X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paka z pl :)

2j0nor7.jpg
    e6x55y.jpg
    bvb03.jpg

Carola55, Zancia28, Krysti lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje. Glupia baba ze mnie czasami. Zapominam sie a potem becze. od 2 dni odpoczywam. sypialnie zrobie powolutku w przyszlym tygodniu.
    Paula fajna paka. Najbardziej podoba mi sie to co na 3 zdjeciu. Jeszcze tylko tego mi brakuje do kompletu. A to twoje jest sliczne.

Paula55 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen ide zaraz na to szczepienie i troche sie boje zebym nie miala zadnych powiklan.
    Paula, musisz sie uzbroic w cierpliwosc. Jest tam gdzies twoj domek i czeka na ciebie i twoja rodzinke ale wszystko w swoim czasie. nic nie dzieje sie bez przyczyny.
    Buziaki dla Was kochane. Mamy dzis kolejny cudowny dzien i blizej niz dalej do spotkania z naszymi synkami :D

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zebysmy ci nie musialy wlac po pupie Tyger :) masz lezec i pachniec haha :)
    A tak serio... Masz jeszcze troche czasu wiec nie przeginaj ;)
    Mi jeszcze duzo rzeczy brakuje ale powoli nadrabiam. :)
    Ja na szczepieńie ide 10 lipca wiec zdaj mi relacje jak bedziesz po :)

Milego dnia Misiaki :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam I szczepienie bylo szybkie i bezbolesne. Gorzej z pobieraniem krwi. Robila to studentka I teraz nie moge ruszyc reka. Cholerka jak ja tego nie lubie :(

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde :/ mi raz jak w szpitalu pielegniarka pobierala to myslalam ze sie zesram z bolu :( wklowala sie kilka razy i nie mogla trafic :/ tez potem bolalo :/
    Teraz nie nadwyrezaj reki :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze i sie bycze, czyli jest tak jak ma byc. Teraz zaczelo mnie bolec ramie po tym zastrzyku :/
    Paula czy mozesz mi napisac gdzie kupilas ta posciel dla Tiago. strasznie mi sie podoba i moze udalo by mi sie podobna znalesc online. Please :D

Malwina89 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana juz ci podesle linka.... Ja kupowalam wiekszosc rzeczy na allegro :)

http://allegro.pl/2-el-100x135-posciel-z-kokardka-dla-dzieci-nowa-i4253110534.html
    Tylko spiworek do niej kupilam od kogos innego bo nie mieli :) jak bedziesz chciala to podesle link :)

Aaa i nie wiem czy ty chcialas ta szaro turkusowa czy sowy tez. Jak cos to pisz to do sowek tez dam linka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 19:58

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to dzis zabukowalismy samochod na nasz slub :)
    Chcielismy inny ale koles zaspiewal ponad 2 tys za 5 h wiec niech spada :) a ten tez nam sie bardzo podobal :)
    A w sob jedziemy domek ogladac ;) oby decyzja o dofinansowaniu byla juz w przyszlym tyg!!!

f19t9c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 20:01

Malwina89, Krysti lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widze, ze mamy tez osobno watek w Szkocji - ja dopiero odkrywam to forum. Rozumiem, ze jestescie obie na wrzesien?
    Paula - super wyprawka, chlopak bedzie? Fajnie tez, ze sie slub szykuje, gratuluje, duzo zmian no a potme jeszcze malenstwo, super!
    Ja na razie nic jeszcze nie kupilam, ale w ostani weekend jak dowiedzialam sie o ciazy to juz utknelam przy dzieciecych ciuszkach w sklepie. Musze jeszcze poznac plec, ale to dopiero za pare tygodni...

Malwina89 lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola na wrzesien nas jest 3 z tego co wiem... Ja, Vixen i Tyger. No i jest tu jeszcze z nami Malwinka ale ona ma pozniej termin :)
    No my juz kompletujemy wyprawke. Dziewczyny tez :) lepiej po troszku niz potem wszystko naraz.
    U nas najpierw bedzie synek a slub dopiero za rok :) ale taki byl plan i udalo sie go wprowadzic w zycie :)
    Mam nadzieje ze bedziesz to do nas zagladac :) im nas wiecej tym lepiej :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam naprawde ochote zagladac tu do was. Bardzo sie ciesze, ze mamy tez swoje grono w Szkocji, i to zawsze razniej z kims pogadac - niz tak samemu na obczyznie. Moj maz na razie musi przetrawic ta wiadomosc, wiec za duzo z nim nie pogadam na razie na ten temat, wiec fajnie, ze jestescie.

Na wrzesien, to to jeszcze ok 3 miesiace. Fajnie, ze juz niedlugo, imiona wybrane? A dobrze przechodzicie ciaze?

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy u nas Carola :)
    Paula dziekuje za linka, zaraz bede serfowac po necie. Autko to istne cudenko. Bede trzymac kciuki za to dofinansowanie i zebyscie szybciutko znalezli wymarzony domek.
    Po tym szczepieniu jestem jakas taka zmulona i troszke mi niedobrze. Reka nie moge ruszyc tak mnie boli wiec sie Paula przyszykuj i zastanow dobrze w ktore ramie chcesz ta szczepionke ;)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger, mam nadzije, ze reka jutro juz dojdzie do siebie. Czy to wina tej studentki czy to takie szczepienie, a na co to szczepienie w 6 mcu?

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola mi zostalo 2 mies i 3 tyg teoretycznie :) a w praktyce sie okaze kiedy krolewicz zechce sie rodzicom objawic :)
    U nas bedzie Tiago :) takie nietypowie troszke imie wybralsmy :)
    A maz w szoku czy co?? Czemu musi przetrawic??

No ja ciaze teraz dobrze znosże :) pierwsze ok 3,5 mies to byly okropne mdlosci i wymioty dosc czesto :/ ale po tym jest ok. Nie narzekam. Choc sa dni kiedy juz ciezko z brzucholkiem :)
    A ry dlugo jestes w Szkocji juz??

Tyger oby jutro juz przeszlo!! Odpoczywaj kochana. Ja chcyba lewe ramie wybiore :P
    Dziekuje za kciuki bo napewno sie przydadza :*

A szczepionka jest na krztusiec :) wczesniej mialysmy na grype ale ty jestes teraz poza sezonem wiec nie dostaniesz Carola :) ;)

Ja uciekam spac misk i do juterka pewnie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiago, to bardzo fajne imie, ja tez chcialabym wybrac cos extra i wyjatkowego ale na razie bez konkretow, no mam czas.
    Maz ogolnie zadowolony i cieszy sie jak sadze, chociaz decyzja byla moja. Od tygodnia tylko o tym gadam, o ksiazkach, forach, kalandarzach ciazy na internecie, badaniach a on tak przytakuje. Chyba to dla niego za duzo informacji na raz, wiec troche zbastowalam. Ja to czuje bo w moim ciele sie cos dzieje, i chcialam tej cizy, a faceci chyba innaczej maja. Mysle, ze on musi sie z ta myslac zaczac oswajac i pewnie bedzie dobrze. Dzisiaj nawet pojechal za zakupy i kupil sok z wyciskanych pomaranczy - co mu sie nigdy nie zdazlylo, wiec to chyba dobry znak:)
    Ja juz w Szkocjo 9 lat (szok jak czas leci), a Ty?

na9fxa5.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jakie cudne autko :) ,aż chciało by się jeszcze raz brać ślub :). Ja tez trzymam kciuki za to dofinansowanie, niech marzenia się spełniają o pokoiku dla Tiago :)

Tyger oszczędzaj rękę, oby jutro było lepiej :). Mi jak położna pierwszy raz pobierała krew to przy ostatnim ściąganiu nie chciała lecieć, trochę mi pomieszała w środku igłą, przez co miałam ogromnego siniaka przez ponad 2 tyg :/ wyglądałam jakby mąż mnie bił :)

Witaj Carola55 :) na kiedy masz termin? Ja na grudzień według om na 20 a ze scanu na 25 :). Z jakiego miasta jesteś w Szkocji?

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola faceci tak podobno maja :) inaczej wszystko przezywaja hehe :) choc moj T nie powiem bo od poczatku przezywa, cieszy sie, wypytuje, chodzi z nami na wszystkie wizyty :) ale moze tez dlatego ze my sie troche staralismy o dzidzie...

Ja tu jestem dopiero tak naprawde 1,5 roku. Za to moj T pierwszy raz tu przyjechal 7 lat temu :) i porwal mnie z Pl :)
    Carola a twoj tez sie zaangazuje pewnie mocniej jak zacznie ci brzuszek rosnac :)

Hej Malwinko :) jak sie czujesz???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze marudze jak baba w ciazy ale tak jakos mi sie lepiej robi :P
    Po pobraniu krwi nie ma sladu za to przez szczepionke nie moglam spac. Bol calego ramienia nawet dzis, jak to mozliwe?!

Carola jest nas znacznie wiecej. w mojej miejscowosci jest cala masa polek na podobnym etapie ciazy :)
    Ja jestem tu 7 lat i to moja druga ciaza w Szkocji i moj drugi synek Stanley.

Malwinko dobrze ze sie odezwalas. Jak sie czujesz?

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak apropo facetow i ich udzialu w ciazy to chyba wszyscy tak maja ze potrzebuja dluzszego rozpedu. Dochodzi to do nich zazwyczaj dopiero jak moga dostrzec objawy z zewnatrz, czyli rosnacy brzuszek.
    Moj partner ma 16-letniego syna. Teraz dopiero przyznal, ze nie mial pojecia o ciazy. Wszystko jest dla niego nowe i az sie tym zachlystuje. Wszedzie ze mna chodzi, na kazde spotkanie i nawet jak biore kapiel to siedzi w lazience i mnie obserwuje. O wielu rzeczach nie mial pojecia. I przyznam sie ze nawet ja pomimo drugiego razu dowiaduje sie nowych rzeczy a o dobrze znanych zapomnialam przez te 6lat.
    Tak czy owak, ciaza to piekny czas dla pary ale moze byc tez bardzo trudny.

A gdzie sie podziewa nasza Vixen i Charie?

3jvzj44jkepasfzk.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ