X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nastepnej wizycie musze sie zapytac o te zajecia. W zasadzie to nie dla mnie tylko przyszlego tatusia. bardzo sie wczuwa i chce byc dobrze przygotowany :)

Czkawka to wlasnie takie podkakiwanie lub uczucie pulsowania. Od kopniaczkow rozni sie systematycznoscia.

Ja juz mam wszystko do porodu. Niedlugo spakuje juz torbe haha :D

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula sliczny avatarek <3

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziekuje :) tiago we wlasnej osobie :)
    Dzis moj robil zrzuty ekranu z plyty i mamy teraz wiecej jego fotek :)
    Wydrukowal sobie dzis do pracy i pewnie sie chwali :P

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dumny tata :)

Paula55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to w takim razie czkawka jest juz od daaawna tylko nie wiedziałam ze to to :D

Ja kupiłam i czekam aż dojdzie paczka - zabawkę-gryzak dla synka. Sophie the Giraffe - jest na rynku od 40lat i podobno dzieci ją uwielbiają :D
    Teraz skupiłam się na poszukiwaniach siedzonka/bujaczka. Tyle ich jest na rynku :< jedne są za kolorowe, za drogie, jakieś dziwne zabawki albo wcale i trzeba dokupywac :/ całe wieczory teraz spędzam czytając na necie. Wy cos juz macie?

• tyger Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazlam na Amazon ten firmy Jane. Wyglada super ale za drogi. Kupilismy w Asdzie taki tanszy ale za to z melodyjkami i wibracjami.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja narazie takich rzeczy nie kupuje bo nie chce soboe mieszkania zagracac :) i tak tego zaraz po porodzie nie uzyjemy a poki co miejsca ńie ma :) wozek przynajmniej do konca sierpnia tez zostaje w pl :)
    A moze taki bujaczek dostaniemy w prezencie... Kto wie :)

Aha i jestesmy po badaniu serduszka. Tiago jest zdrowy jak rybcia :) tak sie ciesze. Zreszta z takim nastawieniem szlam na badanie :)
    Pozdrawiamy :)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie ze Tiago jest zdrowy.
    Moje mieszkanie juz peka w szwach haha.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co znowu pokupilas? Chwal nam sie tu :)

A ja mam sieczke w glowie. Bylam wczoraj u endo i jest masakra.
    W szkocji endo kazal zmniejszyc dawke leku bo wyniki spadly za bardzo. Zmniejszylam. Potem kazal zostawic ta mniejsza bo sie ustabilizowaly.
    A w pl calkiem odwrotnie.
    Jak zobaczyla moje wyniki to od razu kazala podniesc do 75 z 50 a nawet do 100 gdyby nie daj boze jeszcze spadly.. I badz tu madry?! Zostaje przy tym co mi w pl powiedziala baba bo kazala zrobic dokladne badania... A ten w szkocji na jednym badaniu tylko polega :/

Poza tym... Ta endo w pl kazala mi sie dowiedziec czy tam u nas badaja poziom tsh dzieciom po porodzie bo w pl badaja.
    Dowiedzialam sie i u nas nie ma takiego badania!
    Ona mi powiedziala ze to bardzo wazne bo jak sie okaze ze maly bedzie mial problem z tarczyca i nie podadza lekow to potem bedzie za pozno i skutki sa nie odwracalne :(
    Nie powiedziala jakie ale sama teraz doczytalam i pisze ze moga wystapic niedorozwoje psychiczne i fizyczne :(
    W czw spotkanie z polozna i sie wypytam jak to wyglafa. Ponadto zapytam jak to mozliwe ze oni nie wykryli zlej budowy pepowiny a w pl od razu lekarka mi o tym powirdziala!!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to masz teraz w glowie niezly kociolek. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Najwazniejsze zebys sie nie denerwowala na zapas.
    Faktycznie tutaj czasami maja dziwne podejscie.

U mnie nie ma miejsca bo stoi juz lozeczko (jeszcze nie rozlozone ale miejsce i tak zajmuje), w przedpokoju wozek i fotelik przykryte folia, wszystko jest do gory nogami w sypialni bo robie miejsce na mlodego ubranka wiec moje sa teraz wszedzie gdzie sie da bo sie nie moge zdecydowac.
    jedyne co ostatnio kupilismy to ten bujaczek bo byl na przecenie. Stoi w pudelku. I to sie tak wydaje ze niby nic a miejsca brakuje bo nie chce niczego stawiac w salonie.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - niestety każdy kraj różni się od siebie sposobem leczenia itd i pewnie jakbyś zapytała się lekarza w Danii to powiedziałby Ci jeszcze całkiem co innego :/ czasem nawet lekarz od lekarza różni się opinią, tak juz jest. Nie wiadomo tylko kto wie lepiej. Nie martw się na zapas tylko :-* zobaczymy co powie położna ;)

Ja miałam wczoraj bardzo produktywny dzień :D jak wiecie od dłuższego czasu szukałam bujaczka i wczoraj pochodzilismy po sklepach, zobaczyliśmy kilka na żywo, poogladalam milion filmików na YouTube i wreszcie wybraliśmy :D w sklepie tez widzieliśmy to łóżeczko dostawiane i będziemy ja brać i rozwiązał się moj problem 'w czym kąpać bobasa' bo w sklepie widziałam siedzonka takie o którym juz myślałam a na żywo zdecydowaliśmy że jest super :D wiec trzy sprawy z głowy, uff! Teraz tylko czekamy do wypłaty i będziemy zamawiać.

Bujaczek

2lj3ija.jpg

Łóżeczko dostawiane do naszego łóżka - fajowo bo ma kółka i zapinany bok i mozna je ze sobą zabrać, jak i malucha zostawić na chwile jak trzeba

2mbpxz.jpg

Siedziałko do wanny- spodobało nam się bo jest mięciutkie. My mamy dosyć dużą wannę i będziemy mogli włazić razem z maluszkiem, a tak chcemy

zugmqv.jpg

A teraz ide się ubierać bo wkoncu całkiem ładna niedziela i jedziemy na car boot sale, teraz juz znamy płeć to chyba kupie wszystko chłopaczkowe co bedzie! :D
    Buziaki dziewczyny :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 09:14

• tyger Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen swietne wybory.
    A ja zaczynam niedziele od relaksujacej kapieli, ktora mialam wziasc wczoraj wieczorem i usnelam :P

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc babeczki. Ja juz w Szkocji :)
    Dzis sie rozpakowalam, misiek robi obiad :) zyc nie umierac. Ale juz tesknie za Pl :( za psiakiem strasznie. Oczywiscie plakalam jak sie z nim zegnalam bo on (uwiezcie mi) mial lezki w oczach, czulam sie jak bym wlasne dziecko tam zostawiala :(

Za to jeden problem mam z glowy. Okazalo sie ze jednak po porodzie badaja na poziom hormonow tarcYcy. Uff.
    Jesli chodzi o leczenie zostaje przy dawkowaniu z polski. Jednak tamtej lekarce bardziej ufam bo to samo wyczytalam na necie. Jestem ciut spokojniejsza :)

Kurde widze ze u was zakupy pelna para :) my mamy narazie wozek, podgrzewacz/sterylizator, laktator juz do nas do Pl idzie :)
    A wtym tyg dalsza czesc zakupow :) mam jeszcze tak jak pisalam te "porodowe" rzeczy. Widze ze wy juz konkrety hehe.
    My czekamy bo we wt mamy spotkanie z doradca w sprawie kredytu na domek. A pokazaly sie dwie super oferty i znow zyjemy nadzieja ze sie uda :) ahh wspaniale by bylo ostatnie tyg ciazy spedzic we wlasnym ogrodzie :) a potem maluszka usypiac w wozeczku za domem :) ale sie rozmarzylam haha.

Vixen super ten lezaczek do wanny. Tez bym sie skusila ale poki co nie mam wanny haha.
    I pochwal sie potem zakupami z car boot sale :)

Ja bylam w pl na targach dla mam i jestem meeeega zadowolona. Tyle cennych informacji a przy okazji znow reklamowke probek i gadzetow dla synka dostalam :)
    Szkoda ze w Szkocji targi beda dopiero we wrzesniu :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula witaj z powrotem :)
    A gdzie te targi beda we wrzesniu, bo ja sie wkoncu nic nie dowiedzialam od tej kolezanki :(

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze kochana :)

http://www.scottishmotherandbaby.co.uk/ticket-prices-and-packages.html

Jak nie urodze do tego czasu to sie wybiore :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. Szkoda tylko ze to akurat wypada kiedy ja mam termin :( Bardzo chetnie bym sie wybrala. Moze urodze przed terminem i pojedziemy :)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no dla mnie tez ten termin nie jest idealny :P
    Ale zobaczymy jak sie prawy potocza :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale wam sie moim bebeszkiem :) bo rosńie jak na drozdzach :)

5eebth.jpg

tyger, Krysti lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ale masz fajowy brzusio. Zupelnie jak moj ;)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ty sie nam nie pochwalilas mieszkankiem twojego synusia :P

Ciekawe co u Vixen bo sie dawno nie odzywala...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ