Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
alda wrote:Alutka daj przepisy na : chlebek bananowy , jakieś babeczki , gofry ze szpinakiem lub placuszki wszelkiego rodzaju 😋😋😋 Muszę być gotowa jak alergia minie ..., 😁😁😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 22:21
Alutka -
nick nieaktualnyalda wrote:Ja myślę że jak pójdzie na pierwszą imprezę to przestanie jeść w nocy 🤣🤣🤣 czyli jak będzie miała 18 nastkę 😂😂😂
A co ty Alda po imprezie w nocy najwięcej chce się jesc 😂😂😂😂
Wiesz ja mam w domu 19 latke to wiem co mówię.
Jak to starsze idzie spać to to młodsze sie juz budzi. 😄😄😄😄 -
Alutka 32 wrote:Zoja tak naprawdę możesz użyć to co masz w lodowce . Marchew, jabłko !! Szpinak banan pomarańcza !! Szpinak marchew , ogórek banan !! Marchew seler naciowy kiwi !! słodki ziemniak marchewka!! Do każdego daje łyżkę jogurtu naturalnego lub kokosowego dla poślizgu lub wody pestki dyni, siemie lniane .
-
alda wrote:Zoja opisz mi proszę cały proces odstawiania od cycka 😊😊😊😊 z tego co pamiętam to synek bardzo dużo cyckał w nocy .......
Kiedy u Was rusza stymulacja ? Znasz już dawki ?
Pil też mm w nocy, dosysal cycem, ale to też sam odstawił, zresztą tak jak smoczka. Potem kwestia pomocy z naszej strony i jakoś poszło.
Noce i do usypiania kp niestety to była nasza ingerencja.
Najpierw poszły noce. Ja usypialam i już na noc nie wracałam. Trwało to tydzień, pierwsza noc była tragiczna, potem już lepiej.
Po tygodniu na usypianie. Udawałam, że wychodzę do pracy. To była masakra, pierwszy wieczór i noc do kitu. Drugi jakoś lepiej, trzeci znowu masakra i czwarty wieczór znów powtórka z rozrywki. Wkroczyłam na 4 noc ok północy i udało mi się go uspokoić bez cyca. Potrzebował mojej bliskości po prostu. Potem ja zabrałam się za usypianie bez cyca, jakoś poszło choć ok 2 tyg pokazywał. Teraz minął już miesiąc i nie pamięta, jest dobrze.
Ważne żeby dziecko informować co będzie się działo. My całymi dniami jak mantrę powtarzałysmy, że cycusia nie będzie. Patrzył i nie wierzył. Ale w końcu zaakceptował. Karmiłam prawie 16 miesięcy 😊 -
Zoja36 wrote:Gotujesz najpierw warzywa czy surowe dajesz. Masz jakąś proporcje? Daj przykład ilości plis. Jogurt grecki ma lepszy skład niż jogurt naturalny tak jakbyś chciała wiedzieć 😉 oczywiście tutaj w Norwegii
Warzywa surowe . Nie mam proporcji . Powrzucam do blendera i gotowe patrzę tylko żeby wyszło gęste .jak jest za słodkie to dodam jakieś warzywo i odwrotnie .kombinuje poprostu. Jak potrzebujesz konkretnego przepisu to znajdziesz na necie . Batat pieczony wcześniej . Pieke większa ilość i mrożę . Wiem ze jogurt grecki lepszy ale u nas tylko produkty bez laktozy . A Greckiego nie widziałam takiego .Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 14:51
Zoja36 lubi tę wiadomość
Alutka -
alda wrote:Alutka siemię lniane dodajesz "surowe" czy moczone w wodzie ? Słodki ziemniak gotowany , szpinak surowy w liściach?
Gdzie kupowałaś saszetki- tubki wielorazowe ?Alutka -
alda wrote:Zoja opisz mi proszę cały proces odstawiania od cycka 😊😊😊😊 z tego co pamiętam to synek bardzo dużo cyckał w nocy .......
Kiedy u Was rusza stymulacja ? Znasz już dawki ?
Jutro mam punkcje 😉
Miałam gonalF 300, stymulacja trwała 14 dni. Protokół długi.
Trzymajcie kciuki 🙏🤞majola, alda, Pati1980 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaki chlebek dajecie dziecia i z czym.
Wczoraj byłam w helsestasjon i mowila żebym juz malemu dawała chleb.
Dzisiaj zjadl z awokado cala kromke, co jeszcze moze jesc 7,5 miesiąca koleszka ma.😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 15:00
-
nick nieaktualny