Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
aha czyli wicie gniazdka dla nowego członka rodziny
Ja dziś wskoczyłam w II trymestr, świetnie się czuje, energia mnie rozpiera, bez porównania z poprzednim gdzie cały czas mnie mdliło
Koleżanka mi poddała myśl że jak się zarejestruje na policji i dostanę nr to abym sie zarejestrowała na bezrobociu i powiedziała że chce iść do szkoły przygotowującej do pracy w Norwegii, słyszałaś o tym? -
Szkoły przygotowującej do pracy? :o to jest cos takiego? W życiu nie słyszałam... moze chodziło jej o kursy zawodowe? Nie mam pojęcia...
no i swietnie ze sie tak dobrze czujesz drugi trymestr jest najfajniejszy, podle samopoczucie z I-ego odpuszcza ale brzuszek jest jeszcze mały i nie przeszkadza tak jak w III-cim
My dzisiaj bylismy na zakupach, w ikei, wysprzatalam cały dom a teraz czeka na mnie sterta prasowania... iście kobiece rozrywki w sobotni wieczor -
Czesc dziewczyny!W czerwcu urodziłam synka 4,31 sn, bez komplikacji. Teraz jest okazem drowia a ja bedac w Polsce miałam wreszcie okazje zobaczyc ginekologa. Chciałam wam opisac jakie szkody w moim organizmie poród wywolał.
Obniżenie przedniej sciany pochwy-grozi wypadaniem i nietrzymaniem moczu, rozluźnienie-duże obniżenie satysfakcji ze współżycia, uszkodzenie pochwy w yniuku naciecia-w tym miejscu czuje pieczenie podczas współżycia.
Do tego koszmar z hemoroidami, przez 3 miesiace plakałam z bólu po wizycie w toalecie, oczywiscie krew a jedyne co mi zaoferowal rodzinny to masc przeciwbólowa i Scheriprokt bo do szpitala do specjalisty długie kolejki....
Całe szczescie pochwe naprawia 3 zabiegi laserem za 3500zł a hemoroida proktolog załatwił na jednej wizycie metoda gumkowania za 200zl:))))
Czytalam duzo różnych forów i wiekszość kobiet nie ma takich problemów, pochwa wraca do stanu z przed porodu i cieszą się seksem wiec się nie martwcie, no i przedewszystkim nie rodza sn tak wielkich dzieci:) Zreszta zabiegi laserem sa bezbolesne a zarabiajac w NO nas na nie stać) Wiec ogolnie nie jest źle. Ale pisze to jako ciekawostkę i moze komus sie przyda bo ja o laserze wczesnniej nie wiedziałam:)
Pozdrwaiam!
-
Hej planeta
Ja rodziłam SN 4,15 kg i skończyłam z obtarciem na wenetrznej stronie wargi sromowej
Wiec to chyba nie reguła... ostatnie 2 miesiace skupiłam sie na masażu krocza i ćwiczeniach. 2 h po porodzie siedziałam po turecku...
Współczuje komplikacji
Edit: dodam tylko ze po porodzie mam tam tak ciasno ze az czasem nas to denerwuje przy współżyciu :o jak nastolatka :o
Także ja jestem zwolenniczka przygotowań do porodu i ćwiczeń, w tej ciazy napewno tez bede
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 14:44
-
ok dobra rada
zlokalizuje mięśnie Kegla i będę pamiętać przy końcówce aby ćwiczyć
co jeszcze pomaga, przygotowuje?
Dzień za dniem ucieka, już niedługo nasz wyjazd do Polski, nie mogę się doczekać bo poznam płeć:-)potem wrócimy będzie już listopad, potem Święta w grudniu też zjeżdżamy do Polski :-)A w Nowym Roku to już z górki do kwietnia i maleństwo będzie z nami - tak sobie odliczam... -
my mieliśmy na tablicy w kuchni wypisane liczy od 100 do 0 i codziennie wieczorem skreślaliśmy dni
co przygotowuje? ćwiczenia mięśni Kegla, masaż krocza, ćwiczenia z balonikiem np epino. ja robiłam też przysiady z napinaniem mięśni dna macicy ale to na samiutkiej końcówce gdy też chciałam pospieszyć małą -
ok też zacznę, od dziś
A tak z innej beczki to aby uzyskać zasiłek macierzyński to trzeba mieć przepracowane 6 miesięcy legalnie oczywiście czy to nie ma znaczenia lecz uzyskać tą kwotę bodajże 46 tys koron tak jak podają (i można poniżej 6 miesięcy)??? -
Kurcze ja juz nie pamietam jak to jest na stronie navu wszystko jest pieknie.
Z tego co mi sie przypomina to trzeba mieć dochód przez minimum 6 miesięcy z 10 poprzedzających początek macierzyńskiego. Ale zobacz na stronie navu bo nie pamietam dokładnie -
Kurcze, trza mieć 6 miesięcy przepracowanych,z tego co zrozumiałam, braknie mi, niedużo ale braknie mi szkoda wielka !!
Dziewczyny !! ćwiczymy mięśnie Kegla !!!!
Ostatnio , szaro buro, dzień za dniem nie wyraźny... nic się nie chce... -
Jej Pianistko ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3mam mocno kciuki za Kropka :*
Wykrakałaś ... że jednak za 5 razem musi sie udać... my juz z Jaśkiem prawie donoszeni :*
Pozdrawiamy ! -
Jenta wrote:Jej Pianistko ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3mam mocno kciuki za Kropka :*
Wykrakałaś ... że jednak za 5 razem musi sie udać... my juz z Jaśkiem prawie donoszeni :*
Pozdrawiamy !
Dziękuje
Strasznie sie cieszę ze Wy juz przy finiszu ulga!
Jak sie czujesz? na kiedy masz termin?