X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Tyger to pewńie reakcja poszczepienna. Mi jak dawali czepionoe na grype to mi pielegniarka powiedziala ze moze mnie ramie bolec i moge wziac wtedy paracetamol... Oby ci kurcze juz przeszlo.
    Ty to juz w jakis sposob wiesz czego sie spodziewac w ciazy, wiesz jak wyglada pobyt w szpitalu. Ja sie strasznie boje szpitala wlasnie i tego ze w tych emocjach sie nie dogadam, ze czegos nie zrozumiem :(

No wlasnie nie wiem gdzie ta Vixen :) pewnie urzadza pokoik i nie ma dla nas czasu :)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czujemy sie wspaniale takiej ciazy zycze kazdej kobiecie :). Szybciej sie juz męczę, czasem boli brzuszek ale to wynik rosnacej dzidzi :). Mamy juz umówioną wizyte na drugi scan na 7 sierpnia juz nie moge sie doczekac kiedy znowu zobaczę nasze maleństwo i dowiemy sie co sie we mnie kryje :). W pracy większość zaczyna obstawiać chlopca tak samo tesciowa. Ciekawe co tam rośnie. A my jestesmy w szkocji juz 5 lat :)

tyger lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyzby sami chlopcy nam sie szykowali???
    U nas zdania byly podzielone ale ja wiedzialam ze bedzie chlopak :) hihi.
    Super ze tak sie dobrze czujesz!!! Nic tylko sie cieszyc tym stanem i kozystac bo czas tak szybko leci... :)

Malwina89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinko do sierpnia niedaleko. Mozemy juz zaczac odliczac do poznania plci twojego lokatora :)

Vixen zaraz nam pewnie pokaze fotki gotowego pokoiku ;)

Ramie juz mnie mniej boli cale szczescie.

Paula co do tlumacza to w razie w moga ze szpitala zadzwonic i jakis zawsze jest pod telefonem zeby szbko przetlumaczyc. Ale wydaje mi sie ze oni teraz w szpitalach bardzo sie staraja wolno mowic tak zeby ich rozumiano i zeby nie trzeba bylo robic zamieszania z tlumaczem.
    Ja 6 lat temu nie rozumialam nawet polowy z tego co teraz i dalam rade sama. Najwazniejsze to zozumiec "push" ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula niby wiem co i jak ale tak naprawde to nie mozesz sie przygotowac bo za kazdym razem to cos innego. Nawet plan porodu to tylko umowne ustalenia co bedzie ci potrzebne co bys chciala a czego sobie nie zyczysz.
    Ale najwazniejsze to myslec pozytywnie :D
    Wiec dziewczyny zokazji wejscia w 3 trymestr zaczynami robic pozytywne wizualizacje :)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Tyger za slowa otuchy :) podbudowalas mnie i to bardzo :) powiem ci ze ja na ostatnich wizytach mam tlumacza ale wogole sie ma szans sie odezwac :) smieja sie po co go biore skoro nic nie musi mi mowic :) ale ja wole zeby byl i sie nudzil (i tak mu za to placa) niz jak bym miala czegos nie zrozumiec :P
    Super ze lapka juz lepiej :)
    Ja jestem bardzo pozytywnie nastawiona i tego sie bede trzymac :)
    Trzeba ta Vixen chyba wywolac jak czarownice bo zaginela w akcji haha :)

A my dzis poodpoczywalismy w parku na kocyku :) od razu czlowiek sie lepiej czuje jak jest taka pogoda :)

A w sob i we wt umowilismy sie na ogladanie domkow :) moze w miedzy czasie przyjdzie decyzja :) wogole to mnie moj misiek dzis podbudowal i powiedzial ze nawet jaesli jakims cudem nie dostaniemy dofinansowania to wezmiemy kredyt bez niego :)
    Bedziemy wiecej placic ale da mi i malemu dom :) jestem happy :)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Malwina, ja mam wstepny termin na 16 lutego, a mieszkam w Motherwell, a Ty?

Dziewczyny, dzis to moj najgorszy dzien, tak mnie dzisiaj mdlilo, ze juz duzo nie brakowalo..., juz od trzech dni tak mi sie wzmaga to krecenie w brzuchu, oby nie bylo gorzej. W pracy myslalam, ze nie wysiedze a w domu musialam sie polozyc tak bylam oslabiona, reka nie moglam ruszyc. Na szczescie teraz troche lepiej, ale co bedzie dalej? Nie chce mi sie w ogole jesc a i tak jestem jakas wzdeta.
    Malwina, zazdrosze, ze tak bezobjawowo przechodzialas poczatki a Tyger i Pauli rowniez gratuluje szczesliwego trzeciego trymestru

Paula55, tyger lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak sie koncza nasze wyprawy na zakupy spozywcze hahaha :)
    wgtbx4.jpg

Carola55, tyger, Zancia28, Krysti lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a gdzie szukacie domku? A dofinansowanie od Panstwa, oby sie udalo!

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Czesc Malwina, ja mam wstepny termin na 16 lutego, a mieszkam w Motherwell, a Ty?

Dziewczyny, dzis to moj najgorszy dzien, tak mnie dzisiaj mdlilo, ze juz duzo nie brakowalo..., juz od trzech dni tak mi sie wzmaga to krecenie w brzuchu, oby nie bylo gorzej. W pracy myslalam, ze nie wysiedze a w domu musialam sie polozyc tak bylam oslabiona, reka nie moglam ruszyc. Na szczescie teraz troche lepiej, ale co bedzie dalej? Nie chce mi sie w ogole jesc a i tak jestem jakas wzdeta.
    Malwina, zazdrosze, ze tak bezobjawowo przechodzialas poczatki a Tyger i Pauli rowniez gratuluje szczesliwego trzeciego trymestru

Ojj biedna. Doskonale wiem co przechodzisz :( ja mialam to samo do 3,5 mies :/ schudlam wtedy ponad 2 kg z tego co pamietam... Nie raz w pracy lecialam biegie do wc i wymiotowalam jak kot :/ takie to nasze zycie mam :)
    Oo moze uda ci sie wycelowac w walentynki haha :) fajny prezent bys miala dla meza :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Paula, a gdzie szukacie domku? A dofinansowanie od Panstwa, oby sie udalo!

Kochana interesuje nas okolica Barrhed :) w zasadzie tylko z tamtad oferty przegladamy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super ciuszki, kurcze chyba tez pojde na jakies zakupy juz, moze w kolorach uniwersalnych .... :)

tyger lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Paula, podobno pierwszy trymest najgorszy. Ja nie chce za szybko w pracy mowic, ale jak bede musiala latac to kibelka to sie szybko skapna. Wyszlam troche na dwor i lepiej...
    A z celowaniem na walentynki to naprawde bylby fajny prezent, oprocz tego mam urodziny 21 lutego wiec to tez bylaby niespodzianka ....

Barrhed, zaraz sobie sprawdze, czy to tam gdzie to duze centrum handlowe, wiem ze jest jeszcze dzielnica o podobnej nazwie, ja mieszkam z drugiej storny Glasgow wiec za czesto tam nie jezdzimy

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie z trudem powstrzymuje zeby juz nic nie kupowac :P Sliczne te ciuszki Paula.

Carola, moze byc gorzej ale nawet jesli to pamietaj ze na koncu tej drogi jest eksplozja nieopisanej milosci :D

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger, no na to licze, dlatego jestem gotowa sie poswiecic! Ale tak mi dziwnie bo zawsze tylko sie slyszalo o urokach ciazy, a teraz w koncu sama przez to przechodze, ale tak naprawde bardzo sie ciesze ze i ja moge tego doswiadczyc.

Paula juz sobie sprawdzilam twoja dzielnice bo przypomnialo mi sie, ze mam tam kolezanke Dorotke, i nawet raz bylam ja odwiedzic, tylko nie pamietalam czy to tam. Ona tez bardzo chiala dzidziusia, a jak ja odwidzilam to juz miala rocznego synka, kiedys pracowalysmy razem.
    To bardzo ladna dzielnia takze obyscie znalezli cos fajnego.

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie chcialam w pracy szybko mowic sle musialam. Zreszta sami sie skapneli jak mnie dwa razy po jednym dniu nie bylo haha. Kazdy tylko pytal jak wrocilam czy nie jesyem w ciazy... Wogole smieszna historia... Nikt nie wiedzial ze sie staramy...
    A jak bylismy na boze narodzenie w pl to sie mamy siostra jej pytala czy ja czasem w ciazy nie jestem, a babcia mowila ze sie na twarzy zmieńilam :) tylko wtedy nawet ja nie wiedzialam haha :)

Ojj to super prezent byscie mieli :) ale okaze sie w praniu :)
    Tak. Ta dzielnica jest niedaleko duzego centrum handlowego sibverburn :)
    Strasznie nam sie tam spodobalo.

Tyger w asdzie sa wyprzedaze :) no nie moglam sie powstrzymac :)

Carola55 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez z ciaza dlugo byl spokoj, tylko moja mama sie od czasu do czasu dopytywala. Ale ostatnio jak bylam w Pl to poszlam, i do gina i do endo, wiec wie, ze cos jest na rzeczy. Nawet zaczelysmy mowiec, z moja siostra tez, jakie imiona mogly by byc, ale to wtedy jeszcze byla teoria.
    W pracy poczekam tak dlugo jak sie da, moze do konca lipca, chyba ze mdlosci itd predzej mnie dopadna :)

na9fxa5.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy w Edinburghu :). Tez juz bym chciala zaczac zakupy dla maluszka ale caly czas sie powstrzymuje, bo jak zaczne to sie rozkręce na amen :). Dlugo juz nie wytrzymam :P.

tyger lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dzis dziewczyny, w koncu weekend i mamy troche slonca!
    Przegladalam od rana sklep internetowy 'Mothercare' i jestem troche w szoku ile tam tego wszystkiego jest, i ile roznych rzeczy bede potrzebowac na poczatek - do ubrania, do karmienia, wanienke, wozek, pieluchy itp, trzeba sobie na to jaka kase przeznaczyc .....

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola wybralas sobie jeden z drozszych sklepow :) Jak to wszystko czego potrzebujesz dla siebie i malenstwa poskladasz do kupy to wychodza niemale pieniadze. Najlepiej sobie powolutku kupowac tam gdzie sa oferty i przeceny. Wtedy nie odczuje sie tego tak finansowo. Maasz jeszcze kupe czasu wiec sobie poswiec godzinke wieczorem na porownywanie cen i szukanie na necie tego co ci potrzeba.
    Ja duzo rzeczy kupilam na eBay'u i Gumtree. Mozna znalezc swietne uzywane rzeczy, ktore wygladaja jak nowe.
    My juz prawie wszystko mamy wiec jakby cos to sluzymy radami i podopowiedziami.

3jvzj44jkepasfzk.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ