Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Malwina - jakie śliczne zdjecie! U nas synek tak się ruszał dużo że koleś nie mógł zmierzyć go dokładnie i przez to bardzo długo scan trwał i się naogladalismy za to ten drugi w 20tyg był super szybki i byłam zawiedziona bardzo się cieszę ze wasz malutki cały i zdrowy :-*
Paula - o widzisz jak fajnie, super ze jeszcze się pożądni pracodawcy zdarzają ja swoich uwielbiam bo zawsze moge na nich liczyć.
Tyger - zawsze warto pójść na takie cos jak jest za darmo i dostępne. Szczególnie tak jak mówisz minęło juz kilka lat i moze dowiesz się czegoś nowego
Ale dziewczyny zapytajcie się swoich Midwife bo u nas tak wcześnie juz nas bookuja bo potem moze nie byc poprostu miejsc. To pewnie zależy od szpitala ale lepiej się upewnić -
Tak sie wczoraj moi chlopcy bawili. victorek tak sie smial ze az sie za brzuszek trzymal. Stanley'a chyba laskotalo bo kopal niesamowicie. mielismy wszyscy niezly ubaw. Victorek mial obsesje malowania swoich nozek i raczek jak byl mniejszy wiec mazaki mamy specjalne dla maluchow
Paula55, Krysti lubią tę wiadomość
-
Ale sliczne lozeczko. Juz widze Vixen ciebie cala rozmarzona i szczesliwa nad lozeczkiem. Ja stalam nad lozeczkiem mojego Victorka godzinami. Teraz tez starannie wybralam miejsce w ktorym postawie lozeczko Stanley'a.
Malwinko ja nawet po 6 latach wyciagam czasami zdjecie ze scanu mojego pierwszego synka i wracam wspomnieniami.
Kurcze dziewczyny ale to wszystko fajnePaula55 lubi tę wiadomość
-
A tak z innej beczki. Czy was tez tak boli kosc ogonowa jak chwile posiedzicie. Bo mnie od tygodnia nie daje siedziec w jednej pozycji. Masakra jakas. I mam ten syndrom niespokojnych nog chyba. I juz sama nie wiem co jeszcze
-
W przyszlym miesiacu moj kolega fotograf zrobi mi sesje ciazowa. nie chcialam za bardzo ale moje chlopaki i kolega tak naciskali ze uleglam. Zobaczymy co z tego wyjdzie. A wy tez macie w planach cos takiego czy dopiero serie fotek noworodka?
-
Tyger jaka pileczka jaaa matko to ile ty masz lat??? Tu wygladasz na zdjeciu jak bys miala z 19-20 lat
A o kosci ogonowej mi nic nie mow ja z nia mialam problemy i bez ciazy a teraz to juz czasem masakra
Zdarza sie tez ze boli nawet jak leże
Oo sesja fajna sprawa tez mialam miec jak bylismy w Pl ale czasu zabraklo zostaja jedynie nasze amatorskie zdjecia.
Choc mam kilka od fotografa ale wszystkie na jedno kopyto...
Bardziej liczymy na zdjecia malego ale to bedzie okazja dopiero jak bedzie mial 3 mies jak bedziemy w pl...
Chyba ze znajdziemy tu Polskiego fotografa bo szkota to nie chce
-
U mnie w samym Kirkcaldy jest kilku polskich fotografow. ja malemu sama zrobie fotki jak bedzie mial kilka dni. Podobno trzeba dac dzieciatku pojesc, rozebrac i wlaczyc farelke. wtedy dzieciatko spi i mozna je ukladac we wszystkich pozycjach Sprobuje sama a jak nie wyjdzie to zadzwonie do kolegi
Stuknelo mi 32 wiosenek -
Paula - to cot bed z Ikei. Cały komplet mebelkow z ikei kupiliśmy. Swoja sypialnie na poczatku roku remontowaliśmy i tez cała z ikei jest, jesteśmy super zadowoleni i mężowi się tak spodobało ze dla Karola tez takie mebelki chciał
Tyger - 32?! wyglądasz na mniej niż ja! A aj co dopiero 22 skończyłam super! A brzusio jaka piłeczka moj siedzi dużo niżej. Tez czasami kość ogonowa mi dokucza miałam taki tydzien że myślałam ze mam złamana
Co do zdjeć - ja swego czasu fociłam i czekam aż brzusio bedzie wielki i sama sobie zrobie foty. Tak samo Karolowi jak się urodzi, w pierwszych tygodniach zrobie mi sesje a potem jak będziemy w Polsce na święta chce żeby babeczka która robiła nam zdjecia na ślubie zrobiła nam z Karolem taki fajny filmik. Mi się wydaje ze koniecznie trzeba uwieczniać takie rzeczy bo za 20 lat bedzie super sobie przejrzeć album z ciazy i jak bobaski były malutkie
A ja dzisiaj cały dzien w domku i jak fizycznie dzisiaj wszystko ok to za to mam straszny humor tak nakrzyczalam na kota, bo się bał odkurzacza że się rozryczalam bo mi się za niego przykro zrobiło i przecież nie rozumie że nie ma się czego bać... Ehh, hormony...
W ogole wczoraj dostałam od męża £50 żebym wydała je na siebie i się okazuje ze nie ma nic co bym chciała kupic co nie jest związane z dzieckiem! Haha Karol już mi przeslonil cały świat -
O rany, a ja bylam pewna ze to zwykle lożeczko super!!!!
Jak nie znajde uzywki to tez je kupie bo jest mega fajne!!! Nie moge sie doczekac az zrobisz fotki pokoju karolka
A jakie beda kolorki...?
Mi sie marzy taki szaro turkusowy pokoj i takie terz rzeczy kupuje
Tyger mega mlodo wygladasz
Co do sesji to wam powiem że to nie takie proste jak sie wydaje. Moja szwagierka z mezem byli z malym jak mial 2 tyg...
Owszem..dala mu cyca, przewinela, utulila ale jak tylko zaczelo sie cos dziac to mamy oczy jak 5 zl i nie chcial spac
Byli u fotografki caly dzien... Ale jakos udalo sie kilka ujec zrobic za to maly byl tak zmeczony ze w drodze powrotnej mieli z nim meksyk w aucie ale roznie to bywa
Vixen ja chce jechac na zakupy w przyszlym tyg bo chce poszukac koszuli do szpitala itp i boje sie ze ńic nie kupie bo bede na dzieciecym siedziec
A dzis wiecie co kupilam??? Super stanik do karmienia w aldim na wyprzedazy jest mieciutki, odpinany, delikatnie usztywniony ( nie taka szmata) i ladny... Za £2 szkoda ze byly tylko biale bo wziela bym wiecej
-
My chcieliśmy najpierw zrobić szaro-żółto ale doszliśmy do wniosku że w pokoju dziecka to moze byc ciężkie w utrzymaniu. Znaczy - zaraz dojdą zabawki, pierdoły, rodzina i znajomi beda kupywac prezenty i nie da się wszystkiego tylko w dwóch czy trzech kolorach kupic (mi się jeszcze podobało szary-turkusowy-pomarancz). Wiec stwierdziliśmy ze bedzie kolorowo ściany jak widać na zdjęciu szare i to przełamiemy różnymi kolorami. Pokaże wam foto jak już bedzie zrobione większość mąż juz musi skończyć przed czwartkiem bo goscie przyjeżdżają i beda tam przez tydzien urzędować
A wczoraj doszła jeszcze szafa jesteś taka słodka że myślałam ze się posikam dzisiaj poukładam w niej rzeczy małego, a wczoraj na ebay'u zamówiłam małe kolorowe wieszaki na ciuszki.
O to niezły deal złapałaś Paula ja tez patrzę juz za stanikami ale poczekam bo boje się że mi urosną cycki mocno jeszcze na sam koniecPaula55, tyger lubią tę wiadomość
-
Oo rany ale pokoik nabiera ksztaltow!!!
Czekam z niecierpliwoscia na efekt koncowy
No my zobaczymy czy bedzie nam dane urzadzic pokoik ale plany i marzenia sa
Mam jeszcze pytanko... Jakie kupujecie/ kupilyscie wozki dla chlopcow???
Kupujecie tu czy w pl???
My w 7 mies i III trymestrze
tyger, Krysti lubią tę wiadomość
-
Ale brzusio! W ogóle wszystkie mamy takie zgrabne brzuszki - czy to dlatego ze spodziewamy sie chłopców? Stąd takie piłeczki? Gratuluje wejścia w III trymestr :-* dla mnie to był wielki dzień ostatnia prosta! Ale teraz czuje że przyszła środa będzie jeszcze większa... 30 tydzień
Paula - my wózek mamy wybrany chyba od drugiego miesiąca ciąży mąż znalazł, bardzo nam sie spodobał, ma wszystko co chcemy czyli pojedyncze koła, ale cztery nie trzy, rączka zginana nie wyciągana, i nie z gąbki tylko z a'la skórki (ta gąbka przyprawia mnie o dreszcze ), hamulec ręczny. Jest lekki i jest bardzo prosty. Zależało nam żeby nie miał żadnych przycisków, pierdół. Żeby wyglądał jak wózek, a nie jak statek kosmiczny widzieliśmy go na żywo, bardzo delikatnie sie go prowadzi i baaardzo łatwo składa co jest dużym plusem.
Wiec my kupujemy Jane Muum. Miał być beżowo-czekoladowy, ale w tym roku wyszły nowe kolory i bierzemy ten -
Kupujemy z polski, z Allegro bo cały zestaw (fotelik, gondola, spacerówka, baza isofix + gratisy i przesyłka) wychodzi taniej niż jakby kupić tutaj
My zamawiamy na początku przyszłego miesiąca, nie czeka sie długo bo chyba prawie kazdy sklep w Polsce ma wózki na stanie, nie musza być specjalnie zamawiane tak jak w UK, ze wtedy trzeba czekać 6-8tygWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 17:01
Paula55, tyger lubią tę wiadomość
-
My mamy taki w sensie ten model
Ale kolor ten:
My go kupilismy jak bylismy na urlopie w pl i juz czeka na wysylke
Wasz faktycznie taki prosty ale czesto w prostocie sila podoba mi sie choc kolor odwazny ale do was napewno bedzie psaowal musi byc wlasnie praktyczny bo nie ma tych wszystkich bajerow z ktorych i tak sie cżesto nie kozysta
My za nasz dalismy smieszne pieniadze w porownaniu do tego co kosztuja wozki tu w szkocji. A jak ogladalam katalogi to nic totalnie nic mi sie nie podobalo