X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Tyger wspolczuje ciezkiej nocki :( biedny maluszek kochany!!! U nas obylo sie bez temp i innych skutkow na szcżescie!!
    Widze ze tu bardzo rystrykcyjnie prżestrzegaja przepisow...
    Grunt ze Stanleyek juz ma sie dobrze :) dzielny chlopczyk :*

Dzieki za cynk o babce z cw ;) ja niestety zaczne dopiero po tych 3 mies bo boje sie tak bez kontroli zaczac :/ a mega wkurza mnie ten moj brzuch :/

Vix dzieki za cynk o palmersie ;) kupie sobie i wyprobuje napewno ;)

Wogole jakie jaja z ta dziewczynka?!!! Szok :P choc z drugiej strony czemu ma to dziwic jak tu malo ktora cycem karmi :P

Alez mieliscie chwile grozy z lustrem :( dobrze ze nic sie nikomu nie stalo!! Mam nadzieje ze nie wierzysz w przesady??!!

U nas przed chwila byla sasiadka :) wpadla powiedziec ze pokaz sztucznych ogni ktory mial byc w centrum i na ktory mielismy isc zostal odwolany :( szkoda bo chcialam isc :( za to przyszla i w minutke uspila mi malego haha. Uwielbiam ja :P

No i przyszla nam dzis chusta :) tak sie prezentujemy
    jrcr1bgctw41_t.jpg

Carola55, Krysti, Limerikowo, Malwina89 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    No i widzisz Paulcia :) trzeba myślec dobrze ze będzie super to dom duży i fajny no i ogród czego chciec więcej trzymam kciuki .

Krysti <3 :*

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Paula lustro się nie zbiło :P nie jestem przesadna ale szkoda lustra :D

Śliczna macie tą huste :) jeśli bede używała dużo to tez sobie kupie jakaś ładna kolorowa.

Wlasnie ja tez chce isc na fajerwerki ale czy maluchy nie beda się bały? Chyba wyjdziemy najpierw przed dom wypróbować bo chciałabym pojechac na pokaz bo brat Daniela z chłopakiem jeszcze bedą to byśmy wszyscy razem się wybrali.

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh cale szczescie bo myslalam ze sie stluklo :)

Vix my jak bylismy w Edynburgu to malemu nawet kobzy nie przeszkadzaly a stalismy centralnie obok grajka :) poza tym u nas jest specjalna strefa wyznaczona do ogladania wiec nie jest to blisko samych fajerwerkow :)
    Tak chcialam isc i dupcia :( moze jutro jak bedzie lepsza pogoda beda bo takie sa plany :)

Dziekuje :) to bylo pierwsze wiazanie troche nieudolne :P
    Jutro do poludnia pocwiczymy i pojdziemy na spacer. Oby nie padalo ;)

Ehh u nas juz strzelaja :/ cala noc nas czeka wybuchowa :P

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Jej Tyger wspolczuje ciezkiej nocki :( biedny maluszek kochany!!! U nas obylo sie bez temp i innych skutkow na szcżescie!!
    Widze ze tu bardzo rystrykcyjnie prżestrzegaja przepisow...
    Grunt ze Stanleyek juz ma sie dobrze :) dzielny chlopczyk :*

Dzieki za cynk o babce z cw ;) ja niestety zaczne dopiero po tych 3 mies bo boje sie tak bez kontroli zaczac :/ a mega wkurza mnie ten moj brzuch :/

Vix dzieki za cynk o palmersie ;) kupie sobie i wyprobuje napewno ;)

Wogole jakie jaja z ta dziewczynka?!!! Szok :P choc z drugiej strony czemu ma to dziwic jak tu malo ktora cycem karmi :P

Alez mieliscie chwile grozy z lustrem :( dobrze ze nic sie nikomu nie stalo!! Mam nadzieje ze nie wierzysz w przesady??!!

U nas przed chwila byla sasiadka :) wpadla powiedziec ze pokaz sztucznych ogni ktory mial byc w centrum i na ktory mielismy isc zostal odwolany :( szkoda bo chcialam isc :( za to przyszla i w minutke uspila mi malego haha. Uwielbiam ja :P

No i przyszla nam dzis chusta :) tak sie prezentujemy
    jrcr1bgctw41_t.jpg
    Paula ale ty ładniutka kobieta jesteś ,nigdy cię nie widziałam super a chusta extra dobrze się prezentuje :) gdzie taką zakupiłaś jeśli mogę wiedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 19:29

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauala, fajna chusta no i pieknie wygladasz z Tiagiem.
    Jak tak chwalicie te chusty to tez bede musiala pomyslac o takiej. Nosicie w nich dzieciaczki i mozecie robie rozne inne rzeczy w domu??
    Trzymam tez kciuki za domek, super ze ci sie podoba!

Krysti, Vixen super ze macie/mialyscie fajne polozne.... ja juz teraz wiem, ze jak pojde za 4 tyg to ta moja nowa polozna ma byc na urlopie i znowu bede miala jakas inna, pewnie na raz ...... brak slow

A ja jutro ide na baby shower, robimy niespodzianke kolezance, ktora ma termin na poczatek grudnia, spotykamy sie w knajpie na lunch bo nie chcialaysmy sie wpraszac do niej do domu, a baby shower podobno sie samemu nie organizuje tylko ktos to musi zrobic, ale tez miec gdzie.... Wiec jest juz tort z pieluch i voucher do Mothercare, pewnie bedzie miala niespodzianke bo umowila sie z kumpela z pracy a tu bedzie pare innych z poza pracy ....

Limerikowo lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy ja siedząc w łóżku oparta o poduszki mam dobrą pozycje bo wiem ze spac na plecach nie mozna i śpię na lewym boku.caly czas .

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, wydaje mi sie ze to dobra pozycja, i mozesz tak siedziec, mi sie tez zdarza a jestem juz dalej od ciebie. Nie zalecaja spania na plecach wiec jak bedziesz np ogladac tv i tak sie opierac i bedziesz sie czuc normalnie, to powinno byc ok.

Krysti lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj dziekuje < zawstydzona> :P

Ka kupilam na ebayu i od polki jak sie okazalo hehe :)
    Achusta fajna :) dobrze ze wzielam tkana bo elastyczna wydaje mi sie ze bylo by ciezej wiazac. Jest stabilna ale trzeba pocwiczyc wiazanie :)
    Jutro wyprobuje znowu :)

Carola udanej imprezki!! Fajna niespodzianka dla kolezanki :)

Krysti ja spalam nie raz na plecach. Niby nie zalecana pozycja ale jesli nie da sie spac w innej to co zrobisz??
    :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Krysti, wydaje mi sie ze to dobra pozycja, i mozesz tak siedziec, mi sie tez zdarza a jestem juz dalej od ciebie. Nie zalecaja spania na plecach wiec jak bedziesz np ogladac tv i tak sie opierac i bedziesz sie czuc normalnie, to powinno byc ok.
    No ja śpię na lewym bo ja od zawsze na lewym lubię spać ,ale jak w łóżku jestem i film oglądam to się opieram o poduchy w pozycji siedzącej no i czuje się ok .ah to luz bo spac na plecach nie mozna to to wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 19:53

• Vixen Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlie spała 3h, obudził się, dostał syrop, przebralam go i usiadłam ma fotelu bujanym zeby dać mi cyca a on dalej w kime xD ciekawe kto bedzie w nocy spał... Niestety jest jeszcze za mały zeby go przetrzymac, jak chce spać to nie ma mocnych :D

• Vixen Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti ja się pytałam babeczek od ciążowej physiotherapy i powiedziały se dopóki czujesz się okej to mozesz spać w jakiej pozycji Ci się podoba. Twoje ciało da Ci znać zanim się cokolwiek stanie maluszkowi bo najpierw zabiera Tobie. Ja spałam na plecach dopóki mały nie zrobił się na tyle duszy ze brakło mi tchu w tej pozycji :) wiec się nie martw.

Carola jak narazie moj Charlie woli nosidełko niż chustę, ale tak jak mówisz - jak ma dzien ze chce byc na rękach a ja akurat muszę cos zrobic (jak nie muszę to zostawiam - takie rzeczy jak sprzątanie mogą poczekać) to go wkładam w nosidło i jazda :D myjemy naczynia, odkurzamy razem. Mały zawsze juz po chwili śpi.

Krysti, Carola55, Malwina89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Krysti ja się pytałam babeczek od ciążowej physiotherapy i powiedziały se dopóki czujesz się okej to mozesz spać w jakiej pozycji Ci się podoba. Twoje ciało da Ci znać zanim się cokolwiek stanie maluszkowi bo najpierw zabiera Tobie. Ja spałam na plecach dopóki mały nie zrobił się na tyle duszy ze brakło mi tchu w tej pozycji :) wiec się nie martw.

Carola jak narazie moj Charlie woli nosidełko niż chustę, ale tak jak mówisz - jak ma dzien ze chce byc na rękach a ja akurat muszę cos zrobic (jak nie muszę to zostawiam - takie rzeczy jak sprzątanie mogą poczekać) to go wkładam w nosidło i jazda :D myjemy naczynia, odkurzamy razem. Mały zawsze juz po chwili śpi.
    Ah no to dobrze juz spokojna jestem .

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Paula ze domek Wam sie podoba i jest taki o jakim marzycie :). Nic innego mi nie pozostaje jak tylko trzymać kciuki mocno, życzyć szczescia. I niech jak najszybciej bedzie wasz. Juz bez problemów i stresów. Sliczna fotka, sliczna kobietka z ciebie :). Chyba pierwszy raz pokazalaś buźke ;). Ślicznie wygladacie oboje z Tiagusiem.

Vixen istny śpioszek z twojego syneczka haha :). A jak sie czujesz, przeziębienie minęło?

Tyger, ważne ze juz lepiej ze Stasiem, i ze nocka nie byla gorsza od dnia. A to nie jest tak ze u malych dzieci tem jest podwyższona? Gdzies tak przeczytalam. Zeby sie nie martwić tem powyżej 37 dopiero powyżej 38. Nie wiem jak to jest na prawdę, dlatego pytam.

Krysti podobno nie mozna spac na plecach bo macica moze uciskac jakas żyłe i utrudniać przepływ krwi. Jak by cos sie mialo dziać to organizm dałby ci jakis sygnal, zrobiłoby ci sie słabo np. Ja leze oglądając tv głównie na plecach lub prawym boku i czuje sie dobrze. A spie różnie na lewym, na prawym boku jak mi wygodnie i na plecach tez mi sie zdarza spać. Teraz juz wiecej sie wierce w nocy jak wcześniej i częściej zmieniam pozycję spania :). Także spokojnie. Spij i leż jak ci wygodnie.

Krysti lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina89 wrote:
    Super Paula ze domek Wam sie podoba i jest taki o jakim marzycie :). Nic innego mi nie pozostaje jak tylko trzymać kciuki mocno, życzyć szczescia. I niech jak najszybciej bedzie wasz. Juz bez problemów i stresów. Sliczna fotka, sliczna kobietka z ciebie :). Chyba pierwszy raz pokazalaś buźke ;). Ślicznie wygladacie oboje z Tiagusiem.

Vixen istny śpioszek z twojego syneczka haha :). A jak sie czujesz, przeziębienie minęło?

Tyger, ważne ze juz lepiej ze Stasiem, i ze nocka nie byla gorsza od dnia. A to nie jest tak ze u malych dzieci tem jest podwyższona? Gdzies tak przeczytalam. Zeby sie nie martwić tem powyżej 37 dopiero powyżej 38. Nie wiem jak to jest na prawdę, dlatego pytam.

Krysti podobno nie mozna spac na plecach bo macica moze uciskac jakas żyłe i utrudniać przepływ krwi. Jak by cos sie mialo dziać to organizm dałby ci jakis sygnal, zrobiłoby ci sie słabo np. Ja leze oglądając tv głównie na plecach lub prawym boku i czuje sie dobrze. A spie różnie na lewym, na prawym boku jak mi wygodnie i na plecach tez mi sie zdarza spać. Teraz juz wiecej sie wierce w nocy jak wcześniej i częściej zmieniam pozycję spania :). Także spokojnie. Spij i leż jak ci wygodnie.
    Dzięki Malwinka rady wasze są dla mnie Dużym wsparciem .

Malwina89 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzis kapalismy wcesniej bo maly zasypial mimo ze ńon stop go zaczepialismy :)
    Za to po kapieli, przy masazu tak sie rozbrykal ze bawilismy sie pol h :) istne szalenstwo. Smiechy chichy i gadka szmatka :P
    Ale w koncu nadszedl czas spanka wiec papu i do lozeczka. Juz smacznie spi a ja mam relax przy karmi :)

Ja jutro rano wyprobuje jak malemu w chuscie :) dzis byla szybka proba :) mamy tez nosidlo ale dla mnie z deczka lipa. Moze jak bedzie wiekszy :)

Malwinko dziekuje za mile slowa :* sa naprawde budujace. Dzieki wam staram sie wierzyc ze moze sie jeszcże uda....

Masz racje, temp u niemowlakow to ta powyzej 38 st. Tak mi mowil lekarz i panie na szcżepieniu a takze pl polozne :)
    Do 38 sie nie zbija. Tiago zawsze ma ponad 37 :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola mowilas o torcie z pieluch...
    My w Pl dostalismy za to wozek z pampersow :) w srodku dodatkowo jest sliniak i smoczek.
    Szkoda ze musial zostac w Pl ale nie mielismy juz miejsca i balam sie ze sie zepsuje :)

z6664fa971j8_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 21:34

Carola55, Krysti, Malwina89 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula sliczna i husta i twoja buzka. Milo cie poznac :D

Vixen ale szczescie w nieszczesciu z tym lustrem. Dobrze ze skonczylo sie na strachu i pewnie twoim guzie na glowie ;)

Ja rzadko uzywam husty, ale zazwyczaj maly w niej usypia w sekundzie :)

Krysti pozycja do spania sie nie martw. Ja spalam ciagle na plecach :P

Krysti lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    Paula sliczna i husta i twoja buzka. Milo cie poznac :D

Vixen ale szczescie w nieszczesciu z tym lustrem. Dobrze ze skonczylo sie na strachu i pewnie twoim guzie na glowie ;)

Ja rzadko uzywam husty, ale zazwyczaj maly w niej usypia w sekundzie :)

Krysti pozycja do spania sie nie martw. Ja spalam ciagle na plecach :P
    Super Tyger :) nie bede się martwić bo człowiek to się o czyta i tak jest pózniej wy doświadczone mamusie za niedługo następne mamcie będą :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 22:18

tyger lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my oglądamy płukanie złota w Złotoryji bo moj chce na prZyszły rok jechać i pukać złoto nad zalew do Złotoryji :)haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 22:20

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ