X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    Paula, vixen, limerkowo, czy wasze pociechy tez tak szybko jedza I oprozniaja cyce? Jeszcze niedawno moj wisial na cycu dobre 20minut a teraz chwila I jest najedzony a cyc pusty.
    moja teraz oproznia butle i to tez b szybko, ma dobry spust:--))

Paula55, Krysti, tyger lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, dobrze ze kryzys z jedzeniem zazegnany.

Krysti, ciesze sie ze juz czujesz swojego maluszka. Do mnie doszlo, ze naprawde jest we mnie maly czlowiek jak zaczelam czuc swojego synka i to uczucie naprawde daje duzo radosci, u ciebie tez sie pewnie bedzie ono nasilac :)

Krysti lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Paula, dobrze ze kryzys z jedzeniem zazegnany.

Krysti, ciesze sie ze juz czujesz swojego maluszka. Do mnie doszlo, ze naprawde jest we mnie maly czlowiek jak zaczelam czuc swojego synka i to uczucie naprawde daje duzo radosci, u ciebie tez sie pewnie bedzie ono nasilac :)
    Teraz na wieczór bąbelkowanie takie glosne mialam czuje ze się tam coś dzieje :) juz czuc częsciej fajnie :)

Carola55, tyger lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajną stronke znalazłam :) http://www.szkolakarmienia.pl/

loszcz lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i jak reszta dnia? Jak tam Tiaguś się czuje na większej ilości mleczka? :)

Mi się chyba wlasnie zaczyna okres oO kurcze zapomnialam o nim :/ łeee

A Charlie chyba ma oral thrush. Pisałam z koleżanka położna i wspomniałam ze mały jest niespokojny na cycku i kazała sprawdzić. Ma takie białe na języku którego nie da się palcem zetrzeć. Jutro bede dzwonić na nhs24 zeby nam dali coś na to. I moze bedzie znowu normalnie jadł.

• Vixen Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie przestawić zegarki :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vix no dzien super :) maly mal 2 drzemki plus jedna na rekach przed kapiela.
    "Ogladal" z tata mecz i pieknie sie bawil.

Vix chodzi ci o plesniawku??? Bo nie chce mi sie. Po necie szukac co to takiego.

Wogole to synus kochany przespal 5 h dzis :) mamy dopiero 1 karmionko :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dobrze ze mleczko jest i wszystko ok. Ja tez tak mam czasami a potem nagle rzeka mleka.
    Moj synus tez przespal 5h a teraz drugie karmienie po 3h. Wogole to jest juz lepieej wieczorami bo po kapieli I cycu sam zasypia dosc szybko.
    Vixen Stanley tez ma bialy jezyk. Musze rano to sprawdzic.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez teraz drugie karmionko i zmiana pieluszki :) widze ze nasi chlopcy wstaja o podobnych godz :)
    Jest ok bo odciagnelam sobie po pierwszym karmieniu 100 :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak po polsku to pleśniawka, wlasnie sprawdziłam.
    Ma taki delikatny nalot ale nie schodzi pod palcem :/

My tez super nocka :D Dwa karmienia i pierwsze spanie 4h. Czyżby nam się chłopaki ogarnęły ze spaniem?
    Teraz moj kurczaczek juz się obudził i sobie gadamy w łożku. Uwielbiam jego śmiech <3 najpiękniejszy odglos.

Ja to chyba mleka robię tyle ile mały zjada bo praktycznie nigdy nie mam nabrzmiałych piersi. Tylko czasem wlasnie w nocy jak jest dłuższa przerwa to się przelewa.

Tyger dalej myślisz ze bedziesz na 12? :) nie moge się was doczekać!

tyger lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vix plesniawki bola wiesz o tym?? Koniecznie Karolek powinien dostac leki.
    No i ty tez sie powinnas pokazac lekarzowi bo wiekszosc plesniawek u niemowlakow pochodzi z sutkow mamy a wyedy dla niej leczenie tez jest konieczne :) ale pewnie o tym wiesz :)
    Niektorzy przecieraja tez buzie sterylnym gazikiem zeby sie ich pozbyc.
    No i przedewszystkim dzieci nie powinny brac rak do buzi tylko jak to zrobic??

Jak u was postepy w smoczkowaniu??

Ja tez juz nie mam nabrzmialych. No moze troszke w nocy ale wtedy wlasnie szybko sciagam mleczko i mam na potem :) a maly doi cyca :)

Dziewczeta udanego wspolnego dńia i liczymy na jakies foty :) oczywiscie zazdroszcze ze sie spotykacie :P

My dzis mamy gosci ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie mam ale boje się wlasnie ze mały mi to przekaże :<
    No wlasnie jak napisałam tej koleżance położnej o tym ze tak szaleje na cycku to ona pierwsze co zapytała czy nie ma plesniawki wiec mi się wydaje ze go boli, tak jak mówisz Paula :/
    Dzwoniłam na nhs24 i mamy pojechac do apteki zeby farmaceuta potwierdził ze to to i nas wyślą wtedy do szpitala po lekarstwo.
    Wiec mam nadzieje ze szybko mu pomoże.

My wlasnie czekamy na Tyger i Stanley'a :) pisali ze zaraz beda.

Carola55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby kochana mu pomoglo!!! Biedny, jak nie reflux to plesniawki :( ehh takich amluchow wszystko sie tak latwo chwyta:/

Czekamy na fotorelacje ze spotkania haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brzuch tez się deformuje :D spie na lewym to taki z lewej wybrzuszony haha bardziej poruszalam brzuszkiem juz równy :)ale jeszcze nie az tak równy :) dzidzia siedzi z lewej stronki :)

tyger lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foty koniecznie mamcie muszą byc :)

tyger lubi tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, no ja tez czekam na fotki, super ze sie spotykacie!

Moj A dzisiaj pracuje wiec weekend spokojny i sama siedze, oczywiscie wykorzystuje czas aby sie pouczyc ...
    Milego dnia zycze, szczegolnie jesli macie gosci!

tyger lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wlasnie wracamy do domku po wizytach. Musze wam powiedziec, ze Vixen w rzeczywistosci jest jeszcze ladniejsza niz na zdjeciach a Karolek jest przeslodki, wydaje swietne dzwieki, gada, super radzi sobie z wkladaniem raczek do buzki. A ja nawet dostalam od niego piekny usmiech na dzien dobry. Vixen jest cudowna mamusia I tak dzielnie walczy z ulewaniem. Tatus tez jest bardzo zaangazowany w opieke nad skarbem.
    Kev tez jest pod wrazeniem. Bardzo was polubil I mowi ze jestescie bardzo inteligentna para I bardzo dojrzala.
    Ogolnie cudowny dzien.
    Fotki mam w aparacie wiec postaram sie je wrzucic najszybciej jak sie da.
    Dzieki Vixen. Nie mogesie doczekac kolejnego spotkania :)

Carola55, Malwina89 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29q0bqs.jpg

fvgtok.jpg

2pplvkp.jpg

Dziewczyny nie moge się doczekać aż wszystkie się spotkamy bo tak swietnie było poznać Tyger i jej chłopakow słodkich :D szkoda tylko że tak krótko :(
    Czulam się jakbyśmy się znali kupę lat i Kev jest świetny. Powiedz mu ze jeśli nie żartował z tą lampka to ja bym bardzo chciała czerwoną ;) nie moge się doczekać kolejnego razu!

My mamy spotkanie w szpitalu na 7.20pm z ta pleśniawka. I mały dzisiaj dużo ulewa i od popołudnia widzę ze zle się czuje wiec syrop wrócił :/ ehh

Carola55, tyger, Krysti, Limerikowo, Malwina89 lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger a powiedz mi skąd masz ten sweterek w którym wychodziłaś? Bo bardzo mi się spodobał :)

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger, Vixen, no super widziec was razem na zdjeciach i z dzieciaczkami i mezami - tak fajnie wygladacie, dzieki za fotki, na pewno mialyscie fajne spotkanie. A maluszki jak, spaly czy sie zapoznaly :)?
    Mam nadzieje, ze jak juz bede miala swojego syneczzka to spotkamy sie w podobnym ale i wiekszym gronie.

Vixen, dobrze ze tak szybko macie spotkanie na te plesniawki, oby wszystko dalo sie szybko wyleczyc.

na9fxa5.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ