Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokladnie. Staniki to podstawa dla mnie te sportowe towybawienie. Na codzien po omu tez w nich chodze
Dlamnie najlepsze wkladki to te z J&J a wyprobowalam wieele to ja dalej musze sporo zmeniac bo jak pokilku h wyjmuje to az ciezkie sa
Vix super hustawa tez taka chcielismy ale w sumie juz za pozno.mamy bujaczek, zaraz trzeba bedzie krzeselko do karmienia kupic, a mamy fotel bujany wiec sie bujamy razem (teraz tez)
No ja pogadam z lekarzem o anty...a wiecie moze czy jest tu problem zeby plastry zapisali??? Bo nigdzie wzmianki nie widze w ulotkach i info onich...
Widzisz Vix... Co osoba to ma inaczej kolezanka wogole okresu nie miala jedynie czasem plamienia. Kazdemu co innego podpasuje
Tyger znow wycieczki super. A na shopping po cos konkretnego czy tak dla rozrywki??
-
Ja sobie kupilam ostatnio taki stanik - caly jeden elastyczny i ma byc wygodny, ale potem pomyslam,no tak, a jak z niego karmic, bo nie ma tych otworow lub tej takiej klapki odchylanej - podoba mi sie to, ale taki elastyczny mam nadzieje, ze bedzie na tyle wygodny ze tez go sobie tam bede odsuwac i wystawiac co trzeba i ze da rade
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Vixen wrote:Tez bym chciała juz po<3 ale boli mnie troche tam gdzie mnie szyli :< wiec musimy powoli
Jeden z niewielu plusow cc ze (moja jak to na wrzesniowkach piszemy) żizel zostala nie naruszona a mega sieo to balam. Wiem ze u nas tez niektore dziewczyny maja problem z
Ale powolutku i do celu nie od razu Krakow zbudowano
-
Ja mam wkładki z tommee tippee i tez super chłoną. Ale teraz to mi bardzo mało wylatuje no ale nie mam nabrzmiałych cycków juz wcale, to dlatego.
No my huśtawkę koniecznie bo Charliemu bujaczek z wibracjami się niestety nie podoba. On lubi mocniejsze bujanie a ta huśtawkę widzieliśmy w sklepie i fajowo się buja. I wygladała bardzo porządnie.
Pewnie niedługo z niej wyrośnie ale to nic, sprzeda się dalej.
Spróbuj implant moze Ci podpasuje i 3 lata z głowy masz. Nie powinno byc z plastrami problemow ale sa chyba zadniej wybierana opcja bo i nas w przychodni żądło na receptach je widziałam. Ale moj lekarz o nich mi wspominał -
Oo to super by bylo z tymi plastrami mysle. Zreszta musze sprobowac bo inaczej sie nie przekonam jak na mnie dzialaja. No i w razie czego szybko mozna zrezygnowac. Jak to nie spasi to spr implant
Hustawka super sprawa bo nie trzeba bujac my kupilis,y taka szwagra synowi i mowia ze sie mega spr
A bujaczek a raczej wibra dziala na Tiagusia dobroczynnie bo leca na nim takie baki i kupy hahaha
Vix powiem ci ze np na tych bany marketach to ludzie WSZYSTKO po dzieciach sprzedaja. I ludzie kupuja wiec bez obaw albo na necie zwasze sie cos opchnie
-
Ja sie bronie przed antykoncepcja. Zle na mnie dziala- wszystko. Ale pamietam ze plastry EVRA najlepiej tolerowalam. Tylko ze one nie sa przy karmieniu piersia oczywiscie. ale mam rozumiec ze tu gadacie o antykocepcji juz po tak?
Krysti lubi tę wiadomość
-
My mielismy koszmarna noc. Przez ten glupi pomysl przystawiania dziecka do ostatniej piersi nawet jak jest pusta jest debilny. Maly sie wkurzal i meczyl po czym usypial. Efektem tego byly pobudki z glodu co 1.5 godziny. Tak wiec powiedzialam mojemu zeby zostawil wujka google w spokoju. Ja mu nie daje rad odnosnie treningow i diety wiec niech on mi zostawi karmienie piersia. koniec kropka. Wygladam dzis jak trup a do tego strasznie mnie napieprzaja plecy. Stas robi sie coraz ciezszy.
Vixen siedzialam w nocy i myslalam o tej zielonej kupce bo mi nie dawala spokoju. Jak mi powiedzialas ze u Karolka taka byla po brukselce to mi od razu lampka sie zaswiecila. Ja zjadlam brukselke dzien przed ta kupa. I to jest to!
dopiero wstalam wiec jest za pozno na wyjazd do Dundee. Kev zabierze zaraz victorka na inny basen a ja i Stas mamy pizama day -
Tyger ja teraz biorę tabletki Cerelle i one sa dla karmiących piersią wlasnie.
No widzisz moze Stanley się przyzwyczaił do Twojego karmienia i tak mu jest dobrze. My od poczatku karmimy tak jak wcześniej opisałam i Charliemu pasuje ale rzadko prosi o druga pierś a jak juz to weźmie dwa łyki i śpi.
My tez mielismy nic do kitu bo mały często się budził. Chyba reflux go męczył bardziej niż zazwyczaj bo robił to swoje charczenie gardłem i nad ranem ulało mu się noskiem aż musiałam go przebierać zamienialiśmy się z Danielem co 2h zeby chociaż cos pospać ale tez jesteśmy dzisiaj zombiaki to siedzimy i gramy na playu a Charlie...śpi! Oczywiście teraz to śpi i to gdzie haha -
Kurcze ja brukselkę tak rzadko jem a teraz zrobiłam taka podsmażana z bułka tarta i tak mi smakowała ale niestety nie moge :< spróbuje jeszcze raz za kilka miesięcy.
U nas tez była na drugi dzien ta zielona kupka
Paula55, Limerikowo, Carola55 lubią tę wiadomość
-
Z tego co wiem przy kp w gre wchodza tylko pigulki jednoskladnikowe, prawda?? Bo nic innego zawierajacego hormony byc nie moze gdyz ten "drugi" hamuje laktacje... Chyba ze cos poknicilam
Tyger powiedz mi czu ja dobrze rozumiem...
Jak karmisz malego np z prawej piersi i on oproznia cala i chce jeszvze to dajesz lewa, tak? Z tej troszke zje. I nast karmienie zaczynasz od lewej??
Ja tak zawsze robie. Bo po 1: na prawa mleczko musi miec czas sie naprodukowac.
A 2: przeciez nie mozna stymulowac oprozniajac tylko jedna piers...
Ja to tak rozumiem, ale jak cos to mnie poprawcie.
Tyger wspolczuje nocki jenyy. U nas noc byla ok za to od rana armagedon maly znow mial problemy brzuszkowe (a bylo juz tak cudownie)...
Wiem ze to brzuszek bo maly co chwila krzyczal (to nawet nie byl placz tylko krzyk taki mega glosny i krotki) a potem marudzil. I tak od rana...
Jak brzuszek przeszedl to maly byl tym tak zmeczony a nie mogl usnac. Do tego zaczal mi pchac rece do buzi i tu jest problem bo on nie umie ssac smoka, wczesniej nie byl potrzebny to teraz O... i musze uczqyc moje dziecko co sie ze smoclzkiem robi...
Jak by bylo malo wali kupska jedna za druga i co zje to zrobi kupe i zaraz glodny bo brzuszek pusty
Dobrze ze jutro hv przychodzi bo musze z nia pogadac...
Moj T mowi ze co chwila malemu daje cyca i nie powinien tyle jesc i sama juz nie wiem co robic... Dawac, nie dawac?!
-
Widze ze idziem leb w leb. Hurtowo ok lub hurtowo problemy
Haaha Karolek wymiata wyglada jak na tronie moj tez padl w koncu ale w wozku spi na fotelu juz by sie napewno nie zmiescil
Vix a pytalas o zageszczanie mleczka przy refluxie?? Tylko wtedy musiala bys odciagac niestety, ale podobno pomaga.
Moj T tez wlasnie na playu ciupie.
-
Paula dawaj cycka tyle ile potrzebuje! Zawsze jak chce co godzinę to niech je co godzinę. On wie co robi, najwidoczniej ma taka potrzebę dziecka na piersi nie da sie przekarmic.
Ja tez się wkurzam o ten smoczek :< bo widzę jak on nie je tylko ciągnie sobie cycka dla samego ssania czy jak go cos boli zeby się uspokoić a tak to mógłby to samo robic an smoczku ale gdzie tam... co jakiś czas próbujemy mi dawać ale on nie wie jak go ssać.
Paula on tez się tam nie mieści xD nogi ma podkurczone ale musi się tak przemęczyć do wtorku aż przyjdzie huśtawka. Hehe my gramy i małego bujamy nogą
Na zagęszczenie mleka dają gaviscon ale to trzeba dawaj w butli na co u nas nie ma szans bo mały z butelki nie pije a i po gavisconie dzieci maja zatwardzenie. A no i Charlie nie wymiotuje. Ten syrop co my mamy to lekarze dają juz po gavisconie wiec nic lepszego nie dostaniemy. Musimy przeczekać niestety nie jest aż tak zle tylko czasami się gorzej czuje.
Ehh współczuje Tiagusiowi strasznie jest słuchać jak maluszki płaczą ;( aż się serce łamie. -
No i ja takrobie Vix a moj mowi ze czytal ze z przejedzenia tez moze dziecko bolec brzuch
No i czasem tez sobie z mojej piersi smoczek urzadza szczegolnie jak go brzuszek boli...
Teraz np chwile possal i zasnal na mnie wiec sila rzeczy odpoczywam
A smoka ucze cierpliwie ten okres gdzie nie powinno dawac sie smoka minal na szczescie
A Karolek nie wyglada jak by sie meczyl, wrecz przeciwnie dobrze mu sie spi
No tak, ten proszek jedynie w butli. Pytam bo u nas dziewczyny to pokupily i jest lepiej. Ale dzieci przy refluksie ulewaly a wrecz wymiotowaly. Btw...ja myslalam ze na tym reflux polega...
-
Paula masz racje z tymi pigulkami i hormonami. przy kp tylko jednoskladnikowe, czyli plastry odpadaja.no chyba ze sa takie jednoskladnikowe.
Ja wlasnie tak karmilam jak wy piszecie. Wczoraj zaczelam inaczej i dupa.
moj Stas ciumka smoczka czasami. Zwlaszcza po karmieniu jak nie moze usnac bo jest za bardzo ciekawy.Ten smoczek go usypia
Biedny tiagus z tym brzusiem Moj tez tak ma ale dzieki Bogu rzadko.
Charlie ma wygode jak sie patrzy vixen a kiedy ci te tabletki przyjda?
Paula ja sie zgadzam z vixen. Dawaj malemu tyle ile on chce. Tak jak mowisz, czeste kupki to czesciej brzuszek pusty i czesciej trzeba karmic. Wszystko sie unormuje.
moj lobuz nie chce spac. Juz dwa karmienia a on dalej gada i sie smieje. A ja chcialam do kuchni choc zajrzec -
Paula Charlie bardziej ma symptomy 'silent reflux' czyli podchodzi do gardła i wraca. Czyli dla maluszka jeszcze gorzej bo ten kwas żołądkowy podrażnia gardło dwa raz
Mały przed syropem nie wymiotował aż tak dużo bo moze dwa razy dziennie, nie po każdym jedzeniu. Jak dostał syrop to bardzo sporadycznie - np 5 minut temu wyrzygał dwa cycki... Ehh. No ale to nie zdarza się często na szczescie. Wiec syrop pomaga.
Tabletki juz mu daje. Maja tydzien zeby pomoc. Zobaczymy.
-
Dziewczyny thx za rady!! Tak bede robic. Bedzie cyc na rzadanie. Juz wytlumaczylam to Tomkowi.
Jutro pogadam hv jeszcze.
Teraz rozumiem Vix. Czyli wasz reflux jest troche inny niz ja myslalam. Tym bardziej zal maluszka. Oby tabletki pomogly. Ehh nie ma nic gorszego niz patrzec na cierpienie swojego dziecka. Ale nasze chlopaki sa mega dzielne i maja dzielne mamy
Tyger zapytam czy sa takie plastry ale watpie. Chyba zostana tab do czasu jak nie bede karmic...
A Stanley to maly smieszek. Dawajcie czesciej fotki chlopcow bo uwielbiam ich ogladac
A my dzis mielismy szalone popoludnie. Po moim wpisie maly zjadl i zasnal mi na klacie wiec zdrzemnelam sie z nim. Po czym budzi mnie T ze jedzie ogladac auto...
(Planowalismy zmienic ale po zakupie domku...)
Mial jechac z kolega ale ten nie mogl wiec na spiocha ubralam Tiagusia i pojechalismy razem. 45 min w jedna str
Maly spal.
Na miejscu okazalo sie ze autko super i w dobrej cenie i zdecydowalismy ze bierzemy haha. Chyba najszybsza decyzja w naszym zwiazku jutro T jedzie je odebrac z kolega szal cialLimerikowo lubi tę wiadomość