X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede musiała kupic paczkę w razie co.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie kupiliśmy przed porodem i w efekcie mąż e niedziele czatował pod sklepem czekając az otworzą :P

martynka870 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo moze to dobry patent na męża. Ja sie mecze teraz to niech mu takie niespodzianki zostaną

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ma taki apetyt że szok :D butla nie wyrabia :D smoczek zasysa do środka xD

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to cudnie. Ale fajniutka okrąglutka jest :)

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmuszek okrągluszek :)
    ma apetyt, ale spisuję ile zjada i o której... na samej piersi ciężko ocenić, butli - powinna zjadać ok 500-600 ml na dobę... A zjada ok 300 ml z butli + cyc 5/6 razy :) więc w sumie trudno powiedzieć czy dobrze, ale więcej nie chce, mniej - jest głodna :) takie ma potrzeby

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z dobrymi wiesciami :) wrocilam z USG w 30 tyg, maluch wazy juz 1600 :) jest ulozony glowkowo i jest juz male prawdopodobienstwo, ze fiknie jeszcze koziolka i zmieni pozycje. Szyjka dluga, domknieta, twarda, wiec juz przeszly mi obawy, ze urodze za wczesnie. Luteina odstawiona, ponoc jest sens brac luteine tylko do 24-26 tc, pozniej juz nie. Uff jeszcze 2 mc, ale pewnie zleca tak samo szybko jak do tej pory.

Befff, Miuu, martynka870, Carolline lubią tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Owco. Mi tez kazali luteinę odstawić. Moj mały mal 3 tyg temu 1300 g mam nadzieje ze przybrał. Choć nie wiem czy to przy cukrzycy wskazane. Teraz nam zleci te ostatnie dwa miesiące. Ja juz mam stresa

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owco, gratuluję! :)

Do nas jutro o 13 przychodzi pielęgniarka... Ciekawe ile mała waży... bo wagę urodzeniową raczej już przekroczyła...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • PaulaJ Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Moja mała ma taki apetyt że szok :D butla nie wyrabia :D smoczek zasysa do środka xD

Dlatego musiałam zmienic butlę z TT na Dr Browns. Prawie mi rękę wciągnęła :) A kryzys miałam po 3 tyg. Mała głodomor straszny, też jadła po godzinie i nawet 1,5. Mimo to dalej karmiłam piersią do 1 mca, ale po kadym karmieniu na laktatorze.

f2w33e3klcs8zquf.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka no ciekawa jestem. W oczach pewnie rośnie. A ty jak sie czujesz po porodzie ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Motylkowa1 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie o podroze.Czy podrozowalyscie w ciazy? nawet te z problemami? lot auto?jesli tak ile godzin. Czy faktycznie zmiana cisnien moze byc przyczyna poronienia w 2 trymestrze? lekarze zdanie maja podzielone. Nie wiem czy latac 5,5h (wczasy w 2 trymestrze)lub 1,5 h czy moze auto 24 h z 12 h promem do Polski? Jak sie czulyscie? Na razie czuje sie ok. W marcu mam usg polowkowe.
    Czy wtedy sprawdza czy jest wszystko ok z szyjka itd?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 16:54

Nasza myszka jest już z nami

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka gratuluję Emmki :) z tego co pisałaś poród był ciężki. Podziwiam ze bez znieczulenia.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylkowa, dziękuję :) lekko nie było ale udało się :)
    co do podróży - ja nie ryzykowałam mimo, że miałam już kupione bilety na samolot... ;) wolałam dmuchać na zimne...

Miuu, ja po porodzie czuję się ekstra... nie wiem co to "połóg" :D w ciąży w III trymestrze czulam się o wiele gorzej :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • PaulaJ Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylkowa1 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie o podroze.Czy podrozowalyscie w ciazy? nawet te z problemami? lot auto?jesli tak ile godzin. Czy faktycznie zmiana cisnien moze byc przyczyna poronienia w 2 trymestrze? lekarze zdanie maja podzielone. Nie wiem czy latac 5,5h (wczasy w 2 trymestrze)lub 1,5 h czy moze auto 24 h z 12 h promem do Polski? Jak sie czulyscie? Na razie czuje sie ok. W marcu mam usg polowkowe.
    Czy wtedy sprawdza czy jest wszystko ok z szyjka itd?

Latalam w obu ciążach.Jeśli c
    nie jest zagrożona, nie ma przeciwskazan.

f2w33e3klcs8zquf.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciaza wysokiego ryzyka wiec bałam sie i ostatni raz leciałam w 4 miesiącu ale musiałam

Pianistka to rewelacja ze tak ładnie wszystko poszło

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • M o n i q u e Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja leciałam do Polski jak tylko zrobiłam test ciążowy, potem wracałam w 13 tygodniu. Kolejny lot na badania połówkowe w 20 tygodniu. Wszystko w porządku! tyle tylko, że zmęczył mnie ostatni lot bo byłam już strasznie śpiąca. Zależy jak się czujesz na siłach Motylkowa :-)

0d1ys65g7vvehpr7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy sporo latalam, teraz bedzie juz chyba 8 lot, juz ostatni w ciazy powrotny do Norwegii w 30 tyg. Lekarz mi mowil, ze to co w podrozowaniu jest najmniej wskazane w ciazy to unieruchomienie, jesli lot trwa 1,5h to spokojnie ale jesli juz dluzej to trzeba czasem przejsc sie lub robic kolka nogami ;) moja ciaza przebiegala raczej bezproblemowo, (byl tylko pewien czas, ze meczyly mnie skurcze ale leki pomagaly) wiec moglam sobie pozwolic na dosc czeste podroze. W samolocie tez zawsze czulam sie dobrze.

Pamietajcie jak bedziecie latac po 28 tc o zaswiadczeniu od lekarza, ze ciaza jest niezagrozona i mozecie taka podroz odbyc. Ja teraz oczywiscie takowego nie mialam i malo brakowalo a bysmy nie polecieli ale po malych pertraktacjach na lotnisku nas puscili, teraz juz oczywiscie na droge powrotna mam :)

Pianistka super, ze tak szybko dochodzisz do siebie a Emmuszka ma sluszna linie :D

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie latałam, to była moja kolejna już ciąża, cały I trymestr krwawiłam, więc ze względu na zagrożenie odwołałam wyjazdy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak sie marzy urlop. W pierwszym trymestrze nie latalam, bo wieksze ryzyko poronienia i okropne mdlosci,oslabienie. Teraz czuje sie ok. Czasami cos brzuch w dole lekko pobolewa,ale nic sie nie dzieje. Poronilam wczesniej 2 razy do 8 tyg. z nieznanych przyczyn i chyba stad ten lek o latanie teraz :(
    Przez te mdlosci i sennosc czas tak polecial. Juz zaczynam 16tydzien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:07

‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ