Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie masz zapalenia pęcherza czy cos? Skąd ten ból nerki?
I jak było na baby market?
Ja dzisiaj od rana sprzatalam w domku a popołudniu mieliśmy grilla nad morzem z moimi rodzicami i znajomymi, bo pogoda super wróciliśmy do domku inka odpoczywam a mąż właśnie skończył kłaść panele. Nie moge się doczekać jak mebelki z Ikei przyjadą, mają byc w czwartek, bo dalej 'gniazduje' i chce juz dzieciaczka rzeczy układać! -
Nie mam kochana zapalenia pecherza. Ale czytalam ze w II trym moga sie takie bole pojawic i jest wiele przyczyn... Dopoki bol nie jest bardzo mocny i nie ustepujacy to ok. Ale w zasadzie juz przeszlo
To gdzie byliscie nad morzem bo u nas lalo pol dnia? super ze wypad udany
A o baby market mi nie mow!!! < jestem gamoniem i moj tez> tak moj misiek spr date ze gdyby ńie to za ja wczoraj o 22 spr jeszcże raz, ze pojechali bysmy i pocalowalo klamke! tak sie wkurzylam!! Owszem jest ale 6 lipca!!!
A w Glasgow na końiec czerwca! Grrr
Oj to juz lada chwila bedziesz urzadzala pokoik dla Karolka super
-
Tyle jest tych bóli i dolegliwości w ciazy że szok, a większość to 'normalne' rzeczy tylko kurczę cieżko rozróżnić kiedy się cos dzieje i czy się martwić... Ja kilka razy w ostatnich dniach miałam takie twardnienie brzucha i się zastanawiam czy to te skurcze braxtona? Trwało to moze z 5 sekund i bolało, a te niby nie powinny byc bolesne tylko nieprzyjemne, hmm.
W ogole cos mi się ten 28tydz ciazy dłuży strasznie ale myśle zebrał zacznę ogarniać pokoik to bedzie lepiej i na koniec tego miesiąca mamy znajomych na tydzien u nas... Chce już synka na swiecie jakos tak nie moge sobie znaleźć miejsca, jeśli to co robię nie jest związane z dzieckiem to uważam ze nie ma w ogole znaczenia. Strasznie marudzę w tym tygodniu.
Haha! Dobrze ze sprawdziłaś bo byście pojechali na darmo!Paula55 lubi tę wiadomość
-
Nie oddalabym moich chlopakow za zadne skarby swiata. Nie nudze sie z nimi. A do takich akcji juz jestem przyzwyczajona. staram sie na spokojnie do tego podchodzic- na ile sie da oczywiscie.
Dzis mi to wynagrodzili: wycieczka, czekoladki, kwiatki ahhh... uwielbiam ich.
ciasto z rabarbarem bylo na kruchym ciescie a na wierzchu piana z bialek. zniklo w jednej chwili.
bylismy dzis w ikei i kupilam 2 komody. nowa dla Victorka i druga dla Stanleya. juz je sama skrecilam bo moj mezczyzna jest troche mniej sprawny teraz. a jutro sobie zaczne w nich ukladac.
Vixen pokoik bedzie cudny. nie moge sie doczekac zdjec.
Paula mam nadzieje ze z twoimi nerkami wszystko w porzadku.
Ide spac bo padam na pysk
-
Tyger - ale miałas przyjemny dzień kochane chłopaki
Podałabyś mi przepis na to ciasto jak masz gdzies przepisany? Bo kruche chętnie bym zrobila, mmm, aż mi się zamarzyło teraz
A nam się właśnie zepsuł piec! Nie mam cieplej wody i musiałam się umyć w letniej, ogrzanej z czajnika ale wsadzilam sobie szlafrok do suszarki i jak zmarznięta wyszłam z wanny to go szybko założyłam. Jakie swietnie uczucie czyli jutro od rana dzwonienie do councilu żeby naprawili... Ehh
Dobranoc kobietki :-* -
No wlasnie... Z kad mamy wiedziec czy jak nas cos boli, ciagnie, czy sa skurcze to sa te normalne czy juz niebzepieczne?! W pl to jedziesz na ip badaja cie i juz. A tu??? Bede szpitala jak ognia do porodu unikac bo bym oszlala jak bym tu miala byc w szpitalu... No chyba ze juz bym naprawde musiala...
Kurde mi tez sie ostatnio dluzy. Ale to dlatego ze siedze sama... Teskni mi sie do pl. Za rodzinka i znajomymi. Tu jakos kazdy ma swoje zycie... W pl bylam przyzwyczajona ze dom zawsze pelen ludzi, babcia na miejscu wiec porannka kawka zawsze byla w towarzystwie.. Moj piesek duzo czasu tez mi zajmowal... Obysmy szybko ten kredyd dostali i zaczńiemy szukac domu to bedzie naczej
Tyger cudownie ze juz ok i ze chlopcy ci tak pieknie wynagrodzili to jak sie zamartwialas
Mm kruche tez bym zjadla mniam mniam kurde zazdroszcze wam ze wecie na czym stoicie i juz mozeciempomalu urzadzac pokoiki my mamy juz w glowie projekt pokoju dla Tiagusia ale coz z tego jak nie wiadomo czy go wogole urzadzimy... Mam nadzieje ze jeszcze gora 2 tyg i bedziemy w koncu cokolwiek wiedziec!
-
Przepis na ciasto kruche: 0.5kg maki, 0.5szklanki cukru, 0.5margaryny lub masla, 0.5szklanki smietany, 1 lyzeczka proszku do pieczenia, 2jajka. Wszystko zagniesc I rozwalkowac. Ulozyc na blszke.
rabarbar obrac, pokroic w kostke I zasypac 1szklanka cukru. Gotowac na wolnym ogniu pod przykryciem.mozna dodac trozzke wody zeby nie przywieralo. Mieszac co chwile. Jak rabarbar bedzie gotowy dosypac galaretke, wymieszac I gotowe.
Ja kupilam 2 opakowania w Lidlu ale to bylo stanowczo za malo. Polecam kupic 3 lub 4.
Pieczemy to 30-35 min na 180*C.
Po tym na wierzch wylac piane zbiakek ubita z3/4 szklanki cukru. Piec 10 minut. Smacznego.Paula55 lubi tę wiadomość
-
Tak, to jest na duza blaszke.
Paula, ty tez niedlugo bedziesz urzadzac pokoik. Wiesz, jak sie urodzil Victorek to mialam tylko lozeczko kolo mojego lozka, pudelko ubranek i pudelko zabawek. Przez jego pierwsze 2lata zycia przeprowadzalismy sie kilka razy. Dopiero jego 3 urodziny byly w nowym domku i dopiero wtedy mial swoj urzadzony pokoik. -
Wiem wiem. Ale ńiepewńosc jest najgorsza to czekanie nie wiadomo na co
Przeprowadzimy sie czy nie. Dostaniemy dofinansowanie czy nie... Ja jestem osoba ktora lubi jasne sytuacje i nienawidze czekania ale co zrobic
Powiedzcie mi kochane... Jak to jest ze szkola rodzenia? Bylyscie juz?
Wczoraj byla u mnie kolezanka. Ona chodzi do tej samej przychodni do poloznej i juz dostala rozpiske zajec w szpitalu. A jest dopiero w 18 tyg. Ja ńic takiego nie dostalam a polozna co wizyte mowi ze na nast bedzie ustalac szkole rodzeńia..
I poki co cisza..
-
W ogole ja mam do poniedziałku zwolnienie z pracy, bo tak mnie bolą żebra na szczescie mam taką świetna managerke że będziemy razem kombinować co zrobić dalej bo nie chce isc na maternity leave wcześniej niż zamierzałam. Wiec w poniedziałek wracam i mam zobaczyć ile godzin zajmie żeby było mi znowu nie wygodnie i wtedy zamiast isc na zwolnienie od lekarza wezmę takie cos na zmniejszenie godzin i będę pracowała tyle ile moge. Kurczę taka miałam super, bezproblemowa ciąże i teraz się tak mecze... Ale jeszcze troszkę tylko
-
No widzisz.. A mi pipki ciagle przesuwaja termin zapisu... No zobaczymy co powiedza 23. W szpitalu na wizycie
Ojj bidulko.. Maly cie tak bombarduje ze boli??? Mi si juz ciezko siedzi bo brzuch mi wysoko pod cycki podchodzi ale co zrobisz
Fajnie ze mozesz isc na taki uklad w pracy bo pewnie ze szkoda isc wczesniej na macierzynski
Ja dostalam ostatnio maila z agencji ze moge zaczac swoj macierzynski od 23.06 i tak tez zrobie i wyliczyli mi bardzo fajna kase ogolnie jestem bardzo zadowolona balam sie że cos beda kombinowac ale wszystko sie super zlozylo
-
Hej kochane, my byliśmy dziś na scanie . W końcu widziałam nasze maleństwo jest cudne, śliczne i zdrowe, wszystko w porządku. Ma ponad 5 cm i przesuną sie termin na 25 grudnia . Jestem troszkę zawiedziona, bo myślałam że wiecej nam pokaże i powie. A tak to zmierzyła długość, coś w karku na syndrom downa, pobrała krew, pokazała i powiedziała ze bije serduszko. Nie chciało sie ruszać, ale pobujałam sie trochę na boki i zaczęło podskakiwać maleństwo az sie wzruszyłam na szczęście dostaliśmy 3 zdjęcia . Myślałam ze zmierzy jeszcze rączki, nóżki że będziemy słyszeć bicie serduszka ;/. A jak wyglądał wasz pierwszy scan? Ważne że widziałam i sie doczekałam .
Po scanie byliśmy na małych zakupach i nie mogłam sie powstrzymać w Home Bargains znalazłam zestaw do karmienia piersią z tommee tippee za 19.99 a w nim ręczny odciągacz pokarmu, pojemnik do sterylizacji, 56 jednorazowych wkładek laktacyjnych, 3 butelki 150 ml ze smoczkiem dla niemowlaka od 0m, 4 zakrętki na butelkę umożliwiające przechowywanie pokarmu, 2 smoczki od 0 do 3m, 5 pojemniczków do przechowywania pokarmu dam wam linka.
tommee tippee closer to nature breast feeding kit
i nasze maleństwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 22:31
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Jej Malwinka jakie cudenko!!! Mega sie ciesze ze wszystko jest ok!!!
No niestety tak to tu wyglada... U nas bylo podobnie. Pokazala malego, zmierzyla przeziernosc karkowa, pospr serduszko i ustalila termin porodu. Tyle
Pociesze cie ze drugi scan wcale nie jest dokladniejszy no ale nic nie poradzisz
Matko taki zestaw za £20???? Szok w trampkach!!!
Ale tego sklepu nie kojaze
-
Malwinko, ciesze sie ze wszystko dobrze z twoim malenstwem. Na miom pierwszym scanie tez nie dzialo sie za wiele bo zbyt wiele nie widac. Na drugim wszystko mierza i sprawdzaja organy wewnetrzne dzieciatka.Czasami tez zalezy kto robi ten scan. Niektorzy technicy sa wypaleni zawodowo
Fotka sliczna, malenstwo zdrowe i to jest najwazniejsze. Gratuluje -
Vixen przydalby ci sie wczesniejszy odpoczynek bo nie ma sensu sie tak meczyc biedulinko. Lepiej zapamietac ciaze jak najlepiej. Trzymam kciuki zeby sie udalo wam cos wymyslic.
Paula, jednak agencje czasami potrafia dobrze pracowac ciesze sie ze fajnie ci wyliczyli.
Jesli chodzi o szkole rodzenia to tak sie zastanawiam czy mi nic nie powiedzialy dlatego ze to moja druga ciaza. Tym razem chce tam isc dla mojego misia. On jest bardzo zaangazowany we wszystko i dobrze by mu to zrobilo. Poza tym ja tez bym sobie przypomniala pare rzeczy. w koncu minelo juz ponad 6 lat. -
No bywa ze agencje sa sumienne hehe
Moze tez jeszcze dostaniesz info o sr moja kolezanka to wogole ma juz cala rozpiske co, kiedy, gdzie... A jest w 18 tyg...
I dodatkowo ma wypisane ze w kazdy pierwszy wt miesiaca w szpitalu jest szkola o karmieniu piersia... Moze sobie isc ale sama bez meza bo to tylko dla kobiet jest...
I tak sie zastanawiamy czy nie isc razem w lipcu i zobaczyc co to jest... Choc mi polozna nic nie mowila o tym