Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi wypadają włosy od jakos 2 tyg po porodzie. Nie jakos specjalnie dużo ale na tyle ze zauważam widać przy myciu wlasnie.
Normalnie nie wiem co z tym moim dzieciem dzisiaj xD od 10 nawet oczu nie otworzył. Jak zaczyna się kręcić to mu daje cycka i śpi dalej mam nadzieje ze się nie zaraził ode mnie i to dlatego -
Czesc dziewczyny. Jestem dzis niezywa. Maly sie budzil co 1.5 godz w nocy a teraz skubaniec spi juz 4 godz. nie budze go bo pewnie po prostu tego potrzebuje. Gdybym tylko wiedziala ze tak pospi to tez bym poszla w kime.
Paula, nie dziwie sie ze jestes tym zdolowana. Cale szczescie masz tego malego wariata przy sobie, ktory ci wszystko rekompensuje.
Ja pamietam po Victorku zaczely mi wlosy wypadac to balam sie ze zostane lysa, tym bardziej ze ja mam rzadkie wlosy. Bylam zalamana bo robily mi sie juz zakola.I troche to potrwalo zanim to wrocilo do normy.
Vixen ucaluj Karolka ode mnie za to ciumkanie smoczka. Moze podpatrzyl u Stanley'a i po namysle zdecydowal ze sprobuje
Malwinko dobre wiesci az sie usmiechnelam Zbliza sie ten dzien wielkimi krokami -
Karolek skonczyl dzis 8 tydziem Moze postanowil to przespac
My jutro idziemy na szczepienie Kev strasznie przezywa. Ja staram sie o tym nie myslec.
Wczoraj sie usmialam, bo Stas zaciecie walczy zeby wlozyc raczke do buzki. Supia sie przy tym niesamowicie a i tak raczka laduje na jego czole haha moj maly glupolekPaula55, Krysti lubią tę wiadomość
-
Teraz tez Rota doszło czyli chyba 3 wkłucia?
Mam nadzieje ze Staś dobrze to zniesie. My idziemy we wtorek.
To moze Staś od Karolka podpatrzył ssanie piąstek i się wymienili umiejętnościami? Hihi Słodziak mały :-*
A moj śpioszek dopiero o 16 wstał. Ponawialiśmy się, pokazywałam mu rożne rzeczy w domu. Bardzo mu się spodobały tabletki na gardło bo tak szeleści. Aż oczy robił takie wielkie
Juz coraz ciężej mi go trzymać na rękach bo nie siedzi w miejscu tylko się kreci. Jak go wezmę tak na ramie to zjeżdża niżej i obraca się na jedna i druga stronę wiec nie moge jesc obiadu z nim na rękach bo jego głowa jest przed moimi ustami xD
I próbuje się obracać na brzuch jak leży na plecach. Kurcze zaraz bedzie chodził i juz nie bedzie tak spokojnie
O i zasnął znowu na cycku...Krysti, tyger lubią tę wiadomość
-
My mielismy 2 wklucia naraz i jedna do buzki szczepionka.
My bylismy na zakupach i oczywiscie Tiago je przespal
Vix ja juz od daaawna ńie mam szans zjesc nic z malym na rekach zreszta on pieknie lezy w bujaczku albo spi w czasie naszego obiadku
A ostatnio ma manie dotykania,szczypania i drapania mojej twarzy jak jest w jego zasiegu
Bede wygladac jak bym sie z kotem bila
Za pol h kapiel i lulutyger lubi tę wiadomość
-
Mamy miec 2 igly. Rota jest w kroplach na jezyczek i po tym przez okolo 2 tygodnie wychodzi to w kupce i nalezy szczegolnie dbac o higiene i dokladnie myc rece po kazdej zmianie pieluszki.
Paula55 lubi tę wiadomość
-
O to dobrze wiedzieć z tym Rota.
U nas zawsze tak wypada ze jak skończę robic obiad to mału chce jesc wiec zazwyczaj go karmie a jedna ręka jem ale dzisiaj akurat tak wyszło ze tylko go trzymałam na rękach i kręcił się jak szalony. Wszystko musiał widzieć
W sobotę przylatuje brat męża z chłopakiem i idziemy w niedziele na zakupy bo maly mi powyrastal ze wszystkich bodziakow z długim rękawem a w takich nam najlepiej. Nie znoszę zakładać mu żadnych bluzek, bluz ani sweterków bo sa bezużyteczne narazie cały czas się wszystko podwija. A tak to bodziak, dresik i gucio.
W ogole to dopiero dwa miesiące maja a juz wyrastają z tych 0-3?! Co to ma byc w ogole xd
Ja mam jeszcze tyle ciuszków których nie założył ani razy ;/ przejrzałam szafę i teraz kilka razy dziennie przebieram w co innego (jak się porzyga).
Budzę małego na cycka i idziemy się myc. Troche głupio kłaść mi go spać jak calutki dzien przespał xD
Tyger oby nocka była lepsza u was dzisiaj Staś bądź miły dla mamusi :-*tyger lubi tę wiadomość
-
Paula z tym szczypaniem jest masakra taka sile maja te małe rączki. A mi się obrywa jak mały jest głodny. Bije mnie i drapie po cyckach xD a teraz juz tak wywija tymi łapkami ze trudno mi obciąć mi paznokcie dokładnie.
tyger lubi tę wiadomość
-
U nas jednak znowu dzien dziecka bo Karola nie rozbudziło ani podanie dwoch syropów, ani przebranie w pidzamke zjadł cycka i chciał dalej zasnąć i to nie na mnie tylko sam. Wiec leży w swoim łóżeczku i śpi. Brudasek
Paula55, Krysti, tyger lubią tę wiadomość
-
Vix ja tez nie czaje z tymi ubrankami chyba nasze dzieci rosna nadprogramowo
Wogole co to za debilny rozmiar 0-3 przeciez inny rozmiar ma dziecko jak ma 2 tyg a inny jak ma 2 mies.
Powinny byc oznaczenia tj dla doroslych. Np 52,58,62.... Te ubranka co mam z pl to maja takie metki wlasnie i wiem ze np 62 jest za male i musze kupic 68...
My w domu to preferujemy pajace!!! Kocham te ubranka i Tiago tez ale na wyjscia sie stroimy a co! Wiadomo ze ma nyc wygodnie przede wszystkim ale np zakladam mu ogrodniczki, buciki, i sweterek bo na kombinezon jest za cieplo
Jak tylko idziemy do lekarza/szpitala czy gdzie kolwiek to kazdy mowi ze maly taki wystrojony haha
A takich ubranek co nawet raz nie mial nie mamy az tak duzo ale sa. Ja staralam sie mu co troche cos nowego zakladac a i nie szalelismy jakos mega z zakupami
Ojj a ze szczypaniem to mam nadzieje tylko taki etap poznawania twarzy mamy haha
Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość
-
a propos badania twarzy mamy przez raczki baby to ja b uwazam na wlasne oczy i skracam pazurki corki, martwie sie by i siebie nie drapnela
moja mame zadrasnela paznokciem wnuczka oczywiscie niechcacy w oko i klopoty byly dosc dlugo, zapalenie az sie zrobilo i oka i powieki, pol twarzy jej spuchlo i biegala po lekarzach/okulistach bo najpierw mama myslala ze to nic i samo przejdzie a robilo sie gorzej mimo masci i kropel
-
Hej dziewczyny, oto bryka Danielka
Podobny do tego typu co ma Paula . Zwykły nie jakiś kosmiczny wózek. Ważne że spełnia nasze oczekiwania . Już nie mogę sie doczekać kiedy synusia będziemy wozić echhhh.....Krysti, Limerikowo, tyger, Paula55, Carola55 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malwinko wozeczek pierwsza klasa. Baaardzo mi sie podoba. Bardziej niz moj
My tez powoli wyrastamy z ubranek. Cale szczescie tych 0-3 mialam malo to teraz moge dokupic wieksze.
My znow mielismy fatalna nocke. Moj lobuz spi w dzien a w nocy szaleje. Znow budzil sie co 1.5 godziny na jedzonko. Moj glodomorek. W 2 dni przybral 50g. A od 5am gadanie i smiechy na calego. Oczywiscie do okna bo mama drzemala na jedno oko. Chyba to nastepny skok.
Wlasnie wrocilismy ze szczepien. Boze jakie to straszne bylo. tym razem ja musialam stawic temu czola bo Kev nie dal rady. Odwrocil sie twarza do drzwi a ja trzymalam Stasia. Tak sie strasznie rozplakal ze az ja sie poryczalam Az sie biedny spocil. Za to teraz Oboje dostajemy buziaki od tatusia co 10 minut za to ze bylismy tacy dzielni
Stanley wazy 5500g i mierzy 59cm.Malwina89, Limerikowo lubią tę wiadomość