X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • annggela Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziekujemy za mile slowa ;) mlody w nocy szaleje a za dnia spi, ja spalam tylko 3 h :/ potrafi jesc przez 2 h, sutki mi w kosmos zaraz wystrzela.
    Pianistka maz byl caly czas :) a znieczulenie chcialam wczesniej, mimo to probowali mnie wcisnac do wanny i uzyc gazu aby zrezygnowac ze znieczulenia. Lecz przy tak szybkim rozwarciu morde darlam na calego. Nie moge sie na niego napatrzec ;) jest cudowny, zaciskam zeby i daje cyca na kazde jego zawolanie, wszystko dla niego zrobie <3

Cynnia, kafabi, Giannaa lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam dlatego bo ja nie planuję znieczulenia i zrobię wszystko by go uniknąć :) dlatego chciałam wiedzieć czy ty też miałaś takie podejście jak ja i zmieniłaś zdanie czy byłaś zdecydowana na znieczulenie :)

A w szpitalu jest jakaś położna laktacyjna która pomaga przystawiać dziecko? :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałam, bo w nocy sie tłukłam :p na 14 kontrola w szpitalu wiec za pol godz wyjeżdżamy :) wtedy sie dowiem o ewentualne wywoływanie etc. Młoda jak uparta była tak jest :)

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, powodzenia, już blisko!

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, kciuki!!! :) Ale ta Twoja córcia uparta! :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane za miłe słowa :) kilka rzeczy do mieszkania odkupilismy od znajomego, resztę Pianistka mi pomaga dokupić z finna. Wyszukuje takie promocje, że mówię Wam - mega :) wczoraj znalazła nam łóżko za 500nok, musimy dziś po nie ogarnąć transport. Kafabi ja wstałam o 5 dziś, bo mąż szedł na rano do pracy i jak zwykle nie moglam zasnąć do 7. Ale później odespalam :) Mąż ma pracę w nowej firmie ale jeszcze nie ma kontraktu. Zarobki ma obiecane takie jak w poprzedniej chociaż co z tego wyjdzie zobaczymy. Zaryzykowalismy trochę...

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, kto nie ryzykuje - szampana nie pije :)

Kitaja, Carolline lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela gratulacje !! Mlody naprawdę super wygląda :):)

Uwielbiam ten tekst z szampanem Pianistka :P też tak często mówimy !

A ja sama nie wiem co ze znieczuleniem podpytam położną na następnej wizycie, aczkolwiek jestem nastawiona na naturalną akcje, ale nie chce nic mówić. Dziś przyszła mi kartka, że mogę odebrać następną babypakke z Libero.

annggela lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, bo taka prawda z tym szampanem :d My też dużo zaryzykowaliśmy, nie będę już przytaczała jak zaczynaliśmy bo w porównaniu do Froggie, my bylismy w czarnej dupie... ale dla chcącego nic trudnego i teraz możemy się szampanem delektować (tzn ja tylko piccollo gwoli ścisłości) :)

pokażę Wam mojego olbrzyma dzisiejszego:
    6sf6sm.jpg

dopiero końcówka 23 tygodnia a u mnie +6,5 kg....

kafabi, annggela lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, co kupiłaś w Polsce, pochwał sie :) uszyłaś juz cos z tych materiałów ?

My za niecałe 3 tyg lecimy:) ciesze sie, ale najpierw musze przeżyć tygodniowy wyjazd męża na szkolenie :( nie lubie jak wyjeżdża

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka spory masz brzusio:) mój jakiś nie wyrośnięty przy Twoim a jestem jakieś 10 tyg do przodu. Chociaż mieszczę się już tylko w jedne spodnie i legginsy, chyba muszę wyciągnąć super dary od szwagierki, bo coś tam było ciążowego:P

No prawda prawda innych tekstów naszego domu, lepiej nie będę przytaczać :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, jeszcze mieścisz sie w normalne spodnie ?

Ja juz dawno nie, 10 kg do przodu, ale chyba głownie w tyłku mam te kg. Brzusio wielkości takiej jak Pianistka, moze nawet mniejszy

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka zgrabny brzuszek masz ;-)
    Cynnia wczoraj się przez cały dzień rozpakowywaliśmy ...aż jestem pod wrażeniem ile rzeczy do osobówki może wejść :P wszystkie ciuchy dla małej są w workach popakowane i wrzucone do szafy za jakiś czas wezmę się za pranie i prasowanie...nowych rzeczy mam niewiele bo mnóstwo dostałam od znajomej. Wiec też nie ma za bardzo się czym chwalić ;-) Za szycie się jeszcze nie wzięłam, może dzisiaj odpalę maszynę w Pl nie było czasu ;-) A Wy na długo lecicie do PL ? Ja już nie mam w planach wizyty w Polsce do kwietnia ale zobaczymy jak to będzie. Poleciałabym jeszcze ale mogą mnie na samolot nie wpuścić :P

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia oczywiście, że się nie mieszczę, ale jedne ciążówki są już za małe w tyłku, chyba kupiłam za małe :p legginsy w które wchodzę to ciążówki i dżiny też ciążówki. A to mój brzuchol :) Wydaje mi się jakiś mały, a mam dokładnie 11,5 kg na plusie.

2h4z6dg.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:12

Pianistka, kafabi, Kitaja lubią tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, ale Twój ładniutki :)
    Ja chyba od 13 tygodnia ciążowe noszę bo strasznie szybko brzuch zaczął rosnąć :)
    Kupiłam 2 pary troszkę większych i na początku mi spadały a teraz są takie na styk :/ dupsko rośnie choć niewiele :D
    Urodzę, wrócę na siłownię i bedzie cacy :D

Cynnia, u mnie +6,5 kg ale ty jesteś o 4 tygodnie do przodu więc podejrzewam, że w końcówce 27 tygodnia mogę i 10 mieć :/ choć wolałabym nie...

Ja do Polski się wybieram gdzieś pewnie w 2017 na kilka dni ^^ fajnie, będzie 3 lata od ostatniej wizyty...

Marti, a pamiętasz ile miałaś na + w 23/24 tc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:18

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23/24 tc 7-7,5 mam wszystko w aplikacji ciążowej :) Ostatnio coś wolniej przybywa mi kg.
    Obiecali mi, że w sobotę będę spała już w nowej sypialni, wczoraj odpaliliśmy nowe ogrzewanie podłogowe na parterze i działa ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:26

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti bo ty to szczuplutka jestes, brzuszek fajny. Jakby to moj maz powiedział, jakbyś arbuza połknęła ;)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa my tylko na 4 dni, szybka wizyta u lekarza i zakupy dla małego

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Giannaa my tylko na 4 dni, szybka wizyta u lekarza i zakupy dla małego

Szału nie ma z zakupami bo korona tragicznie nisko stoi :/

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:
    23/24 tc 7-7,5 mam wszystko w aplikacji ciążowej :) Ostatnio coś wolniej przybywa mi kg.
    Obiecali mi, że w sobotę będę spała już w nowej sypialni, wczoraj odpaliliśmy nowe ogrzewanie podłogowe na parterze i działa ! :)

Czyli idziemy w podobnym tempie :)
    Właśnie wczoraj czytałam że w II trymestrze przybiera się więcej niż w III.
    Ja bym chciała się wyrobić do końca II trymestru w 8-9 kg na plus :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ