Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Emmuszek okrągluszek
ma apetyt, ale spisuję ile zjada i o której... na samej piersi ciężko ocenić, butli - powinna zjadać ok 500-600 ml na dobę... A zjada ok 300 ml z butli + cyc 5/6 razy więc w sumie trudno powiedzieć czy dobrze, ale więcej nie chce, mniej - jest głodna takie ma potrzeby -
Witam sie z dobrymi wiesciami wrocilam z USG w 30 tyg, maluch wazy juz 1600 jest ulozony glowkowo i jest juz male prawdopodobienstwo, ze fiknie jeszcze koziolka i zmieni pozycje. Szyjka dluga, domknieta, twarda, wiec juz przeszly mi obawy, ze urodze za wczesnie. Luteina odstawiona, ponoc jest sens brac luteine tylko do 24-26 tc, pozniej juz nie. Uff jeszcze 2 mc, ale pewnie zleca tak samo szybko jak do tej pory.
Befff, Miuu, martynka870, Carolline lubią tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Moja mała ma taki apetyt że szok butla nie wyrabia smoczek zasysa do środka xD
Dlatego musiałam zmienic butlę z TT na Dr Browns. Prawie mi rękę wciągnęła A kryzys miałam po 3 tyg. Mała głodomor straszny, też jadła po godzinie i nawet 1,5. Mimo to dalej karmiłam piersią do 1 mca, ale po kadym karmieniu na laktatorze. -
Dziewczyny mam pytanie o podroze.Czy podrozowalyscie w ciazy? nawet te z problemami? lot auto?jesli tak ile godzin. Czy faktycznie zmiana cisnien moze byc przyczyna poronienia w 2 trymestrze? lekarze zdanie maja podzielone. Nie wiem czy latac 5,5h (wczasy w 2 trymestrze)lub 1,5 h czy moze auto 24 h z 12 h promem do Polski? Jak sie czulyscie? Na razie czuje sie ok. W marcu mam usg polowkowe.
Czy wtedy sprawdza czy jest wszystko ok z szyjka itd?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 16:54
Nasza myszka jest już z nami -
Motylkowa, dziękuję lekko nie było ale udało się
co do podróży - ja nie ryzykowałam mimo, że miałam już kupione bilety na samolot... wolałam dmuchać na zimne...
Miuu, ja po porodzie czuję się ekstra... nie wiem co to "połóg" w ciąży w III trymestrze czulam się o wiele gorzej -
Motylkowa1 wrote:Dziewczyny mam pytanie o podroze.Czy podrozowalyscie w ciazy? nawet te z problemami? lot auto?jesli tak ile godzin. Czy faktycznie zmiana cisnien moze byc przyczyna poronienia w 2 trymestrze? lekarze zdanie maja podzielone. Nie wiem czy latac 5,5h (wczasy w 2 trymestrze)lub 1,5 h czy moze auto 24 h z 12 h promem do Polski? Jak sie czulyscie? Na razie czuje sie ok. W marcu mam usg polowkowe.
Czy wtedy sprawdza czy jest wszystko ok z szyjka itd?
Latalam w obu ciążach.Jeśli c
nie jest zagrożona, nie ma przeciwskazan. -
ja leciałam do Polski jak tylko zrobiłam test ciążowy, potem wracałam w 13 tygodniu. Kolejny lot na badania połówkowe w 20 tygodniu. Wszystko w porządku! tyle tylko, że zmęczył mnie ostatni lot bo byłam już strasznie śpiąca. Zależy jak się czujesz na siłach Motylkowa
-
Ja w ciazy sporo latalam, teraz bedzie juz chyba 8 lot, juz ostatni w ciazy powrotny do Norwegii w 30 tyg. Lekarz mi mowil, ze to co w podrozowaniu jest najmniej wskazane w ciazy to unieruchomienie, jesli lot trwa 1,5h to spokojnie ale jesli juz dluzej to trzeba czasem przejsc sie lub robic kolka nogami moja ciaza przebiegala raczej bezproblemowo, (byl tylko pewien czas, ze meczyly mnie skurcze ale leki pomagaly) wiec moglam sobie pozwolic na dosc czeste podroze. W samolocie tez zawsze czulam sie dobrze.
Pamietajcie jak bedziecie latac po 28 tc o zaswiadczeniu od lekarza, ze ciaza jest niezagrozona i mozecie taka podroz odbyc. Ja teraz oczywiscie takowego nie mialam i malo brakowalo a bysmy nie polecieli ale po malych pertraktacjach na lotnisku nas puscili, teraz juz oczywiscie na droge powrotna mam
Pianistka super, ze tak szybko dochodzisz do siebie a Emmuszka ma sluszna linie -
Mi tak sie marzy urlop. W pierwszym trymestrze nie latalam, bo wieksze ryzyko poronienia i okropne mdlosci,oslabienie. Teraz czuje sie ok. Czasami cos brzuch w dole lekko pobolewa,ale nic sie nie dzieje. Poronilam wczesniej 2 razy do 8 tyg. z nieznanych przyczyn i chyba stad ten lek o latanie teraz
Przez te mdlosci i sennosc czas tak polecial. Juz zaczynam 16tydzien.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:07
Nasza myszka jest już z nami