X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:

tylko znowu jakąś głupote napisali bo chcą payslipy a na samozatrudnieniu po prostu ich nie mam .:-(

to wtedy papier o rocznym dochodzie, skladkach odprowadzonych i podatkach zaplaconych bedzie adekwatny do przedstawienia w urzedzie

loszcz lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vix tak tez zrobimy ;) zycie jest zbyt krotkie zeby sie umartwiac. Poki jestesmy razem i zdrowi reszta to tylko dodatek :)
    No i ciesze sie z tw zdrowych cycuszkow hehe :) super wiesci ;) Karolek napewno uradowany :)

Hehe ten femaltiker jest pyycha :) jak nie dla mleczka to dla smaku bym pila :) daj znac jak sie sprawdzil u ciebie :)

Dziewczyny mamy chyba problem z Tiago :( on NIGDY nie ulewal do tej pory a od 2-3 dni juz kilka razy i to tak porzadnie :(
    Albo takim juz strawionym mlekiem (no to jest niby normalne choc dla mnie nie bo pojawilo sie to NAGLE) a juz 2 razy taka "woda".. Przezroczystym plynem. Bylo tego bardzo duzo i zakrztusil sie w nocy!!! Myslalam ze umre :(
    Nie daje mu zadnej wody, herbatek...
    Macie pomysl co i z kad to??
    Jestem zalamana i boje sie takich zakrztuszen w nocy...
    Jak to nie przejdzie do konca tyg to w pon zamawiam wizyte do gp bo i tak ide na pobranie krwi.

p.s dobrze ze mam chuste bo ide sama :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula o nas tez mala ulewala takim serkiem, niestrawionym mleczkiem nawet jak odbila w miare
    teraz juz coraz mniej takich wypadkow na ubrania i lapanie na tetre
    coraz lepiej je i cala ja i kanapa juz nie w mleku everywhere

a plyn przezroczysty to po prostu bylo za duzo i nie ulozylo sie mleczko w malym brzuszku, zwieracz na czas nie zamknal zoladka bo ksztaltuje sie caly czas i voila ulewanie a ze sporo to i poszlo na zakrztuszenie
    my nawet do 20min nosimy czasem by odbilo sie i przyjelo ok a juz jest co nosic :--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 14:31

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti super bryka, naprawdę mi się podoba. Tak czy siak najlepiej przejechać się obejrzeć w realu.

Vixen ciesze sie ze antybiotyk pomógł, oby już żadne podobne problemy nie wracały :).

Tyger masz naprawdę dzielnego syna, dobrze że czuł sie lepiej kolejnego dnia :)

Limerikowo super fotki, mała jest przesłodka :*

My wczoraj złożyliśmy łóżeczko :) już wszystko gotowe i tylko czekać na syneczka :).

108ihco.jpg

To łóżeczko rozkłada sie i może w nim spać dziecko do 5 lat :)
    Teraz uciekam, bo do Primarka lece. papa

loszcz, Limerikowo, Krysti, Carola55, tyger lubią tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widze ze sowy gora hehe :)
    Tez mamy taka posciel tylko niebieska :)
    Synek napewno sie ucieszy!!!
    A ja w pt na shopping jade hehe ;) udanych lowow Malwiś :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Malwinka, widze ze przygotwania na calego, lozeczko super, teraz tylko czekac na rowiazanie. Ja swoje bede skladac po swietach, bumpery tez juz mam :)

Vixen, super ze juz czujesz sie lepiej, dobrze ze leki ci tak szybko pomogly :)

Malwina89 lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowy u was mi sie strasznie spodobały :) i tez musiałam kupić :P. My na zakupy do Livingston w sobote chcemy jechac z moim bo ma wolne :). A jutro zaczynam pranie ciuszków maluszka. A myślicie dziewczyny ze jak wypiorę pieluszki tetrowe z flanelowymi to nic sie nie stanie, jak wy prałyście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 19:41

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie pamietam jak pralam za 1 razem ale teraz piore wszystko razem, pieluszki i ubranka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie obawiam czy flanelowe pieluszki czegos nie zabarwią :/. Hmmm moze je wymocze przed praniem, mam tylko 3 flanelowe to nie oplaca sie prac ich osobno.

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo mi sie dopiero twoje fotki udalo zobaczyc bo mi belly zawiesilo. super zabawa na basenie :) Az nie moge sie doczekac az my pojdziemy. Chyba w piatek.

Paula mi sie wydaje ze to z tego ze Tiagus wiecej je, szybciej leci mleczko i lyczki zatem wieksze. To tak na moja logike. Iteraz trzeba czekac dluzej az sie odije. Tak jak pisze Limerkowo, nawet 20 minut.

Malwinko lozeczko sie pieknie prezentuje. Nic tylko czekac na tego maluszka zeby sie wyklul :)

Malwina89, Limerikowo lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina super łóżeczko extra :) przygotowania na całego :) ja tez wnet zacznę :) i będę pokazywać :D

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinko moja nie farbowala ale ja mam tylko jedna i pralam na 60 stopni :)
    Jak masz mocne kolory to mozesz wymoczyc ale nie powinny barwic ;)

Tyger moze tak byc... Ale przestraszylam sie nie na zarty. Dzis polozylam go na specjalnej poduszce do spania i ciekawe jak sie sprawdzi...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planowalam jutro na basen ale mam niezle palucha na zgieciu od tarki rozwalonego wiec kicha
    plus Lola tez podrapala sie po twarzy i jutro czekamy na kuriera z argosu by zabral reklamowana szafke a przywiozl nowa

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo jak z tw przesylka?? Odnalazla sie??

Limerikowo lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Limerikowo jak z tw przesylka?? Odnalazla sie??

pracuje nad tym, ale bida

mozna osiwiec przez ta przesylke, dostalam piekny i dl email od firmy oczyw podparty regulaminem z all stron, ze wsiaklo niby plus nie dostane odszkodowania bo... mama kablem zwiazala solidnie ehhhhhhhhhhhhh, czyli zle zapakowala

spuscilam powietrze przez 2 szklanki cydra wczoraj z mezem, maz wkurzony na tesciowa za paczke, na firme kurierska etc

pewnie trzeba czekac jak paczka okrazy glob ziemski i wroci do Pl

jednym slowem bajzel

jak paka wroci to na pewno juz nei max kurier bo nawet po ludzku biorac nie umawiali sie ani tym ani poprzednim razem co do odbioru i doreczenia
    nei wiem jak tak mozna prowadzic biznes
    uslayszalam ze to wlasc GSL i max kurier to niby tylko posrednik, no posrednik ale zapalcone mial, szkoda gadac...
    1y raz mam taka kiepska sytuacje

patrzalam fajna i tansza str ma apaczka z logowaniem, listem przewozowym etc

1ym zd: madry Polak po szkodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 22:54

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurka :/ no lipa straszna :(
    A to mama tw zle zapakowala i o to maz zly??

Ehh moja mama to tez taka nadgorliwa zawsze :P tlumaczy sie jej zeby nie upiekszala bo to nie prezent na swieta ale ona swoje :) na szcżescie nigdy problemu nie bylo.

Oby jednak paka wrocila...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Paula, tak właśnie zrobie, wymocze przed praniem w razie czego :).

Paula55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak z książką miałam haha mama moja mi wysłała książkę zapomniałam jej powiedzieć by drukowanymi prostymi pisała adres wszystko haha bo tu tumany :D no i był z poczty ciulas nie mógł odczytać litery R to kuzwa wpisał L i wyszła dupa awizo leży dwa tyg prawie ja przechodzę mowię do kogo to awizo mysle sobie kuźwa napewno do mnie bo oni nie potrafią odczytać mojego nazwiska gamonie pojechałam na awizo inne nazwisko na paczce z książką inne nie chcieli mi wydać moj zaczoł się kłucic , zapytali nas kto nadawca o adres z polski naszczęście mama napisała adresata i wydali nam :D

• tyger Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, moejmu dziecku znowu korba odbija. smiechy w srodku nocy, lizanie raczki a spanie jak na recepte. Wyspal sie w dzien, bo ciagle na swiezym powietrzu to potem spac sie nie chce. Za to zauwazylam ze po takim dluzszym spaniu wstaje z nowymi umiejetnosciami, dzwiekami. Teraz zaczal sie w glos smiac :D Jutro idziemy na basen :)
    A ja dzie poszlam do przychodni na moj post natal check. siedzialam tam 45 minut bo p.szanowna doctor miala poslizg :/ Kev mi napisal ze maly sie obudzil i glodny no to wstalam i powiedzialam im ze wychodze bo 45 minut to stanowczo za dlugo O! nie chce mi sie tam wracac, jakos mnie lekarze odrzucaja. Za duzo tego ostatnio: pobieranie krwi, szczepienia, wyrywanie zeba. Mam dosc szpitali i przychodni :( niech wysylaja za mna list gonczy :P
    Moje dziecko bedzie jednak malym rudzielcem :) Tak fajny kolorek mu sie pojawia na glowce. Uwielbiam :D

Krysti, Limerikowo lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula czytałaś cis na necie o tym? Tez mi się wydaje dziwne ze nagle po dwoch miesiącach zaczął tak ulewac? :/ a jak dzisiaj jest?
    Ulewanie wiadomo jest normalne bo mięśnie żołądka sa jeszcze słabe ale to od poczatku by mu się ulewało?

Tyger u nas jest to samo - mały cyca, śpi i budzi się z czymś nowym :D teraz zaczął wydawać nowe odgłosy.

Od kilku dni płacze w samochodzie :/ jak się auto zatrzyma to on w ryk. I to prawdziwe łzy lecą. Bede próbować rożne zabawki mu brać moze jak się czymś zajmie to nie bedzie... Mam nadzieje ze przejdzie mu to do wyjazdu do polski bo do Glasgow będziemy jechać na samolot.

My mielismy dzisiaj szczepienie. Ja ryczałam jeszcze zanim się zaczęło :( mały krzyczał mocno ale szybko się uspokoił na szczescie. Ja płakałam razem z nim. Daniel chciał go wziąsc jak go kłuła ale wolałam go mieć w ramionach i płakać przytulając go.
    Uszykowałam sobie na kanapie wszystko czego potrzebuje, wyciągnęłam cycka i siedzimy tak dwie godziny. Przytulamy się i mam nadzieje ze nie bedzie zle.
    Tyger nam H.V kazała kupic Infant Paracetamol Suspension jako ze jest po szczepionce. Dostaliśmy za darmo w minor ailment clinic w aptece.
    Powiedziała tez ze ina calpolu w ogole odradza dawać dzieciom bo jest słodki. Dobrze ze mi powiedziała bo ja nie chce Charliemu dawać nic słodkiego i jedzenie zacząć od warzyw. A potem dopiero słodziutkie, pyszne owoce ;)

‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ