X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj malenstwo dwa razy się przekręcało i sobie nózką albo rączką mamcie od środka głaskało :) uczucie nie z tej ziemi haha dobrze ze to powoli przebiega i przyzwyczaja kobiete :) :D wczoraj z mamà rozmawiałam pyta się mnie czy mam brxuch zniekształcony a ja ze tak czasem mam wypuklony z lewej to mama się zaczela smiac i mówi ze to dziecko sobie siedzi bo jak spie na lewej stronie to się umiejscawia z lewej :). Tak jak Paula mówilaś o swoim ze zniekształcony był czasem ;)

Malwina89, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ladnie Paula napisałaś :). Ważne ze jestescie zdrowi i kochacie sie, ze jesteście razem we trójka. Nie ma co sie załamywać, marzenie o domku spełni sie wczesniej czy później. Zycze ci z całego serca zeby spełniło sie jak najwczesniej jesy to możliwe :).

Noo kurcze to juz tuż tuż :D. Nawet do mnie to nie dociera jeszcze ze za miesiac moge sie juz rozpakować :). Tak ten czas leci. Dzis czekam na kuriera z łóżeczkiem :D, pewnie jak mój wróci z pracy to będzie skręcał :).

Vix jak sie czujesz? Tyger jak dzis Victorek po usunięciu ząbka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 11:56

Krysti lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyzwyczajaj się Krysti do częstych ruchów :). Tez miałam z jednej strony twardszy brzuszek, zniekształcone. Teraz wyglądam jak bym piłkę połknęła haha. Ciesz sie ta chwila bo szybko mija :).

Krysti, Limerikowo lubią tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen jak sprawy stoja z cycuchem? Mam nadzieje, ze lepiej.
    Paula, glowa do gory :) Bedziesz miala swoj domek napewno, to tylko kwestia czasu.

Malwinko to juz juz :) Nakwazniejsze ze dobrze sie czujesz. Tak jak napisala Paula, przyszle mamusie niech sie teraz lenia bo potem nie bedzie czasu :D

Krysti super ze cie tak to cieszy, potem bedzie mocniej a nawet bolesnie :P Ja wole miec malenstwo kolo mnie niz we mnie.

Victor czuje sie bardzo dobrze. Zaluje ze nie poslalam go dzis do szkoly, bo wariuje, pyskuje i wchodzi mi na glowe. wiec zdecydowanie wszystkie bole mu juz przeszly :)

Krysti, Malwina89 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    Vixen jak sprawy stoja z cycuchem? Mam nadzieje, ze lepiej.
    Paula, glowa do gory :) Bedziesz miala swoj domek napewno, to tylko kwestia czasu.

Malwinko to juz juz :) Nakwazniejsze ze dobrze sie czujesz. Tak jak napisala Paula, przyszle mamusie niech sie teraz lenia bo potem nie bedzie czasu :D

Krysti super ze cie tak to cieszy, potem bedzie mocniej a nawet bolesnie :P Ja wole miec malenstwo kolo mnie niz we mnie.

Victor czuje sie bardzo dobrze. Zaluje ze nie poslalam go dzis do szkoly, bo wariuje, pyskuje i wchodzi mi na glowe. wiec zdecydowanie wszystkie bole mu juz przeszly :)
    Ja tez wole juz kolo siebie by bylo :) ale ciesze się ze się rusza ,dzis nad ranem mialam kopniaki juz takie wyczuwalne bardziej i bylo ich pare na przemian nózkami sobie pukalo az pod skoczyłam z wrazenia :D

tyger lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina89 wrote:
    Przyzwyczajaj się Krysti do częstych ruchów :). Tez miałam z jednej strony twardszy brzuszek, zniekształcone. Teraz wyglądam jak bym piłkę połknęła haha. Ciesz sie ta chwila bo szybko mija :).
    Ciesze się :) dla mnie to normalne ze dzidzia się rusza kopie :) uwielbiam ten stan:) kocham Jak corcia będzie to na imię bedzie miała MANUELA <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 16:52

tyger lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja wam juz pisalam ze jestescie wspaniale, kochane i nie ocenione w pocieszaniu? :*
    Zawsze mozna na was liczyc :)

My dzis po kolejnym spacerze w chuscie i maly jest zakochany :) znow spal :)

Ojj Tyger to mialas dzien przeprawy z chlopcami :)

Krysti ale super ze maluch tak cie zaczepia :) potem bedzie zaczepial z drugiej strony brzuszka ;)
    Manuelka fajne imie- bardzo pozytywnie mi sie kojazy.

Moj syn ma dzis dzien smieszka. Normalnie brechta caly dzien :) az moja mama miala lezki w oczach bo jak z nia na skypie gadalam to maly zacieszal. Ehh ciezko mamie bedzie do swiat bez niego wytrzymac :P

Limerikowo, Krysti, Malwina89, tyger lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla mysle a propos domku odpocznijcie listopad i grudzien i ruszajcie od stycznia nowego roku ze swiezymi silami i pozytywnym nastawieniem starac sie o super domek dla W. Rodzinki

Paula55, Krysti, Malwina89 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wreszcie wózek z moim znaleźliśmy bo mój i ja to my tych małych kółek nie lubimy przednich a tylne większe :) i mamy model który na 100% bedzie u nas uffff http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd8d081b415a.jpg są rozne kolory także gdyby okazało się ze pisiorek sie pokaże na usg w sobotę o 13.40 to bedzie pomarańczowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 20:09

Carola55, Limerikowo, Malwina89, tyger, Paula55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pada tu deszcz :/ pogoda masakra

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero z pracy wrocilam, koniec miesiaca wiec czasem trzeba posiedziec dluzej, jeszcze tak dwa razy i to na tyle ..... nie moge sie doczekac, ale pewnie jakos zleci przez swieta itd... brzuszek juz ladnie rosnie i maternity ciuchy poszly w ruch na calego :)

Krysti, Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak vixen , żeby U niej lepiej juz było .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    A ja dopiero z pracy wrocilam, koniec miesiaca wiec czasem trzeba posiedziec dluzej, jeszcze tak dwa razy i to na tyle ..... nie moge sie doczekac, ale pewnie jakos zleci przez swieta itd... brzuszek juz ladnie rosnie i maternity ciuchy poszly w ruch na calego :)
    Carolcia super ze brzusio ci rośnie i ciuchy w ruch poszły :) ja tez juz noszę :) spodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 20:27

Carola55 lubi tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze jakies bluzki mam luzniejsze, ale juz spodnie ciazowe, spodniczke i jeansy nosze bo innaczej by sie nie dalo, u ciebie tez brzuszek bedzie juz coraz bardziej widoczny.
    Ja to po malu 'kulac' sie zaczynam. jeszcze pare dni i zaczne trzeci trymest i intensywna faze wzrostu dzieciatka.

Vixen pewnie odpoczywa i sie kuruje, bo faktycznie cos sie nie odzywa

Krysti, tyger lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    No jeszcze jakies bluzki mam luzniejsze, ale juz spodnie ciazowe, spodniczke i jeansy nosze bo innaczej by sie nie dalo, u ciebie tez brzuszek bedzie juz coraz bardziej widoczny.
    Ja to po malu 'kulac' sie zaczynam. jeszcze pare dni i zaczne trzeci trymest i intensywna faze wzrostu dzieciatka.

Vixen pewnie odpoczywa i sie kuruje, bo faktycznie cos sie nie odzywa
    Tobie tez juz nie wiele zostało a od pracy kiedy juz wolne .

• loszcz Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie jeśli ten temat już był poruszany wcześniej ale nie chce mi się 178 stron forum czytać więc zapytam: gdzie kupowałyście chusty? W PL czy w UK?
    Zastanawiałam się nad zakupem ale nie mam pojęcia na co zwrócić uwagę ani gdzie takową nabyć aby była w miarę dobra jakościowa i wygodna dla mnie i dla maleństwa.Jakieś podpowiedzi???

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze bym zapomiała zapytać o maternity,otóż jestem samozatrudniona i mam termin na 22 marca kiedy mogę iść na macierzyński i gdzie mam to wszystko załatwić?Czy jest jakiś termin składania papierów o macieżyński czy po prostu każdemu się należy?Nie mam dzieci,nigdy nie miałam ani benefitów ani absolutnie żadnej pomocy od państwa i nawet nie wiem odczego mam zaczac...

201503231678.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co pamietam to Paula kupila chuste i jest zadowolona
    ja z Vixen mamy tule nosidelko i tez ok
    jesli chodzi o chuste o material powinien byc z miekkich i rozciagliwych, wytrzymalych wlokien
    lepiej tu ok finansowo zainwestowac
    chusty mozna popatrzec na amazon, e bay ale takze pl allegro

http://www.kangurkowo.pl/webpage/jaka-chusta.html

http://www.babytula.pl/collections/chusty-do-noszenia-1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 21:08

Krysti, loszcz lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    a jeszcze bym zapomiała zapytać o maternity,otóż jestem samozatrudniona i mam termin na 22 marca kiedy mogę iść na macierzyński i gdzie mam to wszystko załatwić?Czy jest jakiś termin składania papierów o macieżyński czy po prostu każdemu się należy?Nie mam dzieci,nigdy nie miałam ani benefitów ani absolutnie żadnej pomocy od państwa i nawet nie wiem odczego mam zaczac...
    Do job centre musisz isc poprosić o aplikacje na maternity Alowance ,od 20 tyg możesz juz isc .Jak pracujesz legalnie tax płacisz to ci się należy .Ja tez od 20 tyg ide na maternity Alowance .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 21:10

loszcz lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    na pewno Ci Dziewczyny napisza co zrobic step by step za moment

w Irl sa str citizen information i tam jest all wyjasnione, pewnie podobne str i biura w UK tez sa

Krysti lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ