Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja do tej pory nie mialam zadnych szczepien, polozna cos wspomniala na poczatku o grypie, ostatnio nie, ale widze sie z nia w piatek. Pamietam jak kiedy sie szczepilam w pracy, to potem sie strasznie rozchorowalam, ze przez dwa tyg mnie trzymalo wiec nie wiem czy bede ryzykowac ... odpukac 6 miesiac leci bez zadnych chorob, tyle ze glupi okres idzie, no ale na razie nie kracze.
Jutro z pracy mamy team event w St Andrews, srednio mi sie chce taki kawal jechac, ale pewnie bedzie fajnie jak zazwyczaj ... -
Thiomersal is no longer used in any of the vaccines routinely given to babies and young children in the NHS childhood immunisation programme. - to jest ze strony nhs. Czyli żadne z tych szczepionek które sa w programie nie zawierają rtęci.
Krysti lubi tę wiadomość
-
szczepionka 6w1 tzw hexa w 6lub 8tyg zycia dziecka zawiera szczepienie na zoltaczke typu b
potem zajrze w dade ksiazeczke zdrowia dziecka co mala dostala od razu w szpitaluw PL
pytano mnie pisemnie o zgode, pamietam cos ze wit k dostala i na gruzliceWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 20:49
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Aa no to jak bedziesz latac do Pl to spoko.
Wiesz ja nie dala bym rady leciec sama teraz i znow za 6 tyg a moj T nie ma na tyle urlopu.
Ale w Pl zoltaczka jest w podst kalendarzu szczepien.
Tu ńie ma.
A czemu masz miec cc??Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 21:12
-
nick nieaktualny
-
Vix ja dzis tez czytalam na ktorejs str ale ja nie czytalam tego co oni pisza tylko sklad szczepionki.
Bo wiesz... W Pl tez pisza ze nie zawiera tego czy tamtego ale jak przeczytasz sklad to co innego wychodzi i tu jest pies pogrzebany...
Limerikowo a ty szczepilas w Pl prawda??? No i tam wlasnie szczepia na wzw B. A tu nie ma tego w wykazie.
A to rozumiem Krysti. To sa chyba ewidentne wskazania do cc. Moja kolezanka ktora miala problemy z cisnieniem miala 2 cesarki ale wiadomo ze lekarz zdecydujeKrysti lubi tę wiadomość
-
Vix kazda szczepionka ktora zawiera tiomersal - zawiera rtec... A z tego co wiem to podawane tu zawieraja ten skladnik
Mozesz sobie to spr proszac o ulotke szczepionki.
W Pl dostepne sa szczepionki bez tiomersalu ale trzeba sobie za nie zaplacic i extra zamowic w aptece a potem w expresowym tempie odebrac o od razu podac dziecku.
Mozesz sobie poczytac sklady poszczegolnych szczepionek i producentow na tej stronie:
http://vaccines.procon.org/view.resource.php?resourceID=005206
No chyba ze tu o dziwo tez stosuja akurat tych producentow co w Pl. Ja osobiscie tego nie spr bo nie poprosilam o ulotke bo przyznam sie ze i tak by to u nas nic nie zmienilo bo nie polece do Pl na szczepienia
Ale warto wiedziec takie rzeczy na przyszlosc...