X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekjemy Tyger :) noo on lubi pozowac haha. A rekami strasznie wymachiwal ja zobaczyl aparat.

Co do szczepien tylko ostatnie slowo z mojej str...
    Vix zaden lekarz/ polozna nie powie ci ze szczepienie jest zle bo poprostu nie moga tak powiedziec.
    Choc prywatnie sie zdarza ze powiedza jak jest naprawde...
    Wystarczy przeczytac sklad pierwszej lepszej szczepionki.... Tylko trzeba miec o tym blade pojecie. Ja z reguly mam tak ze sie interesuje co podaje dziecku czy sobie samej ( choc dla siebie zadziej ) szukam info, dociekam bo chce miec swiadomy wybor...
    Ja nie jestem przeciw- absolutnie. Zaluje tylko ze tym razem wiedzac co to za syf nie mialam wyboru i to mnie boli :(

Tyger no to niezla mixtura haha :) ale ja lubie takie napoje :)
    I udanego dnia dla was ;)

Vix jak u was walka z plesniawkami?? Macie lek. Ty i Karolek??

Aaa no i wypas fotki Tyger!!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Hej cioteczki skonczylem juz 2 miechy :)
    3rt3hphhqdwq_t.jpg
    Ale Przystojniaczek :) <3 jaki poważny hihi

Carola55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci juz takie duże jej :) juz bym tez chciała trzymać moje maleństwo na rączkach :) Ja przez pierwsze miesiące bede miec mamę moją emerytke szkolną ona to 30 lat miedzy dziećmi była w szkole i 6tke nas uchowała spryciula do żłobka mnie dała jako małe dziecko :) Brata tez :) reszta do szkół chodziła juz :) siostry starsze odbierały ze żłobka bo mama pracowała tata na Bawari w Niemczech całe moje dzieciństwo . To były czasy szklana butelk czasem po oranżadzie z kaszą i zaciągniętym gumowym smokiem :) haha pralki franie w tv miś Uszatek na dobranoc haha .jakos tamte czasy były fajniejsze dzieci się bawiły łyżką stołową w piaskownicy i garnuszkiem metalowym :) latało się po łąkach nie raz z krowiego gówna się wracało upiepszonym :) buta zgubiło ,pamietam plastika zgubiłam haha z koleżankami żeśmy sobie w podeszwę kamyki wkładały by stukał nam ,mamcine szpilki się zakładalo i po korytarzu chodziło haha :D koncert się babci robiło śpiewało kasetę na kasprzaku włączało haha:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 14:04

tyger, Paula55, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę sie boje mojej mamy :) równa babka kochana ale ona swoje wychowanie ma haha bardzo taka jest dokładna .A ja kocham to w niej :) spódnice szpilki elegancka kobieta wychowana w dobrym domu w Bieszczadach :) moja mama jako dziecko w Polu na gospodarce rodziców pracowała przed szkołą z dziadkiem w pole szła krowy zaprowadzić silna kobieta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 14:16

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti bez kitu ale przypomnialas mi najwspanialsze czasy!!!
    Jak sie w bazy w krzakach bawilo. Kupowalo gumy turbo po 5 gr / szt zeby sie wymieniac ograzkami aut z chlopakami haha.
    Pamietam jak dostawalismy z kuzynostwem od babci na loda albo wlasnie na oranzade w butelce.
    Caly dzien sie biagalo umorusanym i jadlo brudnymi lapami :)

Jejuu co ja bym dala zeby takie czasy wrocily :)

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger widzę ze Stanley się przekonał do chusty? I jak ładnie zawiązałaś :)

To zrobie sobie taka herbatke na wieczor bo cos się gorzej czuje :/

Ja bym chciała zeby Charlie miał takie dzieciństwo jak my miałysmy, no ale czasy się zmieniają niestety :/

tyger lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Paula mamy syropek na plesniawki :) dlatego teraz są dwa do dawania :/

Tyger a Stanley to cały tatuś tez <3 tak jak Charlie :D

tyger lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15gfsc4.jpg

Koszulka w której rodziłam... Dokładnie 8 tyg temu od 4 rano miałam skurcze... Ach wspomnienia :D

Paula55, Krysti, Malwina89, Limerikowo, tyger, Carola55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Krysti bez kitu ale przypomnialas mi najwspanialsze czasy!!!
    Jak sie w bazy w krzakach bawilo. Kupowalo gumy turbo po 5 gr / szt zeby sie wymieniac ograzkami aut z chlopakami haha.
    Pamietam jak dostawalismy z kuzynostwem od babci na loda albo wlasnie na oranzade w butelce.
    Caly dzien sie biagalo umorusanym i jadlo brudnymi lapami :)

Jejuu co ja bym dala zeby takie czasy wrocily :)
    Mnie kuzyn za te historyjki z turbo gum za włosy szarpał bo miałam lepsze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 20:35

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj jak lasnie Vix wygladacie :) ehh tak ten czas leci :(
    I jak pomaga ten syropek na plesniawki??

Krysti to byl szal na te obrazki :) a gum ńigdy nie jadlam bo strasznie mi nie smakowaly :P
    Za to gumy donald kochalam :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ojj jak lasnie Vix wygladacie :) ehh tak ten czas leci :(
    I jak pomaga ten syropek na plesniawki??

Krysti to byl szal na te obrazki :) a gum ńigdy nie jadlam bo strasznie mi nie smakowaly :P
    Za to gumy donald kochalam :)
    Był szał haha ja tych gum tez nie jadlam hihi , nie zapomne jak u babci w Bieszczadach w Dnowie kogut skoczyl na mnie i zaczoł dziobać w glowe ale mama z domu wybiegla a ja darłam się haha :)

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piękne, slicznie wygladacie :) super fotki, kwitniecie mamuski :). A chłopcy... az brak słów, rosną za szybko, zmieniają sie z djecia na zdjecie. Sliczni sa! Wycałowałam bym. I super ze nie jest tak o macierzynstwie jak 'wszyscy' mówią :). Nie ma co słuchać ludzi, ile ludzi tyle opinii.

Vixen ja zawsze jak cos mnie łapie robie sobie kanapke z czosnkiem i popijam cieplym mleczkiem z miodem, na mnie zawsze dziala. A na gardło TANTUM VERDE do psikania, super jest dwa dni i gardlo nie boli, w polskim sklepie kupisz. Zdrowka szybkiego kochana.

My wczoraj u poloznej bylismy, potem zakupki, obiad i do znajomych jechalismy. moj robic auto z kolega a ja na ploteczki :). I tak caly dzien zlecial. U położnej wszystko w porządku. Wyniki krwi dostala wszystko miesci sie w normie :) siusiu okej, cisnienie okej, malego serduszko ladnie bije. I jest juz główką do dołu! Kochany synek. Juz na wizycie miesiac temu byl ladnie główka na dole :D. Niech juz sie nie odwraca. Teraz 11 listopada mamy szkole rodzenia. Ciekawe czego ciekawego sie dowiemy :).
    Aaaa... i wózek wczoraj doszedł :D. Jeszcze tylko łóżeczko i pare drobiazgów :). Ale sie ciesze, to juz nie długo!

Limerikowo, Paula55, Krysti, tyger lubią tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwinko super wiesci kochana!!! Super ze dzidza juz w ok pozycji jest. I niech tak zostanie :) mnie i Vix straszyli obroceniem a tez bylo ok :)
    Pochwal sie bryka :)
    I tantum verde tez polecam :) ale u nas w pl sklepach nie bylo :(
    Za to zakupilam w Pl syropek i tab na gardlo z serii prenalen dla mam karmiacych i tez mi mega pomoglo :) mozna chyba w pl aptekach internetowych zamowic.

Szkola rodzenia jest ok. Ja bylam mega zadowolona. I polecam jesli u was sa z calego serca lekcje o karmieniu piersia!!!! :)

Malwina89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wciąż ma to białe na języku ale chyba mniej i wydaje się byc dużo spokojniejszy. Tylko nie wiem czy to przez lekarstwo na plesniawke czy reflux :D

A moje kochanie ssało wczoraj smoczka :D nawet mam 20 sekundowy filmik haha :D normalnie aż wstrzymałam oddech. Ciekawe czy to jednorazowy wybryk czy bedzie ssał :)

i5nn7c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 13:14

Limerikowo, Paula55, Krysti, Malwina89, tyger, Carola55 lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj się czuje jeszcze gorzej :/ głupie przeziębienie. Kilka dni i przejdzie, dam radę.
    Ja wlasnie tez zawsze na gardło używam sprayu bo mi najlepiej pomaga ale te co mam to przy karmieniu piersią nie mozna.

Malwina bardzo się cieszę ze u was wszystko dobrze. Jeszcze chwilka i bedziesz woziła maluszka w wózku :)
    I zacznie się najpiękniejszy czas :)
    Mi się tez podobało na szkole rodzenia. Drugi raz bym nie poszła ale warto było potwierdzić swoja wiedzę :)

W ogole ja dalej nie wierze w swoje życie... :D jakos tak od momentu kiedy zaczęłam macierzyński urlop to tak jakbym patrzyła z boku na życie innej rodziny... Ale marzenia się spełniają i to moje życie :D
    Siedze teraz z moim najdroższym, najsłodszym synkiem w ramionach, całując jego czółko, na tej samej kanapie na której z mężem płakaliśmy nad negatywnym testem ciążowym rok temu...
    <3

Malwina89, tyger, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo gratulacje dla Karolka :) i jakiego ma smoka :) haha :)
    I supe ze mu lepiej, nie wazne. Jakiego powodu :P :)

Moj lobuziaczek poszedl spac :) pojadl i padl. Ciekawe czy dzis tez pospi tyle co wczoraj. Spal grubo ponad 3 h :P

Ide myc naczynka i robic obiadek :)

Vixen ja tez pamietam jak dzis kazdy negatywny test... Juz myslalam ze nic z tego nie bedzie.
    Wystarczylo troche wiary, luzu i wyjazd do Pl i prosze. Moj cudzik spi w pokoju obok :)

Zamowilam chuste babki :) tkana :) licytowalam kilka razy ale cena uzywek podchodzila pod cene nowej wiec olalam i kupilam ńowa :) ciekawe czy sie synkowi spodoba :P

P.s. W sob idziemy ogladac "nasz" dom. Mozemy to zrobic bo znow wystawiono go na sprzedaz :( mam tylko nadzieje ze ńie bedzie tak ze juz go zobacze i go stracimy....

Milego dnia laseczki :)

Krysti, tyger, Limerikowo lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje marzenia sie spełniają :) i to jest najpiękniejsze. Ja tez pamietam jak płakałam co miesiąc kiedy @ przyłaziła, testy negatywne. Doła mega miałam, nigdy nie byłam tak zdolowana jak przy staraniach. Az w końcu bach o dwie kreseczki :). Bylam wtedy najszczesliwsza na świecie i od tamtego momentu pokochałam naszą fasolke z calego serca i kazdego dnia kocham bardziej <3 :). Juz ostatnia prosta, ostatnie przygotowania. I bede tulila syneczka :). Juz sie nie moge doczekac. A wozkiem pochwale sie troszke pozniej bo do sklepu musze skoczyc i na kompa zrzucić fotki.

tyger, Limerikowo lubią tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Paula, przerypane z tym domkiem :/. Współczuję, wiecej stresu niz radosci z tego macie. Ale wszystko sie z czasem oplaci. Marzenia sie spełniają. I domek w koncu bedziecie miec. Trzymam kciuki zeby jak najszybciej i bez problemów & ;*

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie wierze ze znowu problemy z domem :( oby wam nie przepadł.

Mój maluszek śpi od samego, tylko budzi sie na cycka oO nawet sie ze mną nie pobawił jeszcze dzisiaj :D a ja sobie leżę razem z nim na kanapie i wygrzewam sie pod kocykiem.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny...jestem totalnie zdolowana ta sprawa :( wydaje mi sie ze advisor leci w kulki poprostu...
    Mowilam T zeby jechac do tej naszej agencji to bym mu powiedziala co o jego pracy mysle ale T zadzwonil do niego i powiedzial mu to delikatniej :P
    Jest tak blisko a zarazem tak daleko,. T byl wczoraj gadac z menager od tego domu i powiedziala ze zrobi wszystko co moze zeby nam pomoc ale ja wiem ze ona wiele nie moze :/ i na sob razem z nami juz ktos idzie domek ogladac :(

Oo prosze jakie z was spioszki :) Tiagus tak sie dzis pieknie bawil z mama na macie caly ranek!! Smialismy sie, gadalismy. No rozkoszne sa te dopoludnia :)
    Potem zrobil kupe i tez soe bardzo z tego smial :P wariat.

A mnie znow cos glowa boli :/ i najgorsze sie chyba zaczyna- reguluja mi sie hormony po ciazy i zaczynaja wypadac wlosy GARSCIAMI!! Wczoraj po myciu wywalilam tyle ze warkocza by mozna zaplesc :/ wiedzialam ze to nastapi ale mimo to mnie to przeraza :/ nie obetne moich dluugich wlosow o nie!!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ