X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Malwina idźcie tu seans w union sguare o 18.40 się zaczoł długo trfał :) Tomasz Kot w roli gównej super film nie opowiadam więcej bo jaki idziecie to zobaczycie sami .:) Polaków tez było sporo ale napisy po Angielsku tez były , Vixen to cię trzyma faktycznie ja tez dziś wyszłam w takim płaszczu ze mi zimno było zmarzłam mimo ze czapkę miałam tu juz Chłodno jest ,do mojego mówię ze juz zimówke trza nosić komin pod szyje bo ja to zmarżluch jestem straszny . Wracaj do zdrówka szybciutko .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 23:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz nadrabiam z wodą weszłam do domu odrazu szklana duża wody z cytryną moj mi zrobił takie pragnienie mam:D

• Vixen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mam dreszcze i 38C temp :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Kurde mam dreszcze i 38C temp :/
    To się zaprawiłas niezle . Ja juz w czapce półtora miesiąca chodzę nawet jak słońce swieci serio znam te pogody są zdradliwe .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki coraz częściej czuje puknięcia maluszka :) juz takie bardziej wyraźniejsze haha

tyger, Malwina89 lubią tę wiadomość

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen kurcze, do lekarza biegnij jutro :/. Może od cycusia ta temperatura...

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Czuje się strasznie! Normalnie w ciagu godziny tak mi się pogorszyło ze szok :O wzięłam gorrrący prysznic, lałam wodę na cycka. Masowałam i ręcznie ściągnęłam mleka z tej strony co boli. Teraz siedze z tym okładem ciepłym z fioletowej firmy, wzięłam paracetamol, ale czuje się jakbym miała ostre przeziębienie. I cycek boli dużo bardziej :(
    No wlasnie nie wychodziłam praktycznie z domu przez tydzien bo źle się czułam o pogoda była okropna. A jak wyszłam to w płaszczu i z szalikiem. I nie karmiłam na dworze :( jaka głupota...

OOOoooo kochana,nie chce Cię martwić ale masz zapalenie gruczołu piersiowego.Musisz iść z tym do GP i dostaniesz antybiotyk.Moja siostra miała w tamtym roku i tak ją cycek bolał,że nie mogła 2 dni ręką ruszać +gorączka i wszelkie przeziębieniowe dolegliwości do ok tyg.Potem wszystko ustąpiło ale z tego powodu przestała karmić piersią (bała się,że się historia z zapaleniem się powtórzy,a mały i tak musiał być sztucznie dokarmiany bo jej mleko było marnej jakości)

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen poczytaj sobie,tu jest wszystko fajnie opisane: http://www.siostraania.pl/artykul/zapalenie-gruczolu-piersiowego

201503231678.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie Vixen tylko nie to! Az mnie ciary przeszly bo wiem jaki to bol. Ten oklad jest super. Mi bardzo pomogl. Mam nadzieje ze do rana bedzie lepiej.
    Mnie od 2 dni kluje cos w lewym ale to nie zapalenie ale raczej otiwranie kolejnych kanalikow.
    Maly wlasnie mial pierwsze karmienie po 4h :)
    Moja znajoma urodzila wczoraj chlopca 10lbs !
    Paula slicznie wygladacie na tym spacerku :)

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O szlag!!! Vixen wspolczuje :( tez sie tak czulam na samym poczatku jeden dzien. Bylam nie do zycia jak przy grypie :(
    Okladaj piers!!! Kapusta dziala cuda i jest nawet lepsza od tych okladow bo u nas dziewczyny stosowaly!!
    I mimo bolu musisz jak najczesciej i w ROZNYCH pozycjach przystawiac malego zeby odblokowal kanaliki. Nic jak dziecko tego nie wyciagnie. Ostrzebam ze bedzie bolec :(
    Ale chyba lepsze to niz zapalenie i antybiotyk....

Daj znac pozniej jak sie czujesz Kochana!!!

A u nas mega niespodzianka :) moj syn jadl w nocy tylko RAZ :)
    Ja teraz wstalam mleko odciagnac bo cycki jak kamienie i zaczynaly bolec a nie moge do zastoju doprowadzic.
    Wydaje mi sie ze Tiago jest w stanie przetrwac noc na 1 karmienie ale wstaje z przyzwyczajenia i czasem go brzuszek boli.
    A wiem ze na to 2 karmienie nie jest taki glodny bo pociagnie kilka razy i wypluwa cyca...
    Wiec moooze malymi kroczkami sie uda :)

Dzieki Tyger za komplement :) i gratulacje dla kolezanki :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety mam pytanie do was bo ostatnio podemną wypriwadzili się ludzie i jakos od trzech dni swieci tam się swiatło i są jak by dzwi wyłamane ,Boje się nirmalnie po schodach schidzic bobnie mam pojecia co w tym mieszkaniu mize być lub kto przebywać ,postanowilam z moim ze jak juz z pracy wróci by po pristu zadzwonic na policje o poinformować by prxyjechali i to sprawdzili .Ja to jestem taka bojąca dupa kuźwa wszystko mnie przeraza jak widzę ze cis nie hallo jest zwlaszcza ze nikt z sasiadów nie zglosił tego więc my musimy dla bezpieczeństwa ,bo roznie moze byc czy jaki bezdomny albo jakis bandyta ! Ah jej dzwi zamklam na dwa spusty bo kuzwa jak ja się nie za interesuje to nikt .Po za tym Aberdeen jest tez miastem przestępczym i nie jest bezpieczne .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 07:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą są kamery tu Policyjne i sprawdzą monitoring z poprzedniego tygodnia bo to stalo się w tamtym tyg !takze sprawdzą kamera jest na moj chodnik doslownie i widac kto wchidzi do klatki .

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie Krysti zeby spr. Ja tez bym zadzwonila. Nikomu to nie szkodzi a ty bedziesz czuc sie bezpiecznie.

Vix jak sie czujesz??

Moj kochany synek wlasnie wstal :) jestem mega wyspana i zadowolna ;) ciekawe czy to spanie to jednorazowy wypadek czy wstep do 1 nocnego karmienia :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tak się zrobi ,poczekam na mojego i zadzwonimy . Super ze ześ wyspana :) ;) brawoo kochana oby jak najwiecej takich nocy ,zregenerujesz się . Ciekawe co u Vixen martwie się o nią .

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja zawsze jestem wyspana bo u nas z reguly sa 2 karmienia. Ok 2 i 5-6 a potem spimy do 9-10 :)
    Bo maly zje, beknie i spi :) ale przy jednym karmieniu to juz krok do calych przespanych nocy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Krysti coraz czesciej i mocniej czujesz ruchy maluszka :). Moj mi pod żebra wchodzi a jak kopie to caly brzuch faluje :). Jak na razie nie sa bolesne te kopniaki, tylko czasem jak przywali z zaskoczenia to podskakuje :), albo raz telefon mi z reki wypadł haha jak przywalił :). Tez bym dzwoniła na policje, tez jestem boi dupek :P. Ale z taką sytuacją nie ma żartów. Moze komuś sie coś tam stało...

Kurcze biedna Vixen, nawet nie chce wiedziec co to za ból :(. Oby sie szybko polepszyło.

Super Paula ze mały daje ci sie wyspac :) tez tak chce :D. My jestesmy oboje z mężem spiochy to moze mały tez bedzie :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 14:08

Krysti lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj do mnie zadzwonil i mowi ze zamontuje domofon z kamerą przed naszymi dzwiami dla mojego bezpieczenstwa ,i dopiero zdał sobie sprawe jak to jest niebexpiecznie mieszkac w miescie .:) bo kto badz zapuka do dzwi ja nie widze otworze sama w domu i mnie rypnie za atakuje lub co inne .No i rozwiazał problem . Ale na policje zadzwonimy !

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina89 wrote:
    Super Krysti coraz czesciej i mocniej czujesz ruchy maluszka :). Moj mi pod rzebra wchodzi a jak kopie to caly brzuch faluje :). Jak na razie nie sa bolesne te kopniaki, tylko czasem jak przywali z zaskoczenia to podskakuje :), albo raz telefon mi z reki wypadł haha jak przywalił :). Tez bym dzwoniła na policje, tez jestem boi dupek :P. Ale z taką sytuacją nie ma żartów. Moze komuś sie coś tam stało...

Kurcze biedna Vixen, nawet nie chce wiedziec co to za ból :(. Oby sie szybko polepszyło.

Super Paula ze mały daje ci sie wyspac :) tez tak chce :D. My jestesmy oboje z mężem spiochy to moze mały tez bedzie :).
    Mi jak sie niedawno obracalo po lewej stronie haha smieszne uczucie :)

Paula55 lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy temp mi spadła ale dzisiaj rano obudziłam się z 38,4C wiec o 3pm mam GP po antybiotyk. Miałam nadzieje ze obejdzie się bez :( zobaczymy co doktorka powie...
    Paracetamol zbija temp ale teraz jest 2,5h od tabletki i zaczyna wzrastać :/ 37,4 juz, grrr... Nie boli mnie zeby karmić wiec mały wisi na tym cycku. I robię okłady.

A mój dzieciaczek dzisiaj na nowo odkrył swoje dłonie. I moje. Podnosi sobie rączki przed twarz patrzy się na piąstki i wkłada do buzi.

Paula ale Tiaguś jest kochany dla rodziców :D cudownie! Mam nadzieje ze każda noc bedzie taka teraz :)
    U nas mały obudził się dwa razy w nocy, o 2.30 i robił to swoje refluxowe kwękanie. Nie mógł zasnąć spowrotem wiec dałam mu troche syropku i padł. Potem przespał ciągiem 4h co u nas jest osiągnięciem :D i potem spaliśmy do 10 bo ja przez ta gorączkę nie mogłam wstać.

• Vixen Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger 10lbs?! Osz cholercia :D gratulacje dla koleżanki i brawo za wypchnięcie takiego klocuszka :D Charlie miał 6.8lbs i nie wyobrażam sobie gdyby miał mieć wiecej xD

Ja czuje takie igiełki zawsze jak robi mi się mleko :D jak mały pije z jednej piersi to w drugiej tak czuje. Albo jak czasem na niego popatrze a jest u kogoś na rękach to tez :D

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ