany: 7 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MRC serdecznie gratuluję! i też czekam na więcej informacji. Czyli ubranka pewnie te malutkie na 50 cm będą Wam potrzebne. Takie Maleństwo musi być słodkie :)

Agitka powodzenia jutro! Domyślam się że trudno opanować stres ale szczerze to Ci powiem, że ja Ci trochę zazdroszczę że już jutro zobaczysz Synka :)

Ja miałam wczoraj wizytę. Mała grzecznie przekręciła się główką w dół. Szyjka trochę się skraca ale lekarka mówi że w 33 tygodniu to normalne. A potem po raz kolejny dodała że według niej urodzę przed terminem... Ciekawe czy się sprawdzi. W sumie lepiej kilka dni wcześniej niż później bo wyczekiwanie jest bardzo stresujące.

No i w czwartek w końcu idę na Infoabend do szpitala. Niestety sama bo mąż ma nawał pracy w tym tygodniu i nie da rady się wyrwać.

Agitka lubi tę wiadomość

29.11.2014 - Simon - moje Szczęście
  • Agitka Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję :-) ja tez ciesze sie jak nie wiem co,z ę to juz koniec i jutro będę tulic Xavierka, ale strach jakis jest ;-)

Monika dam znac dzisiaj jak tam po badaniach, a godzinę CC dowiem się dokładnie dzisiaj, ale od kolezanek wiem, ze jest to godzina 7-8 rano zazwyczaj :-)

malaM dobrze, ze Malutka współpracuje i że fiknęła główką w doł :-) widziesz mnie wszyscy mówili, ze urodze wczesniej a tu niespodzianka, udało się nam donosic :-D a na Infoabend to bedziesz zwiedzac szpital tak?

Mamax Aleksowi tez na pcozątku bardzo szybko rosły stópki. Jak miał roczek to pierwsze buciki miał kupione rozmiar 21.....w wieku 3 lat miał 27 rozmiar a teraz juz Mu przstała tak rosnąc i Smyk ma 4 i pół roku i buciki rozmiar 28 :-) a kiedy Ty masz tą kolejną wizytę, zeby sprawdzic, czy Maluszek ma główkę na dole juz?

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Agitko :) będzie dobrze :)

Agitka lubi tę wiadomość

relgi09kfo915nes.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agitka- Moj Maxik na roczek mial rozmiar 20 a teraz prawie trzy lata i 23 tak ze strasznie wolno rosnie stopa ale coz zrobic. On nalezy do tych drobnych dzieciaczkow po mnie ;-) No i stope mala tez ma po mnie bo ja nosze rozmiar buta 36 ;-)

MalaM- Oj rozumiem cie, bo tez zazdroszcze Agitce ze juz jutro bedzie tuluc swoje malenstwo....No ale my tez sie doczekamy tego dnia ;-)

Agitka- Czy Julianek ma glowke na dole dowiem sie dopiero 22- go, wiec jeszcze troche musze pobyc w niepewnosci. Chociaz po jego kopniaka wydaje mi sie ze zmienil pozycje z poziomego ulorzenia na pionowe. Nie wiem tylko czy glowka jest teraz na gorze czy na dole....

MalaM- A kiedy mala odwrocila ci sie ta glowka? Teraz w 33 tygodniu czy wczesniej?

• Agitka Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax ja tez mam małą stopę, rozmiar 36-37 zalezy od buta :-) Ale Aleks to chyba po tacie...smieje się z emka, ze chłop niewysoki (bo tylko 170 cm) a stopa 42-43 i to taka szczupła, ze wygląda jak u Hobbita :-P :-D To jeszcze troszkę poczekasz faktycznie w niepewnosci....a w którym miejscu czujesz kopniaczki? bo u Mnie to ewidentnie czuc twardą główkę u góry, a kopniaki to typowo w pęcherz i w szyjkę ;-)

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ