X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinko, jak juz zaczniesz to bedzie szal. Ale za to jaki fajny i ile radosci to sprawia :D

Malwina89 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat pamietalam, ze byl taki typowy skelp Mothercare z wszystkymi rzeczami typowo dla dzieciaczkow wiec fajnie tam mozna wszystko poogladac, nie wiem czy sa tu jeszcze inne podobne. Oprocz tego nie zapominam o primarku czy Asdzie lub Tesco bo tam tez maja fajne ciuszki i ostatnio ogladalam. Pozatym z mezem kupujemy sporo na internecie wiec pewnie tez bede robic tak jak wy. Chyba cos juz niedlugo kupie bo mnie kusi aby juz pomalalu sobie zbierac rozne rzeczy, szkoda ze plci nie znam. W ktorym tygodniu dowiedzialyscie sie o plci?

na9fxa5.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy w ogóle dziewczyny zaczeliście zakupy dla maluszków?

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiekszosc rżeczy kuoilam na polskim allegro bo z przesylka tu wyszlo mnie duuuzo taniej i kupilam to co mi sie naprawde podobalo :)
    Wiadomo ze czesc rzeczy tu kupie bo nie bede wanienki, czy przewijaka slac z pl ale te drobniejsze kupilam w Pl wlasnie.
    Za tydz jedziemy tez na baby market wiec moze uda sie kupic lozeczko czy jakis lezacżek w dobrej cenie :)

O plci dowiedzielismy sie jakos pod koniec 20 tyg :) w pl na 4 d tylko potwierdzilismy. Ja jednak od poczatku wiedzialam ze bedzie chlopak :)
    My pierwsze ciuszki dostalismy jak bylam po pierwszym scanie... Kolo 14 tyg chyba... A sama zacżelam kupowac jak poznalismy plec :) czyli po 20 tyg :)

Carola55 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, nawet nie pomyslalabym, ze moze oplacac sie z Pl sprowadzac, jezeli nawet ciuszki sa w dobrej cenie na Allegro, to przesylka chyba droga? Posprawdzam sobie bo to moze byc w takim razie kolejna fajna opcja. Zawsze tez mozna sobie zamowic cos do rodzinki w Pl a potem jak bede latem to sobie albo odbiore albo to przywioza jak beda.
    W Polsce w sklepach sa chyba drozsze ciuszki niz tutaj ale na internecie zawsze mozna wychaczyc deal'e. A gdzie jest tutaj baby market?

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem ci tak... My np kupowalismy w pl maszynke do mielenia zelmera. I tak trzeba by ja bylo wyslac kurierem. Paczka do 31 kg do 3 m dlugosci bokow paczki w sumie kosztowala nas £15. Wiec domowilam do tej paczki tyle rzeczy zeby zapchac ja na maxa :) jedyne co sie w pl nie oplaca ro wlasnie ubranka :)
    Ale ja np kupilam laktator elektryczny za 150 zl, kupilam dwa kpl poscieli, rozek, spiworek, podgrzewach/sterylizator do butelek z wtyczka do samochodu, nawilzacz powietrza, i pelno innych pierdol... Kuoilam tez rzeczy higieniczne dla siebie m. In do szpitala t.j podklady poporodowe male i duze, tantum rosa, i wiele innych aptecznych rzeczy ktorych tu nie widzialam a wiem ze w Pl sprawdzja sie swietnie bo wszystkie kobiety tego uzywaja :)
    Napewno dokupie jeszcze koszule do szpitala do karmieńia bo dla porownania na allegro sprawdzone juz przez kolezanki koszule kosztuja po ok 17-18 zl a tu po 30£ :/ i to jakies okropne, babcine...
    Pokupie jeszcze troche innych rzeczy i to z kolei wysle razem z wozkiem ktory i tak i tak trzeba tu dostarczyc :)

Co do baby market to ma byc w glasgow ale adresu musze ci poszukac :) gdzies tyger tez go wklejala kilka str wczesniej :)
    Mysle ze warto sie wybrac bo widzialam na zdjeciach ze mozna kupic super rzeczy nowe i urzywane w super stanie za smieszne pieniadze :) wiec pojade to spr :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pierwsze rzeczy kupilam chyba dopiero po pierwszym scanie czyli po 12 tyg ciazy. A potem to juz sie potoczylo. Najpierw pojezdzilismy po sklepach i poogladalismy. Cykalam fotki i spisywalam nazwy a potem wszystko sprawdzalma na internecie. Okazywalao sie ze w wiekszosci przypadkow mozesz kupil polowe taniej. Ja kupilam Lozeczko mamas and papas za £37 z eBaya. W sklepie kosztuje ponad £200. Moje bylo kupione od bogatej rodzinki, ktora kupila drugie do domu babci ale dziecko tam nigdy nie spalo wiec sprzedali nowe jako uzywane :)
    co do ubranek to te w pl mi sie wcale nie podobaja. Chodzilam sobie tutaj ostatnio po sklepach second hand i musze wam powiedziec ze jest masa ciuszkow, ktore maja jeszcze metki z cenami a ty je kupisz za £ 0.50-2.00. niesamowite. Tylko, ze ja juz wszystko mam wiec nie kupuje.

Ja w pewnym momencie sie zgubilam i nie wiedzialam co jeszcze mi potrzeba wiec znalazlam na necie liste rzeczy dla ciebie i dziecka i liste rzeczy do szpitala. spisalam, kupowalam wg tej listy i odhaczalam. I gotowe :)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina i Carola,
    Jesli chcecie juz zaczac kupowac ubranka to wiekszosc dziewczyn kupuje uniwersalne kolory ubranek dla noworodka 0-3 miesiace. A jak poznacie plec to wtedy juz kupujcie blue albo pink ;) ubranka 3-6 i wieksze. To chyba najlepszy pomysl.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger a gdzie ty wyhaczasz te second handy??? Ja u nas ani jednego nie widzialam :/
    Fakt ze teraz mam pelno ubranek ale jak zaczne kupowac te na 3-6 mies to moze sie taka wiedza przydac :)
    Wogole oprocz tych drogich sklepow typu mamas papas i mothercare to nie widzialam takich z typowo dzieciecymi rzeczami :/
    Jedynie w tesco, asda...
    Ja patrzylam tez za lozeczkiem na gumtree. Tez mozna super rzeczy znalezc i to nie jednokrotnie pod nosem :)

Tyger bo ty masz juz doswiadczenie... Co mi tu bedzie do szpitala niezbedne... Połzna mi poda taka liste czy musze zdac sie na czuja??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 11:39

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wczoraj kupiliśmy w asdzie uniwersalne body nie moglismy sie oprzeć 8 sztuk za 7F :) moj chciał kupić wiecej rzeczy ale sie powstrzymał :).Tak bardzo sie cieszę że Wysłałam fotke siostrze, a ta mnie zjechała że za wczesnie :(. Nie chce jeszcze szaleć ale czemu nie kupic raz w miesiącu cos drobnego i cieszyć sie z tego... zaczniemy szalec jak poznamy plec małego lokatora :). A tym czasem obserwuje promocje ;).

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinko ja nie rozumiem ludzi ktorzy mowia ze kupuje sie cokolwiek za wczesnie.... Ja gdybym znala plec wczesniej to juz dawno bym zaczela zakupy. Idac tym tropem to i przy porodzie moze stac sie tragedia.... Wiec nie mozja tak myslec. Trzeba byc optymista :) i nie miej wyrzutow :) ciesz sie kochana bo czas tak szybko mija!

Jak bys trafila na jakies promocje to sie podziel tu z kolezankami :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale piszecie! Nadrobie was wieczorem! ;) my mamy właśnie gości od czwartku dlatego mnie nie ma :) teraz właśnie jesteśmy w drodze do Edinburgha i zostajemy tam na noc.
    W ogole jestem taka szczęśliwa bo w Morrisons jest groszek już! Ja dosłownie uwielbiam świeży groszek do skubania i każdego roku jak się pojawia w sklepach to skacze z radości :D

Zobacze co u was potem bo kilka stron waszego pisania jest, a narazie tylko witam nową mamusie na forum! Cześć Carola! :) cieszę się razem z Tobą z ciazy, to największe szczescie :D niech Ci dobrze służy i maluszek bedzie miły żebys się nie czuła zbyt źle :)

Buziaki babeczki!

Paula55, Carola55 lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen dobrze ze skbnelas te kilka zdan bo sie tu martwilysmy o ciebie kochana ;)
    Kozystajcie z pogody i z tego ze macie gosci :) my nie uciekamy hihi :)
    Udanej wycieczki i bawcie sie dobrze :)

Ja nie lubie groszku feeee. :) zawsze wybieram z salatek haha :)

A my dzis wieczorkiem tez idziemy ze znajomymi najpierw do knajpki cos zjesc a potem na kabaret ani mru mru do Glasgow :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola obiecalam i znalazlam dla ciebie baby market :)

our next Baby Booty Sale on Sat 28th June at Glasgow Club Maryhill from 12.30-15.30

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14ahpmt.jpg

Tak pokoik teraz wyglada :D prawie skończony.

Paula55, Malwina89, Carola55 lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przyszedł nam bouncer seat i musiałam moją córeczkę w niego wsadzić :D

143j5l0.jpg

Paula55, Malwina89, Carola55 lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale zazdroszczę! Uwielbiam Ani Mru Mru!

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaa ale piekny pokoik!!! Slicznie wyglada :) i te biale mebelki sa idealne :)
    A lezaczek kupowaliscie nowy??? Super sprawa podobno :)

Hehe ja tez ich lubie a jak bylismy kiedys w sklepie to akurat bilety przywiezli :) wiec od razu kupilismy bo ostatnio na neonowke juz nam braklo :/ ciekawe jak bedzie :)
    Wogole to pol firmy w ktorej moj T pracuje a ja pracowalam idzie :) na szczescie na wczesniejsza godzine :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepiękny pokoik :) śliczny

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzieki znowu za rady. Paula, jak przeczytalam co juz kupilas to sie przerazilam bo ja jeszcze nawet nie wiem, ze takie rzeczy i urzadzenia beda potrzebne. Tyger, dobry pomysl z ta lista z internetu, poszukam i bede sie jej trzymac.

Vixen, dzieki za powitanie, jestem pod wrazeniem pokoiku i jak pieknie wszystko zaplanowalas. Ja mam jeszcze troche czasu, ale tez bede musiala pomyslec co i jak, gorzej jednak z miejscem, ale cos wykombinuje.

Ja tez slyszalam o Mru Mru, ze dzisiaj sa i nawet zastanawialismy sie czy isc, ale cos mnie te mdlosci dzisiaj znowu wziely, wiec jakos nie mam na nic ochoty, tylko odpoczywam :)

na9fxa5.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ