X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen no to daj znac po szpitalu co powiedzieli na ta plesniawke.
    Kev nie zartowal z ta lampka. Mowi ze to bedzie powod zebyscie nas odwiedzili :D Tak mi szkoda Karolka bo biedactwo sie meczy. Wiesz cos mi przyszlo na mysl. Czy to jego ulewanie nie ma czegos wspolnego z kotkami. Czy to nie jest jakas reakcja na siersc na przyklad. Mam nadzieje ze nie ale moze warto poczytac bo ja sie nie znam I tak zgaduje. Mysle o Karolku teraz czaly czas bo to taki smieszek kochany a czasami nie moze sie smiac bo sie denerwuje jal mu zle.

Carola mam nadzieje ze uda nam sie tez spotkac kiedy w wiekszym gronie bo to niesamowite uczucie jest jak cos wirtualnego przeradza sie w real I to taki mily :D

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Tyger a powiedz mi skąd masz ten sweterek w którym wychodziłaś? Bo bardzo mi się spodobał :)
    Aliexpres.com -to sa rzeczy z chin, bardzo tanie. Niektore sa tragiczne ale jak sie czyta komentarze to mozna kupic takie super jakosci a nawet oryginaly. Ja tam kupilam buty Merrell oryginalne za £25. Przesylka jest czesto free. Jedyny minus to dlugi czas oczekiwania na dostawe.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger poczytam na ten temat ale Karola reflux potwierdziła H.V i lekarz a i wszyściutkie symptomy na to wskazują. Teraz był tydzien bez syropu i dzisiaj jest dużo gorzej. A no i polepszyło mu się jak dostał syrop wiec watpię ze to alergia.

Mi się najbardziej podoba jak Stanley śpi słodko na pleckach i jak gadał z tatusiem. W ogole śmiesznie tak bo Kev jest taki wielki facet, tzn wiesz wyglada jak twardziel :D a do maluszków ma takie super podejście. Taki kochający, super tata :D

tyger lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz sobie obczaje ta stronkę bo chętnie bym sobie taki kupiła :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne kobietki z was, fotki przesłodkie śliczne :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 07:03

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :) ale super ze wasze spotkanie sie udało. Bardzo milo mi was widziec razem, jesteście takie sliczne mamuśki ;). I chłopcy super wyglądają razem :) jak pod rosną to będą sie świetnie razem bawić. I wasi mężczyźni jacy cudowni tatusiowie :). Kev to faktycznie kawal chłopa :).
    Biedny Karolek :/ musi go straszne meczyc ten reflux, takie slodkie maleństwo a musi tyle cierpieć. Niech mu szybko minie i reflux i plesniawka, bidulek :*.

A ja dzis ostatni dzien w pracy zaliczyłam :). Czuje sie cudownie z tym ze juz nie musze wstawac rano, moge dluzej pospac, odpocząć. W końcu wezne sie za pranie ciuszków i prasowanie. Moment zleci i Danielek bedzie z nami. Az zaczynam sie troche bac porodu. .. staram się nie myslec i nie nastawiac na nic. Co ma byc to bedzie ale jakis strach we mnie siedzi, pewnie w kazdej z was był. A pogoda dzis straszna wieje pada, az sie poslizgnelam jak szlam na autobus i na kolano upadlam :(. Dobrze ze tylko na kolano :). Jutro siedze w domu i nie wystawie nosa na zewnątrz :P. Bede spala do 11 taka pogoda okropna.

tyger, Carola55 lubią tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :)
    Malwinko teraz bedziesz mogla odpoczac I zajac sie soba I przygotowac na przyjscie na swiat twojego synka.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie się zważyłam i ważę kilogram mniej niż przed ciaza :O ale jaja. Wszystko przez to karmienie piersią chyba bo w tym tygodniu dwa razy mielismy dominos na obiad :D haha
    Moi rodzice nas odwiedzili wieczorem i macocha mowi ze strasznie wychudlam. Ja jakos tego nie widzę...xD
    Od dzisiaj zaczęłam sobie robic super zdrowe napoje zeby nadrobić z witaminami. Pierwszy był awokado, szpinak, mleko ryżowe i nasiona chia a na kolacje maliny, banan, mango, mleko ryżowe i nasiona chia i bazylia. Nomnomnom.

W ogole to nie pojechaliśmy do szpitala bo mały strasznie się czuł. Jego reflux był dzisiaj najgorszy niż kiedykolwiek :( tak strasznie krzyczał z bólu ze musieliśmy mu przebrać pieluszkę na stojąco bo nie dało się go położyć. Normalnie aż się serce kraja, ehh... Wiec dajemy mu syrop znowu i dużo ulał ale samo mleko i juz nie płakał wiec juz jest lepiej. Teraz śpi słodko u tatusia.
    O plesniawke do lekarza jutro rano bede dzwonić.

• Vixen Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina korzystaj z tych wolnych chwil ;) odpoczywaj jak najwiecej i nie myśl o porodzie. Ja się w ogole nie bałam i mimo ze było dla mnie strasznie to pozytywne nastawienie bardzo dużo pomogło. I uważaj na siebie :-*

Malwina89 lubi tę wiadomość

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny:)

Ale sie u Was dzieje. Vix i Tyger super ze udalo Wam sie spotkac. Milo Was widziec razem. W ogole widze ze nasi forumowi chlopcy ladnie rosna i przybieraja na wadze. Slodkie Maluszki:)

Vixen bardzo mi szkoda Twojego syneczka :( biedny tak sie meczy z tym cholernym refluxem, az sie przykro czyta :( Oby mu sie jak najszybciej polepszylo.

Krysti gratuluje pierwszych ruchow:) Ciesz sie nimi poki jeszcze sa delikatne i lagodne , bo moj synal juz ma tyle sily ze jak czasem przywali to mnie zegnie w pol.

Malwina zazdroszcze wolnego:) W koncu bedziesz miala wiecej czasu dla siebie i przygotowania do porodu.

A ja tez musze sie pochwalic ze jeszcze do piatku i zaczynam wyczekiwany urlop macierzynski :) Pranie dla Synka juz zaczelam, ale jeszcze z 5 pralek sie uzbiera do wstawienia...najgorsze bedzie prasowanie...No coz dam rade i mam nadzieje ze moj synek nie bedzie sie za bardzo spieszyl na swiat, zebym zdazyla wszystko dla niego przygotowac.

Milego dnia

Malwina89, Krysti lubią tę wiadomość

zem3anlife279ij4.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuchna to jeszcze tylko 4 dni :) i zleci ci miesiac raz dwa i Milanek bedzie z wami. Ja bym nie dała rady tak długo pracować, podziwiam Cię!

Ja wstalam o 10 :P cos dluzej spac nie moglam. Zjadlam sniadanko i zaraz biore sie za porządki i obiadek :). A co u was? Vixen jak czuje sie Karolek? Jak minęły wam nocki?

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinko, ale masz fajnie, ze zaczelas juz urlop macierzynski! Teraz juz mozesz tylko oczekiwac bez dodatkowych stresow na rozwiazanie.

Ja wspomnialam mezowi wczoraj do kiedy chce pracowac a on na to, ze to za dlugo i zebym najlepiej skonczyla po swietach (mam termin na 13 lutego), no wiec tydzien sobie na pewno szybciej skoncze - tzn pewnie w polowie stycznia, no chyba ze maz bedzie nalegal jedak aby bylo to po swietach. Ja daleko dojezdzam do pracy i jazda samochodem i stanie w korkach sa dla mnie najgorsze. Juz tez nie moge sie doczekac swojego urlopu i tylko co rusz ogladam zeczy, ktore juz kupilam dla maluszka ...:)

Asiuchna to ty juz teraz jestes nastepna w kolejnsci ... fajnie, ze tez zaraz zaczniesz swoj urlop.
    A tak sie jeszcze zastanawiam na kiedy Migotka miala termin, dawno jej tu nie bylo.

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Malwinko, ale masz fajnie, ze zaczelas juz urlop macierzynski! Teraz juz mozesz tylko oczekiwac bez dodatkowych stresow na rozwiazanie.

Ja wspomnialam mezowi wczoraj do kiedy chce pracowac a on na to, ze to za dlugo i zebym najlepiej skonczyla po swietach (mam termin na 13 lutego), no wiec tydzien sobie na pewno szybciej skoncze - tzn pewnie w polowie stycznia, no chyba ze maz bedzie nalegal jedak aby bylo to po swietach. Ja daleko dojezdzam do pracy i jazda samochodem i stanie w korkach sa dla mnie najgorsze. Juz tez nie moge sie doczekac swojego urlopu i tylko co rusz ogladam zeczy, ktore juz kupilam dla maluszka ...:)

Asiuchna to ty juz teraz jestes nastepna w kolejnsci ... fajnie, ze tez zaraz zaczniesz swoj urlop.
    A tak sie jeszcze zastanawiam na kiedy Migotka miala termin, dawno jej tu nie bylo.
    Ale by było jak byś 14 lutego urodziła w valentines day :D

Carola55 lubi tę wiadomość

• tyger Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nam sie juz niedlugo zacznie dopingowanie :D I lada moment bedziemy mialy kolejne forumowe dzieciaczki. Nie moge sie doczekac <3

Moj Slodziak spal wczoraj cala droge z Aberdeen i w domku sie troszke przebudzil, pojadl, kapiel, znowu pojad i padl. Myslalam ze nie bedzie spal w nocy bo sie w aucie wyspal ale nawet nie bylo zle.
    I dzis tez spi ale to chyba przez pogode. Strasznie szaro i depresyjnie za oknem wiec sie zawinelam z nim na sofie i razem sobie drzemalismy. Chlopaki w szkole wiec mielismy upragniona cisze i spokoj :)

Vixen jak sie Charlie dzis czuje?

Krysti lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja dziś tez miałam spodkanie z położną po chwalila mnie ze mam super wyniki :) uśmiałam się z nią bo ona taka pocieszna jest :) hihi Wagę sprawdzilam i caly czas waga moja taka sama 64 kg :) nic nie tyje a brzuch rosnie :) połozna mowi ze świetnie wygladam :) super babka mocz ok .Mam pytanko czy się szczepilyscie na Grypę w ciązy .Dzień minoł spokojnie troszkę mnie glowa zaczela boleć ale juz przeszlo mi ,od tej pogody tak jak tyger pisze ze depresyjnie za oknem nic tylko ksiązki trza bedzie w ruch wziąsc i zacząc czytać :) I pelny relax .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 20:20

tyger, loszcz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger mnie na ostatku :) bedziecie wszystkie dopingować ale chrzest dostanę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 20:53

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie szczepilam sie na grype, tylko na krztusiec sie szczepilam.

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dobrych wynikow :) oby tak całą ciążę było pieknie :). Moja waga tez dlugo stala w miejscu. Teraz 7 kg przytyłam nie jest zle :)

Krysti lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina89 wrote:
    Ja nie szczepilam sie na grype, tylko na krztusiec sie szczepilam.
    No ja myslę ze nie potrzebuje się szczepić jeszcze zadzwonie do wojka lekarza to mi wiecej info powie czy warto czy nie .

• Vixen Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuchna kurde toż to zaraz bedziesz rodzic :D nie moge się doczekać aż napiszesz do nas wiadomość 'dziewczyny zaczyna się!' haha :D odpoczywaj i dużo spij te ostatnie tygodnie :)

Carola jeśli mozesz wcześniej odejść to czemu nie :) ja chciałam jak najpóźniej zeby jak najdłużej dostawać pełna wypłatę ale byłam zmuszona odejść miesiąc przed terminem i swietnie było miesiąc przeleżeć na kanapie <3 haha

Malwina u Ciebie tez ostatnia prosta. Tak przyjemnie patrzeć mi na wasze suwaczki. Te ostatnie tygodnie są takie fajne, juz tak bliziutko do końca i poznania swojego dzieciaczka.

Krysti super ze wszystko u Ciebie ok i jesteście zdrowi :)

Krysti lubi tę wiadomość

‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ