X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ze na zółtaczke nie szczepią to jestem pod wrazeniem i nawet się ciesze :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no to jak bedziesz latac do Pl to spoko.
    Wiesz ja nie dala bym rady leciec sama teraz i znow za 6 tyg a moj T nie ma na tyle urlopu.

Ale w Pl zoltaczka jest w podst kalendarzu szczepien.
    Tu ńie ma.

A czemu masz miec cc??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory nie mialam zadnych szczepien, polozna cos wspomniala na poczatku o grypie, ostatnio nie, ale widze sie z nia w piatek. Pamietam jak kiedy sie szczepilam w pracy, to potem sie strasznie rozchorowalam, ze przez dwa tyg mnie trzymalo wiec nie wiem czy bede ryzykowac ... odpukac 6 miesiac leci bez zadnych chorob, tyle ze glupi okres idzie, no ale na razie nie kracze.

Jutro z pracy mamy team event w St Andrews, srednio mi sie chce taki kawal jechac, ale pewnie bedzie fajnie jak zazwyczaj ...

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artykuł o szczepionkach - http://wszystkoconajwazniejsze.pl/jennifer-raff-cala-prawda-o-szczepionkach/
    Każdy robi jak uważa oczywiście ale ja szczepię z takich powodów :)

Krysti lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepionka na grypę nie ma w sobie żywych wirusów wiec od niej się nie choruje. Wcześniejsze szczepionki miały ale te co teraz sa juz nie.

Krysti lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie szczepilam i pomoglo :) raz jeden nie bylam chora a tak to 2 razy do roku :) i nic mi nie bylo :P
    Ile ludzi tyle opini :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola jasne ze jedz :) korzystaj kochana

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie jedyna wada szczepionek to rtec ktora mieli wycofac a nie wycofali :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vix to samo czytalam ostatnio :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na żółtaczkę typu B szczepią kiedy jest ryzyko czyli jeśli matka ma wirusa którego podczas porodu moze przekazać dziecku.

• Vixen Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thiomersal is no longer used in any of the vaccines routinely given to babies and young children in the NHS childhood immunisation programme. - to jest ze strony nhs. Czyli żadne z tych szczepionek które sa w programie nie zawierają rtęci.

Krysti lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczepionka 6w1 tzw hexa w 6lub 8tyg zycia dziecka zawiera szczepienie na zoltaczke typu b
    potem zajrze w dade ksiazeczke zdrowia dziecka co mala dostala od razu w szpitaluw PL
    pytano mnie pisemnie o zgode, pamietam cos ze wit k dostala i na gruzlice

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 20:49

Krysti lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Aa no to jak bedziesz latac do Pl to spoko.
    Wiesz ja nie dala bym rady leciec sama teraz i znow za 6 tyg a moj T nie ma na tyle urlopu.

Ale w Pl zoltaczka jest w podst kalendarzu szczepien.
    Tu ńie ma.

A czemu masz miec cc??
    Ja mam problem z sercem i z cisnieniem tętniczym i jak napomkłam poloznej wczoraj ze chce rodzić w wodzie to mówiła do mnie ze być może będe miec Cesarkę co mnie zdziwiło ale pocieszyła i mówi ze to juz lekarz zdecyduje ,i cisnienie pod stałą kontrolą mam mieć .Ale midwife mówila mi ze dziewczyna jedna miala to samo co ja i mówi ze cisnienie miała dobre :)Ja tez mam dobre caly czas .Leczyłam się .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 21:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Szczepionka na grypę nie ma w sobie żywych wirusów wiec od niej się nie choruje. Wcześniejsze szczepionki miały ale te co teraz sa juz nie.
    Vixen pocieszylaś :)

• Vixen Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo u nas jest 5:1 i nie ma w niej na żółtaczkę. Jest diphtheria, tetanus, whooping cough,polio and Hib (czyli Haemophilus influenzae type b).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 21:14

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vix ja dzis tez czytalam na ktorejs str ale ja nie czytalam tego co oni pisza tylko sklad szczepionki.
    Bo wiesz... W Pl tez pisza ze nie zawiera tego czy tamtego ale jak przeczytasz sklad to co innego wychodzi :/ i tu jest pies pogrzebany...

Limerikowo a ty szczepilas w Pl prawda??? No i tam wlasnie szczepia na wzw B. A tu nie ma tego w wykazie.

A to rozumiem Krysti. To sa chyba ewidentne wskazania do cc. Moja kolezanka ktora miala problemy z cisnieniem miala 2 cesarki ale wiadomo ze lekarz zdecyduje :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Krysti tak jak mówisz zeby dostać flu jab trzeba byc zdrowym dlatego ja wyżej pisałam ze wlasnie miałam isc a boli mnie gardło :/ wiec muszę przeczekać.

Krysti lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vix kazda szczepionka ktora zawiera tiomersal - zawiera rtec... A z tego co wiem to podawane tu zawieraja ten skladnik :/
    Mozesz sobie to spr proszac o ulotke szczepionki.
    W Pl dostepne sa szczepionki bez tiomersalu ale trzeba sobie za nie zaplacic i extra zamowic w aptece a potem w expresowym tempie odebrac o od razu podac dziecku.

Mozesz sobie poczytac sklady poszczegolnych szczepionek i producentow na tej stronie:
    http://vaccines.procon.org/view.resource.php?resourceID=005206

No chyba ze tu o dziwo tez stosuja akurat tych producentow co w Pl. Ja osobiscie tego nie spr bo nie poprosilam o ulotke bo przyznam sie ze i tak by to u nas nic nie zmienilo bo nie polece do Pl na szczepienia :/
    Ale warto wiedziec takie rzeczy na przyszlosc... :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przed KAZDA szczepionka trzeba byc idealnie zdrowym!
    Nawet katar jest przeciwskazaniem :/

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na tej stronce co podałaś nie ma rtęci w tych szczepionkach co maja dostać nasze maluchy.
    Tak jak mówisz, moze w Polsce jest.

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ