X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, nie Ty jedna, ja tez mam zaleglosci co do forum i troche ciezko to wszystko nadrobic teraz :P
    gratuluje Beff i Froggie :D

co do pieluszek do roku bylismy na pamper bo inne mlodego uczulaly tak samo jest z chusteczkami mokrymi dopiero od niedawna stosujemy i to libero bo inne tez uczulaja zaraz jest czerwony na pupie . wiec zobaczymy z kolejnym maluszkiem jak to bedzie....

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff, no to poród marzenie! :) cudownie

Miuu, dobrze, że z synkiem ok :) co do szyjki - nie wypowiem się bo nie mam wiedzy... może Nefer?

Carolline, dzięki za rady :)

Wczoraj pisałam że po powrocie z IKEI miałam bolesne skurcze... wieczorem ok 22-ej przeszły więc położylismy się do łóżka... na łóżku jeden złapał taki że nie mogłam się ruszyć :/ i calutką noc skurcze mnie budziły... nie każdy ale kilka razy mnie obudziło... a w moim przypadku jest to dość niesamowite - bo mnie nigdy NIC nie budzi! Mąż wstaje wcześniej, wychodzi z pokoju, włącza muzykę (słucha heavy / death / trash metalu) i mnie to nie rusza...
    Od rana wstałam i znowu boli... Jak na miesiączkę... jeszcze nie jak na moją, bo ja przy moich miesiączkach gorączkowałam z bólu... ale taką standardową miesiączkę...

do tej pory mnie tak nie bolało mocno od rana, jedynie wieczorami...
    no zobaczymy...
    w końcu dziś termin Gianny i mojej owulacji :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beff jeszcze raz gratulacje i dużo zdrówka! takie optymistyczne opisy to ja mogę czytać :) No i czekamy na zdjęcia kruszynki

Pianistka, nie czuj presji, ale oby to już było to! :D

Jak było u Was ze spaniem w okolicach 30 tyg? bo u mnie przewrócenie się z boku na bok w nocy zaczyna się robić operacją logistyczną. Na dodatek mały chyba najbardziej lubi jak śpię na plecach (a jest mi już coraz ciężej) bo jak tylko przełożę się na bok zaraz zaczyna się rozruba, kopie "w prześcieradło" i wypina się jakby nie miał miejsca i było mu niewygodnie, wiec ja mięknę i przekładam się znów na plecy. Czy to są pierwsze oznaki manipulacji rodzicami? ;)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Befff fantastyczny poród, można ci pozazdrościć, serio. Dla mnie tak łaskawa natura nie była (emotikon uśmiech).

Pianistka będę zaglądać, żeby sprawdzać sytuacje, co u Cb.

Tia, sielanka na wyspie? Zadupie straszne, fakt, piękna jest na przełomie wiosna/lato.
    Na razie nie wprowadzamy się z niej,ponieważ dom kupiliśmy i jak na razie prace mamy, pomimo nie znania języka.
    Jeszcze tydzień i do pracy, ehh, a w międzyczasie praktyki, będę uczyć się języka, w końcu chce podjąć pracę w zawodzie a nie z dorszami pracować

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca, u mnie było tak samo, a ok 36 tyg obrót na drugi bok był nielada wyzwaniem

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczko, u mnie też było tak samo z tym kopaniem w łóżko :D jakby córka chciała poskakać po łóżku... :) normalne :)

Derii, fakt, pracę trzeba szanować :) Ja mieszkam w Stavanger, duże miasto, wszystko pod ręką ale jednak chciałoby mi się takiego spokoju wiejskiego :)

A u mnie jakby przestało boleć :P to się ucieszyłam

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka mi data 12luty jest bliska, wiec ..... Ale ty zapewne szybciej sie sprezysz :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Owco u mnie też mała kopała jak leżałam na boku. Pozycja na plecach już nie polecam u Ciebie bo może dojść do niedotlenienia dziecka (tak piszą) zastanawiające jest też to dlaczego dziecko uspokaja się jak leżysz na plecach. Może zrezygnuj z tej pozycji ?

Pianistka no takiego napicia i oczekiwania to jeszcze na forum nie było :P
    Befff meeega zazdroszczę porodu, chociaż mój drugi też nie był taki zły ale i tak poszło Ci lepiej :P Gratki!!
    Derii spojrzałam na mapie...gdzie Ciebie kobieto wywiało...to tam jet życie ? :P

a.png
    a.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna trochę mnie przestraszyłaś tym niedotlenieniem, ja myślałam, że się uspokaja bo mu wygodnie i w dobrej wierze na te plecy się przekładam bo dla mnie to już wcale ta pozycja nie jest wygodna. A jak tak walczy na boku to wydaję mi się, że może go trochę przygniatam i mu ciasno... Ale skoro wszystkie piszecie, że dzieciaczki tupią kiedy mama leży na boku to chyba jednak jest to normalne zjawisko i pewnie po chwili się układają wygodnie, mam taką nadzieję... No to zmieniam pozycję od dzisiaj, pomimo buntu

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beff, super Ci poszło :) czekamy na zdjecie Emilki

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, które maja starsze dzieci, szczepilyscie swoje dzidzie na Hepatitt B i BCG?

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia ja nie szczepilam ale teraz zaszczepie bo bardzo duzo azylantow wkroczylo do Norwegii ktorzy w standardzie chorzy sa na hepatit B :/ wiec nue chce ryzykowac teraz

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na gruźlicę tez nie szczepilas?

zem3sg18fbglipi0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi określono termin po usg prenetal. wczoraj na 15.08. Długa droga jeszcze :) Ale ciut lepiej zaczynam się czuć. Mdłości mniejsze i mam brać zelazo.
    Oj Beff super poród. Ja się go b.boje może dlatego, że na początku ciąży.

Carolline lubi tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój termin z prenatalnych minął 3 dni temu :( :(

ale umyłam dziś podłogę na kolanach w całym domu :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, Cynnia nie szczepilam ogolnie boje sie szczepionek i chorob tez i problem z decyzja :/ ale teraz bede szczepic chyba ;)

Pianistka podlogi umylas !? To jeszcze mize mnie odwiedzisz !? :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi, odkurzam i myję mopem codziennie :D ale dzisiaj leciałam na kolanach :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka a może na rowerze pojeździj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 15:02

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylkowa wrote:
    Pianistka a może na rowerze pojeździj

to żart?

Motylkowa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche tak troche nie. Kolezanka jezdzila do dnia porodu. Moze jakis intensywny spacer, rowerek stacjonarny czy plywanie cos przyspieszy przyjscie corci.
    Dziewczyny tak sie zastanawiam, te ktore juz maja przy sobie dzidzie, czy bylyscie aktywne w ciazy?Czy aktywnosc wplynela na porod (tzn. latwiejszy itd) Jakie macie opinie i doswiadczenia w tym temacie?

‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ