Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA hallowen u was jest ,bomba jak mieszkałam w Irlandi to u mojej siostry w domu zawsze ozdoby balony cukierki syn siostry się przebiera zaprasza kolegów i koleżanki Irlandczycy sami haha łobuzy takie nie raz się uśmiałam ,my tez się przebierały w piguły i do miasta się chodziło haha:) tu rodziny nie mam zapewne by juz poprzebierani przyszli do mnie haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 23:07
tyger, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Dobrze wiedzieć o tej temperaturze u maluszków dzieki Paula. Właśnie doczytalam ze 37,7 to juz stan pod gorączkowy i trzeba obserwować, a jak 38 i powyżej trzeba do lekarza i mozna zbijać syropkiem lub czopkiem. Dobrze wiedziec, bardzo ważne rzeczy .
Krysti, Paula55 lubią tę wiadomość
-
Dziekuje Tyger
Wogole to sie kapnelam ze faktycznie nigdy nie dawalam fotki z dziobem hihi
My nigdy tego hallowen jakos nie obchodzilismy i szcżeze w Pl mega mnie to draznilo tu poprostu dzien jak codzien dla mnie
Juz bardziej przezywam dzien zapalenia swiatelek swiatecznych u nas w miescie jutro wieczorem chcemy sie wybrac o ile ten cholerny deszcz nie bedzie padal
Nie ma sprawy Malwinko. Musimy sie wymieniac wiadomosciami bo to bardzo pomocneWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 22:45
Krysti, tyger lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tu w tez nie obchodzę hallowen a w Irlandi tak bo siostry syn miał frajdę :)wszystko dla niego naszego jedynego tam to ludzie się bawią fajnie jest wesoło zwłaszcza na osiedlach domków jednorodzinnych tak domy ozdabiają szkielety w drzwiach oknach pająki no extra .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 23:06
tyger, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Charliemu juz kilka razy sprawdzałam temperaturę i zawsze ma 36,4-36,7C
Ja swoja Tulę mam z wkładka dla niemowlaka, inaczej byłby za mały jeszcze na nie
Chciałabym wyjsć z nim na spacer w nosidle i chyba spróbuje teraz jak szwagier bedzie. Tylko myśle zeby kupic sobie jakiś plecak bo torbę to troche niewygodnie na ramie założyć.
Dziękuje Malwinko mi się juz poprawia na szczescie to chyba tylko lekkie przeziębienie.
U nas w Abdn straszna pogoda wieje i pada, brr.
Moje dziecko 'ocipialo' i obudziło się po kolejnych 2,5h i po pampersie i syropku znowu zasypia na cycku!
My pograliśmy, pogadaliśmy, Tesco przywozlo zakupy, posprzątałam do końca dom... Tęsknie za nim jak tak dużo śpityger lubi tę wiadomość
-
Ja tez duzo razy spr temp i u nas w 90 % przypadkow ponad 37 pytalam o to lekarza to mi mowil ze u niemowlat zazwyczaj jest temp ponad 37 wiec sie nie martwie
Vix my tez mamy wkladke ale jakos chusta mi bardziej "siadla" oby jutro byla pogoda!!
Dzis bylo pieknie do poludnia a od wieczora leje
Moj kurczaczek spi juz od 2 h i ja tez ide w kime wyprysznicowalam sie, wypilam karmi i bylo by na dzs
Mamusie powiedzcie mi jak u was teraz nocne karmienia?? Co ile dzieciaki budza sie na jedzonko??
-
8tyg 2dni
Nie moge z tego zdjecia Charlie jaka mina! Haha pajda mała.
Paula u nas to rożnie bo mały ze swoim refluxem ogólnie je mało i często. Ostatniej nocy nawet nie sprawdzałam zegarka tylko z zamkniętymi oczami wyciągałam cycka xD ale z tego co pamietam to chyba były trzy cycki i jedna zmiana pieluszki, czyli wychodzi niby co 3h bo w łożku byliśmy od północy do 9 rano.
Niestety my przez ten głupi reflux nie mamy rutyny z jedzeniem :<
Śpijcie dobrze kochani
Moj maluszek od godziny gada z mamusia ćwiczył 'brzuszki' czy znowu próbował się podnosić. I na przebieraku oglądaliśmy rożne zabawki i najbardziej spodobał się lisek który otrzymał głośne 'iiiiłłł'
Ide myc małego a tatuś pojechał gości odebrać z dworca.Malwina89, Krysti, Carola55, tyger, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
To z ta temperaturą różnie widze, moze od dzieciaczka tez zależy.
A leci macierzyński Carola, dzieki , pierwszy tydz zleciał jak z bicza strzelił. Duzo odpoczywałam, mieszkanie sprzatam, no i mężuś wraca z pracy to obiadek ma gotowy . Co dziennie cos innego gotuje . Nie mial tak dobrze jak pracowałam. Mieliśmy isc do kina ale ciągle mu sie w pracy przedłuża. Pójdziemy w poniedziałek. Na 'Bogowie' chcemy isc. Polski film, nie wiem czy słyszeliście o Zbigniewie Relidze. Odbieram kuriera to z wózkiem ostatnio, we wtorek ma łóżeczko przyjechać . Leci czas jak szalony, zaraz za pranie ciuszków małego bede sie brała. Fajnie na macierzynskim . Nie czekajcie dziewczyny za długo z odejsciem z pracy.Carola55, tyger lubią tę wiadomość
-
Malwinko jeśli lubicie chodzić do kina to korzystajcie teraz bo ja nie wiem kiedy pójdziemy pierwszy raz tak to małego mozna ze sobą zabierać no ale do kina nie bardzo
Ale u nas podobno sa specjalne seanse ze leci film dla mam a dzieciaczki ma się przy sobie.
Słyszałam o tym filmie, chętnie bym obejrzała
No i u nas Cie wiecej jak masz wolne
Moj mąż tez się cieszy ze jestem w domku i gotuje obiadki. Wszystko gotowe a on przychodzi z pracy i wcina komu by się tak nie podobało ahah -
nick nieaktualnyVixen to wszystkie panie domu Ja tez kuchce bo mowa była jak zajde w ciąze nie pracuje i nie zajmuje się niczym mam odpoczywać ,no tyle co to invoice wysle księgowej tygodniowy ,ale na przyszly rok chcem w Polsce sklep otworzyć z ciuchami umnie w mojej miejscowosci juz prowadziłam ale musiałam jechać do uk i zistawilam wszystko na glowie mamy )
-
nick nieaktualnyLeze pije ciepłe cacao i kanapeczke wcinam bobja rano zawsze tak jem i mleko dla mnie to rutuał dzienny :)tak gorąco w mieszkaniu ze chyba wykituje hahaha az musialam grzejnik przykrecic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 06:40
-
nick nieaktualnyVixen twoj mały to taki pocieszny jak on robi minki jej jest pocieszny bardzo hahaha ,moja kolezanka takiego smieszka małego miała ze jak ktos glowe pochylił do wózka tak się śmiał haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 06:45
tyger lubi tę wiadomość
-
Dokładnie Vix, no i wiecej czasu mam zeby posiedzieć na forum . Uwielbiamy chodzić do kina i nie tylko. Tylko nie zawsze sie da, jak moj musi zostac dluzej w pracy to musi. W hotelu pracuje jak ja, tam za godz płacą, czasami większe busy jest i trzeba zostac dłużej. Mam nadzieje ze jak juz mały sie urodzi a tatusiowi skonczy sie tacierzynskie i bedzie do pracy musiał wracać to o tej 16 skonczy i bedzie pędził do nas zebym ciągle sama nie była. Do mnie raczej mama przyleci po swietach jakos styczen luty dopiero . Wiec sama bede praktycznie z mężem. Ale damy sobie rade w polsce jak mieszkalismy to jako niania dorabiałam i opiekowałam sie mała dziewczynką, jak miala 3 miesiace to zaczęłam do niej chodzić i tak przez 8 miesiecy codziennie . I siostry male dzieci mialy, to tez sie widziało i pomagało. Zawsze z wlasnym inaczej, ale jakies pojecie mam.
-
W Pl tez sa specjalne seanse w kinach dla mam z dziecmi. Sa maty do zabawy, przewijaki, podgrzewacze, pieluchy i chusteczki za darmo
Nigdy nie bylam ale jestem ciekawa
Malwinko fajnie ze bedziesz teraz wiecej z nami
Napewno sobie dacie rade!! To na poczatku nie jest takie trudne bo dziecko je, spi i robi kupy dopiero po kilku tyg sie komplikuje
Ja przez tydz po cc sama bylam i dawalam rade bo T pracowalMalwina89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny