X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapachmalin tutaj tez jest cos jak te karty ;) Rossmann BabyClub sie to nazywa ;) nie wiem czy to tutaj i w pl funkcjonuje tak samo ale wiem ze tez cos takiego jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 11:48

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • annaki Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest aplikacja na telefon zamiast karty. Tutejsze zniżki kupony i promocje da dużo lepsze niż te w pl bo można super tanio kupić wiele rzeczy. Weź ż rossmana taką ulotkę czerwoną i się zarejestruj albo przez Internet do baby club. Dostaniesz na to kupon do druku jeśli zrobisz to przez int albo jeśli przez tą ulotkę to to od razu oddajesz przy kasie i dostaniesz pudełko z próbkami dla kobiet w ciąży, ulotki itp i książeczkę z kuponami na wszystko chyba, mleko pieluchy itp.
    Oprócz tego zarejestruj się np na str hipp, pampers, humana,aptawelt to też dostaniesz próbki dla siebie a później dla dziecka albo czasem od razu jakiś upominek dla dziecka. A i jak masz drogerie dm to ta tam po urodzeniu dają taki kuferek z próbkami

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dzięki Dziewczyny to się będę musiała rozejrzeć ;) Fajnie, że jest coś takiego. Dzięki za informacje. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Dm i Müller polecam. Ja do dziś dostaje od nich kupony. Dla małego i siebie.

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja tez dostaje kupony dla dzieci. Co zrobić zeby z dm przychodzily tez dla mnie kupony?

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina jakoś tak razem mi przychodzą. Najczęściej muszę Sue zalogować i pobrać ze swojego konta. Właśnie, adresy muszę pozmieniać. Ostatnio z Müller na kremy, kosmetyki kolorowe i środki do domu miałam.

• Natusia_mamusia Ekspertka

Wysłany: 23 września 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina chyba nie ma reguły na to spanie.Ja myslalam,ze Leoś mi dobrze spał,bo budził sie tylko na mleko i mając 2 msc budził sie juz tylko raz,ale ten raz budził sie aż do 8msc...no ale jego siostra to chyba pobiła rekordy,bo tez szybciutko raz sie budziła tylko,a jak byliśmy w PL miała 2,5msc to zaczęła spac całe noce,pierwszą to się aż rano wystraszyłam jak obudziłam sie szybciej od niej,to sprawdzałam czy oddycha..Dzisiaj np spała od 20 do 7:30 dłużej od swojego brata :D Leon tez jak juz padnie to w nocy śpi jak zabity,odkurzacz mozna włączyć a on bedzie spał..i nie budzi sie nigdy.

Magdalena pamietam,ze zastanawiałaś sie nad łóżkiem dla syna.Na co sie w końcu zdecydowałaś?bo ja zastanawiam się czy kupic zwykle łóżko np. z ikea,łóżko domek,czy łóżko auto..najbardziej podoba mi sie łóżko domek,ale tak sie zastanawiam co kiedyś dla Dianki wtedy kupie?Drugi domek :D ? Moze lepiej to dla niej zostawić?A jemu auto,bo on jest strasznym fanem motoryzacji...?hmm

klz9tv73zduvfwch.png
    qb3c20mmbats3a28.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia
    A wiec wybraliśmy łóżko i ogólnie cały pokój w motywie mcqueen . Łóżko w krztalcie auta z materacem 140x70. Oczywiście domek bardzo za mną chodził ale myśle ze zostawię ten pomysł dla dziewczynki jeśli kiedyś się uda :) bardzo ciężko wyszukać coś z motywem na wiek naszych chłopców którzy na piętrowe łóżka za mali ( moim zdaniem ) a na łóżeczka dla baby za duże . Coś żeby było kolorowe wesołe i naprawdę motyw . Wiem ze w ikea i innych sklepach są meble biurka itd dla dzieci ale te co my kupiliśmy są wielkość dla wzrostu colina . Nie musi się wspina nic wysokiego wszystko na wyciągnięcie ręki . Zdaje sobie sprawę ze za 2 lata będę musiała znów zmieniać na coś większego ale niech twraz ma coś z czego mega się cieszy . W każdym razie Colin zakochany w pokoju codziennie rano jak wchodzę pokazuje mi wszystko i cieszy się jak by dopiero zobaczyl pierwszy raz . On tez kocha auta :) największym hitem któremu byłam przeciwna okazał się dywan z ulicami .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co mogę tu kupić na katar? Bez recepty oczywiście, jest coś takiego jak w pl prenalen? Myślałam że można krople dla dzieci a pisze na nich że nie i już sama nie wiem a mam tylko katar. Czosnek miód cytryna sok malinowy wszystko biorę ale w nocy nie mogę oddychać

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Dziewczyny co mogę tu kupić na katar? Bez recepty oczywiście, jest coś takiego jak w pl prenalen? Myślałam że można krople dla dzieci a pisze na nich że nie i już sama nie wiem a mam tylko katar. Czosnek miód cytryna sok malinowy wszystko biorę ale w nocy nie mogę oddychać
    Ja sobie naklejam plaster i wkrapiam kilka kropli olejku eterycznego (lawendowy czy z zielonej herbaty itp)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia moja Eliza przesypiala od 20 i o 5 mleczko tez bylam zachwycona. Jak zaczelam wprowadzać mm to sie pokickalo później doszly zeby później 3 dniowka teraz katar. Ona juz wiecej razy byla chora niż Emi. Emi ma 2 lata i przez ten czas miala 3 dni kataru który niezbyt byl uciążliwy i niedawno gorączkę 3 dni przy czym nic innego jej nie dolegalo. A Eliza juz 3-dniowka i teraz juz drugi raz ma katar pierwszy jak miala ok miesiąc a ten ma od wczoraj i spac z nim w nocy nie moze, wszystko jej tam bulgota, ściąganie nie wiele pomaga ehh

Monika a, zeby do dm mieć tez sie logujesz? Kurde ja to zapominam jeszcze trzeba to dukowac i wiem, ze raz mialam kalendarz i raz pampersy za darmo a i przepadlo

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Ale poczta też coś dostawalam, choć od dłuższego czasu nie dostałam nic. Ale to może przez zmianę adresu.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was rodziła w Erding, Freising lub Landshut (okolice Monachium) i może coś więcej napisać o porodówce, opiece poporodowej itp. Przede mną przeprowadzka no i chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda w praktyce. To raczej mniejsze miejscowości i nie chciałabym trafić do jakieś rzeźni. Głównie zależy mi na porodzie SN (rodzinnym), ochronie krocza, możliwości wyboru pozycji, niekąpaniu dziecka w szpitalu itp. Do tego czy porodówki są przepełnione, jak w rzeczywistości porodówka jest wyposażona i czy personel jest miły i pomocny?

Z góry dziękuję za pomoc.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ja rodziłam w Krankenhaus Landshut-Achdorf. Z całego serca mogę Ci ten szpital polecić do porodu. Przede wszystkim opieka cudowna. Cały personel medyczny pomocny i uprzejmy. Jeżeli masz problem z językiem to na spokojnie tłumaczą,ewentualnie po angielsku próbują.
    Poród rodzinny jest oczywiście,ja cały czas byłam z mężem.
    Nie nacieli mnie i raczej nie zamierzali.
    Pozycje raczej też możesz sobie wybrać jaka będzie dla Ciebie wygodna. Ewentualnie możesz poprosić o wanne.
    Mojego syna dopiero po kilku dniach kapali,ale on był wcześniakiem i dwa tygodnie leżał w szpitalu. Z tego co wiem jak wszystko idzie zgodnie z planem to dziecko kapiesz dopiero w domu.
    Sale poporodowe są tylko i wyłącznie dwuosobowe. Odwiedziny odbywają się w innym pokoju.
    Także naprawdę z czystym sumieniem polecam ten szpital. Ja drugi poród będę miała tylko tam!
    A można zapytać gdzie się przeprowadzasz?

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dziewczyny widze o Landshut piszecie... a ja tam mam rodzine... siostra mojego ojca tam mieszka :) choc fakt ze kontakt mamy raczdj znikomy... ostatni raz odwiedzalam ich chyba kolo 2005 roku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 13:35

Muniek lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Kinga ja rodziłam w Krankenhaus Landshut-Achdorf. Z całego serca mogę Ci ten szpital polecić do porodu. Przede wszystkim opieka cudowna. Cały personel medyczny pomocny i uprzejmy. Jeżeli masz problem z językiem to na spokojnie tłumaczą,ewentualnie po angielsku próbują.
    Poród rodzinny jest oczywiście,ja cały czas byłam z mężem.
    Nie nacieli mnie i raczej nie zamierzali.
    Pozycje raczej też możesz sobie wybrać jaka będzie dla Ciebie wygodna. Ewentualnie możesz poprosić o wanne.
    Mojego syna dopiero po kilku dniach kapali,ale on był wcześniakiem i dwa tygodnie leżał w szpitalu. Z tego co wiem jak wszystko idzie zgodnie z planem to dziecko kapiesz dopiero w domu.
    Sale poporodowe są tylko i wyłącznie dwuosobowe. Odwiedziny odbywają się w innym pokoju.
    Także naprawdę z czystym sumieniem polecam ten szpital. Ja drugi poród będę miała tylko tam!
    A można zapytać gdzie się przeprowadzasz?
    O dziękuję bardzo. Na wieś koło Wartenberg. Teoretycznie najbliżej będzie o ile otworzą w końcu porodówkę ;)

A właśnie odnośnie wcześniaków, to nadal działa Perinatalzentrum w tej klinice dziecięcej w razie wcześniejszego porodu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 15:33

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga mój syn po pierwszym dniu został przewieziony do Kinderkrankenhaus St. Marien. Bo tam cały odpowiedni sprzęt i fachowa opieka. Na ten szpital też złego słowa nie można powiedzieć.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze wiedzieć, bo w sumie nigdy nie wiadomo jak ciąża się potoczy. Oby nie trzeba było korzystać.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Maoam6 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja dzisiaj po wizycie. Za tydzień w poniedziałek na CTG mam się już zgłosić do szpitala bo przychodnia zamknięta przed świętem, dopiero 4 października kolejne CTG po terminie w przychodni. Dzisiaj Nic nowego poza tym że akupunktura działa bo szyjka jest ponoć bardzo miękka, także jutro idę się znowu kłuć :) Niestety jeszcze się nie skraca :( Na CTG jeden nędzny skurcz na poziomie 25% więc lipa.
    Przedwczoraj spałam w zasadzie na siedząco bo młody taka zgagę wywołuje....

oar8rjjg22qc16oe.png
    PCOS
  • Natusia_mamusia Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina a czemu zaczęłaś wprowadzać mm?jestescie juz tylko na mm?
    Ja juz do tych przespanych nocy się tak przyzwyczaiłam,że jakby teraz miało się coś pochrzanić to bym się załamała :(

Magdalena no ciezki wybór z tym łóżkiem.Synek na pewno by sie cieszył bardziej z autka,a ja moge pózniej córci kupic domek o ile jeszcze modny bedzie ;) ale mi się jakoś autko mniej podoba,nie moge nic za ciekawego znaleźć..a chciałabym jakaś fajną pościel kupic co by to wszystko do siebie pasowało,a jak nie wiem jakie łóżko to i pościeli nie moge wybrać :D
    Dość małe macie to łóżko,bo Leoś teraz ma 70 na 140, a mój juz ma 95cm wzrostu ;)

klz9tv73zduvfwch.png
    qb3c20mmbats3a28.png
‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ