X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo co u ciebie widziałam foty twoje z małą na baseniku :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 21:18

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dzieki Krysti
    teraz znowu ja, zabieram, ale sama bo maz w job jak sa te basenowe h w tygodniu dla kidsow w super cieplym basenie, bo weekendy pracuję i nie pojdziemy dlugo razem w 3jke, no chyba ze strzele offka jakas niedz i pewnie tak bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 21:20

Krysti lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo nie obrażisz się jak wrZuce foty twoje tu :) by dziewczyny zobaczyły jak się bawisz z małą:) mi sie tak te zdjecia podobają ze ty nawet nie masz pojęcia śliczne takie
    Limerikowo wrote:
    2iktdf9.jpg

33vky9k.jpg

vie9sx.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 21:23

Limerikowo, Carola55, Paula55, Malwina89, loszcz lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ok, dziekuje
    mala jest akrobatka za stopy plus wokol wlasnej osi na macie zasuwa he he
    dzis byla jej kuzynka z wizyta Nikola i obie nosza pamperki 4 mimo ze Nica ma 8mcy i sama juz siedzi, obwod uda maja podobny he he

Krysti lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zrzucaj, no problem ;--))

Krysti lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze pare mcy i Ty Krysti tez z maluszkiem na basen pojdziesz na relaks

Krysti lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi :) mała pływaczka rośnie <3. Ale widac w wodzie to ona jak rybka się cZuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    jeszcze pare mcy i Ty Krysti tez z maluszkiem na basen pojdziesz na relaks
    Ja bede jeździć bo to dobre dla dzieci basen edukuje dzieci są bardZiej sprawniejsze i wogole :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 21:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te zdjecia extra są :) mała jaka ślicznotka :)

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, ja wstepnie planuje skonczyc prace na 4 tygodnie przed terminem, chcialam nawet dluzje pracowac ale ze wzgledu na dojazdy zimowa pora nie bede sie szarpac. A jak mi bedzie ciezko bo i tak moze byc to moge szybciej skonczyc, lub popracowac jeszcze z domu.

Limerikowo, super widziec was razem z mala na basenie, i ze zajecia sa dla takich malutkich dzieciaczkow. Ja do wody to tak srednio, ale moze maly bedzie za tata, ktory jest jak ryba wodzie i oni razem pochodza ...:) Ale pewnie ciplutko na takim basenie na zajeciach z dziecmi...

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz, odnosnie platnosci na macierzynskim to tak jak dziewczyny pisza, moze ci przyslugiwac Statutory Matrnity Pay w zaleznosci od historii pracy lub maternity allowance. Mozesz sie dowiedziec sporo na internecie lub w job center.

loszcz lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o chuste to ja kupilam tkana na ebay. Na poczatek nie chcialam nic drogiego bo nie wiedzialam czy synkowi spasuje. Okazalo sie ze poki co sprawdza sie super! Maly od razu zasypia w niej.
    Na allegro tez sa. Z tego co sie orientowalam (u nas na wrzesniowkach wszystkie maja tkane) to lepsze sa niby tkane. Ale ludzie maja rozne opinie.
    Dobre firmowe chusty sa np z lenny lamb w Pl :)

Krysti fajna bryka :) slyszalam bardzo dobre opinie o x- landerach :)

Limerikowo ale wypas na basenie!!! Super wygladacie na zadowolone :)
    Co do domku to ja juz spuscilam powietrze :)

Krysti, Limerikowo, loszcz lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Co do domku to ja juz spuscilam powietrze :)

u mnie takie "spuszczenie" nie obyloby sie bez drinka/dwoch

ale spokojnie jeszcze wyjdziecie na swoje i cos lepszego traficie

Paula55 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauluśka jeśli nic nie mozna zrobic z tą sytuacja to wyrzuć to z głowy, za siebie i tyle :) obmyślajcie kolejny plan, napewno się uda :-* tylko nie ma się co załamywać.

A moje cycuszki super :) praktycznie odrazu po antybiotyku się poprawiło. Gorączka nie wrocila wiec się czuje normalnie.

Wypiłam sobie dzisiaj ten fermatiker czy jak tam. Chce zobaczyć czy jeśli bede miała wiecej mleka to Charlie wiecej zje i bedzie robił dłuższe przerwy. Przez ten Głupi Reflux sa częste karmienia ale jak na syropku to moze da radę to zmienić.
    Rzeczywiście dobry ten napój jest :D

Haha Tyger dobrze ze Victorek nie miał złego przeżycia z tym zabiegiem :) dzielny chłopak. I wolny dzien od szkoły zaliczył :D

Limerikowo ale cudne fotki! Śliczne dziewuszki jesteście :-*

Ja dzisiaj kilka razy próbowałam do was pisać ale wciąż mi ktos przerywał :P jutro was dokładnie nadrobię.
    Dobrej nocki :-*

loszcz, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no super Vixen, ze juz zdrowko wrocilo, chyba jakies zapalenie sie przyplatalo do piersi

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen ciesze sie ze jestes juz zdrowa.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Do job centre musisz isc poprosić o aplikacje na maternity Alowance ,od 20 tyg możesz juz isc .Jak pracujesz legalnie tax płacisz to ci się należy .Ja tez od 20 tyg ide na maternity Alowance .
    Właśnie postanowiłam poczytać bo nie rozumiem co jest co,jakiś maternity alowance,maternity pay i jeszcze jakieś cuda.Więc czytam pierwszą lepszą informację jaka mi się wyświetliła a tam to:"Maternity Allowance is usually paid to you if you don’t qualify for Statutory Maternity Pay.

The amount you can get depends on your eligibility.

You can claim Maternity Allowance as soon as you’ve been pregnant for 26 weeks. Payments can start 11 weeks before your baby is due." Czyli Krysti musisz być 26 tyg ciąży a nie 20 aby dostać maternity alowance. (cytat pochodzi ze strony www.gov.uk)

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja i tak dalej głupia jestem,nie mam pojęcia co mi sie należy. Pracuje w Uk 7 lat na a ostatnie 4 jestem na samozatrudnieniu.Chyba pójde do job center albo zadzwonie do księgowej i zapytam co z tym fantem zrobić.Bo nie kumam,w kalkulatorze maternity pay jest pytanie :Are you employed?

Are you an employee with an employment contract - rather than a 'worker' or self-employed.Yes or No
    Problem polega na tym,że kiedy wpisze yes traktują mnie jak pracownika na umowie,jeśli wpiszę no traktują mnie jako bezrobotną,To co mam zaznaczyć?

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra juz wyczytałam co i jak Należy mi się Maternity Alowance .Moze sie komuś przyda jeśli jest w podobnej sytuacji :
    http://www.motherandbaby.co.uk/2014/04/top-maternity-pay-tips-for-self-employed-mums-to-be#.VFmInPnz0rY

tylko znowu jakąś głupote napisali bo chcą payslipy a na samozatrudnieniu po prostu ich nie mam .:-(

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Właśnie postanowiłam poczytać bo nie rozumiem co jest co,jakiś maternity alowance,maternity pay i jeszcze jakieś cuda.Więc czytam pierwszą lepszą informację jaka mi się wyświetliła a tam to:"Maternity Allowance is usually paid to you if you don’t qualify for Statutory Maternity Pay.

The amount you can get depends on your eligibility.

You can claim Maternity Allowance as soon as you’ve been pregnant for 26 weeks. Payments can start 11 weeks before your baby is due." Czyli Krysti musisz być 26 tyg ciąży a nie 20 aby dostać maternity alowance. (cytat pochodzi ze strony www.gov.uk)
    Kochana bylam tu pytać I od 20 tyg moge siè starac oo resztà Księgowa moja sama tez mi Mowila ze od 20. Tyg jus mi siè nalezy :) no niewiem ona mi wypełnia wszystko po resztą jestem na Limited LTD także moze umnie inaczej jest .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 07:01

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ