Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Droga Pianistko ! Nie wiem czy mnie pamietasz ale serdecznie gratuluję szczęśliwego rozwiazania ! Bardzo sie ciesze mialysmy podobne przejscia a teraz znow jestem w ciazy i potrzbowalabym Twojej pomocy, niestety nie wiem jak napisac prywatna wiadomosc prosze odezwij sie, pozdrawiam
-
Cześć dziewczyny, witam się serdecznie ! Może któraś z Was ma jakiś domowy zapas Luteiny lub Duphaston'a i mogłaby mi wysłać tabletki za sowitą opłatą oczywiście? mogłabym nawet osobiście odebrać z okolic Buskerud, Telemark, Vestfold..
Jetem pełna nadziei że ktoś mnie podratuje.. Pozdrawiam
-
Hej PaulaJ już nie trzeba ale bardzo dziękuję Jutro jadę na wizytę do Ginekologa, zrobimy usg, zobaczymy czy serduszko bije i jeśli będzie wszystko ok to dostanę luteinę lub duphaston
Jedyne o co mogę prosić to o trzymanie kciuków za dzień jutrzejszy -
No to się melduje wszystko jest dobrze, dziecinkowe serduszko ładnie bije ale ponieważ jestem po przejściach to do 12tyg będę brać ovitrelle w zastrzykach. Nawet lepsze to od tabletek
Carolline, martynka870 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymartynka870 wrote:Monia8823 i dostalas odpowiedz z Navu?
Mi już dwa tygodnie nie odpisują w mojej sprawie, pisałam juz o tym,że mi za mało przyznali svangerskapspenger. zamiast 42% to mi dali 18%. W poniedziałek idę do Navu wypisać skargę ;/ -
nick nieaktualnyDo kiedy najpóźniej musze złożyć o macierzyski? Wybieram się do polski i nie wiem czy mogę to odłożyć na maj. Jakie dokumenty musze przygotować? Decyzja o svangerskapspenger z Navu i dokument nr 14-05.09 wystarczy? I jeśli wybieram opcje 12 miesięcy 80%, to mąż gdzieś miesiąc przed może składać o tacierzynski żeby zaczął z dniem kiedy ja kończę macierzyski?
-
https://www.nav.no/no/Person/Skjemaer-for-privatpersoner/Skjemaer/Familie/foreldrepenger-og-engangsstonad
z tego co pamiętam, to wymagana jest umowa o pracę, lonnslippy, terminbekreftelse, timeliste.
Monia, na stronie NAVu masz wszystko. NAV ma 6 tyg na rozpatrzenie wniosku więc jeśli chcesz mieć pieniądze na czas to polecam złożyć ok 2 miesiące przed terminem...Monia8823 lubi tę wiadomość