X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ze na zółtaczke nie szczepią to jestem pod wrazeniem i nawet się ciesze :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no to jak bedziesz latac do Pl to spoko.
    Wiesz ja nie dala bym rady leciec sama teraz i znow za 6 tyg a moj T nie ma na tyle urlopu.

Ale w Pl zoltaczka jest w podst kalendarzu szczepien.
    Tu ńie ma.

A czemu masz miec cc??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory nie mialam zadnych szczepien, polozna cos wspomniala na poczatku o grypie, ostatnio nie, ale widze sie z nia w piatek. Pamietam jak kiedy sie szczepilam w pracy, to potem sie strasznie rozchorowalam, ze przez dwa tyg mnie trzymalo wiec nie wiem czy bede ryzykowac ... odpukac 6 miesiac leci bez zadnych chorob, tyle ze glupi okres idzie, no ale na razie nie kracze.

Jutro z pracy mamy team event w St Andrews, srednio mi sie chce taki kawal jechac, ale pewnie bedzie fajnie jak zazwyczaj ...

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artykuł o szczepionkach - http://wszystkoconajwazniejsze.pl/jennifer-raff-cala-prawda-o-szczepionkach/
    Każdy robi jak uważa oczywiście ale ja szczepię z takich powodów :)

Krysti lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepionka na grypę nie ma w sobie żywych wirusów wiec od niej się nie choruje. Wcześniejsze szczepionki miały ale te co teraz sa juz nie.

Krysti lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie szczepilam i pomoglo :) raz jeden nie bylam chora a tak to 2 razy do roku :) i nic mi nie bylo :P
    Ile ludzi tyle opini :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola jasne ze jedz :) korzystaj kochana

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie jedyna wada szczepionek to rtec ktora mieli wycofac a nie wycofali :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vix to samo czytalam ostatnio :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na żółtaczkę typu B szczepią kiedy jest ryzyko czyli jeśli matka ma wirusa którego podczas porodu moze przekazać dziecku.

• Vixen Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thiomersal is no longer used in any of the vaccines routinely given to babies and young children in the NHS childhood immunisation programme. - to jest ze strony nhs. Czyli żadne z tych szczepionek które sa w programie nie zawierają rtęci.

Krysti lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczepionka 6w1 tzw hexa w 6lub 8tyg zycia dziecka zawiera szczepienie na zoltaczke typu b
    potem zajrze w dade ksiazeczke zdrowia dziecka co mala dostala od razu w szpitaluw PL
    pytano mnie pisemnie o zgode, pamietam cos ze wit k dostala i na gruzlice

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 20:49

Krysti lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Aa no to jak bedziesz latac do Pl to spoko.
    Wiesz ja nie dala bym rady leciec sama teraz i znow za 6 tyg a moj T nie ma na tyle urlopu.

Ale w Pl zoltaczka jest w podst kalendarzu szczepien.
    Tu ńie ma.

A czemu masz miec cc??
    Ja mam problem z sercem i z cisnieniem tętniczym i jak napomkłam poloznej wczoraj ze chce rodzić w wodzie to mówiła do mnie ze być może będe miec Cesarkę co mnie zdziwiło ale pocieszyła i mówi ze to juz lekarz zdecyduje ,i cisnienie pod stałą kontrolą mam mieć .Ale midwife mówila mi ze dziewczyna jedna miala to samo co ja i mówi ze cisnienie miała dobre :)Ja tez mam dobre caly czas .Leczyłam się .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 21:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Szczepionka na grypę nie ma w sobie żywych wirusów wiec od niej się nie choruje. Wcześniejsze szczepionki miały ale te co teraz sa juz nie.
    Vixen pocieszylaś :)

• Vixen Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo u nas jest 5:1 i nie ma w niej na żółtaczkę. Jest diphtheria, tetanus, whooping cough,polio and Hib (czyli Haemophilus influenzae type b).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 21:14

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vix ja dzis tez czytalam na ktorejs str ale ja nie czytalam tego co oni pisza tylko sklad szczepionki.
    Bo wiesz... W Pl tez pisza ze nie zawiera tego czy tamtego ale jak przeczytasz sklad to co innego wychodzi :/ i tu jest pies pogrzebany...

Limerikowo a ty szczepilas w Pl prawda??? No i tam wlasnie szczepia na wzw B. A tu nie ma tego w wykazie.

A to rozumiem Krysti. To sa chyba ewidentne wskazania do cc. Moja kolezanka ktora miala problemy z cisnieniem miala 2 cesarki ale wiadomo ze lekarz zdecyduje :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Krysti tak jak mówisz zeby dostać flu jab trzeba byc zdrowym dlatego ja wyżej pisałam ze wlasnie miałam isc a boli mnie gardło :/ wiec muszę przeczekać.

Krysti lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vix kazda szczepionka ktora zawiera tiomersal - zawiera rtec... A z tego co wiem to podawane tu zawieraja ten skladnik :/
    Mozesz sobie to spr proszac o ulotke szczepionki.
    W Pl dostepne sa szczepionki bez tiomersalu ale trzeba sobie za nie zaplacic i extra zamowic w aptece a potem w expresowym tempie odebrac o od razu podac dziecku.

Mozesz sobie poczytac sklady poszczegolnych szczepionek i producentow na tej stronie:
    http://vaccines.procon.org/view.resource.php?resourceID=005206

No chyba ze tu o dziwo tez stosuja akurat tych producentow co w Pl. Ja osobiscie tego nie spr bo nie poprosilam o ulotke bo przyznam sie ze i tak by to u nas nic nie zmienilo bo nie polece do Pl na szczepienia :/
    Ale warto wiedziec takie rzeczy na przyszlosc... :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przed KAZDA szczepionka trzeba byc idealnie zdrowym!
    Nawet katar jest przeciwskazaniem :/

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na tej stronce co podałaś nie ma rtęci w tych szczepionkach co maja dostać nasze maluchy.
    Tak jak mówisz, moze w Polsce jest.

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ