X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A hallowen u was jest ,bomba jak mieszkałam w Irlandi to u mojej siostry w domu zawsze ozdoby balony cukierki syn siostry się przebiera zaprasza kolegów i koleżanki Irlandczycy sami haha łobuzy takie nie raz się uśmiałam ,my tez się przebierały w piguły i do miasta się chodziło haha:) tu rodziny nie mam zapewne by juz poprzebierani przyszli do mnie :) haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 23:07

tyger, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć o tej temperaturze u maluszków :) dzieki Paula. Właśnie doczytalam ze 37,7 to juz stan pod gorączkowy i trzeba obserwować, a jak 38 i powyżej trzeba do lekarza i mozna zbijać syropkiem lub czopkiem. Dobrze wiedziec, bardzo ważne rzeczy :).

Krysti, Paula55 lubią tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Tyger :)
    Wogole to sie kapnelam ze faktycznie nigdy nie dawalam fotki z dziobem :P hihi :)

My nigdy tego hallowen jakos nie obchodzilismy i szcżeze w Pl mega mnie to draznilo :P tu poprostu dzien jak codzien dla mnie :)
    Juz bardziej przezywam dzien zapalenia swiatelek swiatecznych u nas w miescie :P jutro wieczorem chcemy sie wybrac o ile ten cholerny deszcz nie bedzie padal :P

Nie ma sprawy Malwinko. Musimy sie wymieniac wiadomosciami bo to bardzo pomocne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 22:45

Krysti, tyger lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu w tez nie obchodzę hallowen a w Irlandi tak bo siostry syn miał frajdę :)wszystko dla niego naszego jedynego :) tam to ludzie się bawią fajnie jest wesoło zwłaszcza na osiedlach domków jednorodzinnych tak domy ozdabiają szkielety w drzwiach oknach pająki no extra .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 23:06

tyger, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charliemu juz kilka razy sprawdzałam temperaturę i zawsze ma 36,4-36,7C

Ja swoja Tulę mam z wkładka dla niemowlaka, inaczej byłby za mały jeszcze na nie :)
    Chciałabym wyjsć z nim na spacer w nosidle i chyba spróbuje teraz jak szwagier bedzie. Tylko myśle zeby kupic sobie jakiś plecak bo torbę to troche niewygodnie na ramie założyć.

Dziękuje Malwinko mi się juz poprawia :) na szczescie to chyba tylko lekkie przeziębienie.

U nas w Abdn straszna pogoda :/ wieje i pada, brr.

Moje dziecko 'ocipialo' i obudziło się po kolejnych 2,5h i po pampersie i syropku znowu zasypia na cycku!
    My pograliśmy, pogadaliśmy, Tesco przywozlo zakupy, posprzątałam do końca dom... Tęsknie za nim jak tak dużo śpi :D

tyger lubi tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka, i jak tam pierwszy tydzien na urlopie macierzynskim, odpoczywasz sobie?

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez duzo razy spr temp i u nas w 90 % przypadkow ponad 37 :) pytalam o to lekarza to mi mowil ze u niemowlat zazwyczaj jest temp ponad 37 wiec sie nie martwie :)

Vix my tez mamy wkladke ale jakos chusta mi bardziej "siadla" ;) oby jutro byla pogoda!! :)
    Dzis bylo pieknie do poludnia a od wieczora leje :/

Moj kurczaczek spi juz od 2 h i ja tez ide w kime :) wyprysznicowalam sie, wypilam karmi i bylo by na dzs :)

Mamusie powiedzcie mi jak u was teraz nocne karmienia?? Co ile dzieciaki budza sie na jedzonko??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8tyg 2dni

Nie moge z tego zdjecia :D Charlie jaka mina! Haha pajda mała.

140cavo.jpg

Paula u nas to rożnie bo mały ze swoim refluxem ogólnie je mało i często. Ostatniej nocy nawet nie sprawdzałam zegarka tylko z zamkniętymi oczami wyciągałam cycka xD ale z tego co pamietam to chyba były trzy cycki i jedna zmiana pieluszki, czyli wychodzi niby co 3h bo w łożku byliśmy od północy do 9 rano.
    Niestety my przez ten głupi reflux nie mamy rutyny z jedzeniem :<

Śpijcie dobrze kochani ;)

Moj maluszek od godziny gada z mamusia :) ćwiczył 'brzuszki' czy znowu próbował się podnosić. I na przebieraku oglądaliśmy rożne zabawki i najbardziej spodobał się lisek który otrzymał głośne 'iiiiłłł' :D
    Ide myc małego a tatuś pojechał gości odebrać z dworca.

Malwina89, Krysti, Carola55, tyger, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z ta temperaturą różnie widze, moze od dzieciaczka tez zależy.

A leci macierzyński Carola, dzieki :), pierwszy tydz zleciał jak z bicza strzelił. Duzo odpoczywałam, mieszkanie sprzatam, no i mężuś wraca z pracy to obiadek ma gotowy :). Co dziennie cos innego gotuje ;). Nie mial tak dobrze jak pracowałam. Mieliśmy isc do kina ale ciągle mu sie w pracy przedłuża. Pójdziemy w poniedziałek. Na 'Bogowie' chcemy isc. Polski film, nie wiem czy słyszeliście o Zbigniewie Relidze. Odbieram kuriera to z wózkiem ostatnio, we wtorek ma łóżeczko przyjechać :). Leci czas jak szalony, zaraz za pranie ciuszków małego bede sie brała. Fajnie na macierzynskim :). Nie czekajcie dziewczyny za długo z odejsciem z pracy.

Carola55, tyger lubią tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie ze juz lepiej Vixen :*

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodziak mały z Charliego :) :*. Dobrej nocy dziewczyny i chlopaki :)

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinko jeśli lubicie chodzić do kina to korzystajcie teraz bo ja nie wiem kiedy pójdziemy pierwszy raz :P tak to małego mozna ze sobą zabierać no ale do kina nie bardzo :D
    Ale u nas podobno sa specjalne seanse ze leci film dla mam a dzieciaczki ma się przy sobie.
    Słyszałam o tym filmie, chętnie bym obejrzała :)

No i u nas Cie wiecej jak masz wolne :P
    Moj mąż tez się cieszy ze jestem w domku i gotuje obiadki. Wszystko gotowe a on przychodzi z pracy i wcina :D komu by się tak nie podobało ahah

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen to wszystkie panie domu :) Ja tez kuchce bo mowa była jak zajde w ciąze nie pracuje i nie zajmuje się niczym mam odpoczywać ,no tyle co to invoice wysle księgowej tygodniowy ,ale na przyszly rok chcem w Polsce sklep otworzyć z ciuchami umnie w mojej miejscowosci juz prowadziłam ale musiałam jechać do uk i zistawilam wszystko na glowie mamy :/)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze pije ciepłe cacao i kanapeczke wcinam bobja rano zawsze tak jem i mleko dla mnie to rutuał dzienny :)tak gorąco w mieszkaniu ze chyba wykituje hahaha az musialam grzejnik przykrecic :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 06:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen twoj mały to taki pocieszny jak on robi minki :) jej jest pocieszny bardzo hahaha ,moja kolezanka takiego smieszka małego miała ze jak ktos glowe pochylił do wózka tak się śmiał haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 06:45

tyger lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mina Karolka boska!!! Bez kitu ale usmialam sie. Jaki on kochany :P
    Ahh rozumiem z tym jedzonkiem. Bo u mnie 2 pobudki. Po 4 h potem po 3. I zastanawiam sie kiedy bedzie 1 :P
    Cierpliwie cżekam :)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen, ale kochany ten twoj Karolek jest, minke zrobil jak dorosly, no i jakie pultynki ma piekne. Widac, ze zdrowo rosnie mimo problemow z refluxem.

na9fxa5.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Vix, no i wiecej czasu mam zeby posiedzieć na forum :). Uwielbiamy chodzić do kina i nie tylko. Tylko nie zawsze sie da, jak moj musi zostac dluzej w pracy to musi. W hotelu pracuje jak ja, tam za godz płacą, czasami większe busy jest i trzeba zostac dłużej. Mam nadzieje ze jak juz mały sie urodzi a tatusiowi skonczy sie tacierzynskie i bedzie do pracy musiał wracać to o tej 16 skonczy i bedzie pędził do nas zebym ciągle sama nie była. Do mnie raczej mama przyleci po swietach jakos styczen luty dopiero :/. Wiec sama bede praktycznie z mężem. Ale damy sobie rade :) w polsce jak mieszkalismy to jako niania dorabiałam ;) i opiekowałam sie mała dziewczynką, jak miala 3 miesiace to zaczęłam do niej chodzić i tak przez 8 miesiecy codziennie :). I siostry male dzieci mialy, to tez sie widziało i pomagało. Zawsze z wlasnym inaczej, ale jakies pojecie mam.

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Pl tez sa specjalne seanse w kinach dla mam z dziecmi. Sa maty do zabawy, przewijaki, podgrzewacze, pieluchy i chusteczki za darmo :P
    Nigdy nie bylam ale jestem ciekawa :)

Malwinko fajnie ze bedziesz teraz wiecej z nami :)
    Napewno sobie dacie rade!! To na poczatku nie jest takie trudne bo dziecko je, spi i robi kupy :P dopiero po kilku tyg sie komplikuje :)
    Ja przez tydz po cc sama bylam i dawalam rade bo T pracowal ;)

Malwina89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kino kocham z moim ostatnio na Fury byliśmy super film ,ja wojenne lubie :)

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ