X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:
    A czy ta karta kiwi nie jest tylko przypadkiem na libero ? Ja mam przewijak w łazience dlatego łatwo mi używać suchych chusteczek :)

Gdybym ja miała tak dobrze to tez pewnie bym używała ;-) Ta karta chyba nie tylko na libero bo podpaski też na nią wchodzą ale nie jestem pewna na 100%

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta karta jest na pieluszki Libero i na podpaski Libresse :)

a chusteczki faktycznie, wypróbuję to będę wiedziała :)

Ja mam 2 przewijaki, ale normalnie bede przewijać w pokoiku... w łazience ten przewijak tylko po kąpieli bo jest mniej wygodny...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna aż tak dobrze nie mam, bo Pianistka ma aż dwa przewijaki;) w naszej sypialni nie ma miejsca na przewijak, ale do łazienki mam dwa kroki :)

Dokładnie karta jest i na podpaski Libres i ppieluchy libero. Mi bardziej pasują pampersy, chociaż Libero ma całkiem fajne suche chusteczki :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi te pieluchy libero pasują ...wydaje mi się, że lepiej trzymają niż papmersy.
    Pewnie tak jest z tą kartą bo kupowałam właśnie podpaski Libress.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie w sobotę była w IKEI a wieczorem jej wody odeszły....
    no to właśnie wrócilismy :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie obstawiam bo Pianistka z nerwow urodzi jak uslyszy moj scenariusz :P my pampery Pampersa od samego poczatku, a chusteczki Natusan zreszta ja i moj synek tez ich uzywamy ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Wam dziewczyny odnalazłam rzucone gdzies w kąt pieluchy z Remy. Jeszcze chwila i byłyby za małe. Całkiem o nich zapomniałam :) Dzieki ;)
    My tez używamy suchych chusteczek bo mamy przewijak w łazience, w pokoju młodego mamy drugi przewijak używam nawilzonych wlasnie tych z apteki firmy Dermica, ale one sa nieperfumowane. Fajne tez są chusteczki Neutral. Tez nieperfumowane. Wg mnie pieluszki Libero są delikatniejsze no i te Touch 1 były jednak najmniejsze na Danielka małą pupcie :)

No to Froggie wieczorem odeszły wody a urodziła następnego dnia nad ranem? To dosc długo trwało. Od razu po odejściu wód dostała boli?

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynia to i tak Froggie sie szybko ogarnela mi odeszly o 7:30 a urodzilam o 1ej w nocy :/

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, z tego co ja wiem to było tak. wody odeszły jej o 18:30. w szpitalu była chyba około 20 (jeszcze 2 chleby zdążyła upiec przed wyjazdem skubana :P )... dzwoniła do mnie ok 21 to normalnie rozmawiałysmy... około 23-ej dzwonił jej mąż, ale to już ona siedziała w wannie i nie była w stanie rozmawiać, miała 3 cm... co było potem? nie wiem bo już nie miałyśmy kontaktu aż po 5 sms że urodziła :)

Kafabi, mów mów, nie krępuj się :D Czy Twoim zdaniem przenoszę o 2 tygodnie? :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie o 9 zaczęły odchodzić a urodziłam o 23. Konkretne bole co 5 min przyszły około 17

To jak to było u Froggie, bo mi sie skojarzyło ze urodziła jeszcze kolejnej nocy czyli po ponad 24 godz, ale moze cos poplątałam

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, u niej to było około 11 godzin... :)
    Cynnia, a w którym momencie skurcze już były bolesne tak, że zaczynałas się skrzywiać? do kiedy mogłabyś siedzieć i czytać gazetę? co 15 min? co 7?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, ja obstawilam piatek bo sama urodziłam w piatek :) i podobno dziecko bedzie wyjątek :D

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie te co 5 min, trwały około 1 min i wtedy juz konkretnie bolało. Te co 7 min to dosc długa przerwa, wtedy jeszcze na luzie oglądałam tv, jadłam kolacje i gadalam z babką z sąsiedniego łóżka :) bo to było na sali przedporodowej

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu wróciły bolesne.... i to takie nieprzyjemne bo rozpraszają mnie ale da się żyć :/
    gadałam z mamą przez telefon... mówi, że jej akcja rozkręcała sie 4 dni, a od rozpoczecia fazy aktywnej do urodzenia minęło 30 godzin...
    dobijcie jeśli czeka mnie to samo

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, nie zazdroszczę. Chyba cos zaczyna sie dziać, skoro boli

zem3sg18fbglipi0.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ty jeszcze tu?
    Mieszkam na.przepieknej wyspie, zadupiu, zwanej Traena.

Kafabi może potwierdzić moje przeboje, bo ona biedna ze mną przeżywala. Gianna, ale młoda ma spanie.

Olaf ma chrype mega, jak do jutra nie przejdzie idziemy do.lek

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, wczoraj też bolało i przeszło... tak więc nie nastawiam się na nic...
    obym tylko mogła noc przespać...

Deriii, dużo zdrówka dla synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 21:22

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro o porodach mowa... ;-) mam chwilę w końcu ;-)

A może zacznę ze mamy się świetnie ;-)
    Rozkrecamy laktacje ;-) współpracujemy i jest coraz lepiej choć zaliczyłam już mały kryzys i lamenty, ze dziecka nie wykarmie ;-)od każdej jordmor słyszę że norma, więc chyba jestem całkiem normalna ;-)
    Nad ranem badanie krwi Emilci i raczej wychodzimy ;-)

Co do porodu, cjak się zaczęło wiecie ;-)ok 18 byłam w szpitalu, powiedzieliśmy że mam skurcze co 5 minut choć w rzeczywistości były nieregularne ale nawet co 2 minuty. Przyjęli mnie od razu, dostałam sale, ale rozwarcie było na 1 Max 2 cm. Kazali pochodzić godzinę, jak wróciłam były już 3. Więc już głównie na sali byłam... tam czas szybko zlecial, czekałam na 4 cm żeby wziąść epidural. Ok 22 Doszło do 4 cm, ja szczęśliwą ze zaraz dostane, wszystko już przygotowane, rozmawiam z anestezjolog, Ale w między czasie skurcze tak wściekle się zrobiły.I czuję odejście wód i parcie ;-) szerokie oczy lekarza, ktory akurat byl i położnej bo 20 minut temu byly 4 cm a teraz jest 10 ;-) wiec akcja rod1ziny bez znieczulenia :-) w moich oczach stracb ale co mi innego zostało ;-) 5 moze 6 partych i o 22.58 Emilka byla z nami ;-)
    tak wierzyłamw ten epidural A teraz nie wierzę że urodziłam bez ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 23:12

Cynnia, Miuu, marti87, czarna_owca, Pianistka, derii84, Giannaa, nefer lubią tę wiadomość

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cudnie Beff ze tak gładziutko poszło. Wklej zdjęcia swojego szczęścia.

A ja dzis byłam na usg. Mały ma 1300 gram wiec wszystko w normie. Leser chyba od małego bedzie no leżal z rekami koło głowy ciagle przejadał i nóżki wyciągnięte , po tatusiu to ma.
    Szyjki mi nie sprawdzali juz bo stwierdzili ze 2,4 To norma i nie ma co ruszać bo to bardzo dobrze i widzimy sie w 39 tyg. Dostałam tylko skierowanie do lekarza od cukrzycy i na szkolenie. Położna mi powiedziała ze szyjka to mięsień i ma prawo sie skracać bądź wydłużać i nie ma co sie dtresowac. Powiem wam ze sie trochę wkurzyłem bo nigdzie w internecie nie znalazłam informacji ze szyjka moZe sie wydłużyć i zadzwoniłam do mojego gina z polski. On stwierdził ze co ginekolog to inna opinia i nie ma ani tej ani tej wersji potwierdzonej i ze jak Taja długa to sie nue martwic tylko odpoczywać i tyle.
    No i bądź tu babo mądra.

Pianistka a jak ty sie czujesz.

Derii w przepięknym miejscu mieszkasz. Jak sie tam odnajdujesz ? W sumie chyba sielanka jak na pięknej wsi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 23:16

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pare dni nie zaglądałam i takie emocje mi koło nosa przeszły! Beff i Froggie gratulacje!!
    Ale co do takiego jedzenia ciagle sprawdź sobie w necie økedager to ss dni gdy maluszek więcej na cycu wisi bo sobie rozkręca laktację.
    Pianistka współczuje, bo dokładnie wiem co przezywasz choć mam nadzieje, ze u ciebie szybciej pójdzie niz u mnie. Brzuch mi tez spadł szybko i skurcze pare tyg miałam, a jak wiemy ani balonik, ani tablety ani oxy nie pomogły :/ co do pieluszek to libero touch używamy. Wszystkie zmacalam, te z darmowych paczek wykorzystaliśmy, ale libero touch sa najdelikatniejsze wiec zostały. Jedynki używaliśmy ze 2-3 tyg a mała była niezła kluska przecież jak sie urodziła, chusteczki tez tylko suche moczymy pod kranem, bo dla mnie przewijak w łazience jest genialna sprawa i małej ulubiona miejscówka w domu.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ