Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochana probowalam ale mi wyskakuje na ej str ze powinnam dostac paczke po 1 scanie a ja nic nie dostalam dupsko
Haha ale mialas zachcianki
Ja za to leze dzis w lozku bo w koncu musze wyzdrowiec kurde tak mnie kaszle ostatnio ze az mam zakwasy na brzuchu dzis troszke lepiej ale nie dziwie sie skoro zazywam wszystko co naturalne czyli ogromne ilosci cytryny, czosnek, syrop z buraka, z cebuli, miod, sok z malin domowej roboty, sok z dzikiej rozy... Ehh
Wlasnie. Co u malwińki???
-
Dziewczyny, 2,5 i 5kg to przeciez nic. Ja przytylam 2kg jeszcze przed zajsciem w ciaze bo przestalam cwiczyc zeby nie miec problemu z zajsciem. Potem jadlam jak szalona. Mam zachcianki na slodkie caly czas i nie potrafie sie powstrzymac, dlatego na wage nawet nie wchodze. W pierwszej ciazy przybralam 16kg. Teraz mam nadzieje ze nie bedzie duzo wiecej
-
Mnie wlasnie na slodkie srednio ciagnie ale jadla bym ńon stop
Te 3 ostatnie dńi jak chora jestem to mniej ale juz mi coraz lepiej to i apetyt sie poprawia
Ja bym chciala tak kolo 10 kg przybrac ale zobaczymy. Glodzic sie nie bede
Tyger ale malunie to foto i malo widac ale butki fajne widze
I sylwetka superowa
-
Ale bezsensu! Ja się zarejestrowałam na tej stronie i mi przysyłają na maila przypomnienia żebym wydrukowała voucher i juz
Tyger wrzuć większe zdjecie!
Ja dzisiaj rano byłam na 'fit for pregnancy' physio class i jestem bardzo zadowolona! Dużo się dowiedziałam nowych rzeczy, mogłam zadawać pytania i nam babeczki pokazywały rożne ćwiczenia itp tlumaczyly co moze bolec i dlaczego. Na moje bolące zebra poleciły mi kupic piłkę gimnastyczna. I w ogole na wszystkie dolegliwości piłka jest podobno super. Jako że do porodu tak czy siak chciałam kupic to dzisiaj mąż mi pojechał i kupił dwie. Jedna do domu i drugą do pracy. Wiec teraz juz od ponad godziny sobie siedzę i oglądam TV skacząc sobie na piłce i muszę przyznać ze jest dobrze jak narazie
Ja też mam plan na 10kg wiec wazę się każdego tygodnia żeby wiedzieć wiedzieć co się dzieje i jakby kilogramy szły w gore za szybko jakos to skontrolować -
Paula smigaj do GP bo z kaszlem nie ma zartow w II trym, moze pobudzic skurcze plus meczysz sie skoro czujesz juz zakwasy na brzuszku od kaszlenia
Vixen rozumiem ze Cie boli, jestem jak najbardziej za ćwiczeniami/spacerkami w ciazy, bo jest sie bardziej fit i potem tez, ale zdecydowanie odradzam skakanie na pilce w 27tyg by szyjka czasem nie zmniejszyla swej dlugosci
moze sproboj polegiwac wiecej na bolace zebra
PozdrawiamPaula55 lubi tę wiadomość
-
Jejj vixen ale może masz kogos blizszego komu chciala bys go podarowac....???
Ale jesli ńie to chetnie podam adres wysle na priv
Limerkowo a coz ten gp nieszcżesny mi da??? paracetamol??? W czw mam wizyte u poloznej wiec zapytam co z tym robic dalej. Jak kaze to pojde do gp i zobaczymy.
Kurde co do pilki to zaczelam ogladac blog (super swoja droga on jest) i tam kazali skakac lasce na pilce wlasnie przy skurczach zeby dziecko weszlo do kanalu rodnego... Wiec mysle ze moze u nas to za wczesnie.... Sama nie wiemLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Paula Kochana paracetamol na uporczywy kaszel nie pomoze to oczywiste i masz racje :--))
GP powinien pobrac probke, ktora odkaszlniesz i dac do lab by sprawdzili czy jest tam bug i powinien Ci przepisac antybiotyk - amoxycyline i ok syrop,
amoxycilina podziala na bakterie wywolujace kaszel i poczujesz ulge po np 2 dniach lub zelzeje od razu kaszel lub potem jak amoxycilina nie zadziala po 5/7 dniowej dawce to erytromecyna, ktora dziala na wieksza ilosc szczepow
Zdrowka zyczeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 12:53
Paula55, Krysti lubią tę wiadomość
-
ja tez mialam uporczywy kaszel 1mc, 1tydz sama walczylam naturalnie ale to bylo bakteryjne i nie dalam oczywiscie rady a potem 3 tyg leki i ustapilo w koncu, nawet w nocy strasznie dusil i tez czulam juz bole brzucha/miesni od tego kaszlu z wydzielina
syrop ok z apteki to byl Exputex
mialam tez zdarte gardlo od tego kaszlu i tu ok byly tabsy tantum verde-znieczulajace :--))
kaszel nie jest ok dla Baby bo je niejako wstrzasa niepotrzebnie duza ilosc x w ciagu dobyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 13:01
-
Dziękuje za rady ale raczej będę się słuchać babeczek od ciążowego physio. Jeśli dziecko wychodzi to wydaje mi sie ze skakanie na piłce poprostu pomaga, nie rozpocznie porodu, ale nie znam sie. Ciąża to nie choroba i jeśli nie ma żadnych problemów to nie trzeba leżeć w łóżku z każda dolegliwoscią, tak mi powiedziala polozna. A żeby potwierdzić to co pisze - dzisiaj juz siedzę na piłce w pracy i przyszła moja położna i mowi że super. Dodatkowo pomaga z plecami jeśli bolą i mięśnie brzucha ćwiczy - te które mają się zejść spowrotem po porodzie. Dodatkowo ja pracuje w GP practice i dzisiaj widziało mnie 7 rożnych lekarzy na tej piłce i WSZYSCY dali okejkę
Kaszel jeśli nie jest chest infection nie daje się antybiotyku. Kaszel sam w sobie moze przechodzić kilka tygodni, ale Paula idź do Midwife i zobacz co ona powie, zawsze lepiej się zapytać profesjonalisty
I wyślij mi swój adres chętnie Ci wyślę ten voucher! nie ma problemu.
A ta piłka to poprostu z nieba mi spadła! Ani razu mnie w pracy nie zabolały dzisiaj i siedzę z prostymi pleckami, suuuper wygodnie *__*Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 14:50
Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość
-
A jeszcze co do kaszlu to w niedziele znajomi powiedzieli mi pewnym sposobie o którym nie słyszałam nigdy. Takie cos bardziej od prababci chyba mozna usłyszeć...
Córka ich w zeszłym roku była chora i właśnie miała straszny kaszel, obudziła się w nocy normalnie ledwo mogła złapać oddech. Zadzwonili na NHS24 i zanim się do nich odezwali spowrotem zrobili tak - ugotowali ziemniaki i dodali dużo soli i takie ciepłe w szmatkę włożyli. Druga szmatkę Adzie na klatkę piersiowa i okładali tymi ziemniakami, a ona przestała kaszlec oczywiście to jej nie wyleczyło, ale normalnie mogła oddychać.
Uwielbiam takie domowe sposoby rożne, ale to z ziemniakami pierwszy raz słyszę a wiem że to prawda, bo Ada która ma lat 9 to potwierdziła.
Ciekawe czy to ciepło, sól czy ziemniaki pomogły? -
Oo rany ile rad wy lekarzami jestescie czy co? Hehe
A tak serio...dziekuje bardzo kochane :* domowymi wszystkimi sposobami sie staram...nawet inhalacje na soli robie.
Zobaczymy co polozna powie i wtedy podejmiemy dzialania.
Vixen skoro lekarze powiedzieli ze pilka jest ok to tak musi byc mi sie tylko to przypomnialo tak apropo
Po wymianie instalacji gazowej w naszym mieszkaniu tez sobie napompuje
Vixen juz wysylam adres na priv kochana :*
Czy za przesylke mam ci jakies pieniazki wyslac???
-
Już zaakceptowałam! Wyślę Ci jutro nie przestań ja tyle co znaczek nakleję na kopertę i tyle, daj spokoj
Wiadomo każdy jest inny, ale ja dzisiaj mam taki super dzień przez tą piłkę od 10.30 do 18 praktycznie na niej byłam i niiiiic nie bolało.
Dziewczyny, ja jutro wchodzę w ostatni trymestr jak ten czas pędzi! Nie wierze normalnie!Paula55 lubi tę wiadomość
-
Oj, nie bylo mnie tu dzis a tu taka dyskusja mnie ominela hihi.
Paula, mam nadzieje ze kaszel niedlugo ci przejdzie. Moj partner kaszle bardzo od 6 tygodni i myslal ze cos mu sie dzieje w plucach. Byl u GP, w szpitalu i nawet mial X-ray. Okazalo sie ze od tego kaszlu miesnie sobie nadwyrezyl i tyle. Bedzie zyl
Vixen ja mam ta pilke i siedze na niej jak bola mnie plecy. Delikatnie robie kolka biodrami i miesnie plecow same sie masuja i rozluzniaja. Super sprawa. Tez polecam kazdej kobiecie w ciazy.
Moj synus odsypia dzis to wczorajsze szalenstwo -
Juz ci kochana w takim razie na priv wysylam dane dziekuje jeszcze raz
Kurde jak tylko spowrotem przeniesiemy sie do salonu z rzeczami to pompuje pile
Kurde nic nie chce tylko zeby ten kaszel dal mi spokoj!!!
Vixen gratuluje ostatniego trymestru!!! Cudownie:) ale tak szybko czas ucieka ehhh....rozczulilam sie
Zaraz bede was dopingowac jak bedziecie rodzic
Tyger moj za to chyba ze strachu jak kaszle szaleje
tyger lubi tę wiadomość