X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja moje dziecko dzis z rana zacalowalam :) wstal tylko na 2 karmienia. O 3 i po 5 rano.
    Pojadl, beknal i odlozylam do lozeczka. Zasnal w minute :)
    Znow wstal o 8, zrobil kupsztala, popuszczal baki. Przebralam go i tak sie nasmialismy i nagadalismy na przewijaku ze moj dzien dzis bedzie cudny :) teraz lezy w macie i dyskutuje ostro :)
    Potem papu i na drzemke.
    Wogole zauwazylam ze wyrobilismy sobie rytm dnia :) na to wlasnie liczylam :)

Aaa i moje cycki wrocily do łask!!! Alez sie ciesze!

Potem jedziemy na zakupki spozywcze i na market dzieciecy polowac na ubranka bo Tiago zostal doslownie z kilkoma parami spiochow :)
    Jaki rozmiar wasze dzieci juz nosza??

Ja nie moge uwiezyc ze ten moj kloc wazyl 2880 :p

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mielismy super nocke. Położyliśmy się o północy obudziłam się o 3.30am ale mały nie chciał nawet jesc. Dopiero o 4.30 zjadł cyca i o 7.30 pobudka. I oczywiście wstał cały w uśmiechach dla mnie :D
    W ogole najbardziej lubie jak je cycusia, patrzy się na mnie i uśmiecha w sutkiem w ustach :D slodziaczek

Nie no Charlie jak był mierzony ponad tydzien temu to miał 57cm wiec dopiero w 0-3 weszliśmy i jeszcze niektóre z tych sa na niego za duże. Ale muszę przyznać ze mam za dużo tych vest z krótkim rękawem a za mało pojacow. Charlie zawsze nosi jedna warstwę tylko wiec te z krótkim rękawkiem tylko zakładam jak ubieram mu na wierzch bluzę. Czyli niezbyt często.

My wlasnie zjedliśmy śniadanko i będziemy jechać do miasta kupic małemu huśtawkę :)

Cała nic była okropna pogoda u nas i pizgalo wiatrem ale się ładnie rozpogodziło na szczescie.

tyger lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole #1 - będziemy zaraz zakładać pieluchy rozmiar 3. Nie spodziewałam się ze tak szybko bedzie wyrastał z pampersow! Jedynek zostały nam dwie paczki i oddałam koleżance która miała baby shower. Dwójek tez za dużo kupiliśmy wiec teraz co tylko mały puści bąka to zmieniamy pieluchę :D a trójki kupiliśmy w Tesco na promocji teraz dwie Jumbo paczki, 74 pampersy za £15 :)

A tak w ogole #2 - to w czwartek jak byłam u lekarza to obgadalismy antykoncepcję. Chciałam najpierw wziąsc Marina Coil ale z doktorem stwierdziliśmy ze nie ma sensu przechodzić przez zabieg włożenia jej jeśli za rok juz bym ją wyciągała wiec wybrałam tabletki jak narazie. Zobacze jak mi przypisują i czy bede pamietać zeby je brać i jak cos to wrócę do niego i mnie umówi na zabieg jeśli zmienię zdanie.
    Kilka dni temu próbowaliśmy '<3' i chyba nie bedzie tak źle :D do niczego nie doszło bo po chwili mnie troche bolało i strasznie sucho było a lubrykant mnie tak szczypał ze musiałam isc go zmyć. Ale jest lepiej niż się spodziewałam.

• tyger Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No prosze jakie szczesliwe mamusie :D I ja sie do was dolaczam. Stanley znow spal 5h a potem 2. Oczywiscie od 6 rano wlaczlo mu sie gadanie I usnal dopiero po 1.5h. Dzis mamy kolejny postep: smiech w glos, oczywiscie do mamy :D I gadanie na calego.
    Moj jest jeszcze w pampersach 2 ale tez juz niedlugo. Ubranka nosi jeszcze 0-3. Choc niektore juz musialam odlozyc. W czwartek mierzyl 56cm.
    A teraz jestesmy w Play Zone z Victorkiem na uronach jego kolegi I wlasnie sie karmimy.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pierwsze <3 mamy za soba. Kev byl bardziej zestresowany niz ja ;) Tez mnie suchosci nawiedzily ale to podobno norma jak sie karmi piersia.
    Niestety moj hemoroid nie daje o sobie zapomniec iboli jak cholera do tego stopnia ze siedze na tronie i placze. Kev kupil mi czopki Anusol ze sterydem Bezpieczne przy karmieniu piersia i kaze mi jesc bran flakes. Mam nadzieje ze to pomoze.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem Stanley zrobil mega zielona kupke z takimi glutkami. Ja sie az przestraszylam. Kev od razu na neta to raczej normalne ale moze tez oznaczac alergie pokarmowa. I tak sie zastanawiam bo do tego ma jeszcze szorstkie polisie. Jak dalej bedzie taka kupka to w poniedizlek bede dzwonic do przychodni. Wyczytalismy tez ze moze miec to zwiazek z zamienianiem piersi przy karmieniu. Podobno bobas ma oproznic jedna piers, jesli dalej jest glodny to dac druga I nastepne karmienie zaczac od tej na ktorej sie skonczlo. Nie iwedzialam ze jest taki patern. Z drugiej strony to takie oczywiste bo przeciez na poczatku leci takie rzadsze mleczko. I jak dziecko ma za duzo tego rzadszego to widac to w kupie I maly bedzie czesciej glodny.
    Co wy o tym sadzicie. Macie jakis sposob przystawiania maluchow?

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak wlasnie robię. Mały je z jednej piersi jak jak skończy, czyli wypluje sutka i go nie szuka, lub zaśnie to daje drugą pierś. Z tej zazwyczaj weźmie kilka łyków tylko. Wtedy kolejne karmienie zaczynam od tego wlasnie cycka.

Kupka się nie przejmuj. U nas taka była przedwczoraj. Tylko jedna reszta juz pomarańczowa i gęsta. Jeśli sporadycznie taka się zdarzy to nic poważnego.
    U nas była taka po brukselce :) której się okazuje moj synek nie lubi bo wlasnie taka kupkę zrobił brzydka i miał straszne bąki :D jak narazie to jedyna rzecz która zjadłam na która zareagował.

• Vixen Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger jak Ci ten hemoroid nie przejdzie po tym to idz do lekarza niech Ci cos mocniejszego dadzą. Ja miałam ten krem wlasnie ze sterydem i przeszło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis rosołek gotuje :) mam mega ochotę zjesc rosół ,potem na lotnisko jedziemy :) moj bedzie latał pilot :D szkoda ze ja nie mogę ,kurs kończy na prywatne samoloty to jego pasja i hobby :) miłego weekendu kobietki

tyger lubi tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, my jeszcze dzisiaj ogarniamy i pierzemy nasze zakupki. Dzisiaj jeszcze sie upewnilismy i fotelik samochodowy tez jest do wozka, wiec super wszystko pasuje. Kola sa pompowane i jest tez pompka, a krzeselo do karmienia faktycznie jest tez chicco.

To niezle, ze wasze maluszki juz tak gaworza, to chyba szybko :) Mialam sie was pytac odnosnie karmienia piersia jak tam z noszemiem stanika, bo jezeli sie nie myle to cos tam z tych sutkow ulatuje zawsze i nawet kupilam sobie pady chroniace akurat takie ktore mozna myc, wiec czy w nocy tez spicie w stanikach lub jakis wygodnych, bo innaczej to cos moze przeciekaac, pamiatam cos kiedys u kuzynki ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 17:28

Paula55, tyger, Krysti lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki ;) witamy sie w super humorze :)
    Niedawno wrocilismy do domku (wyjechalismy o 11). Najpierw baby market. Kupilismy troche ubranek i cover na butle (przyda sie w razie czego). Oczywiscie wszystko za smieszna sumke :P
    Potem zakupki w Glasgow. I u nas w Paisley.
    Maly mega spokojny. Na koniec tylko poprosil mame o cyca.

Alez te nasze wszystkie dzieciaki sa madre, usiechniete i rozgadane :) szok :)
    U nas tez 2 na wykonczeniu. Ale mamy dady z Pl. do tego 4 paki pampersow ale one sa chyba ciut wieksze (oby bo inaczejj trzeba bedzie oddac albo sprzedac).

My tez juz serduszkowalismy :) to byl mega spontan. Bylo super. Ahh :P w przyszlym tyg mam wizyte u lekarza i tez mysle o antykoncepcji. Bed chciala plastry. Zadnych zakladanych mechanicznie wkladek, spirali itp. Tab tez wolala bym nie. Mysle jeszcze nad implantem ale zobaczymy co lekarz doradzi.

No i u mnie z poslizgiem zero problemow :) ale to chyba zasluga T.

Kurde Tyger wspolczuje tego dupnego "przyjaciela" :/ mi na szczescie nie dokucza. Choc w toalecie czasem da o sobie znac :/
    Wogole to dziadzus dzis dzwonil na skypie;) jestem pocieszona bo jest w dobrej formie. Napewno duzo lepszej niz jak bylismy.
    On strasznie sie cieszy ze jest w domku z rodzina.
    Babcia tez jest szczesliwa. Tylko chodzi go glaszcze, przytula..
    Ale tragiczne jest dla mnie zycie ze swiadomoscia smierci. Jak mozna kozystac z zycia wiedzac ze w kazdej sekundzie mozna odejsc?? :( mimo wszystko super ze wrocil dawny dziadzius z humorem i madroscia zyciowa :)

tyger, Krysti lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i co do karmienia to prawda ze tak powinno sie karmic jak pisalyscie. Ja to wiedzialam i tak tez od poczatku robie :)
    Wogole znow jestesmy tylko na cycu :)

Carola ja caly czas nosze wkladki laktacyjne jednorazowe. Te wielorazowe trzeba sterylizowac, myc bo mlekospecyficznie pachie. Wymieniam po kilka razy dziennie i w nocy tez. Mlesia sie sporo zbiera :)
    Ale innych tez nie uzywalam i nie wiem jak to w praktyce wyglada.

I w nocy spie w staniku sportowym bo inaczej byla bym po kolana zalana mleczkiem :)

Carola55 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tylko jednorazowych wkładek używam i polecam kupic ich sporo :) ja raz kupiłam te tańsze tescowe i mi przeciekały wiec odradzam. Mi na poczatku leciało sporo mleka zanim się laktacja ustabilizowała. Teraz cycki mam cały czas takie normalne, miękkie, wiec nie ma ciśnienia i leci troszkę wiec zmieniam raz, dwa dziennie. Ale bez się nie obejdzie :)
    Ja chodze tylko w miękkim staniku, czekałam wlasnie aż laktacja się unormuje, teraz zaczęłam patrzeć za normalnymi stanikami. No i spać tez trzeba w staniku zeby te wkładki trzymać. I wydaje mi się ze sutki są zbyt wrażliwe przy karmieniu zeby byc bez i się ocierały o pidzame czy cos.

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, to widze, ze stanik bedzie potrzebny non stop, pewnie nie zawsze to wygodne ale i pewnie da sie przyzwyczaic na ter pare tygodni czy miesiecy, no i czego sie nie robi dla maluszka :)

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja miałam implant zanim się zaczęliśmy starać i bym go wzięła spowrotem ale krwawiłam strasznie długo z nim :/ tak to bym go wzięła jeszcze raz. Ale jak mi tabletki nie podpaszą to pójdę po Marina coil bo po niej płodność wraca tak samo jak po implancie czyli odrazu.

Ale mieliście fajniutki dzien :D i zakupki udane, super.

I dobrze ze dziadek się czuje wporządku :)
    Tez sobie nie wyobrażam czekac na smierć... :( ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 19:00

Paula55 lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola ja się nie moge doczekać nocy bez stanika bo od porodu ściągam go tylko na kąpiel :< haha

• tyger Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ciesze sie ze dziadzius w domku. zawsze to lepiej byc u siebie a nie w szpitalu.

Carola ja mam tak jak dziewczyny z tymi wkladkami. Uzywam te z Lansinoh. W nocy spie w dopasowanej koszulce na ramiaczkach bo w staniku nie moge spac, nawet sportowym. wkladki mi sie czasem przesuna ale i tak sie czesto budze to poprawiam :)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy w mothercare i znaleźliśmy fajna huśtawkę. Niestety nie mieli jej na sklepie ale zamówiłam z eBaya

9sc8zp.jpg

Charliemu napewno się spodoba bo dzisiaj położyłam go na fotelu bujanym, obłożyłam poduszkami i bujałam a on spał :D

Paula55, Carola55, tyger lubią tę wiadomość

• tyger Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole zapomnialam wam napisac ze wczoraj wieczorem stanley mial kapiel z Victorkiem :) troszke sie balam bo victor jest szalony inie umie spokojnie usiedziec w miejscu. Juz 3 razy stuknal Stasia w glowke bo tak wariowal i skakal kolo mnie jak karmilam. Ale wczoraj blagal mnie na kolanach ze zlozonymi raczkami i musialam sie zgodzic. Bylo nawet spokojnie i bez wypadku :)

Victor ma 2 tygodnie wolnego i lazi za mna krok w krok, wiec musze cos mu wymyslac zeby go zajac. Zaraz zaczynamy wieczor filmowy a jutro jedziemy do Dundee bo tam jest jego ulubiony basen. chopaki pojda plywac a ja ze Stasiem na shopping :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 19:13

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger ja mam takie całkiem mięciutkie te staniki. Cos jak czasami maja pidżamy takie wszyte. Nosze je w dzien i w nocy.

Carola radze kupic kilka staników :) u nas mleko się rozlewa cały czas, a to się małemu uleje na mnie. Ja mam trzy staniki i mi wystarcza :) i tez kupiłam je takie tańsze z amazona i piorę je w pralce, zeby mi nie było żal jak się zniszczą :) zeby nie tracić czasu na ręczne pranie czy cos.

tyger lubi tę wiadomość

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ