X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Szkoda takich pieknych dni na siedzenie w domu. Caly weekend gdzies sie szwedalismy. Od jutra ma padac :( Czas nadrobic zaleglosci :)

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no to masz teraz sprzatania :/ Nam beda wymieniac kuchnie w przyszlym roku.
    A to znalazlam na Facebooku
    Baby Booty Sale are delighted to announce our new venue in GRENOCK
    Sunday 6th July 0214
    1330 til 1630
    Crawfordsburn Community Centre
    East Crawford Street

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze to
    our next Baby Booty Sale on Sat 28th June at Glasgow Club Maryhill from 1230 -1500

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    Paula no to masz teraz sprzatania :/ Nam beda wymieniac kuchnie w przyszlym roku.
    A to znalazlam na Facebooku
    Baby Booty Sale are delighted to announce our new venue in GRENOCK
    Sunday 6th July 0214
    1330 til 1630
    Crawfordsburn Community Centre
    East Crawford Street

No to jest to o czym pisalam na poprzedniej stronie ;)
    My sie na 100% wybieramy :)
    I do Glasgow raczej tez :) bedziemy polowac :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę wszystkie mamy rozpiernicz na chacie! :D u mnie wczoraj i dzisiaj kafelki w kuchni :/ ale fajnie wyglada wiec nie narzekam. Wczoraj koleś co nam to robi został i przyszła jeszcze koleżanka i oni sobie piwkowali do nocy z mężem, a ja siedziałam z nimi i robiłam cos dla synusia :> jeszcze nie skończone, ale tak mniej wiecej tak to bedzie wyglądało -

27ydfz9.jpg

Czarno-białe bo podobno na poczatku maluszką najbardziej podobają się kontrasty :) jeszcze dwa chce zrobić. Jedno z kolorowych kulek, styropianowe pokryte wełną i chmurki z filcu. Będę się chwalić jak mi wyjdzie :P

A mi dzisiaj normalnie na głowę padło :< 'nesting' mi się włączył i sprzatalam cały dzień aż mnie rozbolały brzuch! Normalnie głupia baba ze mnie, ale nie mogłam się powstrzymać! Ale za to salon jest na błysk! A na brzuszek wypróbowalam termoforek z pestek wiśni którego kupiłam dla maluszka w razie problemów z brzuszkiem. 2 min w mikrofali i już ;) mi pomogło.

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Vixen jakie piekne :) zdolna bestja z ciebie ;)
    Masz racje ze na poczatku maluszki skupiaja uwage tylko na czarnym i bialym :)
    Chwal sie reszta jak skonczysz :)
    I juz nie szalej tak ze sptzataniem!!!:)

A ja po ciezkiej nocy :( moj dostal ataku kamieni nerkowych i jest w szpitalu :( zawiozlam go o 2 i siedzialam do 6.30 ale lekarze z nocki kazali jechac do domu bo juz padalam :/ na dodatek slabo mi sie zrobilo i o malo ńie wyladowalam na lozku obok :/
    Teraz sie troszke przespalam i czekam na wiesci jak bedzie po obchodzie czy moge juz jechac do niego...
    Jej... Malutki tak strasznie kopal NON STOP. Jego przerwa najdluzsza to 5 min w ciagu calej nocy. Musial czuc ze z tata cos zlego sie dzieje :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen sliczne jest to co zrobilas jakkolwiek sie to nazywa :)
    Ja zaplanowalam sobie malowanie salonu za miesiac bo zmienilismy sofe i mam slady na scianie po strarej. Ciekawe ile mi z tym zejdzie bo mam plan sama sie tym zajac. Uwilbiam taka robote :)

Paula mam nadzieje ze mezowi szybko sie polepszy. Dowiez mu piwko do szpitala na siusianie ;)
    A tak powaznie to mam tylko nadzieje ze nie stresujesz sie za bardzo bo Tiago wszystko czuje. Trzymam kciuki <3

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w koncu jestesmy razem w domu!!! Tak sie ciesze
    Misiek zostal wypisany tylko pod warunkiem ze przyzeklam pani doktor ze jak tylko go cos zaboli to wracamy na oddzial!
    Po rezonansie okazalo sie ze kamien nie schodzi jak powinien i sie przyblokowal jesli sam nie zacznie schodzic to T wraca do szpitala na usowanie.
    Ehh wusiedzialam sie w tym szpitalu, wydenerwowalam i nie chce tam wracac az do porodu!!!
    Dobrze ze tu po naturalnym jak jest ok wypisuja na drugi dzien :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda męża :( słyszałam że kamienie są strasznie bolesne. Posłuchajcie się lekarzy i nie zwlekajcie z powrotem jakby cos się działo ;) ale nie wiem co gorsze czy żeby same wyszły czy jakby je mieli usuwać? :/

Tyger sama chcesz malować salon? Ja w życiu bym się nie zabrała za takie cos :D tylko pamiętaj żeby się nie przemęczyć i wietrzyć pokój dobrze żebys się nie nawdychala jakiś toxyn czy cos ;)

A do nas przyszła dzisiaj paczka od kochanej znajomej z Londynu i zobaczcie ile tego! :O

5un1gj.jpg

Ciuszkową wyprawkę mamy skończona juz teraz a nawet z nadwyżką ;) serducho mi ściska na myśl że za mniej niż trzy miesiące będę w te ciuszki ubierała mojego synka!

A to dostał od dziadków jak juz bedzie troszkę większy :) bedzie wyglądał jak tata i dziadek bo oni do pracy tak chodzą ubrani hihi

2rmpdfm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 22:33

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko ze do Was dolacze:) Jestem w 14 tygodniu ciazy wiec troche daleko mi do Was, ale chetnie czytam o Waszych doswiadczeniach:) widze ze same chlopaki w drodze super:) gratulacje :) no i te Wasze brzuszki robia wrazenie:)

zem3anlife279ij4.png
  • asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam Was dopytac o te targi co maja sie odbyc w Glasgow pod koniec czerwca. Czy tam mozna kupic nowe czy uzywane rzeczy?

zem3anlife279ij4.png
  • asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanko co zrobic zebym mogla dodac pod kazdym wpiasem taki kolorowy suwaczek, ktory pokazuje zaawansowanie ciazy??? sorka za natlok pytan ale jesli chodzi o takie rzeczy to jestem troche motyla noga

zem3anlife279ij4.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen ale masz fajna kolezanke :) Teraz twoj synio bedzie jak maly model ;)

Witaj asiuchna, bardzo nam milo ze do nas dolaczasz. Im wiecej tym lepiej i weselej :)
    Gratuluje ciazy a teraz odpowiedzi. Na takich targach sa przewaznie uzywane rzeczy ale zdarzaja sie i nowe albo uzywane ktore wygladaja jak nowe.
    Jesli chodzi o suwaczek to masz taki link w ustawieniach ktory musisz sobie skopiowac do kolejnego postu i wyslac i potem on automatycznie bedze sie sam dodawal.
    Gdybys miala jakiekolwiek pytania to wal smialo. Jest nas tu wiecej i ktoras z nas zawsze ma jakis pomysl albo czegos dowiadczyla wiec zrobimy co sie da zeby pomoc. Sciskam mocno <3

3jvzj44jkepasfzk.png
  • asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Tyger:)
    A orientuje sie moze ktoras z Was jak to jest z dentysta w Szkocji? Niby leczenie na nhs mamy w ciazy darmowe ale dowiedzialam sie ostatnio ze za biale plomby na tylnich zebach trzeba placic...:( znacie moze ceny?? Mi od tygodnia zeby leca na potege... wizyta u dentysty dopiero w piatek...

57e4162f0a6b91fc8556f194d2c8379d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

zem3anlife279ij4.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuchna witamy i gratulacje ;)

Białe plomby są robione prywatnie i każdy dentysta moze mieć rożne ceny. Ja robiłam rok temu i płaciłam £90, ale moj dentysta jest drogi. Z tego co się dowiadywałam to normalnie jest £50-£60, ale musisz się u siebie zapytać ;)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Vixen ile masz ciuszkow :) super. U mnie tez tak to wygladalo jak dostalisny :)
    Koszula i dziny bomba :)

Czesc asiuchna :) fajnie ze dolaczylas :)
    Tyger apropo targow ci juz odp ale jak cos to w ten weekdnd sa tez w Greenock :) my jedziemy tu i tu :)

U dentysty jeszcze tu nie bylam ale moj T byl teraz w sob i za ukruszonego zeba zrobienie i od razu zrobienie zemba obok zaplacil £70 wiec mysle ze nie duzo. On robil w Glasgow.

My po nocce w domku ;) na szczescie bez bolu sie obylo...uff. Hmm nie wiem co lepsze... Bezpieczniej bylo by usunac bo taki schodzacy kamyk moze cos uszkodzic ale nie kazdy tez da sie laserowo rozbic :/ zobaczymy co powiedza za 3 tug na kontroli.
    A bol jest podobno duzo gorszy od porodowego. Tal lekarze mowia... :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze każdy mąż powinien przez takie cos przejść? Żeby mogli nam 'współczuć' przy porodzie? :D haha

tyger lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :) ja mysle ze faceci nie dali by rady ;) :P
    To dlatego nas natura stworzyla do porodow ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda ;) ja nie wyobrażam sobie mojego męża na porodówce... :D nie jest marudą ale jak boli go głowa czy jest przeziebiony to cały dzien tylko o tym :D typowy facet.

• Vixen Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za cisza kurde? ;D gadać co u was!

Ja od kilku dni padam na twarz normalne. Takie zmęczenie mnie łapie że szok. Całkiem inaczej niż w pierwszym trymestrem gdzie byłam tylko śpiąca, teraz jestem wykończona! Po pracy leżę na kanapie i steruje mężem żeby zrobił obiad a rano zajmuje mi godzinę od budzika żeby wstać ;( masakra jakaś...

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ