X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, tez spoglądam ze smutkiem na tą listę:( przydałyby sie nowe mamuśki

zem3sg18fbglipi0.png
  • Młodamama93 Debiutantka

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 12 lutego 2016, 17:32

Młodamama93
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodamama93 wrote:
    GIANNAA a może spróbujesz czegoś innego na zatkany nosek skoro ten odciągacz nie pasuje Twojej córeczce :P Słyszałaś o katarku do odkurzacza? Ja nie wyobrażam sobie bez niego walki z chorobą :)

To działa na tej samej zasadzie ;-) co za różnica czy zasysa odkurzacz czy moje usta ;-) ? Mała po prostu nie lubi tego zasysania.

P.S. płacą Ci za reklamę "katarka" ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 12:46

marti87 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba płacą bo na inne posty tez o katarku :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie jej posty o katarku :P Kurde może też zaczniemy coś reklamować ? :P

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moge zareklamowac swoja kokoszke :P

Cynnia, Giannaa, Miuu lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Olivcia, dużo zdrówka na ten rok, całuję mocno

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a co tu taka cisza??????

71c6b05c.gif
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nudą wieje :P Do urodzenia nowych dzieciaczków bardzo dużo czasu ...A najdłużej oczekiwane dziecko które podgrzewało atmosferę własnie się urodziło ;-) Teraz nastąpiła chwila refleksji :P

Carolline lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to może ja podam nowy temat... Usłyszałam właśnie od znajomej która mieszka w Niemczech ale poczytalam na polskich stronach o badaniu na paciorkowce które są bardzo groźne dla dziecka, mogą być tez groźne dla matki. Badania robi się pomiędzy 35 a 37 tygodniem ciąży przez pobraniu wymazu z pochwy i okolic odbytu. Czy któraś z dziewczyn które już rodziły wie coś o tym? Robią tu takie badanie? Bo ja nawet nie mogę się doprosic o sprawdzenie długości szyjki... Wie ktoś coś? Będę wdzięczna za informację ...

71c6b05c.gif
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, niestety nie robią.

a.png
    a.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie miałam coś takiego. Jak mnie przyjmowali do szpitala to pobrala moja jordmor wymaz z pomiędzy pochwy a odbytu . Tak mi to tlymaczyla, ze musi być pomiędzy. I o ile dobrze teraz pamiętam to użyła właśnie tego skrótu gbs.Nie wiem tylko jako to sens pobierania tego w momencie kiedy już rodzilam, nie dopytalam, ale było coś takiego.

Felice lubi tę wiadomość

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wtedy dziecko by dostało antybiotyk o ile sie nie mylę, ale ja tego wymazu nie miałam

zem3sg18fbglipi0.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to ja wiem ze dziecko dostało by antybiotyk, ale bardziej zastanawia mnie ze zronlbili mi To dniu porodu, a chyba potrzebują czasu na wyniki.

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja czytałam o tym że robią to też przed samym porodem i wtedy chyba też podają go matce. Taka informacje znalazłam że nawet 4 godziny działania anytybiotyku już pomaga... Befff, trochę mnie pocieszylas, będę monitorować temat

71c6b05c.gif
  • M o n i q u e Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki potrzebuję porady...
    obawiam się, że dopadła mnie infekcja pochwy, objawy wskazują na bakteryjną :-/ napisałam wiadomość do mojego fastlege ale wolny termin u niego jest dopiero 19 lutego. Czy tu mi mogą wysłać jakoś receptę zdalnie na jakieś lekarstwo?
    a może możecie mi coś doradzić czym mam się doraźnie podleczyć?
    Używam płynu do higieny intymnej dla kobiet w ciąży i mam trivagin żel z polski, ale nie wiem co jeszcze :(
    naczytałam się że to niebezpieczne dla ciąży, a jeszcze dziś niedziela.....

0d1ys65g7vvehpr7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqe
    a może legevakt, chyba z bakteryjną infekcją pochwy nie ma co ryzykować w ciąży, bo bakterie mogę dużo bałaganu narobić. Ja jestem przewrażliwiona, bo miałam zapalenie pęcherza w ciąży i moja fastlege bardzo poważnie to potraktowała ...

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm a spróbuj jutro iść do apteki bo tu bez recepty sa takie specyfiki niech ci dadzą cos bezpiecznego. Plus probiotyk i jogurty i zero cukru. To pomaga jak nie jest silna

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do gbs to bede wymagac zrobienia tego wymazu.
    co do infekcji... stracilam Alexa przez infekcje. Tak sie rozpanoszyla, ze nawet 5kg antybiotyku by nie pomoglo. pedz na IP, lub powiedz, ze lekarz ma wyslac recepte do apteki i lecz sie od razu. nie czekaj

d869f9fdbd.png
  • M o n i q u e Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie jest to silna infekcja... nic mnie nie boli ani nie swędzi tylko zapach i wydzielina mi się nie podoba.... no i tak siedzę i nie wiem co z tym zrobić teraz.
    Miałam posiew w polsce robiony i wszystko było dobrze. No i nie wiem na ile panikować a na ile mogę poczekać np do wtorku gdy przyjmuje mój lekarz.. oni tu robią jakiś posiew na bakterie z pochwy w takim przypadku?

0d1ys65g7vvehpr7.png
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ