X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ale może podkarm troszkę Malutkiego i wtedy zmiana pieluszki. Ja tak robię w nocy jak czuję, że jest kupa, a Klarka już płacze z głodu to troszkę jej daje i idziemy przebrać pieluszkę żeby nie przebierać z pełnym brzuszkiem :)

My chyba niedługo będziemy musieli uspać naszego Sako, słabiutki już jest. Jedziemy na dniach do weta, bo podgardle mu wywaliło i tak czytam w necie i te jego objawy wskazują na chłoniaka. W lutym będzie kończył 15 lat ... także chyba pobił jakiś rekord seterów :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    Ja się jedynie melduję a do rozmów o maluszkach i pieluszkach dołączę niebawem :)
    U mnie bez zmian, bóle jak na @, niebolesne skurcze... no różnie ;)
    Tylko mała od 3 dni coś się nie chce wiercić jak zwykle... jakaś leniwa się zrobiła.
    buziaki dla Was

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

U mnie też bez zmian, czekam dalej ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak okazuje się, że kupa i pieluszki w pewnym momencie to bardzo ważna sprawa w życiu młodej mamy :)

1zlrnuc.jpg

Cynnia, Giannaa, Pianistka, Befff, Miuu, Carolline, Froggie lubią tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jeszcze raz gratulacje ;-) Fajnie, że już dzieciątko masz przy sobie. A z tym spaniem będzie różnie raz lepiej raz gorzej...u nas jest tak, że raz mała śpi 5h i muszę ją budzić a czasami budzi się co 2,5h.

Cynnia, Marti Jak te Wasze dzieciaczki rosną ;-) super! Jak to jest u Was z nocnym karmieniem? Moja młoda ssie około 8min i idzie spać i tak się zastanawiam czy to jej wystarcza...co prawda w nocy moje piersi mają dużo więcej mleka i mała czasami nie nadąży przełykać :P Wiec może się najada bo dużo leci.

Cynnia u nas też smoczki nie bardzo się sprawdzają ale z kilku rożnych rodzajów młodej najlepiej przypasował smoczek MAM chyba dlatego bo jest największy. Avent średnio się sprawdził...NUK w ogóle ... Może popróbuj z różnymi rodzajami. Czasami ten smoczek ratuje mi życie ;-)

Marti Przykro mi z powodu pieska ...będzie Wam się trudno rozstać :(

Pianistka, Befff trzymam za Was kciuki i już nie mogę się doczekać ;-)

Dziewczyny zamawiałyście może coś z Zalando.no ? Czy wysyłka jest z Norwegii czy z innego kraju i trzeba jeszcze cło płacić ?

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    a długo mała śpi po tym ośmiominutowym karmieniu, jeżeli tak no to super :) ja w nocy daje butle także się nie wypowiadam. Dziś mała zasnęła o 24 i o 5.30 ją karmiłam :)
    Ja zamawiałam z zalando bez żadnych ekstra kosztów :)

U nas różnie ze smoczkiem raz zasypia z i potem wypluwa a czasami bez. Ogólnie ładnie sama zasypia u siebie i tak jej chyba najlepiej. Teściowa próbowała luluać na rączkach, ale Klaka się rozkopywała, więc kładę ją do łóżeczka a ona rozkłada rączki szeroko i zasypia. Po prostu potrzebuje przestrzeni :)

Giannaa lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, za takie cudowne zdjęcia powinnaś dostać bana! gdzie jest admin?! :D
    No bo już mi się łezka zakręciła i wyobraziłam sobie, że to moja malutka, i że ja już ją chcę! :(
    Teraz ryczeć będę :(
    Chyba to hormony przed porodem mi szaleją...

marti87 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    jeszcze chwilę :) ale szczerze to mi też Twój ostatni miesiąc się dłuży... hormony robią swoje także się nie przejmuj - płacz :)

Emmma pokaż się już e-ciotkom !! :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti młoda śpi najkrócej 2,5h w nocy a najdłużej nawet do 5h. W dzień dłużej wisi na cycu ale w nocy to masz do 10 min. Dlaczego dokarmiasz Klarcie butelką ? Mało pokarmu czy wygoda ? :D
    Pianistka to jest normalne zachowanie przed porodem...ja do głowy datowałam i myślałam, że zwariuje. Najgorzej jest bliżej terminu... kiedy to czekasz i czekasz i nic!

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszczę ze Wasze dzieci tak długo śpią. Daniel najdłużej raz przespał 3 godziny, a zwykle budzi sie co 2. A dzisiejsza noc to koszmar, zasypiał na pół godziny i potem marudził. Najlepiej mu sie spało u mnie na brzuchu ale max godzinę

Pianistka, poplacz sobie, to ci ulży. Ja tez ostatnie dni duzo płakałam. To chyba hormony

zem3sg18fbglipi0.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale, mojemu Markusowi musialam dac smoczka. On strasznie plakal przy zasypianiu. Co sie potem okazalo, to glodowal.... a w helsestasjon mowili, ze "wszystko ok!!"... ehhh.
    Co do zmiany pieluch. Darl sie tak, ze mozna by pomyslec, ze sie go ze skory obdziera.
    Nie lubil byc rozbierany i dupki pokazywac. Potem mu przeszlo :)

d869f9fdbd.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    Po cycku mała jest glodna za pół godziny, mimo że karmie 20 min. Dla mnie wygoda jest cycek ciach i leci ciepło mleko. Rano jest zawsze cycek żeby jeszcze pospać chwile i nie muszę wstawać. I między każdym karmieniem jak Klarka zaczyna pokazywać oznaki głodu a nie minęły 3 h to cycek. A tak jest w sumie zawsze ...

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym zbyt dużo łez wylałam dając małej butle, wiec chyba nie ma tu mowy o wygodzie. No ale już się przyzwyczailam do tłumaczenia cóż taki los matek karmiacych mm.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała karmić piersią... z kilku powodów... raz że to samo dobre dla dziecka... ale też duża oszczędność finansowa, wygoda - bo nie trzeba latać z butlą, podgrzewać itd... no i podobno szybciej się chudnie ;)
    Ale jeśli nie bedzie nam szło, to biorę się za mm i nie będę męczyć i siebie i dziecka... choć próbować zamierzam i nie zamierzam się za szybko poddać :) ale nie wiem czy nam obydwu się spodoba bo nie mam doświadczenia

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianba ja zamawiałam nie raz i nie płacisz cła. Przynajmniej ha nie płaciłam. Wydaje mi sie ze to gdzieś z Oslo leci.

Co do smoczka to moje nie mogły sie obejść mimo iz zakładałam ze nie dam to uległam

A co do karmienia piersią pewna mądra lekarka powiedziała mi tak ze na początku mleko leci jsk woda rzadsza konsystencja i dlatego dziecko tylko trochę i często pije bo poprostu chcecie napić. I nic wstyd złego jak jest malutkie. Pózniej jak jest starsze samo sobie to ureguluje. Aaaa i jeszcze prosiła by jak dopadam dziecko starsze nie dawać żadnych soków tylko woda bo to milion razy zdrowsze i przyzwyczajamy do cukrów. Wiec moje dzueci na wodzie chowane nawet Kubusia nie znały

Giannaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczynki tutaj fsjny artykul wlasnie o karmieniu piersia i mm .... Dla mnie nie jest wazne kto jak karmi najwazniejsze zebysmy my czuly sie z tym dobrze a wtedy i nasze dzieci rowniez beda szczesliwe :)
    http://bizimummy.blogspot.no/2016/01/moje-cycki-moja-sprawa.html?m=1

marti87 lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti no w sumie raca wygoda to cyc ;-) wyciągasz i bar mleczny otwarty ;-) A od kiedy zaczęłaś dokarmiać Klarcie? Ja chciałabym jak najdłużej karmić młodą tylko piersią. Oczywiście nie potępiam, żadnej mamy dokarmiającej czy karmiącej wyłącznie mm... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:06

Befff, Cynnia, Miuu, Carolline, Froggie lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, dzieki za podpowiedz., sprobuje jeszcze zakupić inny smoczek. W kazdym razie ani Avent ani Mam nie odpowiada mojemu Dudusiowi

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, i Ty brutusie?!
    Taka cudowna kluseczka <3

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Giannaa, i Ty brutusie?!
    Taka cudowna kluseczka <3

Poczekaj...zaraz Ty będziesz wrzucać fotki Emmy ;-) To już za chwile. Już nie mogę się doczekać ;-)

Ja uwielbiam rozbić fotki moim dzieciom, niestety Olek już od dłuższego czasu nie daje sobie zrobić zdjęcia :P

a.png
    a.png
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ