X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaM to mnie teraz wystraszyłas hehe jak moja Gabryska zmieni zdanie to chyba padnę ;) ja akurat robię wyprawkę unisex, bo wlasnie słyszałam o takich przypadkach ale oczywiście mam kilka ciuszków dla małej w kolorze różowym ech :/ Lekarz na polowkowym powiedział mi, ze na 85% dziewczynka i moja intuicja tez tak mówi wiec mam malutka nadzieje, ze to sie nie zmieni. Ale gratuluje niespodzianki :) Jakie zatem imię ??

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • agattee Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala M to jest wlasnie to czego sie zawsze obawiam, ze uslysze ze maluch 'zmienil' plec. Wiadomo, ze nie mialabym nic przeciwko synkowi ale tak juz przywyklam do mysli, ze to jest corka ze sobie po prostu nie wyobrazam (i wiekszosc ubranek z wyprawki tez w kolorach dziewczecych...) dziwnie bym sie na poczatku czula po uslyszeniu takiej informacji i zastanawiala gdzie moja corka, tzn ciezko byloby mi sie przestawic hahha :) Gratuluje synka :)
    W sumie ja dwa razy pytalam sie ginki to dwa razy mowila ze dziewczynka. Teraz na kolejnym usg tez spytam bo az znowu zaczela mnie 'zmiana plci' przesladowac :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 17:19

wff22n0ab6iac00e.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaM- O kurcze to ci nowina i jak to mozliwe ze wczesniej nie bylo widac siusiaczka...A mialas robione usg 3 D ? Bo na takich badaniach przeciez wszystko dokladnie widac...Matko mam nadzieje ze Julian nie przemieni sie w Julie bo ja totalnie nic nie mam dla dziewczynki..

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • annaki Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała M a to Ci psikusa synek zrobił :-) , a jeszcze kiedyś pisalysmy tutaj o takich przypadkach a tu proszę :-) , w sumie to dobrze że się dowiedzialaś bo jakie byłoby Twoje zdziwienie jak byś urodziła i nagle by Ci pokazali że to chłopiec:-)
    W takim razie gratuluje synka :-) , a rzeczy dla dziewczynki możesz sprzedać przez internet :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Aniolek93 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała M ale jaja ale gratuluje synka :) mam nadzieje ze moja Nicola nie zamieni sie w chlopca bo bym musiala wszystko wymieniac :P lekarka na kazdej wizycie mowi mala wiec mam nadzieje ze faktycznie tam mala siedzi hehe

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze Aniolku, ze u ciebie końcówka :) Ja zaczęłam niedawno cieszyć sie pierwszymi kopniaczkami, ale stwierdzam ze ciąża bardzo mi szybko mija. Zastanawiam sie często jak ja sobie poradzę w nowej roli, pewnie wiele rzeczy mnie zaskoczy i zadziwi i pewnie tez wiele sprawi wielka radość. Nie moge sie juz doczekać mojej córeczki :)

zem3zbmhb277dwos.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katharinka - to dziwnie ta połozna powiedziała moim zdaniem, ze te 280 e to za czuwanie...Dowiedz się dokładnie za wczasu :) Bo jak ma przyjeżdżać i np. za kazdy fałszywy alarm kasować to może Was to drogo kosztować.

Mała M - a to Ci niespodziankę maluszek zrobił. Ale wiesz co, ja bym nie rezygnowała z tylu zakupionych rzeczy. Maluszkowi i tak nie będzie robiło to wielkiej róznicy, a pewnie z ubranek szybko wyrośnie i zaczniesz kupowac już chłopięce. Wiadoo, ze sukienki to na pewno musisz opchnąć :) Swoją drogą tak jak pisze Agattee -jak ja bym usłyszała, ze mój Vincent zmienił się w dziewczynkę to bym chyba z krzesła spadła :)

• Aniolek93 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia83 fajnie jest chodzic w ciazy i chetnie bym sie cofnela do polowy bo teraz juz mi jest bardzo ciezko kregoslup boli schylic sie nie moge normalnie jak slon :( juz bym chciala urodzic

Dziewczyny a kto teraz do pordu w kolejce ?? Bo chyba nie ja ?? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 19:58

• Mamax Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolek- No oczywiscie ze ty :-) A potem to jz chyba ja i MalaM ;-) Jak kogos pominelam to sorki ;-)

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zaglądajcie czasami po porodzie, bo doświadczone i rozpakowane mamusie nam sie przydadzą :)

Nie wiem czy dobrze wywnioskowałam, na Facebooku jest tez jakaś grupa mamusiek z Berlina?

zem3zbmhb277dwos.png

• Aniolek93 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee pisala cos o tej grupie ja nic nie wiem bo ja nie z Berlina :)

Ciekawe czy jutro dotrze do mnie polozna :P i co bedzie gadac ja juz sama glupieje i nie wiem co jest lepsze w moim przypadku sn czy cc db ze w srode ide na geburtsplanung to bede musiala jakas decyzje podjac bo inaczej to chyba zwariuje a we wtorek mam wizyte u lekarki to zobacze co ona bedzie mowic obstawiam ze mloda bedzie juz miec 3700 bo 2 tygodnie temu miala 3340 i ciekawa jestem co powie lekarka jak zapytam o skierowanie na cc jak nie da to chyba nie bede walczyc bo nie mam na to sil tylko wnerwia mnie ze niby ma sie wybor a jednak nie zawsze mozna wybrac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 20:50

• annaki Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia rozpakowane mamusie nadal zaglądają np ja :-) , a wogole moja mysza jutro kończy 3 mies, zlecialo jak nie wiem :-) , a dziś w nocy jedziemy na urlop do Polski :-) , czeka nas 700 km drogi, mam nadzieję że mała to prześpi :-) , ale się cieszę że w końcu jadę do rodzinki i że poznają Lenę :-) , bo do tej pory tylko moja mama ją widziała na żywo po porodzie jak była u nas, reszta tylko przez skype

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Aniolek93 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki buziaki dla Lenki z okazji 3 miesiecy jeju jak to zlecialo i milego urlopu w PL ja planuje jechac w lutym wiec mala tez bedzie w podbnym wieku do twojej moj synek jak mial pol roku bdb znosil podoze

• Mamax Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolek- Takna fb jest grupa mamuski z Berlina. Jest tez jeszcze inna grupa ciezarowki z Berlina ;-)

Aniolek- 3700 to juz piekna waga a moze byc i wiecej bo te pomiary nie zawsze sa dokladne. Z jednej strony to fajnie miec wieksze dziecko ale z drugiej wez takie wypchaj na swiat...Wiesz mnie wydaje sie ze my nie mamy zadnego wyboru, musimy urodzic a tak naprawde o wszystkim zadecyduja inni a ty czlowieku musisz poddac sie ich woli . Tak to czulam przy pierwszym porodzie i tak czuje to teraz. Jedynie czego pragne to trafic na doswiadczona , kompetentna polozna bo najgorsze co moze byc a przezylam to ze starszakiem to rodzic dziecko z komplikacjami i widziec strach w oczach mlodej, niedoswiadczonej poloznej. ..

Anaki- Ja ze starszym synkiem tez podrozowalam jak mial trzy miesiace i powiem ci ze rewelacja. Pokonalismy 1200 km a maly prawie cala podroz przespal ;-)

Kurcze czas mi dzwonic do mojej poloznej i zrobic termin na spotkanie ale totalnie nie mam kiedy :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 21:09

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytańie techniczne, wiecie jaki rozmiar max moze być awatara?Probuje wstawić i wszystkie sa za duże, dziwne :/

A od kiedy zaczynalyscie spotkania z położna? I ile tych spotkań przed porodem jest, dwa?

zem3zbmhb277dwos.png

• Aniolek93 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax wlasnie gdyby byla ta pewnosc ze trafi sie na db polozna ja syna rodzilam w pl polozna mila ale co z tego jak mnie meczyli zamiast zrobic cc maly nie chcial dlugo wejsc do kanalu a jak wszedl to odwrotnie glowka i urodzil sie caly siny ja tylko pamietam ze krzyczalam dlaczego on nie placze moja siostra mi pozniej mowila ze mu serduszko masowali ja tego nie widzialam ale jak sobie pomysle to zaraz rycze i boje sie ze mala jak jest wieksza to bedzie cos nie tak i tego sie boje a 3700 czy ma to zobaczymy we wtorek czy sie nie myle hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 21:14

• Mamax Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolek- Ta moja mloda tez byla mila ale co z tego jak pojecia nie miala co zrobic zebym urodzila. Synek zle tkwil glowa w kanale rodnym i sie nie posuwal dalej a ta mnie ciagle obmacywala, mowiac ze dotyka malego glowki. Ale zadnych knkretnych decyzji podjac nie umiala. Dwa razy zawolala swoje kolezanki tez mlode i glupie chyba zeby jej cos doradzily i tak obmacywaly mnie jakby to byla super zabawa. Potem stwierdzila jeszcze ze synek ma na glowie jakiegos guza czym nas bardzo wystraszyla ale na szczescie okazalo sie nie prawda. Nie wiem ile to by jeszcze trwalo gdyby nie przyszla pani doktor kobieta doswiadczona ktora zaraz zdecydowala ze sprobujemy rodzic z proznociagiem a jak nie pojdzie to bedzie cc. Na szczescie proznociag pomogl i obylo sie bez cc. A synek wyszedl z tego bez szwanku ale jak teraz pomysle co sie mogloby stac to mnie ciarki przechodza..

• agattee Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, spotkania z polozna przed porodem to roznie. Ja mialam pierwsze dzis i powiedziala mi, ze spotkamy sie jeszcze dwa razy a pozniej juz po porodzie (przjdzie do mnie dopiero w 4 dobie po porodzie, no ale trzeba wliczyc ze 3 dni bede w szpitalu).
    Chyba zalezy od samej poloznej ile razy przyjdzie przed :)

Mamax a jak jest ze znieczuleniem? Naprawde przynosi to jakas ulge czy tylko w mniejszym stopniu a bol mimo tego i tak czuc? :P Pytam bo moze rzeczywiscie sprobuje naturalnie, w sensie chcialabym doniesc do stycznia, nie mam gwarancji ze tak sie stanie no ale jesli cc jest tak wczesnie to na pewno nie bede chciala...

My do Polski tak szybko nie pojedziemy, chyba najwczesniej jak mala skonczy pol roku, czyli na wakacje. Akurat wtedy zrobi sie chrzest w gronie rodzinnym. Jedynie moja Mama przyjedzie po porodzie, w koncu pierwsze wnuczecie :)

wff22n0ab6iac00e.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam wasze wcześniejsze posty i ciagle piszecie, ze płaciliście za jakieś badania czyli rozumiem, ze jeśli mam ubezpieczenie to i tak niektóre badania są płatne? Ja jestem ubezpieczona w czymś takim jak bkk wirtschaft, ale nie wiem dokładnie jaki jest zakres tego ubezpieczenia.

My do Polski pojedziemy 4 miesiące po porodzie, bo mam wesele przyjaciółki i od razu zrobię tez chrzciny.

zem3zbmhb277dwos.png

• Mamax Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee- Ja jak dostalam znieczulenie to nic nie czulam, nawet sie troszke przespalam bo bylam zmeczona ;-) Pamietam ze w polowie pologu bole zaczely wracac to jak im zaraz o tym powiedzialam to przyszla anestezjolog i zwiekszyla mi dawke tak ze do konca nic a nic juz ńie czulam. Nawet musieli mi mowic kiedy mam przec bo sama nie bylam w stanie wyczuc akcji. Jak maly wychodzil to czulam takie jakby odssysanie ale to bylo przyjemne odczucie. Nie wiem nawet kiedy doktorka mnie naciela bo tego tez oczywiscie nie czulam tak samo jak szycia. Tak ze dla mnie porod ze znieczuleniem to rewelacja ;-)

My najszybciej do polski pojedziemy w maju bo mam komunie a jestem matka chrzestna ;-)

Kasia- Ja za zadne badanie nie placilam. Mialam nawet robiona diagnostyke, badanie 3-4 D jako ze przekroczylam 35 rok zycia i tez nie musialam placic. Ale wlasnie u Jakubka ponoc to badanie jest platne a nie powinno bo kazdej kobiecie po 35- roku sie nalezy za darmo. Ale pan doktor wykorzystje naiwnosc czy niewiedze swoich polskich pacjentek i naciaga je na kaske. A wiem o tym bo moja znajoma u niego robila takowe badanie i placila bodajze 150 euro pomimo ze miala juz skonczone 37 lat ;-)

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ