X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj malenstwo dwa razy się przekręcało i sobie nózką albo rączką mamcie od środka głaskało :) uczucie nie z tej ziemi haha dobrze ze to powoli przebiega i przyzwyczaja kobiete :) :D wczoraj z mamà rozmawiałam pyta się mnie czy mam brxuch zniekształcony a ja ze tak czasem mam wypuklony z lewej to mama się zaczela smiac i mówi ze to dziecko sobie siedzi bo jak spie na lewej stronie to się umiejscawia z lewej :). Tak jak Paula mówilaś o swoim ze zniekształcony był czasem ;)

Malwina89, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ladnie Paula napisałaś :). Ważne ze jestescie zdrowi i kochacie sie, ze jesteście razem we trójka. Nie ma co sie załamywać, marzenie o domku spełni sie wczesniej czy później. Zycze ci z całego serca zeby spełniło sie jak najwczesniej jesy to możliwe :).

Noo kurcze to juz tuż tuż :D. Nawet do mnie to nie dociera jeszcze ze za miesiac moge sie juz rozpakować :). Tak ten czas leci. Dzis czekam na kuriera z łóżeczkiem :D, pewnie jak mój wróci z pracy to będzie skręcał :).

Vix jak sie czujesz? Tyger jak dzis Victorek po usunięciu ząbka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 11:56

Krysti lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyzwyczajaj się Krysti do częstych ruchów :). Tez miałam z jednej strony twardszy brzuszek, zniekształcone. Teraz wyglądam jak bym piłkę połknęła haha. Ciesz sie ta chwila bo szybko mija :).

Krysti, Limerikowo lubią tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen jak sprawy stoja z cycuchem? Mam nadzieje, ze lepiej.
    Paula, glowa do gory :) Bedziesz miala swoj domek napewno, to tylko kwestia czasu.

Malwinko to juz juz :) Nakwazniejsze ze dobrze sie czujesz. Tak jak napisala Paula, przyszle mamusie niech sie teraz lenia bo potem nie bedzie czasu :D

Krysti super ze cie tak to cieszy, potem bedzie mocniej a nawet bolesnie :P Ja wole miec malenstwo kolo mnie niz we mnie.

Victor czuje sie bardzo dobrze. Zaluje ze nie poslalam go dzis do szkoly, bo wariuje, pyskuje i wchodzi mi na glowe. wiec zdecydowanie wszystkie bole mu juz przeszly :)

Krysti, Malwina89 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    Vixen jak sprawy stoja z cycuchem? Mam nadzieje, ze lepiej.
    Paula, glowa do gory :) Bedziesz miala swoj domek napewno, to tylko kwestia czasu.

Malwinko to juz juz :) Nakwazniejsze ze dobrze sie czujesz. Tak jak napisala Paula, przyszle mamusie niech sie teraz lenia bo potem nie bedzie czasu :D

Krysti super ze cie tak to cieszy, potem bedzie mocniej a nawet bolesnie :P Ja wole miec malenstwo kolo mnie niz we mnie.

Victor czuje sie bardzo dobrze. Zaluje ze nie poslalam go dzis do szkoly, bo wariuje, pyskuje i wchodzi mi na glowe. wiec zdecydowanie wszystkie bole mu juz przeszly :)
    Ja tez wole juz kolo siebie by bylo :) ale ciesze się ze się rusza ,dzis nad ranem mialam kopniaki juz takie wyczuwalne bardziej i bylo ich pare na przemian nózkami sobie pukalo az pod skoczyłam z wrazenia :D

tyger lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina89 wrote:
    Przyzwyczajaj się Krysti do częstych ruchów :). Tez miałam z jednej strony twardszy brzuszek, zniekształcone. Teraz wyglądam jak bym piłkę połknęła haha. Ciesz sie ta chwila bo szybko mija :).
    Ciesze się :) dla mnie to normalne ze dzidzia się rusza kopie :) uwielbiam ten stan:) kocham Jak corcia będzie to na imię bedzie miała MANUELA <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 16:52

tyger lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja wam juz pisalam ze jestescie wspaniale, kochane i nie ocenione w pocieszaniu? :*
    Zawsze mozna na was liczyc :)

My dzis po kolejnym spacerze w chuscie i maly jest zakochany :) znow spal :)

Ojj Tyger to mialas dzien przeprawy z chlopcami :)

Krysti ale super ze maluch tak cie zaczepia :) potem bedzie zaczepial z drugiej strony brzuszka ;)
    Manuelka fajne imie- bardzo pozytywnie mi sie kojazy.

Moj syn ma dzis dzien smieszka. Normalnie brechta caly dzien :) az moja mama miala lezki w oczach bo jak z nia na skypie gadalam to maly zacieszal. Ehh ciezko mamie bedzie do swiat bez niego wytrzymac :P

Limerikowo, Krysti, Malwina89, tyger lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla mysle a propos domku odpocznijcie listopad i grudzien i ruszajcie od stycznia nowego roku ze swiezymi silami i pozytywnym nastawieniem starac sie o super domek dla W. Rodzinki

Paula55, Krysti, Malwina89 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wreszcie wózek z moim znaleźliśmy bo mój i ja to my tych małych kółek nie lubimy przednich a tylne większe :) i mamy model który na 100% bedzie u nas uffff http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd8d081b415a.jpg są rozne kolory także gdyby okazało się ze pisiorek sie pokaże na usg w sobotę o 13.40 to bedzie pomarańczowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 20:09

Carola55, Limerikowo, Malwina89, tyger, Paula55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pada tu deszcz :/ pogoda masakra

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero z pracy wrocilam, koniec miesiaca wiec czasem trzeba posiedziec dluzej, jeszcze tak dwa razy i to na tyle ..... nie moge sie doczekac, ale pewnie jakos zleci przez swieta itd... brzuszek juz ladnie rosnie i maternity ciuchy poszly w ruch na calego :)

Krysti, Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak vixen , żeby U niej lepiej juz było .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    A ja dopiero z pracy wrocilam, koniec miesiaca wiec czasem trzeba posiedziec dluzej, jeszcze tak dwa razy i to na tyle ..... nie moge sie doczekac, ale pewnie jakos zleci przez swieta itd... brzuszek juz ladnie rosnie i maternity ciuchy poszly w ruch na calego :)
    Carolcia super ze brzusio ci rośnie i ciuchy w ruch poszły :) ja tez juz noszę :) spodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 20:27

Carola55 lubi tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze jakies bluzki mam luzniejsze, ale juz spodnie ciazowe, spodniczke i jeansy nosze bo innaczej by sie nie dalo, u ciebie tez brzuszek bedzie juz coraz bardziej widoczny.
    Ja to po malu 'kulac' sie zaczynam. jeszcze pare dni i zaczne trzeci trymest i intensywna faze wzrostu dzieciatka.

Vixen pewnie odpoczywa i sie kuruje, bo faktycznie cos sie nie odzywa

Krysti, tyger lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    No jeszcze jakies bluzki mam luzniejsze, ale juz spodnie ciazowe, spodniczke i jeansy nosze bo innaczej by sie nie dalo, u ciebie tez brzuszek bedzie juz coraz bardziej widoczny.
    Ja to po malu 'kulac' sie zaczynam. jeszcze pare dni i zaczne trzeci trymest i intensywna faze wzrostu dzieciatka.

Vixen pewnie odpoczywa i sie kuruje, bo faktycznie cos sie nie odzywa
    Tobie tez juz nie wiele zostało a od pracy kiedy juz wolne .

• loszcz Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie jeśli ten temat już był poruszany wcześniej ale nie chce mi się 178 stron forum czytać więc zapytam: gdzie kupowałyście chusty? W PL czy w UK?
    Zastanawiałam się nad zakupem ale nie mam pojęcia na co zwrócić uwagę ani gdzie takową nabyć aby była w miarę dobra jakościowa i wygodna dla mnie i dla maleństwa.Jakieś podpowiedzi???

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze bym zapomiała zapytać o maternity,otóż jestem samozatrudniona i mam termin na 22 marca kiedy mogę iść na macierzyński i gdzie mam to wszystko załatwić?Czy jest jakiś termin składania papierów o macieżyński czy po prostu każdemu się należy?Nie mam dzieci,nigdy nie miałam ani benefitów ani absolutnie żadnej pomocy od państwa i nawet nie wiem odczego mam zaczac...

201503231678.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co pamietam to Paula kupila chuste i jest zadowolona
    ja z Vixen mamy tule nosidelko i tez ok
    jesli chodzi o chuste o material powinien byc z miekkich i rozciagliwych, wytrzymalych wlokien
    lepiej tu ok finansowo zainwestowac
    chusty mozna popatrzec na amazon, e bay ale takze pl allegro

http://www.kangurkowo.pl/webpage/jaka-chusta.html

http://www.babytula.pl/collections/chusty-do-noszenia-1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 21:08

Krysti, loszcz lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    a jeszcze bym zapomiała zapytać o maternity,otóż jestem samozatrudniona i mam termin na 22 marca kiedy mogę iść na macierzyński i gdzie mam to wszystko załatwić?Czy jest jakiś termin składania papierów o macieżyński czy po prostu każdemu się należy?Nie mam dzieci,nigdy nie miałam ani benefitów ani absolutnie żadnej pomocy od państwa i nawet nie wiem odczego mam zaczac...
    Do job centre musisz isc poprosić o aplikacje na maternity Alowance ,od 20 tyg możesz juz isc .Jak pracujesz legalnie tax płacisz to ci się należy .Ja tez od 20 tyg ide na maternity Alowance .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 21:10

loszcz lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    na pewno Ci Dziewczyny napisza co zrobic step by step za moment

w Irl sa str citizen information i tam jest all wyjasnione, pewnie podobne str i biura w UK tez sa

Krysti lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ