Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
dzieki dzieki Krysti
teraz znowu ja, zabieram, ale sama bo maz w job jak sa te basenowe h w tygodniu dla kidsow w super cieplym basenie, bo weekendy pracuję i nie pojdziemy dlugo razem w 3jke, no chyba ze strzele offka jakas niedz i pewnie tak bedzieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 21:20
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLimerkowo nie obrażisz się jak wrZuce foty twoje tu by dziewczyny zobaczyły jak się bawisz z małą mi sie tak te zdjecia podobają ze ty nawet nie masz pojęcia śliczne takieLimerikowo wrote:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 21:23
Limerikowo, Carola55, Paula55, Malwina89, loszcz lubią tę wiadomość
-
u nas ok, dziekuje
mala jest akrobatka za stopy plus wokol wlasnej osi na macie zasuwa he he
dzis byla jej kuzynka z wizyta Nikola i obie nosza pamperki 4 mimo ze Nica ma 8mcy i sama juz siedzi, obwod uda maja podobny he heKrysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLimerikowo wrote:jeszcze pare mcy i Ty Krysti tez z maluszkiem na basen pojdziesz na relaks
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 21:25
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Krysti, ja wstepnie planuje skonczyc prace na 4 tygodnie przed terminem, chcialam nawet dluzje pracowac ale ze wzgledu na dojazdy zimowa pora nie bede sie szarpac. A jak mi bedzie ciezko bo i tak moze byc to moge szybciej skonczyc, lub popracowac jeszcze z domu.
Limerikowo, super widziec was razem z mala na basenie, i ze zajecia sa dla takich malutkich dzieciaczkow. Ja do wody to tak srednio, ale moze maly bedzie za tata, ktory jest jak ryba wodzie i oni razem pochodza ... Ale pewnie ciplutko na takim basenie na zajeciach z dziecmi...Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość
-
Loszcz, odnosnie platnosci na macierzynskim to tak jak dziewczyny pisza, moze ci przyslugiwac Statutory Matrnity Pay w zaleznosci od historii pracy lub maternity allowance. Mozesz sie dowiedziec sporo na internecie lub w job center.
loszcz lubi tę wiadomość
-
Jesli chodzi o chuste to ja kupilam tkana na ebay. Na poczatek nie chcialam nic drogiego bo nie wiedzialam czy synkowi spasuje. Okazalo sie ze poki co sprawdza sie super! Maly od razu zasypia w niej.
Na allegro tez sa. Z tego co sie orientowalam (u nas na wrzesniowkach wszystkie maja tkane) to lepsze sa niby tkane. Ale ludzie maja rozne opinie.
Dobre firmowe chusty sa np z lenny lamb w Pl
Krysti fajna bryka slyszalam bardzo dobre opinie o x- landerach
Limerikowo ale wypas na basenie!!! Super wygladacie na zadowolone
Co do domku to ja juz spuscilam powietrze
Krysti, Limerikowo, loszcz lubią tę wiadomość
-
Pauluśka jeśli nic nie mozna zrobic z tą sytuacja to wyrzuć to z głowy, za siebie i tyle obmyślajcie kolejny plan, napewno się uda :-* tylko nie ma się co załamywać.
A moje cycuszki super praktycznie odrazu po antybiotyku się poprawiło. Gorączka nie wrocila wiec się czuje normalnie.
Wypiłam sobie dzisiaj ten fermatiker czy jak tam. Chce zobaczyć czy jeśli bede miała wiecej mleka to Charlie wiecej zje i bedzie robił dłuższe przerwy. Przez ten Głupi Reflux sa częste karmienia ale jak na syropku to moze da radę to zmienić.
Rzeczywiście dobry ten napój jest
Haha Tyger dobrze ze Victorek nie miał złego przeżycia z tym zabiegiem dzielny chłopak. I wolny dzien od szkoły zaliczył
Limerikowo ale cudne fotki! Śliczne dziewuszki jesteście :-*
Ja dzisiaj kilka razy próbowałam do was pisać ale wciąż mi ktos przerywał jutro was dokładnie nadrobię.
Dobrej nocki :-*loszcz, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Krysti wrote:Do job centre musisz isc poprosić o aplikacje na maternity Alowance ,od 20 tyg możesz juz isc .Jak pracujesz legalnie tax płacisz to ci się należy .Ja tez od 20 tyg ide na maternity Alowance .
The amount you can get depends on your eligibility.
You can claim Maternity Allowance as soon as you’ve been pregnant for 26 weeks. Payments can start 11 weeks before your baby is due." Czyli Krysti musisz być 26 tyg ciąży a nie 20 aby dostać maternity alowance. (cytat pochodzi ze strony www.gov.uk)
-
a ja i tak dalej głupia jestem,nie mam pojęcia co mi sie należy. Pracuje w Uk 7 lat na a ostatnie 4 jestem na samozatrudnieniu.Chyba pójde do job center albo zadzwonie do księgowej i zapytam co z tym fantem zrobić.Bo nie kumam,w kalkulatorze maternity pay jest pytanie :Are you employed?
Are you an employee with an employment contract - rather than a 'worker' or self-employed.Yes or No
Problem polega na tym,że kiedy wpisze yes traktują mnie jak pracownika na umowie,jeśli wpiszę no traktują mnie jako bezrobotną,To co mam zaznaczyć? -
dobra juz wyczytałam co i jak Należy mi się Maternity Alowance .Moze sie komuś przyda jeśli jest w podobnej sytuacji :
http://www.motherandbaby.co.uk/2014/04/top-maternity-pay-tips-for-self-employed-mums-to-be#.VFmInPnz0rY
tylko znowu jakąś głupote napisali bo chcą payslipy a na samozatrudnieniu po prostu ich nie mam . -
nick nieaktualnyloszcz wrote:Właśnie postanowiłam poczytać bo nie rozumiem co jest co,jakiś maternity alowance,maternity pay i jeszcze jakieś cuda.Więc czytam pierwszą lepszą informację jaka mi się wyświetliła a tam to:"Maternity Allowance is usually paid to you if you don’t qualify for Statutory Maternity Pay.
The amount you can get depends on your eligibility.
You can claim Maternity Allowance as soon as you’ve been pregnant for 26 weeks. Payments can start 11 weeks before your baby is due." Czyli Krysti musisz być 26 tyg ciąży a nie 20 aby dostać maternity alowance. (cytat pochodzi ze strony www.gov.uk)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 07:01