X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie... czuje sie swietnie, zadnych straszakow, zadnych boli brzucha czy spojenia, generalnie zadnych objawow wskazujacych na zblizajacy sie porod. W II trymestrze sie balam, ze urodze za wczesnie a teraz sie obawiam, ze przenosze. Jak tak dalej pojdzie to w polowie kwietnia zabieram sie za mycie okien ;) cos czuje, ze moj maly lokator nie bedzie chcial tak szybko opuscic cieplego gniazdka...

Felice lubi tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca 3mam ksiuki aby wszystko poszło po Twojej myśli ;)

e96b0e4df0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owco, mi brzuch opadł 5 tygodni przed terminem, miesiąc przed terminem miałam juz skurcze przepowiadające ;) a przenosiłam :) a mam koleżanki którym po prostu odeszły wody i pach pach porod :) to nic nie znaczy a po co masz sie męczyc ze skurczami miesiąc tak jak ja :) ostatnie 2 tygodnie juz ledwo chodziłam i tylko sie umeczylam a i tak to nic nie przyniosło :) wiec ciesz sie dobrym samopoczuciem i delektuj ostatnimi chwilami w dwupaku :) uwierz, zatęsknisz za brzuszkiem szybciej niż myslisz :) powodzenia :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:
    No wlasnie nie... czuje sie swietnie, zadnych straszakow, zadnych boli brzucha czy spojenia, generalnie zadnych objawow wskazujacych na zblizajacy sie porod. W II trymestrze sie balam, ze urodze za wczesnie a teraz sie obawiam, ze przenosze. Jak tak dalej pojdzie to w polowie kwietnia zabieram sie za mycie okien ;) cos czuje, ze moj maly lokator nie bedzie chcial tak szybko opuscic cieplego gniazdka...

Ja myłam okna przed świętami. Nie czułam niczego po... ;)

71c6b05c.gif
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za mile slowa :)

Pianistka jak patrze na Twoja Emmke to juz rozumiem jak pod koniec ciazy nie moglas sie doczekac ogladajac zdjecia innych maluchow ;) ja juz tak bardzo nie moge sie doczekac kiedy zobacze moja mala myszke :)

Felice, Martynka, jak Wy sie czujecie? Juz tez jestescie w wysokiej ciazy :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca ja się czuje dobrze, chodzę do pracy, na szczęście na mniej godzin :)
    Mała się rozwija prawidłowo , codziennie ją czują i coraz częściej w nocy mi wariuje i się budzę,ale to nic.

c9010452dc4d6d9emed.png brzusio rośnie

czarna_owca lubi tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka ale malutki masz brzusio ;) i widze, ze tez taka drobinka jestes ;) ja to sie czasem zastanawiam jak to moje dziecie sie zmiesci zeby wyjsc :p choc ostatnio tak mnie bola biodra w nocy, ze chyba wszystko mi sie tam rozlazi, oby pozniej wrocilo na swoje miejsce ;) II trymestr jest najfajniejszy, wiec korzystaj :) dobrze, ze czujesz ruchy codziennie, to niezapomniane uczucie, a bedzie kopac coraz mocniej ;)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca a mi się wydaje już taaaakkii dużo ten brzusio :D
    A Ty spakowana już do szpitala?

e96b0e4df0.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostalam ten cholerny bekkenløsning. Cierpie katusze. Dzis jednak udalo mi sie doczlapac do mojej fastlege. Dala skierowanko na fizjoterapie. Podzwonilam do kilku, opisalam, jak mi zle i mam wizyte juz na jutro :)
    Czarna Owca, mi dzis lekarka powiedziala, ze baaardzo rzadko zdarza sie ze w ciazy nic nie dolega (tak jak u Ciebie). Wiec ciesz sie. Potem wody odejda, szybki tel do mnie i jedziemy na porodowke :))))) Taki jest plan ;)

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka, super brzusio :) faktycznie zgrabniutki :D Ja w 15 tc miałam taki :D
    Ale ja skończyłam z gigantem, czego nie życzę ;)

Owco, faktycznie, pod koniec płakałam na widok maluszków i tak marzyłam o spotkaniu mojej maluśkiej :) a dziś płaczę na myśl o spokojnym wieczorze i przespanej nocy :D
    Oczywiście nie zamieniłabym jej na spokój i relaks, ale chciałabym się wyspać... raz jeszcze poczuć jak to jest :D

Nefer, jak u Ciebie? jak szyjka?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny

e96b0e4df0.png
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owco ja się czuję już też kiepsko. Choć cały czas pracuję. Ale w biurze to daje radę . Miednica mnie boli tak że nie śpię po nocach. Żadna pozycja nie dobra. Poza tym średnio co godzinę jestem w toalecie. Oby szybko zlecialo. Dodatkowo od dwóch dni boli mnie gardło i czuje jakbym miała gorączkę choć jak mierze to nie mam. Ale poty mnie oblewają. Ma któraś jakąś radę na to gardło? Kiedyś na przeziębienie brałam polopiryne na noc i po wszystkim. Teraz się boję...

71c6b05c.gif
  • Jenta Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) witam się cieplutko w te deszczową, zimną noc :)
    Martynka - brzusio super zgrabniutki <3
    Felice, Czarna owca - zazdraszczam bycia na ostatniej prostej !
    Nefer - fizjoterapia bardzo pomaga, koleżanka miała podobne problemy i pomogło
    Pianistka - a ja swój plan weekendowy zrealizowałam w 100% :D nie masz jakiejś zaprzyjaźnionej psiapsiuły co by Ci Em na spacer wzieła na 2h? w moich stronach działa takie kółko wzajemnej pomocy :)

A u mnie... mdłości osiągają stan ostateczny, plus ból głowy... nie ogarniam.. z jednej strony myślę sobie że już mam dość tych katuszy ale z drugiej strony jeżeli to jest oznaką że fasolek ma się dobrze i prawidłowo się rozwija to niech i tak będzie, zniosę nawet gorsze dolegliwości o ile taki istnieją :P

martynka870 lubi tę wiadomość

21.03 beta 5165
    25.03 beta 13635
    31.03 usg - jest serduszko ! bąbelek 6,9mm 14.04usg - 19,5mm
    3jgxyx8dhyvbu9v6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice, mnie bolało spojenie i w nocy pomagała poducha dla ciężarnych...

Jenta, moje wszystkie koleżanki pracują :( ale w sierpniu rodzi moja koleżanka z pracy wiec bede miała z kim chodzić na spacery z wózkiem ;)

My mamy właśnie skok rozwojowy wiec mam mały koszmar w domu :o

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka, torba spakowana prawie... ;) na szczescie tutaj nie trzeba duzo rzeczy zabierac. Jak czytam, ze dziewczyny w Pl musza spakowac 30 pampersow + ubranka dla dziecka na kazdy dzien i wszystkie potrzebne rzeczy dla siebie, podklady itp, to ja bym na pewno w jedna torbe sie nie spakowala...

Felice, mnie tez miednica boli w nocy, nie ma na to innej rady jak zmiana boku co godzine. Mnie tez badzo pomaga poducha ciazowa, nie dalabym rady przespac bez niej nocy spokojnie. Juz robilam kilka podejsc zeby zasnac bez niej ale po godzinie meczenia znow ja wyciagam. Wygladam jakbym spala w pontonie ale budze sie wyspana :) a pozniej bedzie idealna przy karmieniu.

Nefer dzieki za wsparcie :D

Wlasnie do tej pory wszystko idzie tak idealnie, ze zastanawiam sie kiedy cos sie sypnie... oby nie na koncowce, a zdaje sobie sprawe, ze jest tyle rzeczy, na ktore nie mamy wplywu...

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ta poducha ciążowa to u mnie nie zdaje egzaminu. Tak boli mnie ta miednica i plecy że przewracanie się z boku na bok to koszmar. Bo trzeba się wyplątać z niej a tu jeszcze kołdra.
    Dziewczyny a wam też tak gorąco jest albo było? Ja normalnie budzę się mokrusienka w nocy i rano, i w dzień też jakoś tak mi ciągle jakoś za ciepło...

71c6b05c.gif
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice mnie tez tak goraco przez cala ciaze, a dodajmy, ze zima byla ;) chyba pierwsza zima kiedy nie czulam zimna ;) caly czas okna otwieram i wietrze a w nocy to spie tylko przy lekko uchylonym oknie, inaczej nos zatkany i goraco.

Ja znalazlam sposob na poduche ciazowa i juz umiem sie z niej szybko wydostac, choc na tym etapie ciazy "szybko" to pojecie wzgledne :P Felice, ja jak zmieniam bok to klade sie na chwile na plecach i prostuje nogi, wtedy czuje ze biodra odpoczywaja, bol przechodzi i przekrecam sie na drugi bok. Nie wiem co jeszcze moge Ci podpowiedziec...

Cos jeszcze mialam napisac, ale zapomnialam :P

Felice lubi tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice, ja mam to samo i sie zastanawiam
    Czy jakaś zła
    Kupiłam czy ja nie umiem z nią spac. Ciagle
    Plecy mnie bola.

Felice lubi tę wiadomość

• Felice Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to. Też coś sobie z nią właśnie nie radzę .
    Owco dziękuję za radę. Spróbuję dziś Twojej metody....

71c6b05c.gif
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice, mi tak było gorąco w ciazy :o koszmar!
    Mamy w sypialni 18 stopni, był grudzień/styczeń a ja spałam w majtkach i bez kołdry... Normalnie lało sie ze mnie! Za to teraz po porodzie śpie w legginsach, skarpetkach, pod zimową kołdrą puchową, mam 23 stopnie i zamarzam... :/ nie wiem co gorsze :/

Co do poduchy to ja miałam z motherhood i mi było z nią dobrze spac. Ale fakt, cieżko było sie z niej wydostać :) juz pod koniec miałam w obwodzie brzucha +50 cm wiec byłam przeogromna i chodziłam siku do 10 razy... I pamietam ze czasem większa cześć nocy nie spałam

Felice lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ