Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
W ogóle ta dziewczyna z drugiego forum, która urodziłam 4 tyg szybciej jest załamana, malutka ma niewydolność oddechową i jakieś infekcje, a lekarze mówią, że stan jest średnio krytyczny. Ona biedna leży z kobietami po porodzie, które mają dzieciaczki przy sobie ...
-
Pianistka wrote:dziewczyny, a jak to jest z koszulą do szpitala?
Mamy rodzić w szpitalnych? muszą być koszule? nie może być pizama?
Na porodówce wszystko dostajesz, chyba nawet nie wolno mieć swoich koszul. Jak przenoszą do hotelu to już można wbić się w swoje rzeczy, tym bardziej,że koszula się nieźle upapra
-
W koszuli chyba łatwiej
teraz są takie fajne z guziczkami po bokach, które później ułatwiają karmienie.
Nefer pewnie oczekiwanie w szpitalu na rozwój maluszka kosztował Cię sporo nerwów ale dobrze, że z perspektywy czasu umiesz spojrzeć na to z dystansem
Planeta a myślałaś o przejściu na zasiłek ciążowy jeśli lekarz nie przedłuży Ci syke bo umowa się kończy? Musisz mieć do tego wypracowane połowę stawki G. A jeśli nie załapiesz się na zasiłek macierzyński to zawsze przysługuje Ci jednorazowe wsparcie becikowe.
-
czyli koszuli, w której będę rodziła nie biorę
tylko "na potem"
Ale można mieć np spodnie czy koniecznie koszulę? przychodzą oglądać krocze tak jak w Pl?
Czarna owca, kupiłam już 2 koszule do karmienia z taką zakładką w trójkąt że tez łatwo przystawić...
Ale trochę się pospieszyłam i już się ciasna robidlatego podejrzewam, że przed porodem w nią nie wejdę... dopiero pewnie w domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 21:09
-
Pianistka ja miałam ze sobą piżamy, ale ze ze mnie sie lało jak z przysłowiowego zarzynanego prosiecia to ubierałam szpitalne koszule codziennie, bo i tak po pare rAzy dziennie zmieniałam i nie szkoda ich było zabrudzic. A i wazne w Norwegii guzik alarmu w pokoju nie jest do ozdoby, wszystkie pytania nawet beznadziejne, każda pomoc potrzebna to naciska sie guzik i zaraz bedą. Śmiało korzystajcie
Giannaa lubi tę wiadomość
-
Mi po pierwszej ciąży spadł tak jak w 6 miesiącu a po drugiej w ogole ale to była cesarka. Ja po ciąży karmiąc piersią zaczęłam tyć zamiast chudnąc.
Carolline ty miałaś cesarkę w Norwegii. Napisz mi jak to wyglada czy mam panikować bo tez bede miec. -
Pianistka u mnie po pierwszym porodzie też brzuch wyglądał jak w 5-6 m-cu. A nam brzuchy podobnie rosły
Ja też zapakowałam leginsy i topy zapakuję
nie wiem czy z tego skorzystam ale wolę mieć
Marti własnie dlatego dobrze jest chodzić w koszulach, żeby wietrzyć kroczę tak jak napisałaś
Ja też będę korzystać tak jak Carolline napisała, ze szpitalnych koszul przynajmniej do puki trochę krwawienie nie ustanie, ze mnie się też lało po pierwszym porodzie i musiałam się co chwile przebierać a położne mi łózko przebierały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 07:21