Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
M o n i q u e wrote:no właśnie nie jest to silna infekcja... nic mnie nie boli ani nie swędzi tylko zapach i wydzielina mi się nie podoba.... no i tak siedzę i nie wiem co z tym zrobić teraz.
Miałam posiew w polsce robiony i wszystko było dobrze. No i nie wiem na ile panikować a na ile mogę poczekać np do wtorku gdy przyjmuje mój lekarz.. oni tu robią jakiś posiew na bakterie z pochwy w takim przypadku?
jezeli powiesz o swoich dolegliwosciach to powinnen rodzinny Ci zrobic ...ale tez zalezy czy masz normalnego lekarza bo jak nie to moze nie zrobic, wtedy polecam pomyslec nad zmiana, bo jednak warto miec 100 % pewna opieke akurat terazSynek William [/url]
[/url]
[/url[/url] -
M o n i q u e wrote:dziewczynki potrzebuję porady...
obawiam się, że dopadła mnie infekcja pochwy, objawy wskazują na bakteryjną napisałam wiadomość do mojego fastlege ale wolny termin u niego jest dopiero 19 lutego. Czy tu mi mogą wysłać jakoś receptę zdalnie na jakieś lekarstwo?
a może możecie mi coś doradzić czym mam się doraźnie podleczyć?
Używam płynu do higieny intymnej dla kobiet w ciąży i mam trivagin żel z polski, ale nie wiem co jeszcze
naczytałam się że to niebezpieczne dla ciąży, a jeszcze dziś niedziela.....
jezeli wizyta dotyczy ciazy trzeba zadzwonic do rejestracji i przedstawic sytuacje wtedy oni daja szybszy termin jezeli objawy nie pozwalaja aby pacjentka czekala do najblrzszego wolnego terminu jak ja dzwonie i mowie ze w ciazy jestem to albo w ten sam dzien mnie przyjmuja lub na nastepny tylko wtedy nie koniecznie trafisz do swojego lekarza bo dadza cie tam gdzie akurat dany lekasz ma czasM o n i q u e lubi tę wiadomość
Synek William [/url]
[/url]
[/url[/url] -
Felice wrote:Dziewczyny to może ja podam nowy temat... Usłyszałam właśnie od znajomej która mieszka w Niemczech ale poczytalam na polskich stronach o badaniu na paciorkowce które są bardzo groźne dla dziecka, mogą być tez groźne dla matki. Badania robi się pomiędzy 35 a 37 tygodniem ciąży przez pobraniu wymazu z pochwy i okolic odbytu. Czy któraś z dziewczyn które już rodziły wie coś o tym? Robią tu takie badanie? Bo ja nawet nie mogę się doprosic o sprawdzenie długości szyjki... Wie ktoś coś? Będę wdzięczna za informację ...
Tutaj nie robią tego profilaktycznie jak w PL. Rodziłam córkę 5 lat temu i wtedy wysłali ankietę czy zgadzam się na pobranie próbki przy porodzie.Nie miało to na celu ochronę dziecka w razie nosicielstwa (bo przecież na wynik trzeba poczekać) a sprawdzenie ile rodzących jest nosicielami.Jak widze nic się nie zmieniło, badanie znowu zrobiłam w PL. -
nefer wrote:co do gbs to bede wymagac zrobienia tego wymazu.
co do infekcji... stracilam Alexa przez infekcje. Tak sie rozpanoszyla, ze nawet 5kg antybiotyku by nie pomoglo. pedz na IP, lub powiedz, ze lekarz ma wyslac recepte do apteki i lecz sie od razu. nie czekaj
Nefer a jak mamy się domagać? Kiedy można? Ja wolałabym nie przed samym porodem tylko wcześniej, żeby wyleczyć jakby co.... -
Felice wrote:Nefer a jak mamy się domagać? Kiedy można? Ja wolałabym nie przed samym porodem tylko wcześniej, żeby wyleczyć jakby co....
Tego się niestety nie leczy, ale przy porodzie podaje się antybiotyk matce i dziecku, dzięki temu uniknie powikań czy śmierci. -
Ja bede sie domagac ustnie u mojej lekarki do ktorej chodze do szpitala co 1,5 tyg.
Jak narazie probuje wymusic na niej badania krzepliwosci krwi teraz. Ona sie uparla, ze po ciazy, bo teraz i tak beda zmienione wyniki. No ale przeciez jak bylam w ciazy z Alexem to zrobili mi kilka razy badanie i wyszlo ze mam zagrozenie zakrzepicy... wiec mozna. Bede jej tak dlugo wiercic dziure w brzuchu az mi zrobi. Jak narazie, to co 1,5 tyg mam wymazy z pochwy. Ze wzgledu na moja rozlegla infekcje z Alexem.
Tak jak napisala Paula, GBS sie nie leczy, tylko dostaje antybiotyk przy porodzie. -
to znowu ja... objawy ustały a lekarz mi przepisał metronidazol 2 razy dziennie przez tydzień (bez badania) i ja teraz nie wiem czy mam to brać czy nie?
w internecie pisze, że metronidazol w ciąży jest nie wskazany
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:48
-
duzo lekow nie jest wskazanych nawet tych w pl np dupohstan ktory jest czesto wypisywany kobieta w ciazy, a po przeczytaiu ulotki strach brac... no ale to tak samo z antybiotykami tez nie sa wskazane ale czasem trzeba wybrac mniejsze zlo bo mze byc tak ze lek mniej zaszkodzi niz choroba a pozatym lekarz wypisujac lek wie co robi i bierze za to pelna odpowiedzialnosc
M o n i q u e lubi tę wiadomość
Synek William [/url]
[/url]
[/url[/url] -
Befff wrote:Czy któraś z Was dokarmiala dziecko mm? Ile wypijaly? I jak reagowaly wasze dzieci?
Moja maleńka jest czasami bardziej głodna a ja mam wrażenie, ze nie wyrabiam chyba i za mało mam mleka.
Beff, ja dokarmiam mm. Nie z powodu ilości mojego pokarmu - bo mam go bardzo dużo. Ale mała mi się nie najada... wisi na cycu godzinę albo półtorej, kima, memla, liże... a za pół godziny znowu głodna! Przez 4 pierwsze dni była tylko na piersi i był koszmar... Ja spałam po 1-2h na dobę, ona wyła (nie, to nie był płacz tylko ryk) z głodu i zmęczenia i w niedzielę podaliśmy mm. No całkiem inne dziecko teraz jesteśmy na karmieniu mieszanym i nam to bardzo odpowiada Mała śpi ładnie, jest pogodna, wcale nie płacze przez co i ja jestem zadowolona i wypoczęta Ile wypija? różnie... jeśli idzie sama butla to 90 ml a jak razem z cycem to 50-60 Wczoraj ściągnęłam laktatorem 70 ml i rano jej to podałam, to po pół godziny była głodna i wciągnęła jeszcze 60 ml mm! No głodomór niesamowity!
Nam ten układ bardzo odpowiada, wszyscy są szczęśliwikafabi, Befff lubią tę wiadomość
-
Tak pytam bo poddalam się wczoraj i dałam butlę. Zjadła 90 a ja przerażona ze tak dużo. Taki mały kryzys mialysmy, mnie zastój zaczynał się robić, piers jak kamień i trochę gorączki, sutek jeden pogryziony mega ze wygina mnie przy karmieniu więc sciagalam i dawalam swoje i tak mniej tego mleka i mniej. Emilka glodna, ja nie mam co dac i w końcu dałam mm.
Dziś powalczylam i mimo ze mi się wydawało ze nie mam mleka polezalam z mała bardzo dlugo, Possala i zasnęła blogo, śpi już 2 godziny więc głodna nie jest a ja duma ze się nie poddalam, ze jednak mleko bylo uczę się ciągleMiuu lubi tę wiadomość