X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ty gadasz???? Co za tepaki!!!
    No raczej ze to nie pierdoly. Masakra jakas poprostu.
    My cźesto kurierem paczki slemy ale nigdy nic nie zaginelo :) nawet butelki alko przetrwaly :)
    Ale przeciez paczka ubezpieczona to powinni kase oddac!

Limerikowo lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego my jedziemy w pon do agencji i pogadamy co oni sobie mysla! Idiotow przed soba nie maja.
    Ja jutro bede ogladac ten dom i ryczec ot co!!! :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger przesłałam Ci na Facebooku informacje z tej aplikacji :) poczytaj sobie.

Ciekawa jestem czy Staś bedzie wolał piąstki od smoczka ja je odkrył? :) bo u nas wybryk ze smoczkiem był jednorazowy a piąstki wcina aż głośno.
    I tez odkrywa zabawki? Super tak widzieć jak dziecię poznaje świat. Charlie szczególnie upodobał sobie jedna grzechotkę na macie. A myślałam ze grający tygrysek ze światełkami najbardziej się spodoba. Jednak woli zwykle zabawki hehe.
    Aż mu nakręciłam filmik z nią.

No a Charlie naprawdę jest skubaniec silny. On najlepiej wie na co ma sile wiec jak chce się podnosić to niech się podnosi. Gdyby nie chciał to bym na sile go nie zasadzała wiec w druga stronę robię tak samo :) dopóki go do niczego nie zmuszam nie wydaje mi się zeby było to niebezpieczne.

A ja się relaksuje w wannie z lampką wina. Ładuje baterię. Tylko słyszę jak Charlie gada z tatusiem.
    Juz powiedziałam Charliemu ze jeśli znowu dzisiaj bedzie sie budził tak często to bedzie spał z kotami :P

tyger, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojacie! Asiu kochanie gratulacje! Mam nadzieje ze oboje dobrze się czujecie :-* Milanku witamy na swiecie kruszynko i czekamy na zdjecia! :-***

• Vixen Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kurde wiadomo ze kupowanie domu to nie prosta sprawa ale zeby takie akcje?! :( ehh aż się wierzyć nie chce. Czy jest w ogole jeszcze szansa to odkręcić? Ze domek bedzie wasz?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest szansa tylko wtedy jesli szybko dostaniemy kredyt i nikt wczesniej domu nie kupi....
    Czyli mala :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam zdjecia Milanka :) jest slodziuchny <3

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, od dwoch dni was podczytuje, niesamowite ile roznych zeczy sie u kazdej dzialo w tym czasie ... troche zajeta bylam ale w koncu piatek :)

To szybko nasza Asiuchna urodzila, mam nadzieje, ze niedlugo sie odezwie i nam powie czemu 4 tyg szybciej, najwazniejsze ze maluszek sie szczesliwie urodzil.

Paula, no ale jaja z tym domem, normalnie brak slow, jak to nie ma kredytu na ten dom, czy w ogole bank znowu zmienil decyzje, ale po takim czasie, gdzie juz wszystko bylo rozpatrzone ..... cos ten agent kreci strasznie. Macie otwarta reke znowu, wiec idzcie bezposrednio do banku gdzie T ma konto i dochody, to czasem pomaga i ja tez tak zrobilam, moze wg historii konta bank przyzna wam kredyt bez zadnych agentow jak mi. Ja mam z HSBC i tam nie bylo zadnych problemow - bo to bank przyjazny 'obcokrajowcom', tylko ze mialam i mam tam konto co podnioslo moja wiarygodnosc. Sprobowac mozecie, bo naprawde trafiacie na niekompetentnych agenotw, ktorzy pewnie klienotw maja na peczki i tego nie ogarniaja albo po prostu kombinuja.

Malwinka, brzusio wyszedl super, wozek tez masz swietny, az mnie ogarnela mysl czy nie zainwestowac w nowke....

Krysti lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhuhu nie moge się doczekać aż Asia do nas napisze! :D

W ogole to Charlie wlasnie ssał sobie palec wskazujący. Dwie piąstki przysunął do twarzy i wsadził palucha :D kurcze pojdzie spać na cycku i budzi się z nowa umiejętnością... :D aż się wierzyć nie chce.

A to moj mały śmieszek z dzisiaj jak leżelismy sobie razem na łożku i się wygłupialiśmy :)

900c43.jpg

Carola55, Limerikowo, Malwina89, Paula55, Krysti, tyger lubią tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w srode na wyjezdzie z pracy - tyle emocji i wrazen, rano mielismy jakies zajecia w grupach, duzo bylo na wesolo wiec mnostwo smiechu, ze jak mnie zaczely lapac Braxton-Hicksy to dostalam paniki, mialam co chwile w ciagu dwoch godzin i caly brzuch napiety.... musialam isc do pokoju i sie polozyc, wiec male zamieszanie sie zrobilo, niestety, ..... nawet zadzwonilam do szpitala, ale poki nie sa bolesne itd to nie powinnam sie martwic, tyle ze to dla mnie bylo pierwszy raz, ze tak duzo przez taki czas ..... wczoraj i dzisiaj tez mialam, ale juz nie tyle ....

Poza tym mialam spotkanie z polozna dzisiaj i troche sie wkurzylam, to juz trzecia inna polozna, ktora widzialam, bo pierwsza odeszla na maternity! - (cos byla okraglutka latem ale nie wiedzialam, czy to ciaza a ona i nic nie powiedziala), potem widzialam sie z inna a dzisiaj znowu z inna - i tak kazdej musze tlumaczyc jak tam z ciaza ale przede wszystkim z tarczyca ... Konsultowalysmy ostatnie badania krwi to ta w koncu wezwala jakiegos poloznika, ktory tez juz predzej mial mnie skierowac do szpitalo do endo - ze wzgledu na tarczyce ale i zaawansowane Hashimoto, a on, ze no chyba byl list, cos mu sie obilo - tak powtarzal z 5 razy i szukal w komputerze i czy nie dostalam wezwania bo powinnam byla miec wizyte w szpitalu.... no i jak tam moje wyniki badan krwi i czy ok ...... a ja mowie ze powiedziano mi ze ok ostatnio, ale ze to nie byla moja polozna i w koncu nie wwiem czy nie potrzebuje jakis dodtkowych badan .... bo ten poloznik mowil, ze mialo byc wezwanie do kliniki i mam miec skan niedlugo czy dziecko ma prawidlowy wzrost ..... no to pieknie tego dopatrzyli i co za burdel maja . toche sie unioslam na to wszystko, no ale musze czekac teraz na wezwanie na skan i do tej kliniki czy tez szpitala. Mam tylko nadzieje, ze naprawde - naprawde wszystko jest w porzadku i zadne dodatkowe badania nie byly potrzebne i ze niedlugo to wyklaruje. Syneczek co chwila daje znac o sobie a i brzuszek mi urosl, wiec mam nadzieje, ze naprawde jest ok.
    Ale tu wlasnie wychodzi znowu ten brak kompetencji lub olewka, ta pierwsza polozna wlasnie taki stusunek miala, ze wszystko jest ok, ze tak - umowi mnie, i na tym sie konczylo .... czlowiek ufa ludziom, a potem sie okazuje, ze nie zawsze mozna, wiec zawsze kurde cos!

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomnialam wam powiedziec ze znikają mi rozstępy! :D smaruje dwa razy dziennie tym balsamem z palmersa i schodzą :D kilka tygodni temu zrobiłam zdjecie wiec za kilka zrobie kolejne do porównania ale jak narazie wyglada to dobrze :D
    Dziewczyny zaczynacie jakieś ćwiczenia robic? Jak tak to jakie? Ja myślałam o Chodakowskiej moze?

Carola55, tyger lubią tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen ale Karolek sie pieknie usmiecha :) ja sie znowu dziwie, ze juz w drugim miesiacu moze sie tak pieknie smiac :) wiec tym bardziej nie moge doczekac usmiechu swojego dzieciatka! Fajnie, ze tak zdrowo rosnie, mam nadzieje, ze juz mu zeszly tez plesniawki lub mu juz tak nie dokuczaja.

Moj A dzisiaj jak przyjechalam z pracy, mial juz skrecone lozeczko bo chcial zobaczyc jak wyglada i ile jest ewentualnie do odnowienia, na razie je zdemontowal bo wciaz jeszcze mamy czas

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto moj brzuszek w 25 tyg :)

70di8p.jpg

Limerikowo, Paula55, Malwina89, Krysti, tyger lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen b podoba sie Twoj tekst o spaniu z kotami
    nam mama mowila ze pojdziemy spac z pieskami jak nie wrocimy na 7 na dobranocke he he
    wrocilam pol h temu ze spozywczych zakupow, dzidzia na full wesola po seansie z tata 1.20h a ja jutro do job
    w tym tempie moze o 1 am zasnie ehhh a postrasze ja, tymi kotami i juz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 22:56

tyger lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola pieknie wygladasz plus super sukienka
    ewidentnie ciaza Ci sluzy :--))

Carola55 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie musiałaś nie zle wkurzyc Carola. Współczuję ze ciągle nowa położna ciebie prowadzi. Najważniejsze zeby z malutkim było wszystko dobrze, i tak bedzie zobaczysz ;). I oby juz wiecej sie twoje polozne nie zmieniał.

Karolek jest boski :*. Super ze ci Vixen rozstępy schodzą. Ja jak narazie widze u siebie ze pojawiają sie nowsze :/.Ale nie poddaje sie. Juz sie przestałam nawet nimi przejmować, ludzie maja wieksze problemy niz jakies głupie rozstępy. Ale bylo by super gdyby i moje zniknęły :D.
    Ja przed staraniami ćwiczyłam Chodakowska i Mel B na YouTube, w 3 miesiace schudlam 3 kg, bez jakieś specjalnej diety. Jak urodze i bede gotowa do ćwiczeń to wrócę do Chodakowskiej. Ostatnio moja kolezanka kupiła ksiazke Chodakowskiej 'Przepis na sukces' głównie z przepisami, musze ja sobie kupić bo i mi sie spodobała :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 23:10

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola Kochanie u nas to duuzo bardziej skomplikowana sytuacja bo nie mozemy sobie od tak isc do banku o kredyt bo my to mamy 40/60 z LIFT. wiec mamy tylko doslownie kilka bankow z ktorych mozemy brac kredyt. Gdyby nie to juz dawno bysmy sobie to sami zalatwili gdzie indziej. A tak musimy miec advisora, prawnikow itp.... :(

Wygladasz pieknie. Wydaje mi sie ze mialam podobny brzus rozmiarowo w tych tyg ;) taka masz sliczna pileczke!!!

Ehh co ci moge powiedziec odnosnie powaznego traktowania tarczycy tu u ciezarnych to tylko tyle ze maja to gleboko w dupie. Mi sie wydaje ze nie biora tej choroby powaznie a jest ona bardzo grozna w ciazy gdy sie to zaniedba. Ale my to wiemy. Szkoda ze nie lekarze/polozne. Oby jednak sie wyjasnilo i oby sie wami dobrze zaopiekowali!!!
    Nie daj sie zbywac!!

Vix ja jade na bio oil i tez wygladaja duuzo lepiej. Plus gruboziarnisty peeleng z ziai daje rade. Musze kupic znow w Pl.
    W pamersie odzuca mnie zapach ale jak pokazesz u siebie efekty to moze sie skusze haha :)
    A ktory masz??? Jest jakis na istniejace rozstepy??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Limerikowo, ciaza na pewno mi sluzy pod wgledem radosci oczekiwania na synka, nie pamietam zebym byla taka szczesliwa :)
    Ale kondycyjnie gorzej, buzie wole zakryc bo wulkanizacja na brodzie policzkach i szyi mnie nie opusza, mam specjalny puder do cery tradzikowej, moco kryjacy ale wzgorki i pagorki i tak widac, dzisiaj powiedzieli, ze znowu skieruja mnie do dermatologa ale nie wiem czy w czasie ciazy cos sie da z tym zrobic, pewnie nie za duzo, rozpuszczam juz tez codziennie wlosy zeby choc troche jeszcze to zakryc .... bede walczyc i sie kurowac po ciazy, lub po karmieniu, bo buzia jest naprawde zmasakrowana jak nigdy ...

Malwina89 lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola piekny brzuszek :) ci rosnie.

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z cwiczeniami musze po cc czekac do konca 3 mies :( bo tu oczywiscie nie badaja po porodzie (co jest dla mnie total absurdem!!) wiec nie moge wiedziec czy wszystko mi sie zagoilo czy nie. Ale polozna kazala sie wlasnie do 3 mies oszczedzac, nie dzwigac wiec slucham.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ